Vintersovepose

10 Varer

Her finder du vores udvalg af vintersoveposer i høj kvalitet med komforttemperaturer på -5°C og lavere. Vælg mellem dun- og fiberfyld samt flere længder.

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price

Soveposer til vinter – høj kvalitet til kølige eventyr

Hvis du skal ud at sove i den frostklare natur i vintermånederne eller måske langt oppe nordpå, hvor temperaturerne kommer et godt stykke under frysepunktet, er det vigtigt med en god sovepose af høj kvalitet, som kan holde dig varm hele natten igennem.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af lune soveposer til vinter og kolde ture ud i det blå, som kan klare lidt af hvert, når temperaturerne bevæger sig langt ned under frysepunktet. Der er nemlig ingen grund til ikke at få en god nats søvn, bare fordi det er koldt udenfor posen.

I vores sortiment af vintersoveposer til både mænd, kvinder og børn finder du gode soveposer fra kendte mærker som blandt andet det danske kvalitetsmærke Nordisk.

Du finder også lune soveposer til vinter fra alsidige TLT, som producerer et væld af gode soveposer til alle formål samt robuste soveposer fra verdenskendte Sea to Summit i teknisk dygtige designs.

Find den helt rigtige vintersovepose

Når du skal købe en ny vintersovepose, der hverken går på kompromis med komfort, holdbarhed eller evnen til at holde dig varm, kan du lige så godt købe den rigtige i første forsøg. Men det betyder også, at der er nogle valg, der skal træffes.

Hvis du er nysgerrig på at blive klogere på de mange forskellige soveposers evner og specifikationer, kan ud med fordel kigge i vores store soveposeguide.

En af de første vigtige ting er, at soveposen passer perfekt. En vintersovepose må nemlig hverken være for lang eller for kort, da det kan blive svært at varme den op i begge tilfælde – og når man er ude i flere minusgrader, bliver det hurtigt en ubehagelig oplevelse med en vintersovepose, der passer dårligt.

Hvis der er for meget pose, kan din krop ikke holde al den overskydende luft varm. Og hvis den er for kort, så får du for alvor problemer, hvis der er rigtig koldt udenfor.

Længden på en sovepose oplyses altid i personens maksimale højde – ikke selve soveposens længde.

En god tommelfingerregel er, at du skal kunne ligge udstrakt i posen uden problemer. Der må gerne være et par centimeter ned til posens bund, men hvis der er mere end det, er det en god idé at lægge en varmeisolerende pude ned i fodenden eller korte posen af med en elastik.

Det gælder også, hvis du har købt en lækker juniorsovepose til dit barn, hvor der er plads til at vokse i. På bloggen kan du finde flere tips og tricks til at holde varmen i soveposen.

Vintersoveposers temperaturangivelser

Alle Eventyrsports voksensoveposer har temperaturangivelser, som er målt efter EN 13537 – det er en fælleseuropæisk standard for måling af soveposers temperaturegenskaber. På den måde kan du sammenligne temperaturangivelserne på de forskellige soveposer direkte på tværs af mærker.

Uanset hvilken temperatur, du skal ud i, er det en virkelig god idé at være sikker på, at soveposen kan holde dig varm – så kan du nemlig være sikker på, at du i hvert fald ikke kommer til at fryse, fordi du ikke har været opmærksom på soveposens temperaturangivelser.

Kvinder og mænd er som bekendt forskellige på nogle områder og særligt, når det kommer til soveposer.

For de fleste kvinder gælder det, at de skal have en sovepose med en 4-5 grader højere komforttemperatur end mændenes ved samme lufttemperatur. Den laveste temperatur, hvor en kvinde kan sove behageligt i soveposen uden at fryse, kaldes for komforttemperatur. Tilsvarende kaldes mændenes laveste temperatur for grænsetemperaturen.

Oftest kan man blot gå efter komforttemperaturen, og det er også den, vores forskellige kategorier indenfor soveposer er inddelt efter.

Man skal dog være opmærksom på, at det selvfølgelig er meget individuelt hvor godt man holder varmen i soveposen - nogle er frossenpinde, andre er radiatorer – og det skal man have med i overvejelserne, når man kigger efter en soveposes komforttemperatur.

Ekstremtemperaturen er irrelevant ved valg af sovepose og kommer oftest ikke spille en rolle for dig, medmindre du skal købe en ekspeditionssovepose. Ekstremtemperaturen angiver den grænse, hvor det bliver helbredstruende for en kvinde at ligge i soveposen, fordi det er for koldt.

Hvis du har brug for mere varme, end den din vintersovepose kan levere, kan du med fordel også sove med en beskyttende lagenpose inderst – lagenposer i det rigtige materiale kan nemlig tilføre din vintersovepose et par ekstra grader, og så forlænger den også posens levetid ved at beskytte den fra det værste sved, fugt og snavs.

