Årets løbesko 2024 - til alle slags løbere

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Årets løbesko 2024 - til alle slags løbere
Råd og vejledning
02 February 2024

Årets løbesko 2024 - til alle slags løbere

Rasmus Baaner - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Rasmus Baaner

- Løbespecialist hos Eventyrsport

Er det tid at skifte løbesko eller leder du efter sko nr. 2 til at skabe variation i din træning? Vi har samlet nogle af de mest interessante modeller lige nu og giver dig her bud på dine kommende løbesko.

Her er løbesko til både den neutrale løber, til de der har behov for støtte mod overpronation, til de hurtige ture og til trailture i naturen.

TIL DEN NEUTRALE LØBER

HOKA Bondi 8 er en forholdsvis stabil neutral løbesko med maksimal stødabsorbering og komfort. Den er HOKA’s absolut mest stødabsorberende model og derved også mest skånsomme. Modellen adskiller sig fra HOKA Clifton ved at have en højere og blødere mellemsål bagtil for at øge dæmpningen og stabiliteten i landingen.

Komforten starter allerede i overdelen, der består af en sømløs, engineered mesh, som giver dig en god åndbarhed og omfavnende fornemmelse. Pløsen har god polstring og generelt vil du opleve masser af komfort i både overdel og indersål.

Overdelen er delvist fremstillet af genanvendte materialer.

Mellemsålen består af en opdateret EVA skum, der er gjort endnu lettere end tidligere. Derudover er den bagerste del af hælen gjort længere bagtil, hvilket giver mere stabilitet i landingen og understøtter Bondi 8’s i øvrigt høje grad af stabilitet taget i betragtning, at det er en neutral løbesko. HOKA's Meta-Rocker teknologi, sørger for, at du vil opleve en god og naturlig fremdrift ved hvert skridt.


HOKA Bondi 8 er også meget velegnet som en hverdagssko, hvis du f.eks. går mange skridt i løbet af dagen. 

Til den neutrale løber, der ønsker en komfortabel og skånsom løbeoplevelse - selv på de meget lange ture

Clifton modellen fra HOKA har hurtigt fået ikon status, som en skånsom og let mængdetræningssko med et lavt drop.

Clifton 9 kommer med en 3mm højere stack height - højden på mellemsålen - end tidligere, hvilket altså har givet plads til endnu mere mellemsålsmateriale til stødabsorbering. Dette giver en mere både komfortabel men ikke mindst skånsom løbsoplevelse for løberen. Derudover er mellemsålsmaterialet fornyet med Hokas nye CMEVA-skum der skulle være både blødere og bedre til energi-returnering.

Mellemsålen er bygget op omkring HOKA’s Meta-Rocker, som betyder at sålen vipper en smule. Det hjælper til en hurtigere og mere skånsom skridtafvikling.

En anden ændring hos Clifton 9 er overdelen, som er blevet rippet for overflødig materialebrug, der tidligere mest af alt har gjort skoene tungere uden så meget nødvendig funktion. Dette giver samtidig en øget ventilation i skoene, hvilket kan være værdsat på de varme træningssdage. 

Til den neutrale løber, der søger en allround løbesko med god stødabsorbering, lav vægt og lavt drop.

Brooks Ghost 15 er en neutral løbesko, der byder på masser af komfort til din daglige løbetræning. Skoene er optimale som mængdetræningssko til en bred vifte af løbere.

I mellemsålen på Ghost 15 finder vi Brooks’ lette og super absorberende stødabsorberingsmateriale, DNA LOFT v2. Denne mellemsål, kombineret med en fast og stabil hælkappe, sørger for en særdeles god komfort og stabilitet under hele løbeturen. 

Overdelen på Ghost 15 er udstyret med en opdateret 3D fit printet, ventilerende, engineered air mesh, der er lavet i ét stykke og derfor er uden syninger. På denne måde har det været muligt for Brooks at lave overdelen, så den kommer til at sidde noget nær ideelt omkring foden. Risikoen for vabler mindskes derved også markant. 

Ydersålen på Ghost 15 er lavet med fokus på at hjælpe løberen med en mere flydende løbsafvikling - fra afsættet til landingen - vha. segmenterede Crash Pads. Disse Crash Pads er ydermere med til at sikre et godt greb i underlaget og giver en god slidstyrke. 

Ghost 15 er 100 % carbon-neutral i sin produktion. Modellen kommer i standard bredde samt Wide og Narrow.

Til den neutrale løber, der søger en let allround løbesko

Vil du have endnu mere skum, og den velkendte stabilitet fra Ghost modellen, så er Ghost Max måske noget for dig.

Modellen er den blødeste sko fra Brooks, og Glideroll-rocker teknologien kombineret med et lavt hældrop sørger for en rullende skridtafvikling.

Overdelen er i et Double Jacquard Warp Knit, der giver både polstring og ånbarhed. 

Derudover har skoen ligeledes DNA LOFT V2-skum i mellemsålen, som i denne model desuden er ekstra bred, og derved sikrer ekstra stabilitet.

Har du f.eks. hælspore eller nedsunken forfod, ville denne sko altså være et godt bud på en aflastende sko til både gang og løb.

Til trods for det ekstra skum, er Ghost Max stadig en let sko med en vægt på 255 gram.

Til den neutrale løber, der ønsker masser af skum og stabilitet

New Balance More V4 Women | Endnu mere mellemsål

Skal du bruge en sko med masser af støddæmpning til restitutionsløb eller til de helt lange ture, så kunne More V4 fra New Balance være noget for dig.

I den nye udgave har skoen fået endnu mere af mellemsålsmaterialet FreshFoamX, der sikrer dig en endnu blødere og mere energireturnerende oplevelse end tidligere. Sålen er desuden konstrueret med en Rocker-geometri, der sikrer dig fremdrift under dit løb, og den brede form på sålen sørger herefter ligeledes for, at du opnår stabilitet. Med andre ord får du her en både behagelig og stødabsorberende sko, der samtidig er stabil og støttende, og den kan derfor med fordel også bruges til eksempelvis ultraløb.

Overdelen er gjort i et åndbart mesh, der i øvrigt består af mindst 50% bio-baseret materiale, og ydersålen er beklædt med flere lag beskyttende gummi, der bidrager med slidstyrke.

Til løberen, der søger en super støddæmpende sko til langt løb eller restitutionsture

New Balance 1080 V13 er en let, blød og komfortabel allround løbesko til den neutrale løber. Det er en af de typer sko, der kan lidt af hvert; den føles frisk og let nok til hurtige tempoture eller intervaller, og den er tilstrækkeligt stødabsorberende til lange rolige ture om søndagen. I den nye version er overdelen nu konstrueret i Engineered Air Mesh, der giver dig støtte omkring foden samtidig med, at den tillader din fod at ånde.

Grundstenen i mange af New Balance’s modeller er mellemsålsmaterialet FreshFoamX. Det er et blødt og energifyldt skum, der både gør 1080 V13 til en komfortabel og frisk sko. Bounce-effekten både dæmper landingen og skyder dig videre til det næste skridt. Sålen er gjort lidt bredere bagtil for at give mere stabilitet i landingen.

Som noget nyt lancerer New Balance i denne model en ny farve, der egner sig både til løbestierne såvel som til dagligdagsbrug. På den måde får du en sko, som er højt performenende lige fra du tager på arbejde om morgenen, til du senere på dagen rammer asfalten til et træningspas.

Til løberen der søger en blød og fri løbeoplevelse i en sko, der både kan kort og hurtig, langt og langsomt

Denne klassiker fra New Balance har i den 14. udgave fået en overhaling i form af et nyt mellemsålsmateriale, nemlig FreshFoam X. Det er det nyeste skud på stammen fra det velkendte løbeskosmærke, og således også deres hidtil blødeste af slagsen. Det giver dig med andre ord endnu mere komfort og en bouncy fornemmelse 

Desuden er hældroppet gjort lavere for at fremme hællanding og en mere rullende skridtafvikling, hvilket betyder,at det nu lyder på 8mm. Samtidig er skoen blevet 29 gram lettere end forgængeren.  

Overdelen er i den tætsiddende Engineeredmesh uden generende sømme, der bidrager med både ventilation og masser af komfort, også grundet detaljer som elastiske snørebånd og en strækbar pløs.På ydersålen bidrager New Balance’s teknologier Ndurance og LWSR med slidstyrke. Skoen er derfor oplagt til dig, der søger en let, klassisk mængdetræningssko medstabilitet og støddæmpning, og med en mindre mellemsål end mange af de andre løbesko på markedet lige nu. 

