Liggeunderlag

Her finder du vores udvalg af liggeunderlag fra bl.a. Exped, Vaude, Nordisk og Robens. Du finder både selvoppustelige underlag, skumunderlag og tynde, lette luftmadrasser samt hængekøjer. Der er underlag til alt fra camping til fjeldvandring.

  per side
  Sorter stigende

  LIGGEUNDERLAG

  Tag sengen med på tur og få en god start på næste dag! Din sovepose kan være dejlig varm, men kulde fra jorden kan gå lige igennem, hvis du sover uden liggeunderlag. Det skal kunne holde til dét, du byder det, og veje og fylde tilpas. Vi har både traditionelle skumunderlag og dem, der puster sig selv op, og vi har selvfølgelig også de supersmarte med isolerende fyld i form af dun eller skumfiduser. Husk, at et liggeunderlag, der isolerer vha. luft kan punktere, så medbring altid lappegrej til dit underlag. Hos mange modeller følger det med.

   

  Hvad er R-værdi?

  Jo højere R-værdi, jo bedre isolering. Tilsyneladende har selvoppustelige underlag en højere R-værdi end skumunderlag, men set i forhold til vægt og tykkelse, isolerer skumunderlag bedre. To skumunderlag, som vejer mindre en ét selvoppusteligt, kan godt have en højere R-værdi. Til gengæld vil selv to skumunderlag aldrig give den samme komfort som selvoppustelige underlag.

   

  Skumunderlag er klar til brug konstant, selvoppustelige er i sagens natur længere tid om at blive klar. På vintertur kan du overveje at kombinere de to typer - men husk en god vintersovepose. Er du mere til en decideret luftmadras, så husk, at den isolerer meget lidt. Er jorden kold, kan du kombinere med et skumunderlag. Du kan også vælge en af de avancerede madrasser med isolerende fyld af f.eks. dun.

   

  Tilbehør

  Pumpe til luftmadrassen, lappegrej, hovedpuder og de smarte stolesæt finder du under Tilbehør.  Se også:

  Luftmadrasser

  Sommersoveposer

  Forårs- og efterårsposer

  Vintersoveposer

  Lagenposer

  Tilbehør