Årets løbesko 2022 - til alle slags løbere

< Forrige artikel Næste artikel >
Årets løbesko 2022 - til alle slags løbere
Råd og vejledning
18 March 2022

Årets løbesko 2022 - til alle slags løbere

Rasmus Baaner - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Rasmus Baaner

- Løbespecialist hos Eventyrsport

Er det tid at skifte løbesko eller leder du efter sko nr. 2 til at skabe variation i din træning? Vi har samlet nogle af de mest interessante løbesko til sæsonen og giver dig her nogle bud til både den neutrale løber, til de der har behov for støtte mod overpronation og til de hurtige ture.

TIL DEN NEUTRALE LØBER

HOKA Bondi 7 | Maksimal stødabsorbering

HOKA Bondi 7 til herrer er en forholdsvis stabil neutral løbesko med maksimal stødabsorbering og komfort. Den er HOKA’s absolut mest stødabsorberende model og derved også mest skånsomme. Adskiller sig fra HOKA Clifton ved at have en højere og blødere mellemsål.

Komforten starter allerede i overdelen, der består af en sømløs, engineered mesh og som giver dig en god åndbarhed og et godt hold på foden. Hælkappen i denne 7. udgave har fået tilføjet en blød memory-foam, så den omfavner og støtter din hæl og achillessene på meget behagelig vis.


Mellemsålen består af EVA stødabsorberingsmateriale, der giver en komfortabel og særdeles stødabsorberende løbeoplevelse. Dette, kombineret med HOKA's Meta-Rocker teknologi, sørger for, at du vil opleve en god og naturlig fremdrift ved hvert skridt.


HOKA Bondi 7 er også meget velegnet som en hverdagssko, hvis du f.eks. går mange skridt i løbet af dagen. 

Til den neutrale løber der ønsker en komfortabel og skånsom løbeoplevelse - selv på de meget lange ture.

HOKA Clifton 8 | Den oplagte allrounder

Clifton modellen fra HOKA har hurtigt fået ikon status og her i efteråret 2021 er den seneste og 8. udgave lanceret med en endnu blødere skum end forgængeren. Clifton 8 er samtidig blevet 15% lettere end sin forgænger, men har samme bløde og komfortable fit. Den relativt brede sål giver skoen en rigtig god stabilitet til trods for dens status som neutral.

Mellemsålen på Clifton 8 er blevet opdateret med en ny og endnu blødere EVA-skum, som giver dig masser af komfort uanset hvilken distance du skal ud på. Mellemsålen er bygget op omkring HOKA’s Meta-Rocker, som betyder at sålen vipper en smule. Det hjælper til en hurtigere og mere skånsom skridtafvikling.

Til den neutrale løber der søger en allround løbesko med god stødabsorbering, lav vægt og lavt drop. Eller til pronationsløberen der gerne vil prøve sig af i en neutral løbesko.

Brooks Glycerin 20 | Et nitrogenboost til dit løb

Brooks Glycerin 20 er en neutral løbesko der stadig byder på masser af komfort og som tilmed er gjort endnu lettere i denne 20’ende udgave.

Glycerin har Brooks’ opdaterede DNA LOFT V3-teknologi i sålen, der er 28 % lettere og 17 % mere energireturnerende end forgængeren. DNA LOFT V3 øger skoens blødhed, reducerer den samlede vægt og giver en alt i alt mere fjedrende og komfortabel oplevelse. Går man i detaljer med det tekniske, betyder opgraderingen af DNA LOFT til DNA LOFT V3, at man har tilført nitrogen til skummaterialet for at opnå en lavere densitet i materialet og dermed forbedre oplevelsen af materialets kvaliteter: dvs. sålen føles både lettere, blødere og mere responsiv.

Sålen på den opdaterede Glycerin 20-model er desuden bredere under midtfoden for at hjælpe til en lettere overgang i rullet fra hæl til tå. Denne overgang optimeres yderligere af de segmenterede ’crash pads’ i ydersålen, der suger fart ud af landingen.

