Allround løbesko til mænd

En allround løbesko er den løbesko, man løber de fleste af sine kilometer i. Fokus ligger på komfort og stabilitet. Stabiliteten afgøres af din løbestil. Kravet til stødabsorbering afhænger af underlaget og længden på dine løbeture.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  De bedst allround løbesko til herrer

  Med ”allround” løbesko menes der den løbesko, som dækker flere behov og som er den løbesko man løber de størstedelen af sine kilometer i.

  Det er vigtigt at man finder en løbesko, der har den korrekte stabilitet og den ønskede mængde stødabsorbering.

  Stabiliteten afgøres af den løbestil man har. Stødabsorbering afhænger af underlaget man skal løbe på og længden af løbeturene.

  I en allround løbesko til herrer er der således fokus på:

  • Stabilitet
  • Stødabsorbering
  • Komfort

  Vigtigt med den rigtige løbesko til begyndere

  Har du aldrig løbet før og skal første til at starte op med dit løb, så er det endnu mere vigtigt, at du får fat i en god løbesko fra starten. Kroppen skal først trænes op og vænne sig til de belastninger, som løb udgør for kroppen. Det skal ske langsomt, så du kan undgå eventuelle skader og overbelastning.

  Læs mere: Hvordan vælger man den rigtige begynder-løbesko

  NB-GW-FFX-SPRING-2021-IMPACT-RUN-860-5

  Hvad er min løbestil?

  Grundlaget for at kunne finde den helt rigtige allround løbesko til dig, er din løbestil? Det dækker over den måde, hvorpå dine fødder bevæger sig under afviklingen af dine skridt, når du løber. Hos Eventyrsport tilbyder vi altid en gratis løbestilsanalyse, når du køber nye løbesko hos os.

  Testen foregår ved at vi filmer dig, mens du løber på vores løbebånd. Du skal løbe ca. 1 minut og det kræver ikke omklædning. Ud fra billederne kan vi se, hvordan dine fødder står på underlaget under løb.

  Helt generelt kan der ske tre ting:

  • Din inderste ankel ”knækker” ind, når du lander. Det hedder pronation eller overpronation.
  • Din yderste ankel bevæger sig ud når du lander. Det kalder man supination, hvilket er forholdsvis sjældent.
  • Dine fødder placerer sig fladt på underlaget uden ind- eller udfald. Det kalder man en neutral løbestil.

   

  Der findes flere forskellige modeller til den neutrale løber og en meget populær model er Asics Gel-Nimbus. Målet vil altid være, at dine fødder skal afvikle så neutralt som muligt og hvis det ikke sker af sig selv, altså hvis du overpronerer, så skal du have en løbesko, der støtter dig tilstrækkeligt.

  En løbesko der støtter og modvirker dit pronationsindfald, er konstrueret på en måde, der modstår det pres, der kommer når du lander. Det kan enten være med en kile af hård skum på indersiden af sålen eller en decideret plastikindsats. Hver producent har deres egen teknologi, som de anvender i løbesko mod overpronation.

  Der findes også løbesko til løbere der supinerer. Her handler det om, at finde en løbesko, der er så blød og fleksibel, at dine fødder ikke presses yderligere ud over kanten.

  Få styr på løbestilen fra starten

  Når vi kender din løbestil, kan vi finde en model, der passer med den stabilitet, som du har brug for. For at være sikker på at ramme rigtigt med din allround løbesko, så anbefaler vi altid, at du bliver testet inden køb. Det kan du blive i vores butikker med løbesortiment. Find dem her.

  Læs mere: Stil ind på din stil

  Komfort og stødabsorbering i en allround løbesko til herrer

  Hvis du løber de fleste af dine løbeture i byen på fortov, beton eller asfalt, så kræver det en god mængde stødabsorbering i dine løbesko. Den får du fra dine lag af skum, som mellemsålen består af. Det varierer meget fra model til model og i deciderede konkurrencesko, er det ikke meget. Hold dig fra dem, hvis du søger en allround løbesko til din daglige træning.

  Behovet for polstring og komfort vil nok være meget forskelligt fra løber til løber. I en allround løbesko vil der altid være fokus på at skabe en så behagelige løbeoplevelse som muligt. En god tommelfingerregel er, at når du stikker foden i et par løbesko for første gang, så skal den sidde godt og du skal have lyst til at løbe en tur.

  Find den rigtige størrelse på din løbesko

  Når du løber og fødderne bliver varme, så vil de udvide sig og derfor er det vigtigt, at have plads nok ude i spidsen. Det gælder især hvis du løber lange ture over et par timer. Vær også opmærksom på, at der er plads til en tykkere løbestrømpe om vinteren.

  Vores ekspedienter kan hjælpe dig med at finde den rette størrelse på dine løbesko, når du prøver dem i butikken. Har du handlet dem online, så anbefaler vi, at du går rundt i dem hjemme i stuen, inden du tager dem i brug. Hvis du kan mærke den mindste kontakt mellem tæer og overdel, så er skoene for små.

  Pas på med ikke bare at købe den samme størrelse som du plejer. Dels kan dine fødder gennem årene bliver slappere i svangen og derved længere, når de ”falder sammen” og dels er der forskel på størrelserne fra brand til brand. En størrelse EU44 i Brooks er ikke nødvendigvis det samme som EU44 i Mizuno.

  F21_MCM_24-3758

  Er et par løbesko nok?

  Hvis du er én af de løbere, der løber mange gange om ugen, skal du overveje, om ét par løbesko er nok. En løbesko skal også have tid til at restituere mellem løbeturen, på samme måde som du skal.

  Skummet i mellemsålen består af en masse små luftbobler, som presses sammen hver gang du lander. Hvis ikke de får lov til at ”rejse sig” inden de skal udfordres igen på næste tur, så slides dine løbesko for hurtigt.

  Derfor kan det give god mening at finde flere forskellige par sko og skifte mellem dem. Du vil opleve, at det samlet set bliver billigere i den sidste ende og du vil tilmed få forskellige løbeoplevelser fra gang til gang. 

  Læs mere: Der er flere gode grunde til flere par løbesko

  Husk de rigtige løbestrømper

  Gør dig selv den tjeneste at købe et par gode løbestrømper. Så udgår du slitage og vabler. Selv den mindste vabel kan sætte en stopper for træningen.

  Den vigtigste forskel på en decideret løbestrømper og en almindelig strømpe, er materialet de er lavet af. En hverdagsstrømpe til 7 par for 100,- er lavet af bomuld, som lynhurtigt vil suge sveden og blive tunge. Derudover er pasformen ikke designet til løb og de vil komme til at flytte sig omkring foden og derved skarve mod huden.

  Et par løbestrømper er faconsyet og sidder stramt de vigtige steder.

  Stort udvalg af allround løbesko til herrer

  Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af løbesko og vores kategori med allround løbesko til herrer er nok den største. Derfor er det rigtig gode muligheder for at hjælpe dig til at komme ud og løbe.

  Vi fører løbesko fra alle de store brands og du finder mange af de mest populære modeller fra eks. Adidas, New Balance, Saucony, Brooks, Salomon, HOKA og Asics.

  Er du i tvivl om dit køb, så kommer du bare ind forbi én af vores løbebutikker, hvor personalet kan give dig den rette vejledning til at finde et par gode løbesko.

  Handler du online og får købt den forkerte model eller størrelse, er det ikke noget problem. Vi har fuld returret af ubrugte varer i hele 365 dage samt fri fragt og retur.