Asics

Asics er et af verdens største løbebrands og flere af deres produkter er blevet ikoner. Traditon og innovation går hånd i hånd og ud fra et fokus på komfort og stabilitet, vil en Asics løbesko være det sikre valg for mange typer af løbere.

  per side
  Sorter stigende

  Asics, det populære og sikre valg for mange løbere

  Du snupper skoene fra hylden i entréen, bukker dig ned, snører dem godt til fødderne og åbner døren ud i det fri. Afsted på en løbetur.

   

  Det er ikke ligegyldigt, hvilke løbesko du har stukket fødderne ned i. Asics er en af de mest populære mærker, når det kommer til løbesko. De giver en god komfort og støtte til rigtig mange løbere. Så måske det er sådan et par, du skal have fat i?

   

  En sko der passer til lige præcis dig

  Er du kvinde eller mand? Har du en smal eller en bred fod? Løber du 2 eller 42 kilometer? Uanset hvad dine svar er, så har Asics helt sikkert en model, der passer til lige netop dig og dine behov.

   

  Asics gør en dyd ud af at producere løbesko med en velsiddende pasform og med forskellige teknologier, så de opfylder alle de krav, du stiller til den perfekte løbesko.

   

  Asics modeller rammer bredt. De producerer sko velegnet til mange forskellige former for løb, og her er alt fra neutrale løbesko til mere avancerede modeller.

   

  En af mange kendte modeller er Gt-2000, det er skoen til løberen, der har brug for mild til moderat pronationsstøtte og samtidig ønsker godt med fart i skoen. En populær sko for den neutrale løber er Gel-cumulus-modellen, det er en allround løbesko, som er perfekt til den daglige træning. Det er bare to af mange modeller. Gå på opdagelse her på siden, og læs meget mere om hver enkelt model.

   

  Under filteret i venstre side, har vi forsøgt at gøre det mere overskueligt for dig at finde rundt i løbesko-junglen. Her kan du vælge hvilken aktivitet, du hovedsagligt skal bruge skoen til. Så hvis du er mest til asfaltløb, konkurrenceløb eller hvis intervaltræning lige er dig, så finder du den rette sko her. 

   

  Læs endelig videre, så du kan blive klogere på historien bag de populære løbesko og nørde mere i, hvorfor Asics modeller er så gode, som de er. Jeg kan afsløre, at der ligger mange års erfaring, udvikling og nytænkning bag.

   

  En sund sjæl i et sundt legeme

  Asics er et japansk brand som har vundet mange danskeres hjerter. Asics løbesko har oprindelse helt tilbage fra 1949, hvor ideen opstod hos hr. Kihachiro Onitsuka. Det daværende Asics opstod med navnet Onitsuka Co. Ltd. med fire medarbejdere. Navnet kendes i dag som et datterselskab, hvor sneakers er det primære. Dette navn blev dog senere ændret, til det vi i dag kender som Asics udledt af det latinske "Anima Sana In Corpore Sano" oversat til dansk: En sund sjæl i et sundt legeme.

  Fra basketballsko til ikoniske løbesko

  Asics er et multisportsbrand. Og det startede det også med. De første basketballsko så dagens lys i 1950, hvilket også blev det første produkt af Onitsuka Co. Ltd.

  I 1953 kom turen til løbeskoene. ONITSUKA Marathon TABI blev lanceret med teknologier, som vi den dag i dag stadig oplever som en stærk ydersål og stærk overdel til at reducere træthed – dette var dog den spæde start, så der er sket meget siden.

  I 1960 tog det for alvor fart da Onitsuka Co. Ltd fik udstyret Kenji Kimihara, på daværende tidspunkt stor maratonstjerne, med et par Magic Runner, som var de første sko, hvor ventilation var en nøgleegenskab. Fødderne kunne nu komme af med varme og fugt og blev derfor ikke ramt af vabler. Dette resulterede i sejr til f.eks. Boston Marathon.
  Efter flere års fremgang med implementeringen af teknologier som EVA-stødabsorbering og Mesh i overdelen, blev Onitsuka Co. Ltd. I 1977 omdøbt til det vi i dag kender som ”Asics”. Asics løbesko blev en realitet.

  Bestselleren over dem alle af Asics løbesko; Asics Gel-Kayano var et produkt af mange års erfaringer og på daværende tidspunkt nytænkning og innovation. Skoen blev introduceret i 1993 og blev i 1999 stærkt efterfulgt af Asics Gel-Nimbus som blev den neutrale pendant til Kayano.

  Teknologierne bag – løbesko specielt til kvinder

  Det er ingen hemmelighed at Asics løbesko er et kæmpe hit. Og her har teknologien bag spillet en stor rolle. Gennem flere hundrede opdagelser, ideer og tests, har de formået at skabe løbesko som i mange lande er bestsellere.


  Asics har i en lang række af deres topmodeller implementeret deres Gel Tecnology. Denne teknologi bidrager til en super behagelig stødabsorbering. Gel-teknologien er lagt efter, hvor det strategisk giver mening, således du får en helt optimal stødabsorbering og fremragende komfort.
  asics gel

  Teknologien, når vi snakker pronationsstøtte, kaldes DuomaxTM. Denne teknologi sikrer en sund og sikker stabilitet uden den bliver for hård. Asics løbesko er med andre ord proppet med en masse gode ting for at gøre løbeoplevelsen perfekt.
  asics duomax
  Teknologien, når vi snakker pronationsstøtte, kaldes DuomaxTM. Denne teknologi sikrer en sund og sikker stabilitet, uden den bliver for hård. Asics løbesko er med andre ord proppet med en masse gode ting for at gøre løbeoplevelsen perfekt.

  Du kan få Asics løbesko specielt til damer. Asics har, som nogle af de få, lidt forskel i opbygningen i sålen når man snakker forskelle på løbesko til dame og til herre. Der er lidt mere hæl på i Asics Gel Kayano dame. Det er der for at give lidt ekstra komfort i landingsområdet.

  Ønsker du tempo eller komfort?
  Asics deler deres modeller op i to kategorier alt efter hvad dit behov er. Har du fokus på mængdetræning og længere ture, hvor komfort, stabilitet og stødabsorbering er et ønske eller endda krav, skal du se i deres ”Run Further” kategori. Har du derimod brug for fart i fødderne med fokus på tempo og høj energioverførsel, hører du til i ”Run Faster” kategorien.
  FLYTEFOAM™ - Asics primære mellemsålsmateriale - let og støbasorberende