Til den neutrale løber, der søger en klassisk, behagelig mængdetræningssko

Ride 17 er ét af Saucony’s bud på en neutral allround løbesko. Den udmærker sig ved en god balance mellem komfort og stabilitet uden at skoen bliver for tung. Går du efter kun at have én løbesko, som kan lidt af det hele, så vil Saucony Ride 17 være et rigtig godt bud.

Ride 17 egner sig til almindelig løbetræning på fast underlag som stier/fortove og er ydermere velegnet til de lidt hurtigere løbepas grundet dens lave vægt og responsive mellemsål. 

Den nye model har blandt andet fået en opdateret mellemsål, der nu er i materialet PWRRUN+. Opdateringen giver kombineret med 2,5 mm højere drop ift. den tidligere model, både bedre stødsabsorbering, samt 10% bedre energireturnering. Dette nye mellemsålsmateriale gør den nye model en anelse tungere end forgængeren, men gør den samtidig velegnet til de lidt hurtigere tempoture. Skiftet til PWRRUN+ giver desuden op til tre gange længere levetid for mellemsålen.

Derudover har overdelen fået en overhaling, der byder på både et fast greb om hælen, og elastisk mesh, der giver god åndbarhed. 

Under bunden på Ride 17 findes en slidstærk XT900-gummiblanding, der sørger for god slidstyrke og godt greb i underlaget. 


Til løberen, der søger en komfortabel mængdetrænigssko i den lette ende

Den vel nok mest kendte model fra Asics - Gel-Nimbus – er nu kommet i den 26. udgave. Ligesom den tidligere model byder den på masser af komfort, en høj stack-højde på hele 40,5 mm og en PureGEL™ technology, der giver masser af støddæmpning, helt op til 65% bedre end Asics' tidligere GEL.

Mellemsålen er i FF BLAST™ PLUS ECO, der består af omtrent 20% biobaseret materiale.

Overdelen er i mindst 75% genanvendte materialer, og er blevet gjort endnu mere komfortabel og åndbar i denne nye udgave.

På undersiden af skoen finder vi en ydersål, som i den nye model har fået et endnu bedre greb vha. Hybrid ASICSGRIP™. På hælen er ydersålen forsynet med AHARPLUS™, der er mere slidstærkt end ASICSGRIP™, og således hjælper til at forlænge levetiden på skoen. 

Til den neutrale løber, der søger stabilitet og sublim stødabsorbering fra Gel-teknologien.

Asics Novablast 4 er en neutral løbesko med masser af komfort og fokus på et skånsomt løb med høj returenergi.

Du vil opleve en bounce-effekt, der suger landingen til sig og sender dig responsivt videre. Brug NovaBlast 4 som din primære løbesko, som løbesko på restitutionsture eller på de ekstra lange ture.

Denne 4. udgave byder på en ny mellemsål i form af FF BLAST PLUS ECO, der således nu består af 20% biobaseret materiale, og samtidigt er mere responsivt end forgængeren.

Derudover har den nye model et bedre greb i underlaget, og forbedret åndbarhed, takket være den opdaterede overdel. Denne består af et vævet, strækbart materiale, der desuden er 75% genanvendt.

Til den neutrale løber der søger et energifyldt og skånsomt løb eller en hurtig mængdetræningssko.

TIL PRONATIONSLØBEREN

Adrenaline GTS 23 er det sikre valg for løberen med behov for støtte mod overpronation, når du søger en løbesko til din daglige træning og som står distancen over længere tid.

Hvor producenterne før i tiden tilføjede meget hårde kiler på indersiden af en pronationsløbesko for at modstå indfaldet, så griber Brooks det anderledes innovativt an. Her guides din fod gennem skridtafviklingen af to GuideRails, der løber langs henholdsvis inder- og yderside af skoen i toppen af mellemsålen.

Mellemsålsmaterialet er den meget stødsabsorberende DNA LOFT v2 skum, der er en endnu blødere version af deres mellemsålsmateriale. De to GuideRails styrer dig korrekt ind og sender dig afsted med et kraftfuldt bounce.

Du er således sikret komfort, støtte og energioverførsel. Udover at være dejlig blødt og responsivt er DNA LOFT v2 også slidstærkt.