Vintersovepose med dun eller fiber?

Når du skal vælge hvilken sovepose, der skal med på et spændende vintereventyr, skal du også tage stilling til indholdet. Man kan nemlig få lune soveposer til vinterovernatning med både fiber- og dunfyld.

En sovepose med dunfyld er meget holdbar og kan komprimeres til ukendelighed, så den næsten ingenting fylder i rygsækken. Og da dun har en uovertruffen isoleringsevne i forhold til sin vægt, er dunsoveposer altså ideelle på ture, hvor en lav vægt er essentiel.

Hvis du skal på et krævende trek gennem koldere egne, er en god dunsovepose et helt oplagt valg. Hvis du mangler inspiration til sådan en tur, kan du med fordel klikke lidt rundt på vores store blog.

Dunsoveposer kræver dog lidt omhu af sin ejer, og det er en god idé at hænge den til luftning hver dag efter brug, så fugten fra både din krop og omgivelserne kan fordampe. En dunsovepose kan nemlig ikke tåle at være fugtig eller våd i længere tid – så mister dunene sin isolerende evne og klumper sammen.

Fibersoveposer er billigere end dunposer, men de vejer og fylder også mere. De fås med samme temperaturgrænser som dunposerne, men altså med en højere vægt, idet fibre på trods af mange anstrengelser stadig ikke isolerer helt så godt som dun i forhold til vægten.

Der findes dog mange slags fibre, og de bedste ligger efterhånden tæt op ad dun. Desuden har fibersoveposer den fordel, at de kræver mindre pleje end dunsoveposer, da de ikke behøver luftes og tørres på samme måde som dunsoveposer.

Derfor er fibersoveposer også oplagte, hvis du for eksempel skal på en scenisk kanotur eller en krævende skandinavisk vandretur i vintermånederne, hvor vejret kan risikere at være fugtigt, eller soveposen kan risikere at blive våd – fibersoveposer bibeholder nemlig deres isolerende evner, selvom de bliver fugtige.

Vintersoveposers mange funktioner

Soveposer til vinter fås, som du måske kan fornemme, i mange forskellige former, størrelser og med forskellige egenskaber. Hvis du er på jagt efter en vintersovepose med en helt bestemt detalje eller med et teknisk dygtigt design, skal du derfor ikke lede meget længere.

De fleste af Eventyrsports vintersoveposer har smarte, funktionelle detaljer som for eksempel hætte med snøre, varmekrave ved skuldrene, inderlomme og 2-vejs lynlåse med beskyttelse, så det er muligt at regulere temperaturen i soveposen.

Udstyrsniveauet afhænger både af pris og af den funktion, som posen er lavet til. Du kan altid læse meget mere om de forskellige soveposers specifikationer under produktbeskrivelsen – her kan du blive klogere på materialerne, detaljerne og egenskaberne ved de forskellige vinterposer. 

Hvis du vil give sig selv de bedst mulige betingelser for en god nattesøvn, kommer du heller ikke udenom et smart og isolerende liggeunderlag, som også kan være med til at beskytte dig mod underlagets kulde. De findes i mange forskellige afskygninger, størrelser og modeller, og hos Eventyrsport har vi et bredt udvalg. 

Pas godt på din gode vintersovepose

Det er altid en god idé at passe godt på og nusse lidt om sit friluftsgrej. God pleje sikrer nemlig, at det holder længst muligt, og at det fungerer optimalt, hver gang du tager det med ud på eventyr.

Det samme gælder din nye lækre vintersovepose, som gerne skulle holde til mange års brug. På bloggen kan du læse meget mere om vask af soveposer og om, hvordan man bedst passer på sin sovepose.

Noget af det vigtigste er dog, at en sovepose til vinter skal opbevares hængende eller i en opbevaringspose, når man ikke er på tur. Den medfølgende komprimeringspose er nemlig kun til eventyr – ikke til sommerophold i bunden af skabet.

Ligger soveposen til vinter komprimeret for længe, vil fyldet nemlig efterhånden miste sin spændstighed og dermed evnen til at indeholde den isolerende luft, som er hele vintersoveposens berettigelse.

Sammenklappede dun eller flade fibre bliver altså hurtigt en meget kold fornøjelse, når man er ude i flere minusgrader. Gør derfor dig selv og din nye lækre vintersovepose den tjeneste at passe godt på den – så skal den nok passe godt på dig på selv de koldeste og mest frostklare eventyr.

Vil du dykke længere ned i soveposer til vinter?

Er der mere information, du har behov for, når du skal vælge din sovepose til vinter, kan du altid tage et kig på disse artikler på vores blog: