Løbesko

428 Varer

Her finder du løbesko til alle former for løb. Om du løber på asfalt gennem byen eller følger trailsporet ude i skoven, løber op eller ned, hurtigt eller langsomt, så har vi en løbesko, der passer til dig og dine næste løbeoplevelser. Find løbesko fra bl.a. HOKA, Adidas og New Balance.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Kom godt fra start med dine nye løbesko

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af løbesko. Vi vil gerne hjælpe dig til at komme godt i gang med dit løb eller til at tage skridt videre og opnå fremgang med din nuværende løbetræning. I vores butikker med løbesortiment, har vi uddannet personale der kan vejlede og rådgive dig ud fra lige præcis dit udgangspunkt og dit niveau.

Vi tilbyder altid gratis løbestilsanalyse i forbindelse med køb af nye løbesko, så vi har det allerbedste udgangspunkt for at finde den rette model til dig. Er du ny indenfor løb, og skal du købe dine første på løbesko, anbefaler vi derfor også, at du kommer ned i én af vores fysiske butikker og får hjælp af vores personale.

Har du brug for hjælp? Så læs med her:

ES-Run_Sept2022_JonasOutside-19

Hvilke løbesko skal du vælge?

Hver eneste gang du lander, når du løber, så sker det med et relativt hårdt tryk. Derfor bliver de løbesko, du har under fødderne, vigtigt for den påvirkning som landing har på kroppen. Og derfor skal du passe på med at købe for billige løbesko af en dårlig kvalitet.

For at sikre dig optimale forhold for et langt liv som løber og undgå risikoen for skader, skal du bogstaveligt talt se dine løbesko som fundamentet i din træning. De skal kunne modstå presset og yde en tilstrækkelig stødabsorbering. De skal have den rette stabilitet til dit behov og din løbestil.

Hvad er din løbestil - neutral løber eller overpronation? 

Når du løber og lander, kan der overordnet set ske 3 ting for dine fødder:

 • Fodsålen afvikler vandret på underlaget - kaldet neutral (neutral pronation)
 • Foden falder ind – kaldet overpronation eller pronationsindfald
 • Foden falder ud – kaldet underpronation eller supination

Ved overpronation / pronationsindfald ser man den inderste ankel falde ind over svangen. Det medfører en hård belastning for dine ben, hvilket man helst vil undgå. Den ønskede skridtafvikling, hvor foden afvikler vandret på underlaget, kalder man neutral eller neutral pronation.

Overpronation er ikke lig med skader. Indfaldet er kroppens egen måde at "tage af" for stødet. Efterhånden som din krop vænner sig til at løbe, vil du således også blive stærkere og din behov for støtte kan ændre sig. Man kan ligeledes arbejde med at ændre sin løbestil via specifik træning.

Hvis din overpronation er kraftig, vil det være fornuftigt, at løbe i en sko, der er fremstillet med teknologier som modstår dine fødders indfald. Det kan være en hårdere skum eller plastik konstruktioner på indersiden af sålen. En fast hælkappe vil ligeledes være med til at sikre et godt hold på foden.

Find din løbestil

Hver løber har hvert sit behov

Ikke to løbere er ens. Det er også tilfældet, når vi kommer til valg af underlag, tempo, distance, antallet af kilometer og ture om ugen osv. Generelt er det godt at have flere forskellige typer løbesko at skifte mellem, alt afhængig af dagens tur.

Producenterne bliver mere og mere specialiserede i deres måder at fremstille løbesko på og således vil du som løber får mest ud af, at vælge sko der er designet med netop formål for øje. Du vil få en bedre løbeoplevelse og få mere kvalitet i din løbetræning.

Skifter du mellem flere forskellige par med eksempelvis forskellig grader af stabilitet, vil du samtidig udsætte sener og led for forskellige påvirkninger og på sigt gøre kroppen stærkere. Jo mere kroppen trænes, desto stærkere bliver den.

En anden bonus er, at du forlænger levetiden på dine sko. Skummet i mellemsålen består af en masse små luftbobler, der presses sammen, hver eneste gang du lander og sætter af. Hvis du bruger det samme par sko hver eller hver anden dag, får de ikke lov til at "rejse sig" igen og herved mister stødabsorberingen sin effekt for hurtigt.

Løbeskoen lag for lag

Løbesko består af flere lag, der oftest beskrives således:

 • Overdel
 • Topsål
 • Mellemsål
 • Ydersål

Overdelen kan være af mesh eller strikket og er ofte besat med gummiområder, der er med til at give et godt hold om foden. Overdelen er slidstærk og forstærket på eksempelvis tåboksen, hvis det drejer sig om trailsko. Generelt set ønsker man en åndbar overdel, så sved og vand kan komme hurtigt væk. 

Topsålen er den del af sålen, der ligger lige umiddelbart under den indvendige løse sål. Allerede her vil man opleve den første del af komforten i en løbesko.

Mellemsålen er her, hvor den mest aktive del af skoens ydeevne findes. Det er i mellemsålen af mængden af returenergi afgøres og hvor den dybe stødabsorbering findes. Skumtyperne varierer fra brand til brand og har forskellige egenskaber og hårdheder. Overordnet set har skumtypen indflydelse på løbeskoens stødabsorbering, energireturnering og vægt.

