Allround løbesko til damer

En allround løbesko er den løbesko, man løber de fleste af sine kilometer i. Fokus ligger på komfort og stabilitet. Stabiliteten afgøres af din løbestil. Kravet til stødabsorbering afhænger af underlaget og længden på dine løbeture.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  De bedste allround løbesko til damer

  En allroundløbesko er den løbesko, man løber de fleste af sine kilometer i. Den fungerer ideelt både til den erfarne løber med mange kilometer i benene, til løberen der snupper et par ture ugentlig og også til nybegynderen, som netop skal til at starte op på sit løb.

  Fokus i et par allroundløbesko til damer ligger på komfort og stabilitet. For at finde frem til den løbesko dame, som giver dig netop stabilitet og komfort, så er det vigtigt at kigge på din løbestil.

  Folks løbestil er meget forskellig, og stabiliteten afgøres af din løbestil. Samtidig skal du også tænke på stødabsorbering, når du er på jagt efter et par nye løbesko. Kravet til stødabsorbering afhænger af underlaget og længden på dine løbeture.

  Med ”allround” løbesko menes der mere konkret en løbesko, der dækker flere behov, og som er den løbesko, man løber de fleste af sine kilometer i. Derfor er det også vigtigt, at løbeskoen passer helt perfekt - ellers kan det medføre meget irritation på løbeturene.

  Fokus i en allroundløbesko er altså:

  • Stabilitet
  • Komfort
  • Stødabsorbering

  Vigtigt med den rigtige løbesko til begyndere

  Hvis du er helt ny indenfor løb, er det meget vigtigt, at kommer godt fra start. Det handler dels om at træne kroppen langsomt op, men bestemt også at få styr på dine løbesko fra begyndelsen. Så minimerer du risikoen for skader og overbelastning.

  Få købt dig et par gode løbesko i stedet for et par billige. Ellers kan det blive dyrt i den sidste ende. Husk på, at hver gang du lander i dit løb, så belaster du både krop og løbesko og her vil de billige løbesko hurtigt give op.

  Få styr på de vigtigste ting fra starten, så kommer du godt i gang med dit løb.

  Læs mere: Hvordan vælger man den rigtige begynder-løbesko

  Lad din løbestil guide dig til den rette allround løbesko for dig

  Før valget af løbesko, så skal du vide, hvordan du løber. Du skal altså kende din løbestil. Måden hvorpå du kan finde ud af, hvad din løbestil er, er ved at udføre en løbetest.

  Ved en løbetest vil du blive filmet, mens du løber på et løbebånd. Baseret på denne video forholder vi os til dine fødders stilling i skridtafviklingen. Målet er en neutral afvikling af skridtet – dvs. en afvikling så vandret på underlaget som muligt.

  Dog er det ikke alle, der har en løbestil, hvor de afvikler skridtet vandret. Der er overordnet 3 forskellige måder, hvorpå man kan løbe og deraf hvilken løbestil, man dermed her. De 3 kaldes pronation, neutral og supination.

  • Pronation: løberen falder ind på indersiden af foden
  • Neutral: løberen afvikler på vandret fodsål
  • Supination: løberen falder ud på ydersiden af foden

  Læs mere: Stil ind på din stil

  En pronationssko er konstrueret på en måde, så den står imod, når foden presser ned i svangen - det man kalder et “pronationsindfald”. Mængden af pronationsstabilitet varierer indenfor kategorien af pronationssko fra “mild/moderat” til “kraftig”.

  Det samme gøre sig gældende for de neutrale sko, der passer til en neutral løbestil. Også her er der forskellige grader indenfor kategorien, og vi taler både om “bløde, fleksible neutrale” og “stabile neutrale”. En neutral løbesko kan således sagtens være stabil på baggrund af eks. en fast stabil hælkappe af plastic, en plastplade i sålen eller en bred sål i landingsfasen.

  En rigtig god allround løbesko til damer kunne være Asics Gel-Nimbus, som er designet specifikt til damer.

  I den anden ende af skalaen finder man løbesko til løbere, der supinerer. Det er til løbere, der fra naturens hånd lander på ydersiden af foden og måske endda falder ud over ydersiden. De skal have en supinationsko, der er så blød og eftergivende i svangen, at løberen ikke presses yderligere ud.

  Vi anbefaler altid, at du kommer forbi en af vores løbebutikker, så du kan få testet din løbestil og få den rette personlige rådgivning ud fra lige præcis din situation.

  Du kan se den del af vores butikker, der har løbesortiment.

