Trailsko

157 Varer

Her på siden finder du et stort udvalg af løbesko til ture i naturen. Find forfæste i underlaget når det går op og ned med et par trailsko på fødderne. Vi fører alle de store brands som Adidas, HOKA, Salomon, New Balance, Altra m.fl.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Find de bedste trailsko til herrer og damer

Der findes en trailsko til alle. Om du er nybegynder eller hardcore ultraløber, så har vi et par trailsko som dækker dine behov. I vores store udvalg af løbesko til trailløb, har vi både modeller til teknisk trailløb, til de lange distancer på blandet underlag, til orienteringsløb og til en rolig tur gennem skoven. Der findes ikke ét facit - vi kan med vores rådgivning hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Hvad er trailløb?

Trailløb er løb i naturen, hvor man ikke nødvendigvis holder sig på de etablerede stier. Det kan derimod være løb på små hemmelige stier, singletracks, op og ned, ud og ind. Trailløb er ofte løb i ukendt terræn og varieret underlag, så du kan møde mudder og blød skovbund, store sten og grov grus på din tur.

De forskellige og til tider krævende omgivelser stiller store krav til holdbarheden på løbeskoene og ikke mindst til sålen og dens mønster. Derfor laves der deciderede trail løbesko, som er sko designet specielt til formålet og til kunne stå godt fast på de glatte underlag.

Hvorfor skal jeg have en trail løbesko?

Til trailløb kan det være en god ide at løbe i et par trail løbesko med en grovere sål, for at kunne stå fast. Trailløb er ofte offroad og når det går op på varieret underlag, kræver det et greb under sålen af to altoverskyggende grunde:

 • For at udnytte den energi du lægger i dine skridt. Uden knopper under sålen, vil du opleve at glide tilbage, hver gang du sætter fødderne i. Især når det går op.
 • For at undgå styrt når du løber ned eller ved mange hurtige retningsskift.

Hvilken trailsko er den rette?

Valget af trailsko afgøres af dine behov og dine krav. Det er individuelt, men du kan komme nærmere et valg, ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvordan er det underlag jeg skal løbe på?
 • Hvor langt vil jeg løbe?
 • Er det teknisk vanskelige spor jeg skal løbe på?

Det kan være svært at finde én model, som opfylder alle krav. Du vil opleve, at efterhånden som du får prøvet kræfter med trailløb, vil det give mening at have flere forskellige sko at skifte mellem, afhængig af de forskellige ture du løber samt af vejr og vind.

trailsko trailløbesko

Hvad er trail løbesko?

Trailsko, løbesko til trailløb eller trail løbesko – kært barn har mange navne - adskiller sig fra almindelige løbesko på flere områder. De mest markante kommer vi ind på her:

Grip - knopperne under bunden

De knopper eller ”lugs” omtaler man som skoens "grip". Tætheden hvormed knopperne sidder, højden på dem, den måde de vender osv. er afgørende for hvilket underlag de gør sig bedst på og derfor også hvilken sko du skal vælge.

Det er svært at finde en trailsko med et grip, der står lige godt fast på alle underlag. Der findes allround trailsko, men de vil altid gå på kompromis i begge yderligheder af underlag: fast og tørt vs. blødt og mudret.

Mængden af stødabsorbering i en trailsko

Kravet til stødabsorbering i en trailsko er ikke det samme som i en asfaltsko, da underlaget, man løber på, ofte er blødere og eftergivende. 

Over tid er distancerne folk løber dog blevet væsentlig længere - også i terræn - og i takt med Ultra-Trailløbene vinder frem, gør behovet for grip kombineret med stødabsorbering det også. 

På trailruter med asfaltpassager eller hvis man har 2km asfalt fra sit hjem til skoven, kan trailløbesko med god stødabsorbering ligeledes være på sin plads.

Hvad betyder stack height og drop?

Begrebet dækker over sålens højde i mm. Jo højere sålen er, jo mindre og desto dårligere kontakt og fornemmelse har du med det underlag, du løber på. Som trailløber ønsker man god kontakt til underlaget for at være stabil og agil. Det gælder især teknisk trailløb eller orienteringsløb, hvor der mange retningsskift.

Skoens drop angives ligeledes i mm. og angiver hvilken forskel der er i højden på sålen målt henholdsvis i hælen og i forfoden. En trail løbesko med en højde i hælen på 23mm og på 16mm i forfoden har således et drop på 7mm.

