Soveposer og sovegrej

178 Varer

Her finder du vores udvalg af kvalitetssoveposer – lette og supervarme dunsoveposer og lækre fibersoveposer samt lagenposer, liggeunderlag, hovedpuder og lignende.

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

Inspiration

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price

Stort udvalg af lækre soveposer til alle sæsoner

Uanset hvor du skal sove ude henne; om du skal på camping i det lune sommervejr, vandretur i nordens smukke natur eller prøve at sove i shelter for første gang, så er en god sovepose noget af det absolut vigtigste, du kan tage med dig ud i det blå.

Den helt rigtige sovepose gør nemlig en kæmpe forskel, når det kommer til at sikre en god nats søvn. Mange af os har sikkert prøvet at sove ude i en sovepose til telttur, der ikke helt var god nok. Måske passede den ikke rigtigt eller var for kold, måske var den for varm eller bare helt slidt og flad – og så er man altså ikke meget værd dagen efter. 

Hos Eventyrsport har vi derfor samlet et stort udvalg af soveposer i høj kvalitet til ethvert eventyr. Det skal nemlig være fedt og rart at sove udenfor året rundt – og så skal man ikke gå på kompromis med hverken sin komfort eller nattesøvn.  

I vores brede udvalg finder du både lette og lune vintersoveposeralsidige for- og efterårssoveposer samt bløde sommersoveposer til hele familien. 

Skal de små med ud på eventyr, på spejderlejr eller måske prøve at overnatte ude i haven for første gang, har vi også et stort udvalg af gode junior- og børnesoveposer til både små og store friluftsentusiaster. 

I sortimentet her på siden finder du desuden lette liggeunderlag og behagelige luftmadrasser, der også på hver sin måde er helt essentielle for at sikre en tryg og lun nats søvn – alt efter, hvor meget vægt, du kan have med dig. Der er også smarte hængekøjer til de eventyrlystne og de, der går op i letvægtsgrej. 

Hos Eventyrsport har vi også et stort udvalg af smart tilbehør og sovegrej til at forsøde turen med, samt beskyttende myggenet og lagenposer i høj kvalitet.

Sov godt med den helt rigtige sovepose fra kendte mærker

Find din sovepose her fra mærker såsom Deuter

I vores store udvalg i webshoppen finder du soveposer til voksne og børn fra nogle af de helt store spillere på markedet. Vi har gode soveposer fra kendte mærker som blandt andre HaglöfsNordiskSea to SummitTLTDeuter og Outwell.

Stort set alle vores soveposer er temperaturangivet efter den europæiske temperaturstandard kaldet EN13537. Det betyder, at soveposerne testes ud fra fælleseuropæiske standarder. Det gør, at man nemt kan sammenligne alle poserne på tværs af mærkerne direkte på temperatur, funktion og kvalitet, så din nye sovepose opfylder lige præcis dit behov.

Når du skal vælge en ny kvalitetssovepose, er der nemlig nogle ting og noget terminologi, som du skal være opmærksom på. De vigtigste parametre, når der kommer til valg af sovepose er komforttemperatur, størrelse, fyldtype og vægt.

Alt det, kommer vi ind på her på siden. Men hvis du har lyst til at læse endnu mere og blive klogere på de forskellige typer af soveposer til voksne og børn, kan du med fordel tjekke vores store soveposeguide på bloggen.

Soveposens komforttemperatur 

Der er særligt to temperaturangivelser, som er gode at kende til, når du skal vælge en sovepose til telttur, vandring eller andet, nemlig T-Comfort og T-Limit, som henholdsvis står for komforttemperatur og grænsetemperatur.

Komforttemperaturen beregnes ud fra den laveste temperatur, hvor en kvinde vil kunne holde en behagelig kropstemperatur i posen, når hun ligger helt udstrakt. Grænsetemperaturen udregnes derimod ud fra den laveste temperatur, hvor en mand vil kunne sove behageligt, hvis han ruller sig sammen for at holde på varmen.

Der er nemlig forskel på, hvor godt kvinder og mænd holder på varmen – kvinder oplever ofte et større varmetab end mænd. Derfor findes der både soveposer til kvinder og herrer samt unisex-modeller. Det er altså vigtigt, at man som par ikke ’bare’ køber ens soveposer, men i stedet sætter sig ind i, hvor modellernes temperaturgrænser ligger.