Andre specifikationer inkluderer Ortholite-indlægssålen, som tilpasser sig foden for at sikre det perfekte in-step og et godt første indtryk (first feel) af skoen. Det lette Jacquard Air Mesh i skoens overdel giver en super god pasform og uundværlig åndbarhed.

Til den neutrale løber der søger en let allround løbesko

Saucony Triumph 19 | Som at køre Rolls Royce

Saucony Triumph 19 er løbeskoen til den neutrale løber, der søger masser af komfort og stødabsorbering til såvel korte som lange træningspas og løbeture. Forbedringer i denne nittende version er lavere vægt, øget ventilation og forbedret grundlæggende stabilitet kombineret med en SPEEDROLL-inspireret opbygning.

Foden omsluttes på en behagelig og stabil måde ved hjælp af et sømløst og velventileret mesh, som er kombineret med en stabiliserende 3D-struktur omkring mellemfoden. Overdelen består hovedsageligt af genanvendte materialer; mesh 60% og øvrige 100%.

Den unikke FORMFIT pasform skaber en optimal og individuelt omsluttende pasform omkring hele foden. Toppen af mellemsålen er anatomisk formet som en vugge til at vippe foden ind og give bedre støtte omkring hælen og svangen.

Indersål/topsål er i PwrRun+ skum, der bringer stødabsorberingen tæt på foden og giver masser af indvendig komfort.

Hele mellemsålen består af den luksuriøse PWRRUN+, som er lettere, mere stødabsorberende og energireturnerende end tidligere stødabsorberende materialer. Sammenlignet med EVA-baserede materialer er levetiden også tre gange så lang og temperaturpåvirkningen er minimal.

Geometrien i sålen med en afrundet hæl og forfod er inspireret fra SPEEDROLL teknologien i Saucony’s temposko og skaber en blød overgang fra landing til det punkt, hvor den maksimal belastning sker. Dette minimerer mængden af pronationspåvirkning for anklen, hvilket skaber et mere skånsomt løb.

 

Til løberen der ønsker et skånsomt løb og masser af komfort på længere ture

New Balance 1080 V12 | Hvis du kun skulle have én løbesko

New Balance 1080 V12 er et let og komfortabel allround løbesko til den neutrale løber. Det er en af de typer sko, der kan lidt af hvert; den føles frisk og let nok til hurtige tempoture eller intervaller og den er tilstrækkeligt stødabsorberende til lange rolige ture om søndagen.

Skoen tillader løberen selv at tage styringen. Her er ingen stive konstruktioner, der tager over og tvinger dig i en given retning. Du bestemmer.


Grundstenen i mange af New Balance’s modeller er mellemsålsmaterialet FreshFoam X, der i denne 12. udgave af 1080 er komprimeret en anelse anderledes. Det er en blød og energifyldt skum, der både gør 1080 V12 til en komfortabel og frisk sko. Bonuce effekten både dæmper landingen og skyder dig videre til næste skridt. Sålen er gjort lidt bredere bagtil for at give mere stabilitet i landingen.


I overdelen får du en nærmest sokkelignende konstruktion af et strikket HypoKnit materiale, der slutter ret tæt om foden. Ultra Heel kælkappen bidrager til et rigtig godt hold på foden. Den er gjort mere fast end tidligere modeller. 

New Balance 1080 V12 har New Balance’s Green Leaf mærkat, hvilket betyder at mindst 50% af overdelen og 3% af mellemsåls materialet er bio-baseret lavet af vedvarende ressourcer.

Til løberen der søger en blød og fri løbeoplevelse i en sko, der kan både kort og hurtig, langt og langsomt.

Mizuno Wave Sky 5 | Neutral men stabil

Mizuno Wave Sky 5 er en mængdetræningssko, der på papiret er neutral, men som i sin konstruktion alligevel yder rigtig god stabilitet og ikke mindst masser af komfort.

Wave Sky 5 har fået en ny blød og strækbar overdel, som sikrer dig komfort og god pasform. Den faste hælkappe er godt polstret og medvirker til støtten og stabiliteten. 