Ydersålen er bunden af skoen og umiddelbart den del, som udsættes for mest direkte slid og som derfor oftes være belagt med slidstærk gummi. På deciderede trailsko, vil der ligeledes være et højt mønster, som sikrer fodfæste i underlaget.

Derfor er det en god ide med flere par løbesko

Vælg den rigtige sko til det rette formål

Din primære løbesko skal være en allround løbesko med fokus på komfort, stødabsorbering og stabilitet. Det er den sko, du løber størstedelen af dine ture i og som du bruger på dine længste ture om ugen.

Se vores udvalg af allround løbesko til damer
Se vores udvalg af allround løbesko til herrer

Skal du løbe kort og hurtigt, intervaller og tempoture, eller deltage i motionsløb, hvor du har et mål om en hurtig sluttid, så har du behov for en anden type at supplere med. Her skal du kigger efter modeller med en høj grad af returenergi og som har teknologier, der er med til at fremme en hurtig skridtafvikling. Flere af de hurtige løbesko bliver fremstillet med en carbonplade i mellemsålen, som er med til at give et kraftfuldt afsæt og øge tempoet i dit løb.

Se vores udvalg af tempo- og konkurrencesko til damer
Se vores udvalg af tempo- og konkurrencesko til herrer

Er du vild med løbeture i naturen gennem skoven, er du på rette vej. Løb i ujævnt terræn gør dig til en stærkere løber. Det kuperede landskab byder på indlagte intervaller og booster din form. Derudover er det variationen godt for motivation og dit humør.

Når det går op og ned i naturen og underlaget er blødt og mudret, får du brug for et godt greb under sålen, så du kan stå fast. Derfor ser man altid knopper i forskellige udformninger på en trailsko.

Se vores store udvalg af trail løbesko til damer
Se vores store udvalg af trail løbesko til herrer

Vælg den rette trailsko

Vandtætte løbesko

Der findes flere modeller med vandtætte membraner som eks. GoreTex. Dette kan være en fordel, hvis du ofte løber i vådt græs, i sne eller i det hele taget ønske mere varme og ikke bryder dig om at få våde fødder.

Vær dog opmærksom på, at den vandtætte membran også kan have sine ulemper. Har du fået vand i skoene, hvilket ofte kan være svært at undgå, hvis du løber trailløb gennem naturen, så kan det være svært at komme af med vandet igen, da den vandtætte membran holder vandet inde i skoen. 

Derudover vil overdelen på eks. en GoreTex løbesko også opleves stivere end på en løbesko uden membran.

Se vores udvalg af vandtætte løbesko

ES-Run_Sept2022_JonasOutside-8

Hvordan skal løbesko sidde?

Den korrekte størrelse er vigtig. Det er derfor vigtigt at prøve skoen på. Du må ikke kunne mærke noget, der presser på tæerne. Når man løber bliver fødderne over tid varme og hæver op. Løber man rigtig langt kan svangen tilmed blive slappere og fødderne derved længere og der skal heller ikke så meget til, før den manglende plads kan blive et problem. 

Hvor meget plads skal der være i en løbesko?

Skoen skal sidde godt. Du må ikke presse for meget mod den indvendige side af overdelen eller sågar gå ud over kanten af sålen. Så skal modellen være bredere. Er der til gengæld for meget stof, så meget at det sidder i folder når skoen snøres, så find en smallere model.

Hvordan vasker og vedligeholder du dine løbesko?

Hvis dine løbesko er blevet fugtige efter en løbetur, enten pga. af sved eller regn, så tag indlægssålerne ud og stil både sko og såler til tørre i et lunt rum eller udendørs, hvis det er lunt i vejret.

Er de blevet beskidte af mudder, kan du bruge en våd svamp eller klud med lidt opvaskemiddel. Sørg for at få vasket sæben ud.

Er det et par meget mudrede trailsko, så spul dem med en vandslange eller kom dem i en spand med vand. De kan godt holde til at blive våde, hvorimod indtørret mudder vil få overdelen til at mørne. Sørg for at stille dem til tørre med sålerne ude. 

Kan man vaske sine løbesko i vaskemaskinen?

Nej, det anbefaler vi ikke.

Vaskemaskinen vil være hård ved både overdel og de steder, hvor skoene er limet. Hvis de løbesko er blevet meget beskidte, så vask dem i en spand med lunket vand og lidt sæbe. Sæt dem herefter til tørre i et lunt rum. Tag gerne indlægssålerne ud.

Vi har også et par nye løbesko til dig

Hos Eventyrsport har et bredt udvalg af løbesko til både herrer og damer fra topbrands som New Balance, Asics, AdidasHoka, Brooks, Salomon, Altra, Saucony, Inov8 og Mizuno.

Husk at vi har 365 dages bytteservice samt fri fragt og retur når du handler online. Kom ind til os, så vi kan hjælpe dig til at komme meget mere ud. 

Har du flere spørgsmål til valg af løbesko, så læs vores FAQ om løbesko