Kombination af lav stack height og et lavt drop, giver den bedste kontakt til underlaget.

Beskyttelsen i sålen på en trailsko

Skal du løbe på klipper eller andet underlag med skarpe sten, er det vigtigt at få en sko med beskyttelse i mellemsålen. Det kan være i form af særligt hårdføre gummityper eller en ”rockplate”. Det er en indbygget plade, der ofte ligger lige inden ydersålen, og som er lavet af hårde materialer. I enkelte modeller ligger pladen løst i kassen og lægges under den indvendige sål efter behov. 

Vær opmærksom på åndbarheden og tætheden i overdelen

Pas på at overdelen ikke bliver for tæt. Der kommer højest sandsynligt vand i skoene, når du løber trailløb og i hvert fald bliver fødderne varme og våde pga. den høje puls. Derfor ønsker vi en meget åndbar og drænende sko, så vand og sved hurtigt kan komme ud.

Umiddelbart vil man måske tænke, at en løbesko med Gore Tex membran i overdelen, vil være at foretrække, men den vil blive for varm og for stiv. Samtidig vil den have svært ved at komme af med det vand, der eventuelt er kommet ind i skoen, hvilket gør at dine fødder hurtigt bliver kolde om vinteren.

For at holde fødderne varme i kulden, er de en rigtig god ide, hvis du bruger løbestrømper med merinould. 

Find vores store udvalg af funktionelle løbestrømper til herrer og løbestrømper til damer

Vigtig med slidstyrken i overdelen

Skal skoen bruges til løb i uvejsomt terræn, gennem krat og sten, skal overdelen kunne holde til det. Trail løbesko er lavet til hårdt brug og er forstærkede relevante steder. Det drejer sig om tåboksen, omkring hælen og i syninger ved overgange mellem overdel og mellemsål.

trailsko trailløbesko

Sådan vedligeholder du dine løbesko til trailløb

Selvom trailsko er hårdføre og skabt til lidt af hvert, så kan det stadig betale sig at passe godt på dem. Vel er de fremstillet til mudder med mere, men mudder der får lov at størkne ind i overdelen, vil over relativ kort tid få materialerne til at mørne.

Et godt råd er, at du spuler eller vasker dine trailsko hver gang umiddelbart efter brug. De kan sagens holde til at blive gennemblødte. Brug en blød børste eller en klud. Tag indlægssålerne ud og lad skoene tørre i et lunt rum.

Må jeg komme mine trailsko i vaskemaskinen?

Nej, det fraråder vi kraftigt. Nok er de hårdføre, men maskinen vil banke for meget på skoene og vaskepulveret er alt for stærkt for skoens limninger.

Vask derimod dine trail løbesko med en børste eller fugtig klud, hvis de har fået mudder eller skidt på overfladen. Husk at sørg for at de tørre ordentligt, inden du sætter dem på plads. Tag sålen ud og stil det hele et varmt sted eller lad dem stå ude, hvis vejret er godt, så de får luft og tørre hurtigt. 

Hvor tit skal jeg skifte mine trailsko?

Hvis det er en minimalistisk trailsko uden særlig meget stødabsorbering, så er de færdige, når de er gået fra hinanden…. Hermed menes, at det mest er skummet i stødabsorberingen, som kan blive slidt.

På de trailsko der er fremstillet til lange ultraløb og hvor der er meget stødabsorbering, som man kender det fra asfaltsko, så er det en anden sag. Her kan du bruge den tommelfingerregel, at hvis siderne af skummet i mellemsålen begynder at have rynker, så er det tid at skifte. 

Find trailsko til herrer og trailsko til damer alle formål

Rigtig mange af vores ansatte er selv vilde med at løbe trailløb. Det forener glæden ved motion og natur. Har du brug for råd og vejledning til køb af dine næste trail løbesko, så kig forbi én af vores butikker med løbesortiment. Her kan du prøve forskellige modeller af løbesko til trailløb og være sikker på, at få et par sko der passer perfekt.

Her finder du et stort udvalg af både trailsko til herrer og trailsko til damer fra alle de store brands som Salomon, Altra, Saucony, Brooks, New Balance og HOKA. Vores personale vil gøre alt hvad de kan, for at hjælpe dig bedst muligt på vej ud i naturen.