I mellemsålen benytter Mizuno sig af en blanding af deres velkendte Wave-teknologi og deres nyeste materialer Enerzy og EnerzyCore. Wave-teknologien er den velkendte bølgede plade der er placeret i hælområdet. Pladen yder både stødabsorbering og stabilitet. Enerzy-materialet er 17% blødere og 15% mere energireturnerende end tidligere mellemsålsmaterialer fra Mizuno. Enerzy giver en blødere og mere ”bouncy” stødabsorbering, men giver også en mere jævn overgang fra hæl til forfod i skridtafviklingen. EnerzyCore-materialet er ikke mindre end 293% blødere (!!) og 56% mere energireturnerende end tidligere mellemsålsmaterialer fra Mizuno.

Kombinationen af Wave-teknologi, Enerzy- og EnerzyCore mellemsålsmateriale og en ydersål, der er inddelt i zoner for at afvikle skridtet skånsomt og effektivt, har du en løbesko der er skabt med fokus på tryghed, stabilitet og komfort.

Til løberen der søger stabilitet, støtte og komfort til den daglige træning.

TIL PRONATIONSLØBEREN

Brooks Adrenaline GTS 22 | Få styr på stabiliteten

Adrenaline GTS 22 er det sikre valg for løberen med behov for støtte mod overpronation, når du søger en løbesko til din daglige træning og som står distancen over længere tid.

Hvor producenterne før i tiden tilføjede meget hårde kiler på indersiden af en pronationsløbesko, for at modstå indfaldet, så griber Brooks det anderledes innovativt an. Her guides din fod gennem skridtafviklingen af to GuideRails, der løber langs henholdsvis inder- og yderside af skoen i toppen af mellemsålen.

Mellemsålsmaterialet er den meget stødsabsorberende DNA LOFT skum, der i landingen suger kraften ud af stødet via segmenterede ”crahspads”, for så at overlade det til de to GuideRails at styre dig korrekt og sende dig afsted med et kraftfuldt bounce.

Du er således sikret komfort, støtte og energioverførsel. Udover at være dejlig blødt og responsivt er DNA LOFT også slidstærkt.

Overdelen på Brooks Adrenaline GTS 22 består af et åndbart 3D-printet mesh-materiale, som sikrer optimal hold på foden og åndbarhed. Hælkappen er forbedret siden forrige model og pløsen er polstret for komfort. Ydersålen er forstærket med et ekstra lag slidstærkt gummi for bedst mulig holdbarhed.

Til pronationsløberen der søger en komfortabel mængdetræningsko med innovativ stabilitet.

Saucony Guide 15| Lækker pasform og lydhør stabilitet

Saucony Guide 15 er en stabil allround løbesko til løberen med behov for støtte mod overpronation, men Guide 15 kan også fungere for den neutrale løber, der søger ekstra støtte på de lange træningsture.

Overdelen på Saucony Guide 15 består af en FORMFIT-konstruktion. Det vil sige at foden ”krammes” af en Engineered Mesh overdel med stabiliserende 3D-trykt struktur og lige under foden ligger en topsål af den luksuriøse PWRRUN+ skum, der bringer stødabsorberingen helt tæt på foden. Topsålen formet anatomisk så den omfavner hælen og følger fodens form op i svangen. Skoen er desuden polstret i både hæl og pløs for komfort.

Hele mellemsålen består af en opdateret udgave af PWRRUN skum. Højden på sålen er generelt øget i forhold til tidligere modeller og yder 18% mere stødabsorbering og 5% bedre energiudnyttelse. Til gengæld er antallet af forskellige lag i skoen reduceret, hvilket samlet set gør skoen lettere.

Den dynamiske TPU-støtte på skoens inderside yder stabilitet til pronationsløberen. Den er mere fleksibel end tidligere modeller og ”træder først i kraft”, hvis pronationsindfaldet sker og man vil derfor kunne løbe i Guide 15 selv, hvis man er neutral løber. Man kan sige, at skoen lytter til løberens behov.

Den højere mellemsål omslutter og stabilisere foden på en bedre måde end tidligere, og den afrundede Speedroll-inspirerede konstruktion skaber en blød overgang fra landing til maksimal belastning. Det minimerer pronationseffekten på anklen og skaber et mere skånsomt løb. Derudover skaber det følelsen af en fremaddrivende kraft der gør, at løbet føles lettere og som fremmer skridtafviklingen og reducerer energiforbruget.

