Parkaer til herrer

Her finder du lange parkaer til herrer - stort udvalg af lækre jakker med funktionelle detaljer, lommer, dun- eller fiberfyld og måske en pelskant på hætten.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  Lange og lækre parka jakker til herrer

  På en ekstra kølig eller regnfuld dag er det rart at have en pålidelig jakke, som du bare ved kan holde dig både varm og tør, uanset hvor tosset vejret så end skaber sig. Og til netop de dage er en parka, som varmer langt det meste af kroppen, et rigtig godt og komfortabelt valg. 

  I denne kategori har vi samlet de lange, forede jakker med hætte og måske en flot pelskant. Du finder både de meget varme og godt forede modeller samt de tyndere udgaver, som er perfekte til en kølig forårsdag. 

  Uanset om du er til tynde eller tykke parkaer, er der helt sikkert også en, der lever op til dine behov og krav til en god jakke, som skal levere og give dig den bedste oplevelse ude i det blå. 

  Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af parkaer til herrer, og du vil altid finde et eller flere gode tilbud. Og hvis du ikke helt finder det, du søger, kan du altid tage et kig på vores lækre vinterjakker til herrer og bløde dunjakker til mænd her på webshoppen. 

  Vores sortiment af herreparkaer rummer masser af lækre jakker fra kendte kvalitetsmærker som HaglöfsFjällrävenDidriksons og Helly Hansen.

  Herreparkaerne i vores udvalg er næsten allesammen vandtætte og udstyret med en eller anden form for membran, så de også er åndbare. Og så er der to typer isoleringsmateriale på banen, nemlig dun og fiber. 

  Du kan læse lidt om fordele og ulemper ved begge typer i afsnittene længere nede på denne side, og på vores store blog kan du læse mere om de forskellige forede typer jakkers egenskaber.

   

  Dun; verdens bedste naturlige isoleringsmateriale

  Dun er verdens mest effektive isoleringsmateriale i forhold til sin vægt, og så er det 100% naturligt. Derfor er en parka med dunfyld også et virkelig kvalitetsbevidst valg – men det er også blandt disse, at du finder de dyreste parkaer. 

  I de kvalitetsprodukter, som føres i Eventyrsport, er det almindeligt at anvende dun med certifikat og sporing

  Det gør, at man kan identificere producenten og kontrollere, om dunene bliver produceret miljømæssigt forsvarligt, og om dyrene bliver behandlet ordentligt, så de for eksempel ikke bliver plukket levende.  

  Forholdet mellem dunenes vægt og isoleringsevne angives med betegnelserne ’fyldkraft’ eller ’Cuin.’ Jo højere tallet er, jo mere fylder og isolerer en bestemt vægtmængde dun. Tallet ligger typisk mellem 500 og 900.

  Din dunparka kan vaskes, men det kræver, at du efterfølgende har adgang til en tørretumbler for at få den tørret ordentligt – dun bliver nemlig meget tunge, når de bliver våde, og de tørrer meget langsomt. Desuden kan dun ikke holde dig varm, hvis de først bliver våde. 

  Dun skal tørretumbles ved lav varme og i selskab med et par tennisbolde eller lignende, der kan puffe til dunene, så de ikke ender i klumper. Det nemmeste kan være at sende den til rensning, hvis der står på vaskemærkaten i jakken, at den kan tåle det.

  Desuden er det allerbedst for din dunparka, hvis du ikke opbevarer den komprimeret – dunene har nemlig ikke godt af at være trykket sammen i længere tid, da de mister sine isolerende evner. 

  Hvis du er nysgerrig på at vide mere om dun og deres isolerende egenskaber, kan du med fordel tage et kig i vores store dun- og fiberfyldsguide på bloggen.  

   

  Parkaer med fiber: Det syntetiske alternativ

  Isolerende fibermaterialer findes i et utal af varianter, og i store træk hænger prisen sammen med fibrenes isoleringsevne i forhold til deres vægt. 

  Den store fordel ved fiberjakker i forhold til dun er, at de er væsentlig billigere, og så er de noget bedre venner med vand, end tilfældet er for dun. Dog vejer fiberjakker ofte mere end dunjakker – så hvis en lille vægt er vigtig for dig, så er fyldet noget af det, du skal være opmærksom på. 

  Regnvejr er ikke noget problem for en parka med fiberfyld, og du kan bare vaske jakken og hænge den til tørre bagefter. Fiberisolering tørrer nemlig hurtigt, og så isolerer det faktisk også, selvom det er vådt. 

  Ligesom med dun, så har de syntetiske fibre ikke godt af at være komprimerede over længere tid – så mister fibrene nemlig sin evne til at ’folde dig ud’ og fylde sig med luft, og derved sænkes deres evne til at holde dig varm. 

