Trailsko

Trailsko giver dig sikkerhed og udnyttelse af energien. Med den grove sål står du fast – både opad og nedad. Om du er nybegynder eller hardcore ultraløber, så har vi trailsko som dækker dit behov.

  per side
  Sorter stigende

  TRAILSKO TIL HERRER:
  Til trailløb kan det være en god ide at løbe i et par trail løbesko af den simple grund, at du står fast. Trailløb er ofte offroad og når det går op og på varieret underlag kræver det greb under sålen for at udnytte energien og for at undgå styrt.

  Der findes en trailsko til alle. Om du er nybegynder eller hardcore ultraløber, så har vi noget som dækker dine behov. Trailløb er ikke svært, men det rette fødtøj kan være forskel på succes og fiasko. Der findes ikke ét facit - vi kan med vores rådgivning hjælpe dig med at træffe det bedste valg. Når du først har prøvet kræfter med trailløb, vil du ikke fortryde det.

  Når du valgt at bevæge dig ud i skoven og ud på sporet, vil du opleve at din almindelige løbesko har sine begrænsninger på andet underlag end asfalt. Du står simpeltjen ikke ordentlig fast, når det går over stok og sten, gennem mudder eller op og ned af bakkerne.

  Det giver især to store udfordringer:

  • Du får ikke nok ud af den energi du bruger på at bevæge dig.
  • Du mister sikkerhed når du bevæger dig hurtigt ned ad bakkerne eller løber tekniske ruter med mange retningsskift. 

  Hvilken trailsko er den rette?
  Valget af trailsko afgøres af dine behov og dine krav.
  Hvordan er det underlag du skal løbe på?
  Hvor langt skal du løbe?
  Er det teknisk vanskelige spor du skal løbe?

  Du vil opleve, at efterhånden som du bliver grebet af at løbe trail, vil det give mening at have flere forskellige sko at skifte mellem, afhængig af det forskellige ture du løber, vejr og vind.

  Overvejelser når du skal finde den rette trailsko:
  Trailsko adskiller sig fra asfaltsko på flere områder. De mest markante er:

  • Grip
  • Stødabsorbering
  • Stack Height
  • Drop
  • Beskyttelsen i sålen
  • Åndbarhed og slidstyrke i overdelen

  Grip - knopperne under bunden:
  På trailsko er der som før omtalt greb under bunden af 2 årsager: sikkerhed og udnyttelse af energien. De knopper eller ”lugs” omtaler man som skoens Grip. Tætheden hvormed knopperne sidder, højden på dem, den måde de vender osv. er afgørende for hvilket underlag de gør sig bedst på og derfor også hvilken sko du skal vælge. Det er svært at finde en trailsko med et grip der egner lige godt til alle underlag. Der findes allround trailsko, men de vil altid gå på kompromis i begge yderligheder af underlag: fast og tørt vs. blødt og mudret.

  Mængden af stødabsorbering:
   
  Kravet til stødabsorbering i en trailsko er ikke det samme som i en asfaltsko, da underlaget man løber på, er blødere og eftergivende. 
  Imidlertid er distancerne folk løber dog blevet væsentlig længere - også i terræn - og i takt med Ultra-Trailløbene vinder frem, gør behovet for grip kombineret med stødabsorbering det også. 
  På trailruter med asfaltpassager eller hvis man har 2km asfalt fra sit hjem til skoven, kan god stødabsorbering ligeledes være på sin plads.

  Stack height og drop:
  Jo højere sålen er, jo mindre og jo dårligere kontakt og fornemmelse har du at det underlag du løber på. Som trailløber ønsker man god kontakt til underlaget for at være stabil og agil. Kombination af lav stack height og et lavt drop, giver den bedste kontakt til underlaget.
   
  Beskyttelsen i sålen:
  Skal du løbe på stenet underlag eller klipper er det vigtigt at få en sko med rockplate. Det er en indbygget plade, der beskytter mod spidse sten el. lign. I enkelte sko ligger pladen løst i kassen og lægges under den indvendige sål efter behov. 

  Åndbarheden / tætheden i overdelen:
  Pas på at overdelen ikke bliver for tæt. Der kommer med høj sandsynlighed vand i skoene når du løber eller trail og i hvert fald bliver fødderne varme og våde pga. den høje puls. Derfor ønsker vi en meget åndbar og drænende sko, så vand og sved hurtigt kan komme ud.

  Slidstyrken i overdelen:
  Skal skoen bruges til løb i uvejsomt terræn gennem krat og sten, skal overdelen kunne holde til det. Trailsko er lavet til hård brug og er forstærkede relevante steder, men nogle mere end andre.


  Vær solidt plantet i jorden med et par trailsko på fødderne

  Trailløb er ofte offroad og for at kunne stå godt fast på jorden, er det derfor en rigtig god ide at have et par trailsko på.

   

  Trailsko har en grovere sål end almindelige løbesko, det gør, at du kan stå fast på glatte underlag. Der er ofte pigge under sålerne, og derfor kan de hjælpe dig med at holde balancen, så du ikke styrter eller glider i mudder og glat græs.

   

  Der findes trailsko til alle. Vi har løbesko til trailløberen, der stiller høje krav til sit fodtøj, og så har vi trailsko til dig, der vil prøve kræfter med sporten, eller til dig, der måske bare vil have et par gode skridsikre sko, når du skal en tur i skoven. Vi har selvfølgelig sko, der passer hele familien.

   

  Vi har et stort udvalg af løbesko til trail fra populære mærker som Salomon, Adidas, Saucony, Altra, New Balance og mange flere. Så der er gode chancer for, at du finder et par, du kan bruge.

   

  Valget af trailsko er lidt nemmere med hjælp fra en erfaren løber. På vores blog finder du en guide skrevet af en løbespecialist. Med den er du sikker på at træffe det bedste valg, når du skal investere i et par trailsko. Så kan du trygt bevæge dig ud i terrænet med troen på, at dine sko bringer dig sikkert hjem hver gang. 



  Vi fører trailsko til herrer fra bl.a.: Salomon, Inov8, Altra, Saucony, La Sportiva, Scott, Brooks, S/lab.