Overdelen på Brooks Adrenaline GTS 23 består af et åndbart 3D-printet mesh-materiale, som sikrer optimal hold på foden og åndbarhed. Hælkappen er forbedret siden forrige model og pløsen er polstret for komfort. Ydersålen er forstærket med et ekstra lag slidstærkt gummi for bedst mulig holdbarhed.

Til pronationsløberen, der søger en komfortabel mængdetræningsko med innovativ stabilitet.

Saucony Guide 17 er en allround løbesko, der er designet til at yde støtte mod overpronation. Den er i kategorien "Mild pronation",  og denne nye udgave byder på både et lavere drop og en lavere vægt end sin forgænger. Midtfoden og hælen er desuden gjort bredere for at øge stabiliteten. Derudover er stødsabsorberingen forbedret, hjulpet på vej af en forøgelse af stak-højden på 2 mm. I mellemsålen finder vi PWRRUN-materialet, der både er fast og responsivt. Desuden har skoen en indlæggsål i PWRRUN + for ekstra komfort og absorbering.

Som noget nyt, gør Saucony brug af pronationsteknologien Center Path, der i stedet for at korrigere pronationen, bremser bevægelsen gennem et lavere drop, en bredere platform samt et asymmetrisk såldesign. På den måde får du stadig masser af stabilitet uden en pronationskile.

Overdelen er stadig designet med FormFit, som tillader at overdelsmaterialet lægger sig omkring foden og giver en god komfort med en sømløst og meget åndbart design. Selve ydersålen har en gummi-blanding der giver et stærkt greb på underlaget.

Til løberen med behov for støtte, stabilitet og komfort kilometer efter kilometer efter…

Denne stabile mængdetræningssko fra Hoka byder på masser af stødabsorbering kombineret med en let sko. 

HOKA gør her brug af deres patenterede J-frame teknologi, der stopper pronationsbevægelsen ved hjælp af et fastere skum i ydersiden af skoen, formet som et J. Dette bidrager med masser af stabillitet, og indeni gemmer der sig desuden en Meta-Rocker-geometri, der giver fremdrift og fremmer den naturlige skridtafvikling.

Droppet lyder på 5 mm, og opdateringerne i denne udgave lyder primært på overdelen, der nu er zonalt konstrueret og således giver bedre åndbarhed og komfort, samt bidrager til at holde midtfoden bedre på plads.

Derudover er pløsen ligeledes blevet opdateret, således at dens bevægelser minimeres under løb. Begge dele er derfor optimerede med henblik på at give dig masser af komfort og minimal irritation fra skoen på dine daglige ture.

Til løberen, der søger en stabil mængdetræningssko med et lavt drop

Denne 30. udgave af Asics' klassiker Kayano underbygger skoens kendetegn som en løbesko med rigtig god stabilitet mod overpronation. Samtidig er den både let, har masser af komfort og indeholder stabilitetsteknologier.

Asics Gel-Kayano 30 har LITETRUSS, der er en one-piece løsning af tidligere stabilitetsteknologier og som giver en mere smidig og fleksibel overgang fra hælen til forfoden, samtidig med at stabiliteten bevares. Dette giver en lettere fornemmelse under løb.

De to forskellige mellemsålsmaterialer LITETRUSS teknologien er FlyteFoam Blast + i den øverste del, som giver en let, blød og ekstremt energiretunerede støddæmpning. Den nederste del er i den tungere FlyteFoam, som giver en let og behagelig støddæmning. Tilføjelsen af FlyteFoam Blast + giver en lettere sko, da FlyteFoam Blast + er 19% lettere end FlyteFoam Blast.

LITETRUSS teknologien er konstrueret kønsspecifikt på henholdsvis dame og herre modellen, hvilket giver optimal stabilitet for både kvinder og mænd på baggrund af kvinder og mænds forskellige anatomi og fysiologi.

Der er placeret en GEL-pude i hælen for stødabsorbering af den vægt, som ligges ned i hælen ved hvert skridt, hvilket reducerer de stød, der kommer op gennem kroppen. Overdelen på Gel-Kayano 30 er af blød og åndbar Engineered Jaquard mesh, hvoraf 75% er baseret på genanvendte materialer.

