Løbesko til damer

191 Varer

Der findes løbesko til alle. Om du er til almindelig landevejsløb, trailløb, OCR-løb, om du løber kort og hurtigt eller langt og langsomt. Stabilitet, komfort og funktion skal passe til dine behov. Se vores udvalg i løbesko til damer her.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Find de bedste løbesko til damer

Holder du af at få nogle kilometer i benene på nogle lange ture udenfor? Tonse gennem skoven på mudrede stier? Eller måske tilbringe noget tid på løbebåndet med noget effektivt intervalløb? Så skal du have fat i et par gode løbesko!

Uanset hvilken type løber du er, og uanset hvilken slags løb du foretrækker, så er der helt sikkert en løbesko, der passer helt perfekt til dig!

Ikke to løbere er ens og samme løbesko vil fungere forskelligt fra løber til løber. De to faktorer danner grundlag for, at valget af løbesko til damer skal afgøres individuelt fra person til person. Når du kommer ind i én af vores butikker med løbesortiment, kan vi helt sikkert hjælpe dig med at finde er par gode dameløbesko med lige præcis dit udgangspunkt.

Vores udvalg af løbesko består bl.a. af sko fra New BalanceAdidasBrooksSalomon og Saucony

Forbered dig inden køb af nye løbesko

Hvad er...

 • din løbestil
 • dit behov
 • det underlag, du løber på

Du kan hjælpe dig selv ved at overveje svaret på disse spørgsmål, inden du begiver dig ud på jagt efter de helt rigtige løbesko til netop dig. Det er spørgsmål, som vores ekspedienter kan komme til at tale med dig om, når du handler nye løbesko til damer hos Eventyrsport.

Hvad end du er til almindeligt landevejsløb, ultraløb eller trailløb, til korte og hurtige eller lange og langsomme ture, så er der en løbesko til kvinder, som passer til dig.

Når det kommer til at vælge den rette løbesko, så spiller den enkelte løbers formåen også ind. Eksempelvis kan det, vi kalder en temposko, være en konkurrencesko for den ene løber og en mængdetræningssko for den anden. Det afhænger af, hvem det er, der har den på.

Der er ingen one-fits-all model at gå efter, når det kommer til at vælge den helt rette dame løbesko. Du skal vælge den, der passer perfekt til dig, og for at kunne det, så kræver det lidt forarbejde.

For at få de helt rigtige løbesko for dig, skal du også finde ud af, hvilken løbestil du har og deraf hvilken type løbesko, du bør vælge. Derudover er der også dit behov og din løbetræning at tage i betragtning.

ES-Run_Sept2022_JonasOutside-20

Få styr på din løbestil

Løbestil dækker over den måde dine fødder arter sig, når du afvikler dine skridt, det vil sige, hvordan bevægelsen er fra landing til afsæt.

Overordnet kan der ske tre ting:

 • Når du lander og ruller fremad på foden, forbliver fodsålen plant på underlaget. I så fald har du en neutral løbestil.
 • Hvis din inderste ankel derimod falder indad gennem skridtafviklingen, så har du ”overpronation” eller du ”overpronerer”. I det tilfælde, skal du have en sko, der kan afhjælpe det indfald.
 • Skulle du høre til den lille del af løberne, hvor den yderste ankel bæger sig ud af, kaldes det at du ”supinerer” eller ”supination” og så skal du have en løbesko, der passer til dette
Kender du endnu ikke din løbestil, så tvivl ikke, vi kan hjælpe dig. Når du kommer ned i en af vores butikker med løbesortiment, kan du få en gratis løbetest. Den sikrer, at vi kan rådgive dig bedst muligt, og du minimerer risikoen for skader. 
Hvis du vil blive klogere på din løbestil, kan du med fordel læse mere i vores to artikler nedenfor. Vil du blive klogere på pronation, så læs endelig videre, hvor vi gør dig klogere på, hvad det reelt betyder, og vi finder ud af, om det er farligt at have pronation. 
Ved du allerede, at du har pronation, kan du med fordel gå direkte til vores pronations løbesko til damer. 

Find den rette stabilitet i dine løbesko til damer

Hvis du overpronerer eller supinerer, vil dine sener og led fra foden og helt op til hofterne blive udsat for en kraftig påvirkning, som i værste fald kan resultere i skader og overbelastning. Derfor vil målet altid være at få dig til at afvikle dine skridt, så neutralt som muligt. 

Hvis ikke du ved egen kraft kan holde fødderne neutrale i skridtafviklingen, er der hjælp at hente i løbeskoene. Her taler man om løbesko mod overpronation, der er konstrueret på en måde, så de stopper et eventuelt indfald.