  S22_JULY_TURIN_0E9A3654

  Stødabsorbering og komfort i din løbesko

  Mængden af den stødabsorbering du har behov for, afgøres af det underlag du skal løbe på og distancen. Er det hårdt underlag som asfalt eller beton, skal du have tilstrækkeligt for at skåne kroppen.

  Er det lange løbeture du skal ud på, vil du, udover en god portion stødabsorbering have brug for masser af komfort. Det handler om, hvordan overdelen passer rundt om dine fødder og om hvor meget polstring, der er i skoen. Pas på med ikke at købe en for let sko, hvis du skal bruge den til lange ture.

  Løbesko damer - størrelse og pasform

  Dine løbesko skal gerne kunne bære dig mange kilometer. Derfor skal de helst sidde helt perfekt, for hvis der er noget, der ikke passer, så kan det meget hurtigt ende med, at løbeskoene ender i bunden af skabet. Og det er jo synd.

  Målet, når du skal vælge dine nye løbesko dame, er både at vælge ud fra løbestil, men også størrelse og pasform er vigtig. Derfor er det også vigtigt, at du prøver løbeskoene på - også gerne med et par gode løbestrømper på.

  Noget du skal være opmærksom på, når du leder efter den rette størrelse, er at en størrelse sjældent er præcis den samme hos de forskellige mærker. En str. EU42 i Mizuno er nemlig ikke nødvendigvis samme længde som en str. EU42 i Brooks.

  Mange løber i for korte sko og her er det vigtig med den rette vejledning. Det allervigtigste er, at du ikke må kunne mærke noget, der presser på tæerne.

  Når man løber, bliver fødderne over tid varme og hæver op. Hvis du løber rigtig langt, kan svangen tilmed blive slappere, og dine fødder kan derved længere. I begge tilfælde handler det om mm. længder, men der skal heller ikke så meget til, før den manglende plads kan blive et problem. 

  Pasformen på din sko skal være det helt rette match. Skoen skal sidde godt, og du skal have lyst til at løbe i den med det samme. Er der eksempelvis for meget stof, så meget at det sidder i folder, når du snører skoen, så bør du finde en smallere model. Og hvis overdelen på foden allerede klemmer inde i butikken, så find en bredere model.

  Løbesko giver sig ikke markant, og de skal derfor passe helt fra starten.

  AW22_Motus_Global_Running_Neo_Ultra_F_SAV_3

  Flere par løbesko til flere ugentlig ture

  Er du vild med at være ude på løberuterne? Måske ved at træne op til et maraton eller halvmaraton? Så er der en god chance for, at du løbetræner mere end 18-25 kilometer ugentligt. Hvis det er tilfældet, så er et godt råd, at du har flere forskellige dameløbesko.

  Det kan måske lyde en smule tåbeligt at have mere end et par sko, men der er flere gode grunde til det.

  En af fordelene ved at have flere par løbesko er, at skoene samlet set holder længere. Det gør de, på grund af at de får flere pauser mellem løbeturene. En anden fordel er, at du bliver stærkere af at løbe i forskellige sko, hvilket jo ikke er helt skidt, hvis man gerne vil forbedre sit løb eller forbedre sine personlige rekorder.

  Yderligere, så er det altså bare lidt sjovere og øger motivationen, når løbeoplevelserne bliver lidt forskellige - hvilket de helt naturligt gør, når du har forskellige dameløbesko på.

  Læs mere: Der er flere gode grunde til flere par løbesko

  Hvis du gerne vil læse mere om løbesko, blive inspireret til nye løbeeventyr eller måske vil guides lidt i, hvilket løbeudstyr du bør eje, så kan du tage et kig ind på vores store blog. Her har vi en hel kategori om løb.

  Find den rette allround løbesko til damer hos Eventyrsport

  Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af gode løbesko til damer, og der er helt sikkert også en model, der passer helt perfekt til dig og din løbestil. Vi har mange populære modeller indenfor allround løbesko til damer fra flere kendte kvalitetsmærker såsom AdidasNew BalanceSauconyAltra og Asics.

  For at finde den helt rette løbesko, anbefaler vi, at du kan komme forbi en af vores løbebutikker. Her kan vi udføre en løbetest og give dig personlig rådgivning i forhold til, hvilken dameløbesko der kan bruges af dig til dine behov. Du kan se vores forskellige butikker og løbebutikker her.

  Når du shopper hos os, skal du huske, at vi altid har...

  • 365 dages bytteservice
  • Fri fragt og retur
  • Prisgaranti