Til løberen med behov for støtte, stabilitet og komfort kilometer efter kilometer efter…

Asics GEL-Kayano 28| Din trofaste løbemakker

GEL-Kayan 28 er løbeskoen til dig, der har brug for rigtig god støtte mod overpronation og den vil give dig masser af stabilitet og komfort. Kayano modellen fra Asics har i mange år været et sikkert valg for rigtig mange pronationsløbere og denne 28. udgave forsætter, hvor de tidligere slap.

Kombinationen af stødabsorbering og stabilitet er hele kernen i Asics GEL-Kayano™ 28. FlyteFoam skum i bunden og FlyteFoam Blast™ i toppen giver dæmpning og en høj grad af returenergi. Der er GEL™ i både hæl og forfod for en skånsom landing og et blødt afsæt.

Dynamic DUOMAX™ - en fastere skum – er placeret på indersiden og sammen med en kønsspecifik Trusstic-indsats i mellemfoden, modstår det presset når pronationsindfaldet sker.

GEL-Kayano 28 har forbedret ekstern hælkappe der bidrager til stabiliteten. Overdelen er af Jacquard engineered mesh med rigtig god åndbarhed og ventilation, til når dine fødder bliver varme. Indersålen er af blød Ortholite materiale og er den første del af komforten og stødabsorberingen, som du mærker.

Den slidstærke AHAR+ gummisål, det samme materiale der bruges til at lave bildæk, i fuld længde sikrer dig en bund, der udover at stå rigtig godt fast også har mange kilometer i sig.

Til løberen der ikke vil gå på kompromis med hverken støtte, stabilitet eller sikkerhed.

TIL DE HURTIGE TURE

Asics Novablast 2 | Hop med på trampolinen

Det er måske nok at sætte det lidt på spidsen, men fornemmelsen af at løbe i Asics Novablast 2 er tæt på den fornemmelse man får, når man hopper på trampolin; du bliver sendt effektfuldt videre fra din landing.

Asics NovaBlast 2 er en således neutral løbesko med masser af komfort og fokus på et skånsomt løb med høj returenergi. Du vil opleve en bounce-effekt, der suger landingen til sig og sender dig responsivt videre. Det gør også anvendelsesmulighederne mange og Novablast 2 kan bruges både som den primære mængdetræningsko, den tempofyldt sko til længere intervaller eller som restitutionssko.

Det dominerende materiale i mellemsålen er FlyteFoam Blast™. En letvægts skum med en høj grad af stødabsorbering og returenergi. Sålens højde er 30mm i hælen og 22mm i forfoden, hvilket er relativt højt, med deraf super dæmpning og høj komfort til følge.

Overdelen er af dobbelt Jacquard mesh, der giver god komfort og støtte, samt forbedrer ventilationen og åndbarheden. I hælkappen ligger er stabilisator af TPU-plastic, som støtter og stabiliserer foden. Selve pløsen er konstrueret så den ikke skrider ud til siderne.

Det mest udsatte områder på ydersålen er af slidstærk AHAR+ gummi, af den type der også bruges til at lave bildæk af. Selve mønstret og udformningen er med til at understøtte bounce-effekten og responsiviteten.

Til den neutrale løber der søger et energifyldt og skånsomt løb eller en hurtig mængdetræningssko.

Saucony Endorphin Speed 2 |Hold farten høj på den lange bane

Saucony Endorphin Speed 2 er skoen til løberen, der leder efter en hurtig, let og stadig komfortabel temposko til konkurrence, men som også vil kunne fungere i den daglige træning til intervaller eller tempoture. Med den faste nylonplade i mellemsålen, et fokus på lav vægt og hurtigt skridtafvikling, har du en løbesko, der kan holde tempoet højt helt ud på de lange ture.

Hele overdelen er lavet af 100% genbrugsmateriale. Saucony’s FORMFIT-pasform skaber en optimal og individuelt omsluttende pasform omkring hele foden. Toppen af mellemsålen er anatomisk formet til foden og giver støtte omkring hælen og fodsålen. Overdelen består af et tyndt ventileret mesh. Snørebåndene er med anti-slip og bidrager til at holde foden godt på plads.