Det kan være med en kile af fastere skum på indersiden af skoen, en plastikkonstruktion i mellemsålen, eller såkaldte ”guide-rails”, der ligger ned langs siden af mellemsålen. En fast hælkappe er ligeledes med til at holde godt på fødderne og skabe stabilitet.

Afvikler du som sagt dit skridt uden af fødderne falder ud eller ind, så er du neutral løber og har behov for et par neutrale løbesko.

Er pronation farligt?

Nej, er det korte svar. Den længere forklaring er, at pronations-bevægelsen er kroppens egen måde at lave stødabsorbering på. Når du lander og presser med din vægt, tager kroppen for stødet ved at lave pronations-bevægelsen.

Det er imidlertid meget vigtigt, at pronations-indfaldet kontrolleres og mindskes. Især hvis du er nybegynder. Dine sener og led skal trænes langsomt op, så de over tid bliver stærke nok, til at kroppen selv kan være med til at holde dig stabil.

Hos Eventyrsport finder du løbesko til damer, der hjælper mod pronation - både i højere og mildere grad.

Løbestil kan ændres efter graviditet

Det er ikke unormalt, at kvinder oplever, at deres løbestil ændrer sig efter en graviditet. Derfor kan det være en gode idé, at du får testet din løbestil en gang imellem, så du sikrer dig, at de løbesko du løber i, stadig er de helt rigtige løbesko til dig. Mange vælger blot at købe en ny udgave af den model, de altid har løbet i, men det kan være en fejl.

Kan man ændre løbestil? 

Man kan godt ændre på sin løbestil, hvis man træner specifikt med det for øje. Det vil kræve målrettet styrketræning og vejledning fra en løbetræner, som kan arbejde med den måde du løber på - og selvfølgelig de rette løbesko til damer.

Hvilke løbesko skal du vælge til dit behov?

 • Mængden af kilometer om ugen
 • Målet med din træning
 • Det underlag, du løber på

Antallet af kilometer om ugen, længden på dine lange ture, og hvor mange gange du løber om ugen, er alle faktorer, som spiller ind i dit valg.

Vælg rigtigt med din vigtigste løbesko

Den vigtigste løbesko er den, som du løber de fleste af dine kilometer i. Det er din primære løbesko, og her skal du vælge en allround løbesko til damer, som passer 100% på din løbestil, og som er konstrueret til at ”løbe langt på literen”, som man kan kalde det. Her er der fokus på komfort, stabilitet og slidstyrke. Det er denne model, som du løber langt de fleste af dine kilometer i og dine længste ture.

Komfort handler om stødabsorberingen, der skal skåne dig fra de hårde stød, når du lander. Derudover drejer det sig om den indvendige komfort, du oplever ved første in-step. Du skal kunne mærke, at overdelen af din løbesko til dame ligger fast rundt om foden uden at hverken stramme eller genere.

Stabiliteten kommer fra hælkappen og fra den måde, som mellemsålen er konstrueret på. Er det en fast skum eller en blød skum? Er der plastikforstærkninger i enten hæl eller under svangen? Stabiliteten er med til at hjælpe dig, når trætheden indfinder sig, og kroppen ikke kan klare udfordringerne selv.

Er du mere til terrænløb? 

Skal du løbe i terrænet, vil du have glæde af en af vores løbesko, som er designet til netop dette. De kaldes gerne trailsko, og de er rigtig gode til trailløb af den simple grund, at du står bedre fast. Trailløb er ofte offroad, og når det går op og ned på varieret underlag, kræver det greb under sålen for at udnytte energien og for at undgå styrt.

Der er flere forskelle på en almindelig allround løbesko og trailsko. Eksempelvis er der mindre højdeforskel på forfod og hæl - det såkaldte hældrop. Den tyndere hæl giver bedre kontakt med underlaget.

Da underlaget ikke er så hårdt som asfalt, har man heller ikke brug for helt så tyk en hæl til stødabsorbering. Sålerne er også lidt bredere ved hælene, så man ikke så nemt vrikker om, og så er ydersålerne designet sådan, at man står godt fast både på langs og på tværs af skoen.

Så hvis du vil ud i naturen og løbe sjove og udfordrende ruter, så er det blot om at finde det perfekte par trailsko.

Konkurrenceløbesko til når det skal gå stærkt

Har du et stort konkurrence-gen, og kan du godt lide, når det går rigtig hurtigt? Så bør du helt sikkert tage et kig på et par konkurrenceløbesko til damer.

Når du har en konkurrence- eller tempoløbesko på, så vil du opleve en let og flyvende fornemmelse, som er fantastisk og giver fart. I denne type løbesko til damer, er der fokus på optimal energioverførsel samt selvfølgelig fart og hurtig skridtafvikling.