Vores erfaring er, at temperaturangivelsen passer nogenlunde – men der er selvfølgelig meget stor forskel på, om man er frossenpind eller varmeovn om natten, samt om temperaturen er lige på grænsen, om man er træt, har spist for lidt eller posens længde ikke passer ordentligt. Der er man nødt til selv at lægge lidt til eller lidt trække fra temperaturindekset, alt efter ens søvnvaner og -temperatur.

Vær opmærksom på, at der i nogle børnesoveposer kun angives en anslået komforttemperatur, og man generelt ikke angiver temperaturgrænser i junior- og børnesoveposer. Man kan godt komme ud fra, at der står ’0’ som komforttemperatur – men det betyder blot, at der ikke er målt en temperaturgrænse.

Husk, at vi altid står klar i vores butikker samt online til at vejlede dig, hvis du er i tvivl om noget. Du kan også læse meget mere om de forskellige temperaturangivelser på bloggen.

På nogle soveposer til voksne angives der også en ekstremtemperatur. Den er defineret som det punkt, hvor en kvinde kan ligge i posen uden at dø af hypotermi og bruges altså kun sjældent og i meget ekstreme situationer – så det er ikke en temperatur, du skal vælge sovepose ud fra.

Når du tager et kig i vores webshop, vil du kunne se, at vi har inddelt vores sortiment af soveposer i tre kategorier:

Det betyder for eksempel, at du skal vælge en sommersovepose, hvis du skal et lunt og lækkert sted hen og sove i 15 graders varme. Skal du derimod overnatte ude om vinteren, hvor det bliver 0 grader eller omkring frysepunktet, skal du overveje, om du har brug for en vintersovepose eller en forårs- og efterårssovepose – alt efter hvor kuldskær du er, og hvor alsidig soveposen skal være.

Alle soveposerne i vores sortiment er placeret efter T-Comfort – komforttemperaturen for kvinder. Husk, at du altid kan læse mere om de forskellige soveposers specifikationer inde i selve produktets beskrivelse.

8 gode råd til at holde varmen i soveposen

Soveposens længde spiller en stor rolle

Det er ikke nok, at din nye sovepose passer til de temperaturer, du skal overnatte i. Soveposen skal passe i længden, så du kan holde varmen – ellers er det penge direkte ud af vinduet.  

Hvis din nye sovepose til teltturen er for lang, bliver der unødigt meget luft og pose at varme op – det kan gøre, at du kommer til at fryse. En for kort pose vil naturligvis heller ikke fungere, da det vil være umuligt at holde varmen, medmindre du overnatter i troperne. 

Den angivne længde i en sovepose er angivet som personens maksimale længde, ikke posens. En god tommelfingerregel er, at du skal kunne ligge udstrakt, når du ligger helt nede i soveposen – og så eventuelt har et par centimeter at gøre godt med til at strække sig på eller til at lægge en varmedunk ned i forenden. 

Hvis din sovepose til voksne er for lang, eller hvis du har købt en juniorsovepose til dit barn, hvor der er plads til at vokse i, kan du lægge en varmeisolerende pude ned i fodenden – så er der ikke lige så meget luft at varme op, og den kan være med til at holde fødderne varme på kolde nætter. 

På vores blog finder du mange flere gode råd til at holde varmen i soveposen. Her kan du også finde inspiration til dit første store eller lille eventyr med din nye sovepose til vandring.

Letvægtssoveposer til længere ture

Skal du ud på en længere tur, ved du helt sikkert allerede, at det er vigtigt, at du ikke har for mange kilo i oppakningen. Flere kilo betyder nemlig, at du bruger mere energi, og derfor bliver du også hurtigere træt. Her kan en letvægtssovepose virkelig hjælpe.

En letvægtssovepose er en sovepose lavet i materialer, der ikke vejer særligt meget, men som stadig giver den nødvendige varme til natten. En letvægtssovepose fås helt ned til under 500 gram, så du næsten ikke føler, at du har en sovepose med.

Dog skal du være opmærksom på, at en letvægtssovepose ikke egner sig til alle klimaer. Du skal derfor tjekke op på temperaturen på det sted, hvor du skal vandre, og vælge din letvægtssovepose efter, hvor varmt eller koldt det er. Er du i tvivl om, hvilken letvægtssovepose du skal vælge, kan du altid spørge i en af Eventyrsports butikker.

Dunsovepose eller fibersovepose – hvad opfylder dit behov?

Når du skal ud at investere i en rigtig god sovepose, er der højest sandsynligt også to andre faktorer, som er vigtige; pris og vægt. Soveposer vejer nemlig forskelligt og har forskellige prisklasser, alt efter om de har dunfyld eller fiberfyld.

