Brooks

69 Varer

”Run Happy” er Brooks’ motto og det lever deres modeller op til. Du finder specielt lette og energifyldte Brooks løbesko, men selv deres komfortsko fremmer tempoet i dit løb. Stødabsorbering, tempo og energi er keywords hos Brooks.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
RunHappy_logo_2

Brooks løbesko viser vejen frem

Brooks har en historie der går mere end 100 år tilbage og fra starten med ballet- og badesko har de udviklet sig til den dag i dag at være blandt de bedste løbesko på markedet.

Firmaets fokus på løbesko opstod i 1972 i forbindelsen med Frank Shorters maraton sejr under de olympiske lege i München. Her valgte Brooks at begrænse sit fokus fra at lave mange forskellige slags sko til at lave færre, men bedre.

Efter flere år med tests og udvikling fandt Brooks vejen til at ramme 1. pladsen for bedste sko i Runner's World, ved at tilføre den første udviklede EVA skum til mellemsålen. Modellen hed Vantage, og fun fact er, at et par af denne model blev bestilt af daværende præsident Jimmy Carter.

I 2001 valgte Brooks at dedikerede sig 100% til udviklingen af løbesko og fravalgte derfor alle andre former for sko. Det gjorde de med filosofien om, at hvis man fokuserer på det, som man gør bedst, kan man gøre det endnu bedre. Det er den den filosofi, Brooks står for den dag i dag.

Brooks løbesko til alle løbere

Brooks har siden de gik ind på løbemarkedet modtaget feedback fra atleter, og det gør de stadig. Men i dag handler det ikke kun om de hurtigste, det handler lige så meget om dem, der sætter sig tilfredse med at løbe en tur på fem kilometer. Derfor er deres produkter et resultat af at lytte til feedback.

Helt grundlæggende kan man om Brooks’ produkter sige, at de er gennemtænkte og -testede, og at hvis det ikke forbedrer løbeoplevelsen, så er det ikke i deres produkter. De laver løsninger til alle typer af løbere, tester dem over mange kilometer, lytter til feedback, og gentager processen. Leder du efter en par gode løbesko, så er der med stor sandsynlighed et par løbesko fra Brooks, der passer dig.

Find den rette størrelse med vores størrelsesguide for Brooks.

S22_JULY_TURIN_0E9A4385_1

Det unikke ved Brooks løbesko

En af de teknologier som Brooks har udviklet er deres såkaldte Guiderails. Disse er til for at guide foden på rette spor, og ikke nødvendigvis korrigere dens mere naturlige bevægelse. Guiderails kommer i spil, når man taler om løbesko til løbere med behov for støtte mod overpronation.

Guiderails finde både på inder- og ydersiden, hvor de på en skånsom og naturlig måde hjælper foden tilbage på sporet, hvis der er behov for det. Og hvis ikke foden kommer ud i disse yderpositioner, så gør yder de ikke nogen unødvendig belastning. Tænk det som bander i bowlinghallen; hvis kuglen ruller for lang ud til enten den ene eller den anden side, så bliver den skubbet tilbage. Men hvis kuglen holder sig mellem renderne, så gør de ikke noget.

Læs mere om løbestil i artiklen her: Stil ind på din løbestil

Når det kommer til skumtyperne i mellemsålerne på løbesko fra Brooks, er der tre navne at bide mærke i. Fælles for dem alle er betegnelsen ”DNA”, der underbygger Brooks’ mål om at skabe løbesko, der understøtter vores naturlige måde at løbe på.

Disse tre teknologier er alle sammen at finde i Brooks’ mellemsåler i deres løbesko. Hvilke, eller hvilken, der er i de forskellige sko, varierer fra model til model.

DNA Loft tilfører komfort i hvert enkelt skridt. Et af de problemer, der altid har været med disse bløde såler, er at de tenderer til at miste deres blødhed – sagt med andre ord, så bliver de trådt flade. DNA Loft holder betydeligt bedre dens stødabsorberingsevne over tid og de lange løbeture forbliver komfortable fra start til slut.

I nogle af deres sko, findes denne teknologi kun i landingszonen – eks. hælen – hvilket giver den nødvendige komfort, men samtidig giver plads til en mere responsiv teknologi.

DNA Amp derimod, er en mere responsiv sål, der byder på mere returenergi. Det vil altså sige, at en del af energien der tilføres sålen ved landingen, bliver sendt tilbage i kroppen, hvorved det ikke går tabt i jorden. Måden hvorpå dette fungerer er, at når skummet udvider sig efter landingen, vil den tynde TPU overflade hjælpe med at indeholde energien og sender den direkte op igen, så du kan absorbere den og få et hurtigt afsæt.

I Brooks’ modeller til tempoløb og konkurrence finder man skumtypen DNA Flash, der er en af de letteste skum du kan finde. Hvis man løfter skoene, virker det nærmest som om at man intet har i hænderne. Dette er en skum, hvori der er infuceret nitrogen, hvilket gør skummet ultralet. Det er altså dette materiale, som man finder i de sko, der skal give dig fart i fødderne og give dig en blødt, let og responsiv løbeoplevelse.

Er du trailløber og derfor mere interesseret i, hvad Brooks har udviklet af trailsko, så vil du finde en rækker modeller, der dækker byder på løsninger til de korte og hurtige ture, teknisk trialløb og lange, langsomme ultraløb. Noget for enhver smag.

Skumtyperne vi omtalte i deres løbesko til asfalt, går igen i trail løbesko fra Brooks og derudover findes der teknologier, som er specifikt designet til det hårde underlag og krævende omgivelser, som trailløb består af.

TrailTack er en ”sticky” gummiblanding som findes i ydersålerne på trailsko fra Brooks. Den gør sig rigtig godt på hårdt underlag, hvor den nærmest klæber sig fast.

Finder du en trailsko med Ballistic Rock Shield, kan du være sikker på god beskyttelse mod skarpe sten. I så fald ligger der nemlig en hård plade i mellemsålen, så du undgår at blive skadet under foden.

S21_AUG_NED_AM3I2183

Brooks løbesko til både neutrale løbere og mod overpronation

Flere af modellerne fra Brooks kommer i to udgaver; en standard og en GTS. Det finder du eks. hos Glycerin, som er en lækker allround løbesko fra Brooks.

Udgaverne uden GTS passer til løbere med en neutral løbestil. GTS betegner de modeller, som støtter dig mod overpronation. Er du pronationsløber skal du således se efter disse modeller. Det kunne eks. være Brooks Adrenaline GTS, som er en af de mest populære løbesko fra dem.

Hvis du ikke kender din løbestil, anbefaler vi at du kommer ind i en af vores butikker med løbesortiment. Her udfører vi altid en løbestilsanalyse, og vores personale kan på den måde hjælpe dig til valget af løbesko.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af løbesko fra Brooks og kan helt sikkert hjælpe dig, hvis du søger nye løbesko og har fået lyst til at prøve nogle deres modeller. Vi fører også løbetøj fra Brooks.

Ellers kan du her på webshoppen finde modeller fra andre af de førende brands i branchen. Find modeller fra New Balance, Adidas, Saucony, HOKA og Asics.