Mellemsålen er lavet af PWRRUN PB skum, som giver en lav vægt, maksimal stødabsorbering og 88% energireturnering. Integreret i skummet ligger en stiv S-buet plade lavet af nylon. Teknologien kender man fra hurtige løbesko, hvor pladerne oftest er af carbon. Det giver et kraftfuldt afsæt og følelsen af, at blive skudt afsted. I kombination med et 8 mm drop, skaber det samtidig en naturlig overgang til SPEEDROLL-teknologiens fremdrivende kraft. Du får herved en hurtigere skridtafvikling, et lavere energiforbrug og mindre belastning for kroppen.

 

Til løberen der søger fart og komfort til lange ture i højt tempo.

Brooks Hyperion Tempo | Kom sikkert gennem de hurtige ture

Brooks Hyperion Tempo er skoen til løberen der vil have fuldt udbytte ud af sin tempotræning. Skoen er designet til at slå personlige rekorder på en mere komfortabel og skånsom måde.

Allerede i overdelen mærker man, at vi har med en tempoorienteret løbesko at gøre. Overdelen på Hyperion Tempo består af en vævet overdel en god åndbarhed og en tætomsluttende pasform. Overdelen er lavet i et enkeltlags mesh materiale. På den måde holdes vægten nede. 

Mellemsålen er lavet i det nye DNA FLASH stødabsorberingsmateriale. Man har tilført nitrogen til skummaterialet for at opnå en lavere densitet i materialet og dermed forbedre oplevelsen af materialets kvaliteter. Dette medvirker til en yderst let og komfortabel sål, der samtidigt vil sende dig afsted med en masse energi. Selve sålens er bygget op for at skabe en mere effektiv afvikling. Du vil derfor opleve at skoen er mere effektiv og du vil derved mindske træthed - også når det går stærkt. 

Til løberen der søger en relativ skånsom løbesko til de hurtige tempoture.

Adidas Takumi Sen 8 | Fuld fart frem

Adidas Takumi Sen 8 er en unisex løbesko til de hurtige tempoture, intervaller eller til raceday når du jagter PR på 5 og 10km. Den høje mellemsål gør Takumi Sen 8 til en temposko i den relativt komfortable del af skalaen. 

Med en mellemsål af ren Lightstrike PRO skum og med indlagte glasfiber EnergyRods er du sikret masser af fremdrift og høj energioverførsel.  

Lightstrike Pro er et nitrogen indfuceret TPU-materiale og er Adidas’ letteste og mest responsive skum til dato. Ydermere finder man også ”EnergyRods” af glasfiber i mellemsålen. Energyrods er spredt ud i fem langs foden, som hver ligger under tæerne og de dertilhørende knogler i forfoden for maksimal fremdrift. Denne kombination giver løberen en energifyldt løbeoplevelse, der fremmer skridtafviklingen og en fornemmelse af at blive sendt hurtigt videre samtidig med at forbedre løbeøkonomien.

Den generelle lave vægt på Takumi Sen 8 kommer især til udtryk i overdelen, der er fremstillet af en tynd mesh og som giver høj åndbarhed og fleksibilitet. Forstærkede zoner på overdelen yder en vis stabilitet til foden. Bunden af Takumi Sen 8 er som en klassisk racesko sparsomt forstærket for at minimere vægten og holdbarheden er således ikke den samme som en traditionel mængdetræningsko.

 

Til løberen der konstant søger innovative og nytænkende løbesko.

HOKA Carbon X 2 | Hold farten oppe på de lange distancer

HOKA Carbon X 2 er efterfølgeren til den populære Carbon X. Mellemsålen på denne 2. udgave består af HOKA’s bløde, lette og responsive PROFLY™-skum med dobbelt hårdhed hvilket betyder, at den har kompressionstøbt EVA-skum over carbonpladen og indsprøjtet gummieret EVA skum under pladen. PROFLY™ er en intelligent stødabsorbering der leverer en blød dæmpning i hælen og en fastere skum i forfoden for mere fremdrift.