Til løberen, der ikke vil gå på kompromis med hverken støtte, stabilitet eller sikkerhed.

TIL DE HURTIGE TURE

Skal du bruge en hurtig sko til dagligt brug, smækfyldt med fede detajler og teknologier, så kunne Kinvara Pro være et godt bud på din nye følgesvend.

Indeni gemmer skoen på PROPEL- SPEEDROLL teknologi, der skubber dig frem i dit løb. Oveni dette indeholder skoen en 3/4 længdes carbonplade, der giver dig endnu mere fremdrift.

Selvom carbonplader normalt ikke rimer på mængdetræningssko, er det lige præcis hvad Kinvara Pro er.

Mellemsålen er det super responsive PWRRUN PB, og desuden har skoen fået en indlægssål i PWRRUN+. Samlet set giver det en bouncy fornemmelse, og op imod 90% returenergi under dit løb.

Droppet ligger på 8 mm, og stack-heighten er på 34 mm.

Til løberen, der søger en hurtig sko med en masse fede detaljer til den daglige træning

Endorphin Elite er topmodellen fra Sauconytil dig, der søger en konkurrence sko til f.eks. halv- eller helmarathon fra allerøverste hylde. Skoen er optimeret til at holde en lav vægt, blandt andet ved at give ydersålen et tyndt lag af den slidstærke XT900-gummi på de mest udsatte steder, samt ved at anvende en minimalistisk, tætsiddende og tynd overdel, der har den velkendte FORMFIT-pasform. 

Mellemsålen er det nye og superlette PWRRUN HG skummateriale, der er Saucony’s hidtil mest responsive skum, der samtidig er let og støddæmpende. Inderst gemmer der sig en fastmonteret indlægssål i PWRRUN PB for ekstra komfort og støddæmpning.  Derudover indeholder skoen en aggressiv SPEEDROLL-teknologi, der kombineret med enultralet carbonpladegiver dig en utrolig fremdrift under dit løb.Faktisk er denne model Saucony’s mest energieffektive model nogensinde, hvilket også ses ved, at den har været hele 4 år undervejs i laboratoriet.  

Til løberen, der søger en top performende sko til konkurrence

SauconyEndorphin Pro 4  er 4. generation af topmodellen i  Saucony’s meget populære Endorphin serie. Med både carbonplade og den lette, yderst energireturnerende PWRRUN PB og HG skum i mellemsålen, er du sikret alle forudsætninger for et hurtigt løb, der samtidig er mere skånsomt end mere minimalistiske konkurrencesko. Det er løbeskoen til konkurrencer, intervaller, tempoture – kort sagt; til når det skal gå rigtig stærkt. 

I den nye udgave er midtfoden desuden gjort endnu bredere, og som noget nyt har Saucony forsynet skoen med en indlægssål i SRS - Super ResponsiveSockliner, der giver ekstra komfort. Den nye model har desuden fået en opdatering i blandt andet mellemsålen, hvor det velkendte PWRRUN PB skum får selskab af PWRRUN HG, der giver endnu mere responsivitet, kombineret med maksimal stødabsorbering. 

En ultralet og meget stiv S-buet kulfiberplade er integreret i mellemsålen, som i kombination med et 8 mm drop skaber en naturlig overgang til SPEEDROLL-teknologiens fremdrivende kraft. Du får herved en hurtigere skridtafvikling, et lavere energiforbrug og mindre belastning for kroppen. Den relativt høje stackheight (mellemsålens højde) yder masser af stødabsorbering selv på de rigtigt lange distancer.  

Til løberen, der søger fart og komfort til lange ture i højt tempo

Endorphin Speed 4 til er skoen til løberen, der leder efter en hurtig, let og stadig komfortabel temposko til konkurrence, men som også vil kunne fungere i den daglige træning til intervaller eller tempoture. Saucony’s FORMFIT-pasform af et formbart, ultratyndt og ventileret mesh skaber en optimal og individuelt omsluttende pasform omkring hele foden. Hele overdelen er lavet af 100% genbrugsmateriale. 

I den nye model har Saucony valgt at give skoen en ny indlægssål kaldet SRS - Super ResponsiveSockliner. Denne bidrager blandt andet med en bedre stødabsorbering lige under foden. Med et fokus på lav vægt og hurtigt skridtafvikling, er SauconyEndorphin Speed 4 en løbesko, der kan holde tempoet højt over en længere distance. 