På vores blog finder du en stor guide til fyld i soveposer, hvis du er interesseret i at lære mere. Her kan du også læse om, hvilke typer soveposer, der gør sig godt til hvilke ture.

Men skal du vælge fiber- eller dunfyld? Når du skal vælge mellem fiber- eller dunfyld, er der flere ting, der spiller ind, og vi forklarer dig, hvad du kan kigge efter herunder.

En dunsovepose vejer mindre, ånder bedre og isolerer bedre end fibersoveposer – til gengæld er de også noget dyrere. Hvis du skal ud på en krævende vandretur med mindst muligt på ryggen, kan en god dunsovepose altså være et rigtig godt valg, da de ofte kan pakkes og komprimeres, så de næsten ikke fylder noget.

Dun findes i mange forskellige sorteringer med større eller mindre indhold af fjer, og kvaliteten angives ud fra betegnelserne fyldkraft eller CUIN. De letteste og mest isolerende dun har en fyldkraft på 900+. 

Dunsoveposer er bedst egnede til overvejende tørre ture – de kan godt tåle vand, men de skal helst ikke være våde for længe, da de mister deres isolerende evne, fordi dunene optager fugt og klumper sammen. Det er derfor en god idé at lufte den ud efter hver nat, for at komme af med sved og fugt.

Hvis din dunsovepose bliver meget våd, bliver den tung, og den kan være meget svær at tørre på turen – så husk at lufte posen og overvej, om en dunsovepose passer til din destination. Hvis du skal ud i meget fugtige omgivelser, hvor du ikke har mulighed for at lufte den ud eller holde den væk fra vand, kan det måske være en god idé at overveje et andet alternativ.

Isolerende fibersoveposer findes i utallige udgaver, og vægt og pris følges ofte ad – dog omvendt proportionelt. En fibersovepose er tungere og fylder mere end en dunsovepose, men til gengæld tåler den bedre fugtige omgivelser. 

En fibersovepose vedholder nemlig sine isolerende evner, selvom den skulle blive fugtig, og den optager ikke fugten på samme måde som dunene. 

Hvis du ikke skal bære dit udstyr på ryggen og har lidt bedre plads, kan du altså sagtens få en rigtig god og varm fibersovepose, som ikke stjæler hele grejbudgettet. 

Det kompromisløse og lette valg – dunsoveposer

At kravle i en varm sovepose af dun efter en lang dag på farten, er næsten ligesom at kravle ned under sin egen, gode dyne. Blødt, behageligt og varmt. 

Et af de helt store spørgsmål, der opstår, når man skal købe en ny sovepose, er, om den skal være med fiberfuld eller dunfyld? Det er nemlig ikke helt lige meget, hvad din sovepose indeholder – det afhænger af, hvad dit behov er, hvor godt du holder varmen, og hvor du skal hen. 

I vores sortiment har vi et stort udvalg af dunsoveposer til alle sæsoner; både de lette sommersoveposer, de lune for- og efterårssoveposer samt de varme vintersoveposer til hele familien. I vores brede udvalg finder du desuden en masse lækre børnesoveposer med bløde dun i. 

Dunsoveposer: Nemme at holde af og holde varmen i

En dunsovepose er væsentligt dyrere og kræver mere pleje end en sovepose med fiberfyld – til gengæld har dun en hel række andre fordele, som sagtens kan retfærdiggøre den noget højere pris.

Det er nemlig vigtigt ikke at gå på kompromis med din sovepose til teltturen, når det kommer til din egen komfort og i forhold til at holde varmen. En dunsovepose kan være det helt rigtige valg for dig, hvis du har brug for en varm sovepose, som kan pakkes sammen, så den næsten ingenting fylder. 

Dun er meget lette, og så kan de komprimeres helt vildt meget, så din sovepose fylder ikke ret meget i rygsækken – og her får du altså de bedste varmeegenskaber i forhold til vægten. En fibersovepose derimod kan godt opnå de samme varmeegenskaber – men så vejer og fylder soveposen også væsentligt mere. 

En fibersovepose eller en sovepose med dun kan sagtens være den helt rigtige løsning for dig. Hvis du er i tvivl om, hvilken type sovepose, der bedst opfylder dine behov, kan du læse mere i vores store soveposeguide på bloggen. Her kan du også læse meget mere om de forskellige typer soveposers varmeegenskaber.