  Opbevar derfor altid din forede jakke hængende i et skab eller i en opbevaringspose, så isoleringen ikke er komprimeret – ellers mister din nye jakke sine isolerende evner med tiden, og så kan du få svært med at holde varmen. Følger der en komprimeringspose med din jakke, er den kun til korte ophold i rygsækken. 

   

  Herreparkaer med membraner - vandtætte og åndbare

  De fleste af parkaerne i Eventyrsport er udstyret med en eller anden form for membran, der gør yderstoffet vandtæt og åndbart. Det er en fordel på alle tider af året, da det ikke nytter noget, at man drukner i sved i sin gode jakke, fordi den ikke er åndbar. 

  De mest almindelige membraner er Gore-Tex®, HyVent™ og Hydratic®, og de fungerer i princippet på samme måde: Porerne er af en sådan størrelse, at vanddråber ikke kan trænge igennem udefra, men dampen fra din varme krop kan godt komme den anden vej. 

  Der er forskelle i de tekniske specifikationer på de forskellige membraner, men princippet er som sagt det samme. Og med en parka med membran skal du hverken bekymre dig om våde t-shirts eller uldundertrøjer– for den skal nok holde dig tør udefra og lade din hud ånde. 

  Dog vil en membran altid nedsætte åndbarheden en smule i forhold til, hvis der ikke var en i jakken – selvom membraner er åndbare, så vil en jakke uden membran altid være det mest åndbare valg. 

  Og hvis du ved, at din vinterjakke skal bruges et sted, hvor det altid er frostvejr, så behøver du ikke at have en vandtæt jakke, da den vandtætte funktion jo alligevel aldrig vil blive nødvendig – og så er det jo rart at have en højere åndbarhed, så du ikke ligefrem kommer til at svede.

  En anden ting er desuden, at hvis du skal være et sted, hvor det er meget koldt, vil chancen for at der dannes is indeni en stor parka på grund af frossen kondens være mindre i en ikke- vandtæt jakke. Men det skal være meget koldt, for at dette er noget, man skal tage højde for i sit valg af vinterjakke eller vinterparka.  

  Hvis du er i tvivl om, om en membranjakke er noget for dig, kan du læse mere i vores store guide til valg af vandtæt beklædning

   

  Herreparkaer fra top til bund

  Parkaer til mænd findes i mange udformninger, men der er allievel nogle fællestræk, som går igen fra jakke til jakke. Ét er selvfølgelig den ekstra længde, som kendetegner parkaen, men også andre funktioner er typisk for denne type jakke. 

  Hætten - en meget karakteristisk del af en parka - er typisk designet sådan, at den kan lukke rigtig godt til foran halsen. En eventuel pelskant sidder foran ansigtet og fanger kold vind og fygende sne. 

  Nogle af jakkerne har en nærmest tunnelformet hætte for ekstra beskyttelse. Hætten bør kunne justeres i to eller tre retninger for at sidde godt og ikke dække for udsynet – heller ikke, når du drejer hovedet.

  Frontlynlåsen er dækket af mindst én vindflap, men ofte har den en på både yder- og indersiden. Det er smart, hvis den kan køre begge veje, så man kan lyne den lidt lange jakke op nedefra også, hvis man vil regulere varmen eller for eksempel skal have den på ud på en cykeltur.

  Snøren i livet og underkanten giver mulighed for at give parkaen lidt facon samtidig med, at der lukkes af for en kold vind nedefra. Snørerne betjenes ofte fra lommerne eller på anden vis indvendigt i jakken.

  Ærmerne er tit faconsyede ved albuerne for at give en bedre pasform, og nederst er der vindfang og/eller en eller anden form for justering. Det kunne for eksempel være en strop med Velcro®.

  Lommer er aldrig en mangelvare på en herreparka. Hvor mange der er, og hvordan de er udformet, varierer naturligvis fra model til model – men du går aldrig ned på lommer!

   

  Shop din nye vinterparka online eller i butik

  Her på webshoppen har vi et stort udvalg af parkaer, og det er let og bekvemt at shoppe via computer, tablet eller smartphone. 

  Du er også meget velkommen til at se udvalget i vores fysiske butikker, hvor vores kompetente personale kan hjælpe dig med at finde en vinterjakke, der passer til dit behov – og komme med anbefalinger og gode tips. 

  På vores store blog kan du desuden altid finde inspiration til nye sneklædte eventyr eller læse vores gode artikler om grej og beklædning

   

  Gode tilbud parkaer til herrer

  Man behøver ikke gå på kompromis med ens nye parkas kvalitet for at få den til en skarp pris. Godt grej behøver nemlig ikke koste en formue at erhverve sig. 

  Hvis du tager et kig i vores store outlet, finder du altid en masse smarte jakker til mænd på tilbud, og hvis du melder dig ind i Eventyrsports Kundeklub, er du en af de første, der får det at vide, når vi har udsalg på godt grej og komfortabel beklædning.