Den indlagte nylonplade er udformet efterWinged-Geometry princip, der giver masser af stabilitet, og desuden bevarer sin "bounce" effekt længere end en carbon-plade. Integreret i mellemsålen og i kombination med et 8 mm drop, skaber det en naturlig overgang til SPEEDROLL-teknologiens fremdrivende kraft. Du får herved en hurtigere skridtafvikling, et lavere energiforbrug og mindre belastning for kroppen.  

Til løberen, der søger en lynhurtig løbesko til både træning og raceday

Denne løbesko fra Brooks er en ny udgave af den hurtige model Hyperion Elite. I den nye version har modellen fået både en ny SpeedVault+ carbonplade i fuld længde, såvel som en opdateret, endnu mere åndbar overdel og og Brooks' mest responsivemellemsålsmateriale, det nitrogen-indsprøjtede DNA-FLASH V2.  

Den nye overdel er tætsiddende, men mærkes næsten ikke grundet det ventilerende, lette design. 

Carbonpladen er desuden specialdesignet til at passe til de forskellige skostørrelser, og du får derved optimal brug ud af pladen, uanset hvilken størrelse du bruger. 

Samtidig med disse opdateringer, er det lykkedes Brooks at gøre skoen endnu lettere end forgængeren. Med andre ord er det en sko, der er oplagt at bruge på race-day eller på dine tempoture, hvor fokus er på responsivitet og ekstra fart ved hjælp af innovative teknologier. 

Til den neutrale løber, der søger en hurtig sko til konkurrence og PR-forsøg

TRAIL

Drop: 10 mm

Vægt: 298 gram pr. sko (EU 42 2/3) / 280 gram pr. sko (EU 39 1/3)

Salomon Speedcross 6 er trailskoen til dig, der vil have oplevelsen af rigtig god stødabsorbering kombineret med stabilitet og et aggressivt greb i en meget robust sko. Speedcross 6 har stødabsorbering nok til lange ture og et grip under bunden, der klarer selv teknisk løb med mange retningsskift, og desuden også være et godt valg til vandreturen.

Denne 6. udgave er gjort lettere end tidligere modeller.

Med SensiFit pasform og QuickLace™ snøresystem er du sikret en blød og dynamisk overdel, der følger fodens naturlige bevægelser og slutter særdeles tæt om foden.

I mellemsålen finder man Salomons Energycell+ - en højtydende EVA skum - som giver skoen en rigtig god stødabsobering og energireturnering. Kombinationen af en fast hælkappe og en stiv sål giver god stabilitet.

Salomon bruger deres ContraGrip™, som består af velplacerede knopper, der vender i flere retninger og griber godt fat i underlaget, uanset om du løber op ad eller ned ad. Grebet er ført op om snuden, hvilket især hjælper opad bakke.

Til løberen, der søger en trailsko til teknisk trailløb i krævende omgivelser og når underlaget er blødt og vådt.

Drop: 6 mm

Vægt: 280 gram pr. sko (EU 42 2/3) 

Salomon Ultra Glide 2 er en trailsko, hvor der er fuld fokus på maksimal stødabsorbering. Mellemsålsmaterialet Energy Foam giver dig maksimal stødabsorbering uden at gå på kompromis med energireturneringen. Den åndbare mesh-overdel sikrer, at dine fødder kan ånde, og Contragrip® MA ydersålen sørger for, at du står fast i underlaget.

Sålen er bygget omkring en R.camber konstruktion, som man også kender fra alpine ski. Det betyder med andre ord, at mellem- og ydersålen på Ultra Glide buer, hvilket resulterer i en mere ”flydende” skridtafvikling.

Overdelen består af et åndbart 3D mesh-materiale. Overdelen er desuden forstærket ved tå-boksen og rundt i kanten, for øget holdbarhed og beskyttelse mod sten, grene osv. Salomon's EndoFit™ og SensiFit™ pasform omfavner foden og sammen med deres QuickLace®, holder det foden sikkert på plads i skoen, selv ved hurtige retningsskift.   

Til løberen, der søger en trailsko med komfort til de længere trail-distancer.

