Hængekøjer

16 Varer

Se her vores udvalg af hængekøjer. Dobbelte hængekøjer, hængekøjer med myggenet og traditionelle hængekøjer, der er både lette og fylder minimalt.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Overnat i hængekøje i naturen

En hængekøje er garanti for en god nats søvn. Men kun hvis du sikrer dig nogle grundlæggende ting, inden du går til køjs. Det er for eksempel vigtigt, at du husker på, at når du ligger i en hængekøje udendørs, så er der ikke noget til at isolere dig fra den kolde luft, som er lige under dig. Eller i hvert fald er der ikke noget, som du ikke selv har placeret der.

Mange synes, at det må være nok med en sovepose i hængekøjen, men soveposen bliver trykket helt flad, der hvor du ligger, og så isolerer den ikke ret meget. Derfor er det vigtigt at lægge et liggeunderlag ned i hængekøjen inden du lægger dig til at sove.

Overnat i hængekøje på friluftsturen

Sådan hænger du din hængekøje op udendørs

Når du hænger din outdoor hængekøje op, skal du naturligvis bruge et par træer til at fastgøre den til. Men måske er du usikker på hvor stor afstanden imellem træerne skal være. Det kommer an på flere ting. Nogle hængekøjer er længere end andre. Hvis du er relativ høj, kan det sagtens være at din hængekøje er ekstra lang. Det er som regel godt at have minimum 2,5 meter ekstra plads imellem træerne i forhold til, hvor lang hængekøjen er. Det vil give en afstand, som sikrer, at vinklen imellem vandret og de stropper, som du hænger køjen op i, ikke er alt for stejl.

Hvilken vinkel skal stropperne være i?

Det er en god tommelfingerregel at lave en ret vinkel med din tommel og pegefinger, som du bruger til at måle vinklen på stroppen imellem den ubelastede køje og træet. Hvis vinklen passer nogenlunde med vinklen imellem din vandrette pegefingerspids og din lodrette tommelfingerspids (ligesom når du former en pistol med fingrene), så kommer du nok til at ligge godt. Hvis vinklen ikke passer ret godt, kan du justere på hvor højt oppe på træet, du placerer stropperne. Sætter du stropperne højere og gør stropperne længere, bliver vinklen stejlere. Omvendt hvis du gør stropperne kortere og placerer dem lavere på træets stamme. Så bliver vinklen fladere.

Hvis du ikke rigtig kan få det med vinklen til at passe, eller du måske ikke synes, det er til at forskyde stropperne op eller ned til et passende niveau, så er der også andet, du kan gøre. Når du ligger i hængekøjen, kan det nogen gange føles, som om du ligger i en bananform. Det er måske, fordi vinklen i stropperne er lidt for stejl. Det er der råd for. Ved at ligge lidt på skrå i køjen, vil du få en mere vandret form under dig. Nogen synes, det er mere behageligt, og det kan helt sikkert hjælpe lidt på problemet med et ophæng, som er lidt til den stejle side.

Pas godt på træerne

Når du sætter stropperne om træets stamme, skal du sikre dig, at de er brede nok til formålet. Det er ikke godt at bruge et tyndt men stærkt reb til at lægge om stammen. Presset fra din vægt vil trykke barken på stammen sammen, og det kan give permanente skader på træet, så træet måske dør af det. Træets næring transporteres i høj grad igennem barken, og derfor er det vigtigt, at denne ikke bliver beskadiget hele vejen rundt om stammen.

To i en hængekøje

Du kan sagtens ligge to i en hængekøje. Så skal du se efter en dobbelt hængekøje. Du skal bare være klar over, at det ikke er rigtig praktisk at sove to i en hængekøje. I vil komme til at forstyrre hinanden ret meget igennem natten. Så er det meget bedre at vælge to enkelthængekøjer. Du kan dog også vælge en dobbelt hængekøje, hvis du gerne vil have en ekstra stærk hængekøje. Eller fordi du kan lide at lukke køjen hen over dig, når du ligger i den.

Når du sover udendørs i hængekøje, skal du forberede dig på at naturen er meget tæt på. Derfor er det måske en god ide at have et myggenet til hængekøjer med. Så er du sikker på at myg ikke kommer til at stikke dig, imens du sover.