Pas godt på din nye sovepose

Tilbud på soveposer med dun

Uanset hvilken sovepose, du vælger, er det vigtigt, at du passer på den – selv soveposer af rigtig god kvalitet kræver lidt kærlig pleje, hvis du skal være en tro følgesvend i mange år og på mange eventyr. Du kan læse mere om vask og pleje af soveposer på vores store blog.

På grund af dunenes evne til at optage fugt, er de dog ofte ensbetydende med lidt mere arbejde, end fibersoveposerne kræver – til gengæld holder de i mange år, hvis du behandler dem godt. 

Fælles for alle soveposer er også, at de skal opbevares ukomprimerede, når du ikke er på tur. Alle soveposer sælges med en komprimeringspose, som kan bruges til at få den til at fylde mindst muligt, når du er ude i det fri.

Men når du er derhjemme, er det vigtigt, at du pakker den ud og lader fibrene eller dunene fylde det, de nu gør – ellers mister fyldet spændstigheden og isoleringsevnen. Nogle soveposer sælges derfor med en opbevaringspose – og ellers kan de nemt hænges på en knage eller på en bøjle i et skab.

Soveposens konstruktion

Som du måske kan fornemme, er der stor forskel på de mange soveposer på markedet – og det gælder også soveposernes form. En sovepose er nemlig ikke bare en sovepose, men kan have mange forskellige udformninger og funktioner – alt sammen for at holde dig varm og leve op til netop dit behov.

De tyndeste og billigste soveposer er ofte konstrueret med gennemsyede kanaler, hvilket er helt fint til sommer- og indebrug. De varmere er oftest i bokskonstruktion eller med 2-3 forskudte lag, så der ikke er nogle kuldebroer, hvor der ikke er noget til at isolere og holde dig varm. 

Desuden kan soveposer være udstyret med en eller flere smarte løsninger. Det kunne for eksempel være hætte med snøre, varmekrave, isolering ved lynlåsen, kort eller lang lynlås, lynlås i venstre eller højre side af soveposen, inderlomme, ekstra plads eller fyld ved fødderne, ekstra bredde, strækbare partier, vandskyende stof og ophængningsøjer – bare for at nævne et par stykker.

Dobbelte soveposer til hyggelige vandreture

Skal du på vandretur med kæresten, og er I vant til at dele dyne derhjemme? En sheltertur eller vandretur betyder heldigvis ikke altid, at I er nødt til at sove i hver jeres sovepose. I kan nemlig bare vælge en dobbeltsovepose.

En dobbeltsovepose er egentlig bare en meget bred sovepose, hvor der er plads til mere end én person. En dobbeltsovepose er smart på flere måder, da den både giver plads til at kunne ligge tæt, men ved at ligge tæt kan du og din vandremakker også lettere holde hinanden varme.

Der er dog også ulemper ved en dobbeltsovepose. Den vejer mere, da en dobbeltsovepose jo er to soveposer i én, og vægten kan ikke fordeles på dig og din vandremakker. Der vil altså være én af jer, der skal have lidt mere vægt på ryggen end den anden - men så kan I jo altid fordele noget af det andet grej, så det kommer til at passe vægtmæssigt.

Lagenposer til din sovepose til vandring

Ovenstående er alle ting, som kan være med til at afgøre dit valg, når du skal vælge en sovepose. Og hvis du gerne vil passe ekstra godt på din nye sovepose, kan du overveje at supplere med en lagenpose, som lægges ned i selve soveposen.

De smarte lagenposer forlænger levetiden på din sovepose ved at beskytte mod sved og snavs – og så giver den nogle grader ekstra, selvfølgelig afhængig af materialet. Lagenposen kan også bruges alene, hvis det er meget varmt. Lagenposer er typisk lavet i silke, bomuld eller fleece.

Liggeunderlag er ligeså vigtigt som soveposen

Det er koldt at sove på jorden, og det er ubekvemt at sove på et underlag, som er for tyndt eller for dårligt. Så hjælper selv den bedste sovepose ikke. Anskaf dig et godt, isolerende liggeunderlag eller en blød luftmadras, som passer til dit behov i forhold til, hvor meget det må fylde og veje, samt hvor varmt det skal være.

Hos Eventyrsport finder du et stort udvalg af begge slags i mange forskellige udformninger; dobbelte liggeunderlag, smalle, med ekstra bredde og med forskellige varmegrader - den såkaldte R-værdi – så der er helt sikkert også et, der lever op til dit behov.