Det understøttes af Meta-Rocker-geometrien, der er designet til at skabe fremdrift og fremme den naturlige skridtafvikling samt reducere højdeforskellen mellem hæl og tå. Herved understøttes løbernes naturlige bevægelser og du vil opleve en blød hæl-til-tå overgang og øget løbeeffektiviteten.

I modsætning til den lettere og mere deciderede racesko HOKA Rocket X er der i Carbon X 2 mere stødabsorbering. Du vil opleve en mere absorberende landing kombineret med mere komfort, men stadig med et energifyldt afsæt, hvilket derfor også gør Carbon X 2 mere velegnet til de længere ture helt mod 100km ultraløb, hvor der stadig er fokus på højt tempo.

Overdelen på HOKA Carbon X2 består af et åndbart mesh-materiale stort set uden syninger. Pløsen sidder fast i siden på skoen og er med til at sørge for at foden er godt låst fast i skoen. Hælkappen er blevet opdateret, og er mere fast sammenlignet med den tidligere udgave af Carbon X. Desuden er hælkappen på Carbon X2 designet anatomisk efter akillessenen for optimal komfort.

Til løberen der ønsker fart i fødderne ud på de helt lange distancer.

TRAIL

Salomon Speedcross 5 | Løbemakkeren der aldrig giver op

Drop: 10 mm

Vægt: 320 gram pr. sko (EU 42 2/3) / 280 gram pr. sko (EU 39 1/3)

Den mest solgte Salomon sko på verdensplan og ikke uden grund; du kan løbe i den, vandre i den, bruge den til hverdag og sågar også på diskotekerne, hvis du er 20 år og skoen ikke har været i mudder først.

Salomon Speedcross 5 er trailskoen til dig, der vil have oplevelsen af rigtig god stødabsorbering kombineret med stabilitet, et aggressivt greb i en meget robust sko. Speedcross 5 har stødabsorbering nok til lange ture og et grip under bunden, der klarer selv teknisk løb med mange retningsskift og vil som sagt også være et godt valg til vandreturen.

Overdelen på Speedcross 5 består af Salomons SensiFit™. Med SensiFit er du sikret en blød og dynamisk overdel, der følger fodens naturlige bevægelser og slutter særdeles tæt om foden. Sammen med Salomons velkendte QuickLace™ system er du sikret et godt hold på din fod, der trækkes godt tilbage i den faste hælkappe. Vær opmærksom på, at pasformen er smal.


I mellemsålen finder man Salomons Energycell+ - en højtydende EVA skum - som giver skoen en rigtig god stødabsobering og energireturnering. Kombinationen af en fast hælkappe og en stiv sål giver god stabilitet. Hælkappen på Speedcross 5 trukket højere op på ydersiden end på tidligere modeller.


Speedcross er kendt for et godt greb i underlaget og i Speedcross 5 er det blevet endnu mere aggressivt. Salomon bruger deres ContraGrip™, som består af velplacerede knopper, der vender i flere retninger og griber godt fat i underlaget, uanset om du løber op ad eller ned ad. Grebet er ført op om snuden, hvilket især hjælper op ad bakke.

Til løberen der søger en trailsko til teknisk trailløb i krævende omgivelser og når underlaget er blødt og vådt.

Altra Lone Peak 6 | Maksimal plads og minimal påvirkning

Drop: 0mm (25mm / 25mm )

Vægt: 300 gram pr. sko (EU44.5) / 248 gram pr. sko (EU39)

Altra Lone Peak 6 er på rekordtid blevet en klassiker blandet både trailløbere, vandrefolket eller til den aktive hverdag. Det er en alsidig sko der udmærker sig ved den for Altra velkendte brede pasform FootyShape – rigtig god plads til fødderne – og deres Cushioned Balance – 0mm drop.

Altra’s tilgang til at designe løbesko er et ønske om at ikke at ændre på den naturlige anatomi hos løberen, men derimod tillade og fremelske en så naturlig og aktiv løbestil som muligt. Det vil de 0mm drop hjælpe dig til. Du får rigtig god kontakt til underlaget og en responsiv sko med høj energioverførsel.

