Lagenposer

10 Varer

En lagenpose forlænger din soveposes levetid og isoleringsevne. Du kan både bruge den som et ekstra lagen i din sovepose eller som separat sommersovepose. Vi har lagenposer i silke, microfiber, bomuld og fleece.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Lækker lagenpose til tropiske nætter eller en ekstra luksus

At overnatte under tropiske himmelstrøg er en fantastisk oplevelse. Når det er varmt om natten, er det ikke nødvendigt med en isoleret sovepose, så du kan nøjes med en let og luftig lagenpose for eksempel i silke. Den fylder minimalt i bagagen, og den er nem at vaske, så du ved, at du har et rent sted at sove. Hvis det ikke er helt så varmt, så kan en fleecelagenpose være et godt valg. Den kan du bruge, hvis det er omkring 18 grader om natten.

Lagenposer findes i flere materialer og faconer. For at starte med det sidste, så er mumiefaconen beregnet til at blive brugt indeni en sovepose. Måske tænker du, at det ikke er nødvendigt, fordi soveposen jo holder dig varm. Det er også rigtigt, men hvis du altid sover i din sovepose uden lagenpose, så vil din sovepose skulle vaskes langt oftere. Derfor skal du bruge lagenpose inden i din sovepose. Sved, olie og snavs vil så afsættes i lagenposen, og den er nem at vaske.

Når du vælger en lagenpose i rektangulær form, så er der meget mere plads til fødderne. Denne form er bedst at bruge, når du sover under dyner eller helt uden andet sengetøj over dig. Det kunne for eksempel være i en bjerghytte, hvor der for det meste er tæpper til hver sengeplads, men det er meningen, at du enten har lagen og dynebetræk med eller også ligger i din egen lagenpose. Din nattesøvn bliver langt mere behagelig, når du kan bevæge benene og fødderne naturligt i lagenposen.

Hvilket materiale skal du vælge?

Luksusversionen er syet i silkemateriale. Det er enormt behageligt at ligge i, og der er også en ret stor vægtfordel overfor bomuld. Du sparer ca 50-60% af vægten, når du vælger silke.

Hvis du vælger en lagenpose i microfiber, så får du også en rimelig let lagenpose. Desuden er lagenposerne i microfiber meget nemme at vaske, fordi de kan holde til de fleste vaskeprogrammer. Microfiber er desuden hurtigtørrende, og det er også en klar fordel, hvis det skulle blive nødvendigt at vaske lagenposen mens du er på tur.

En lagenpose i bomuld er både billig og nem at vaske. Men hvis du sover i varmt klima, vil den blive ret fugtig af sved, og det kan være mindre komfortabelt. Som tidligere nævnt, så er bomuld også noget tungere end de andre materialer.

Hvis din sovepose ikke er helt varm nok til opgaven, så er det måske passende med en lagenpose i fleece. Fleece er det varmeste materiale, og med en fleecelagenpose indeni vil din sovepose blive væsentligt varmere.

Sådan vælger du lagenpose til soveposen

Ekstra komfortable lagenposer

Nogen af vores lagenposer er lavet i strækbart materiale. Selv en silkelagenpose kan laves, så den kan strække sig. Det er en rigtig dejlig funktionsdetalje, fordi det giver dig endnu mere frihed til bevægelse, når du sover. Det er særligt armene, som det er rart at kunne strække rundt og ikke føle sig begrænset af lagenposen. Med en strækbar lagenpose, er det også nemmere at trække lagenposen til omkring kroppen nede i soveposen.