Allroundløbesko til herrer

En allround løbesko er den løbesko, man løber de fleste af sine kilometer i. Fokus ligger på komfort og stabilitet. Stabiliteten afgøres af din løbestil. Kravet til stødabsorbering afhænger af underlaget og længden på dine løbeture.

  per side
  Sorter stigende

  ALLROUND LØBESKO TIL HERRER:
  Med ”allround” løbesko menes der den løbesko der dækker flere behov og som er den løbesko man løber de fleste af sine kilometer i. Det er vigtigt at man finde en løbesko der har den korrekte stabilitet og den ønskede mængde stødabsorbering.
  Stabiliteten afgøres af den løbestil man har og kravet til stødabsorbering afhænger af underlaget man skal løbe på og længden af løbeturene.

  Fokus i en allround løbesko er:

  • Stabilitet
  • Komfort
  • Stødabsorbering

  Vi anbefaler altid, at du kommer forbi en af vores løbebutikker og bliver testet samt får den rette personlige rådgivning ud fra lige præcis din situation.

  Den rigtige løbesko til dig:
  Når man skal finde den rigtige løbesko, skal man se på den løbestil som løberen har. Det gøres ved at filme løberen, mens vedkommende løber på et løbebånd. Herefter forholder vi os til føddernes stilling i skridtafviklingen. Målet er en neutral afvikling af skridtet – dvs. en afvikling så vandret på underlaget som muligt.

  Overordnet set kan 3 ting ske:

  • Pronation: løberen falder ind på indersiden af foden
  • Neutral: løberen afvikler på vandret fodsål
  • Supination: løberen falder ud på ydersiden af foden

  Forskellene på Pronation – Neutral – Supination 

  En pronationssko er konstrueret på en måde, så den står imod når foden presser ned i svangen - det man kalder et “pronationsindfald”. Man siger at en sko er “pronations stabil”. Det er ikke et enten eller. Mængden af pronationsstabilitet varierer indenfor kategorien af pronationssko fra “mild/moderat” til “kraftigt”.

  Det samme gøre sig gældende for de neutrale sko. Også her er der forskellige grader indenfor kategorien og vi taler både om “bløde, fleksible neutrale” og “stabile neutrale”. En neutralsko kan således sagtens være stabil på baggrund en eks. en fast stabil hælkappe af plastic, en plastplade i sålen eller en bred sål i landingsfasen.

  I den anden ende af skalaen finder man supinations skoene. Det er til løbere der fra naturens hånd lander på ydersiden af foden og måske endda falder ud over ydersiden. De skal have en supinationsko, der er så blød og eftergivende i svangen at løberen ikke presses yderligere ud. Ganske få løbere supinerer.

  Den korrekte størrelse er vigtig!

  Det er vigtigt at prøve skoen på. En EU42 i Mizuno er nemlig ikke nødvendigvis samme længde som en str. EU42 i Brooks. Mange løber i for korte sko og her er det vigtig med den rette vejledning. Det allervigtigste er, at man IKKE må kunne mærke noget der presser på tæerne.
  Når man løber bliver fødderne over tid varme og hæver op. Løber man rigtig langt kan svangen tilmed blive slappere og fødderne derved længere. I begge tilfælde handler det om mm. men der skal heller ikke så meget til, før den manglende plads kan blive et problem. 

  Pasform:
  Skoen skal sidde godt og du skal have lyst til at løbe i den med det samme. Er der for meget stof, så meget at det sidder i folder når skoen snøres, så find en smallere model. Klemmer overdelen på foden allerede inde i butikken, så find en bredere model.
  Løbesko giver sig ikke markant og skal derfor passe fra starten.

  Flere par sko:
  Hvis du løbetræner mere end 18-25 kilometer ugentligt, er det bedste at have flere forskellige løbesko.

  • Skoene holder samlet set længere, da de får flere pauser.
  • Du bliver stærkere af at løbe i forskellige sko.
  • Det er sjovere og øger motivationen med forskellige oplevelser.

  Vi fører allround løbesko til herrer fra bl.a.: Adidas, New Balance, Hoka, Brooks, Mizuno, ON Running, Altra, Saucony, Asics