Drop: 4 mm

Vægt: 290g pr. sko (EU 42 2/3)


Thundercross Men er en komfortabel trailløbesko med et kraftigt greb til forskelligt underlag.

Under bunder sørger et aggressivt sålmønster med hele 5 mm ContraGrip gummi for, at du får et fast og præcist greb i både mudder, såvel som mere faste terræntyper.

I mellemsålen har Salomon sørger for komfort med deres Energy Foam, der giver masser af støddæmpning.

Overdelen er i SensiFit™ kombineret med QuickLace®-teknologien, der gør det nemt og hurtigt at justere skoen.

Desuden er overdelen forsynet med paneler af åndbart mesh, der giver dig rig mulighed for at komme af med varmen.

 

Til løberen, der søger en støddæmpende trailsko med masser af greb til teknisk terræn

Drop: 4 mm

Vægt: 298g pr. sko (EU 42)

 Denne trailsko fra New Balance er til dig, der skal bruge en trailsko, der udover stierne også egner sig til andre former for løb og udendørs træning.

Den åndbare overdel, der i øvrigt indeholder genanvendte materialer, er forsynet med små huller, der nemt lader varmen slippe ud af skoen.

På hælen og pløsen gør to stropper det nemt at trække skoen af og på.  Mellemsålen er sammensat af to former for Fresh Foam, der henholdsvis sørger for komfort og responsivitet, således at du opnår en god kombination af begge dele.

På ydersålen fra Vibram® sørger et groft mønster kombineret med Micro Grip-teknologi for, at du får et fast greb i underlaget.

Til løberen, der søger en komfortabel hybrid-trailsko

Drop: 0mm (25mm / 25mm )

Vægt: 259 gram pr. sko (EU39)

Altra Lone Peak er på rekordtid blevet en klassiker blandt både trailløbere, vandrefolk eller til den aktive hverdag. Det er en alsidig sko der udmærker sig ved den for Altra velkendte brede pasform FootyShape – rigtig god plads til fødderne – og deres Cushioned Balance – 0mm drop.

I mellemsålen gemmer der sig Altras eget EGO™ skum, og i kombination med 0mm drop sikres en god kontakt til underlaget, og at du mister ikke kontrol, når du løber. Opdateringen i denne model består i overdelen, der er gjort mere slidstærk.

Derudover ligger der en StoneGuard™ plade i mellemsålen. Denne beskytter mod sten og andre skarpe genstande.

Ydersålen består af Altra’s MaxTrac™ mønster, som hjælper dig til at stå fast på våde sten og overflader.

Til trailløberen der søger en aktiv løbestil med en god kontakt til underlaget.

Drop: 6 mm

Vægt: 318 gram pr. sko (EU 43)

Hierro V8 er den 8. udgave i en efterhånden ikonisk serie fra New Balance. Det er en trailløbesko til løberen, der søger alsidighed og komfort til længere ture på fast underlag og terræn uden alt for meget mudder eller som ”door-to-trail” løbesko på asfaltpassager til og fra dit hjem og skoven. 

Den er desuden New Balance’s hidtil mest bæredygtige sko med en ny, mere bæredygtig indfarvningsprocess kaldet Print Dye, samt et helt nyt ydersålsmateriale ved navn EcoStep, der udover at være mere bæredygtig end forgængeren, samtidig bidrager med et bedre greb i standfasen.

 Overdelen på Hierro V8 er i 100% genanvendt polyester og af åndbar Engineered Mesh uden syninger, der lægger sig tæt om foden og giver et godt hold på foden. Derudover er der Toe Protect yderst på tåboksen for øget beskyttelse.

Skummet i mellemsålen er den lette Fresh FoamX i fuld længde, der udover masser af komfort også har en høj grad af returenergi. I denne nye udgave er skummet gjort en smule højere og blødere, hvilket gør den endnu mere oplagt som hybridsko.

Til løberen der søger alsidighed og komfort til længere ture - også på hårdt underlag.

Vil du læse mere om løbetræning?

Her kan du læse mere om løb og downloade træningsprogrammer til 5 km, 10 km og halvmaraton.

Vil du vide mere om løbesko?

I denne artikel har vi svaret på alle de mulige og umulige spørgsmål der findes om løbesko

Råd og vejledning
Posted: February 02, 2024
Categories: Løb
Forfatter: Rasmus Baaner