Samtidig har konkurrenceløbesko en lav vægt, og de er designet, så de er fleksible og responsive. Altså den perfekt løbesko, til når det skal gå rigtig hurtigt! En sådan løbesko vil egne sig glimrende til intervaltræning, korte tempoture og dine konkurrencer.

Kan man have for mange løbesko?

Du kan godt have forskellige modeller fra forskellige brands, som stort set kan det samme. En New Balance 880 vil på mange måder kunne det samme som en Asics Gel-Nimbus. Alligevel kan det give god mening at have begge to for på den måde at kunne veksle mellem dem.

Har du fundet din eneste ene favoritsko, kan det sågar give mening at have to udgaver af den samme model. Lyder det som frås? Måske - men det giver god mening:

Hvis du for eksempel løber mere end tre gange om ugen, er det en rigtig god idé at have mere end et par løbesko. Løbesko har brug for at hvile sig mellem turene, fuldstændig som du har. De mange små luftbobler, som skummet i mellemsålen består af, har brug for at udvide sig efter brug.

Eller hvis du vil supplere din løbetræning med intervaller eller kortere ture i højt tempo, så kan du vælge at købe en sko, der er specifikt konstrueret til formålet. Det vil tilføre mere kvalitet til din træning og give dig flere forskellige løbeoplevelser. Det er en fed fornemmelse at hoppe i en let løbesko til damer med en responsiv mellemsål, når der skal fart i fødderne, hvis man til daglig er vant til de tungere mængdetræningssko.

Læs mere: Der er flere gode grunde til mere end ét par løbesko

ES-Run_Sept2022_JonasOutside-4

Løbesko specielt til damer

Forskellen på løbesko til herrer og løbesko til damer ligger dels i pasformen men ofte også i måden som mellemsålerne er konstrueret på. Flere producenter tager højde for anatomiske forskelle på køn, når de designer løbesko til damer, og således har både Adidas og Asics lavet kønsspecifikke udgaver af deres populære modeller Adidas UltraBoost og Asics Gel-Nimbus.

Hvad betyder...?

Når det kommer til løbesko til damer, så er der en hel del forskellige ord og termer, som man bliver mødt med, når man er på jagt efter et nyt par. Alle de udtryk kan måske komme til at virke en smule forvirrende. Især hvis man er ved at træffe valget af løbesko for første gang.

Vi har samlet et par af de vigtigste termer her:

 • Drop: forskellen i sålens højden fra hæl og forfod angivet i mm.
 • Stack Height: sålens højde angivet i mm. 
 • Greb / Grip: knopperne under bunden på en trailsko
 • Topsål: den øverste del af sålen lige under indlægssålen
 • Mellemsål: de forskellige skumtyper som er med til at definere skoens performance
 • Ydersål: den nederste gummibelægning, som har kontakt til underlaget.

Løbesko til damer - den rette størrelse og pasform

Det er en god idé altid at prøve dine nye løbesko på hjemme i stuen, inden du begiver dig ud på første løbetur. Det er vigtigt, at du er opmærksom på størrelsen og pasformen. Dine nye dameløbesko må ikke stramme på siden af fødderne, og du må ikke kunne mærke enden af overdelen med dine tæer.

Når du løber, vil dine fødder blive varme og på den måde blive større. Derfor er det vigtigt, at der er plads i skoen til det. Er dine nye løbesko til damer lidt for små til at starte med, vil problemet kun blive større undervejs.

Som tommelfingerregel vil vi sige, at der skal være 5 mm luft ude for enden af dine tæer. Det gælder også dame løbesko. Er du i tvivl, så kom ind i butikken og få vores personale til at hjælpe dig.

Find bredere løbesko til damer

Har du brede fødder og ofte svært ved at finde løbesko, som passer i bredden? Så brug vores filtre og målret din søgning mod brede løbesko ved at slå "ekstra bredde" til under udvalgte egenskaber. 

Vi har et udvalg af bredere løbesko til damer fra blandt andre Altra, Brooks og HOKA One One.

Køb trygt dine nye løbesko til damer hos Eventyrsport

Når du køber nye løbesko til damer her på vores webshop, vil du finde en hel sektion med udvalg af løbesko til damer. Den er opdelt i allround løbeskokonkurrencesko og trailsko.

Vi fører løbesko til damer fra alle de mest populære topbrands New BalanceAsicsAdidasHokaBrooksSalomonAltraSauconyInov8Mizuno.

Hvis du får bestilt et par løbesko hjem, som er forkert størrelse, har du altid 365 dages fuld returret. Og det er tilmed helt gratis af få dem både tilsendt og returneret.

Vil du vide mere?

Hvis du vil læse mere om løbesko til damer, kan du bliver klogere her: