Soveposer

Her finder du vores udvalg af kvalitetssoveposer. Du finder lette og supervarme dunsoveposer og lækre fibersoveposer fra mærker som Yeti, Haglöfs, Deuter og Nordisk. Du finder også tilbehøret; underlag, hovedpuder, pakposer o.l.

per side
Sorter stigende

Inspiration

SOVEPOSER MV. - SOV GODT!

De vigtigste parametre ved valg af sovepose er følgende: Komforttemperatur, størrelse, fyldtype og vægt. Stort set alle vores soveposer er temperaturangivet efter EN 13537, som er en fælleseuropæisk angivelse af soveposers temperaturgrænser. Det betyder, at poserne kan sammenlignes direkte på temperaturen.

 

Hvad er komforttemperatur og ekstremtemperatur?

Der opereres med to komforttemperaturer, nemlig T-Comfort og T-Limit, også kaldet komforttemperaturen for hhv. kvinder og mænd. Vores erfaring er, at temperaturangivelsen passer nogenlunde, men der er selvfølgelig meget stor forskel på, om man er frossenpind eller varmeovn om natten, så der må du selv lægge til eller trække fra. Der angives også en ekstremtemperatur. Den er defineret som det punkt, hvor en kvinde risikerer hypothermi, så det er IKKE en temperatur, du skal vælge pose efter.

 

Vores inddeling

Vi har inddelt vores soveposer i 3 temperaturkategorier, og grænserne går ved hhv. +3 og -7°C. Alle poser er placeret efter T-Comfort – komforttemperaturen for kvinder.

 

Hvor lang skal soveposen være?

Soveposen skal passe i længden. Hvis den er for lang, bliver der unødig megen luft og pose at varme op, mens en for kort pose naturligvis heller ikke fungerer. Den angivne længde går på personens maksimale længde, ikke soveposens.

 

Dun eller fiber?

Om du vil have dun- eller fiberfyld afhænger i høj grad af dine krav til pris og vægt. Dun er lette og isolerer uovertruffet, men de er noget dyrere end fibre. Dun findes i mange sorteringer med større eller mindre indhold af fjer, og kvaliteten angives vha. Fyldkraft eller CUIN. De letteste og mest isolerende dun har betegnelsen 900+. Dun kan godt tåle vand, men de skal helst ikke være våde for længe, så husk at lufte posen.

 

Isolerende fibre findes i utallige udgaver, og vægt og pris følges ofte ad – dog omvendt proportionalt. Fælles for alle soveposer er, at de skal opbevares ukomprimerede, når du ikke er på tur, ellers mister fyldet spændst og isoleringsevne.

 

Sommersoveposer
Forårs- og efterårsposer
Vintersoveposer

 

Konstruktion

De tyndeste og billigste soveposer er ofte konstrueret med gennemsyede kanaler, hvilket er helt fint til sommer- og indebrug. De varmere er oftest i bokskonstruktion eller med 2-3 forskudte lag, så der ingen kuldebroer er. Hætte med snøre, varmekrave, isolering ved lynlåsen, kort eller lang lynlås, inderlomme, ekstra plads og fyld ved fødderne, ekstra bredde, strækbare partier, vandskyende stof, ophængningsøjer m.m. er ting, som kan afgøre dit valg. Overvej at supplere med en lagenpose i bomuld, silke eller fleece.

Lagenposer

En lagenpose beskytter din sovepose mod sved og snavs, og så giver den nogle grader ekstra, selvfølgelig afhængig af materialet. Lagenposen kan også bruges alene, hvis det er meget varmt. Lagenposer er typisk lavet i silke, bomuld eller fleece.

 

Liggeunderlag

Det er koldt at sove på jorden og det er ubekvemt at sove på et underlag som er for tyndt eller for dårligt. Så hjælper selv den bedste sovepose ikke. Anskaf dig et godt underlag, som passer til dit behov i forhold til, hvor meget det må fylde og veje, og hvor varmt det skal være.


Liggeunderlag
Luftmadrasser

 

Se også:

 

Myggenet

Tilbehør

Børnesoveposer

 

 

Vi fører soveposer fra Haglöfs, Nordisk, Yeti, Deuter, Mountain Hardwear og Outwell.