Denne 6. udgave i rækken er der tilføjet mere Altra EGO™ skum, der føles blød og dæmpende men som samtidig giver dig energien med ud, når du afvikler skridtet. Balancen mellem stødabsorbering og kontakt til underlaget er god og du mister ikke fornemmelsen når du løber. I modsætning til andre trailsko fra Altra, er der i Lone Peak en indbygget StoneGuard™ i sålen, der beskytter mod skarpe sten i underlaget.

Overdelen på Altra Lone Peak 6 er lavet i en slidstærk og hurtigttørrende mesh men forstærkninger på de vigtigste steder. Der er laserskårne huller i snuden for optimal dræning og dedikerede mulighed for at påsætte gaiters.

Ydersålen består af Altra’s MaxTrac™ og TrailClaw™. MaxTrac™ som sikrer en god blanding af greb, friktion og holdbarhed. TrailClaw™ er knopper som er placeret strategisk under din mellemfod og trædepuder for at et endnu bedre greb. 

Til løberen eller vanderen der søger en aktiv løbestil med god kontakt til underlaget.

Saucony Peregrine 11 | Komfort kilometer efter kilometer

Drop: 4 mm
Vægt: 310 gram pr. sko (EU 42.5) / 270 gram pr. sko (EU 39)

Peregrine 11 fra verdens ældste løbebrand Saucony er efterhånden en klassiker indenfor trailløb og er en go-to løbesko for rigtig mange løbere.

Mellemsålen på Peregrine 11 består af Saucony’s PWRRUN og PWRRUN+-materiale. Materialerne giver rigtig god stødabsorbering og Peregrine 11 kan derfor også klare trailture, hvor man kommer forbi hårdt underlag. I mellemsålen findes der også en tynd kulfiberplade som fordeler trykket og beskytter foden mod skarpe sten og rødder.

Overdelen på Saucony Peregrine 11 er lavet i et åndbart og robust mesh, der er forstærket ved tæerne og rundt i kanten. Materialet sikrer god åndbarhed, men samtidig god holdbarhed og beskyttelse. Desuden er der små beslag til fastsættelse af gaiters.

Ydersålen består af Saucony’s PWRTRAC-gummi med et greb på 5mm, der sikrer godt greb i al slags underlag. På ydersålen er der også gjort klar til, at man kan bore huller for bedre dræning ved løb i vand og fugtige områder.

Saucony Peregrine 11 vil også være et rigtig godt valg til Fast Hiking.

Til løberen der søger masser af komfort til mange kilometer, en lækker pasform og et grovt grip under bunden.

Inov 8 Terraultra G270 | Ud på de lange etaper

Drop: 0 mm
Vægt: 270 gram pr. sko (EU42)

TerraUltra G270 fra Inov8 er et oplagt bud på trailskoen til de rigtig lange distancer. Med den forbedrede PowerFlow Max stødabsorbering i mellemsålen, er du sikret en holdbar og langvarig dæmpning på selv hårdt underlag over lang tid og lange distancer.

I denne G270 udgaven er der tilføjet Graphene til ydersålen. Graphene er en nyudviklet gummiblanding, som er både stærkere og mere klæbrig end tidligere gummiblandinger. Du kan derfor være sikker på, at skoen holder dig sikkert på sporet. Knopperne under bunden berettiger faktisk til mere mudder end man skulle tro ved første øjekast og TerraUltra er bestemt også anvendelig til helt almindelige trailløb på kortere distancer.

Som den eneste trailsko fra Inov8 er TerraUltra modellerne med Zero Drop. Det vil sige, at der ikke er forskel i højden på sålen fra hæl til forfod. Det giver løberen bedre mulighed for at komme frem på foden i landing og i det hele taget får en mere aktiv løbestil.


Der er klargjort til montering af gaiters.

Til løberen der søger en trailsko til ultraløb og med ekstrem slidstyrke i sålen.

Råd og vejledning
Posted: March 18, 2022
Categories: Løb
Tags: trailløb , løb
Forfatter: Rasmus Baaner