12 gode råd til at holde liv i sovegrejet

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
12 gode råd til at holde liv i sovegrejet
Råd og vejledning
17 February 2020

12 gode råd til at holde liv i sovegrejet

Hvis du gerne vil have din sovepose og dit underlag til at bevare sine gode egenskaber, og at du fortsat kan tage på ture, hvor de holder dig varm i natten, så skal de vedligeholdes og opbevares ordentligt. 

Vi kommer her med 12 gode råd til, hvordan du sørger for, at dit sovegrej holder længere. 

 1. Det er vigtigt, at du får tørret din sovepose ordentligt, når du kommer hjem fra tur. Selvom den ikke er blevet våd udvendigt, kan den sagtens være blevet fugtig indvendigt, fordi du måske har svedt i løbet af natten. Luft derfor din sovepose godt igennem, når du er vendt hjem fra tur, så du ikke ender med at opbevare en fugtig sovepose.

 2. Ligesom det er tilfældet med din beklædning, så har din sovepose også brug for at blive vasket fra tid til anden. Slå din sovepose op på producentens hjemmeside og følg deres instruktioner til vask og vedligeholdelse.

 3. Hvor tit skal man så vaske sin sovepose? Der er ikke et endegyldigt svar, men et godt bud er efter ca. 50 overnatninger afhængigt af, hvor du har haft den med på tur, om du sveder meget om natten, og om du bruger en soveposeliner osv.

 4. Husk at din dunsovepose ikke bare skal vaskes med normal sæbe. Brug et vaskemiddel specielt til dun.

 5. Også fibersoveposer skal have en ekstra kærlig hånd. Benyt et skånsomt vaskemiddel.

 6. Efter du har vasket din sovepose, skal den tørres. Her skal begge typer soveposer i tørretumbler sammen med en tennisbold. Bolden sørger for, at isoleringen i soveposen ikke klumper sig sammen. Gør den det, vil soveposens egenskaber blive forringede, og du kan ende med at ligge og længes efter varmen på tur.

 7. Det giver god mening at bruge en soveposeliner, da den er med til at skåne din sovepose (og til med kan give et par ekstra graders varme). Husk at vaske den efter brug.

 8. Tør dit underlag af, når du kommer hjem fra tur, og vær sikker på at få det tørret, hvis det skulle være blevet vådt eller fugtigt.

 9. Hvis du har et oppusteligt underlag, så pust det igennem med din oppustningspose, inden du opbevarer det. Det er med til at fjerne den sidste fugt.

 10. Det er vigtigt, at du opbevar din soveposer og dit underlag et tørt sted, hvor de ikke bliver udsat for fugt. Så glem alt om i kælderen, skuret og loftet.

 11. Både dunsovepose og fibersoveposer må ikke være komprimerede, når de bliver opbevaret. Læg dem i stedet i opbevaringsposen, hvis du har sådan én, læg dem i en løs bunke eller hæng dem op.

 12. Liggeunderlag skal opbevares udfoldede og med åben ventil. Skulle der være fugt i underlaget, kan det således sive ud. 

 

Råd og vejledning
Posted: February 17, 2020
Forfatter: Opdag Verden