Parkaer til herrer

23 Varer
Her finder du lange parkaer til herrer - stort udvalg af lækre jakker med funktionelle detaljer, lommer, dun- eller fiberfyld og måske en pelskant på hætten.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Lange og lækre parkajakker til herrer

På en ekstra kølig eller regnfuld dag er det rart at have en pålidelig jakke, som du bare ved kan holde dig både varm og tør, uanset hvor tosset vejret så end skaber sig. Og til netop de dage er en parkacoat, som varmer langt det meste af kroppen, et rigtig godt og komfortabelt valg.

I kategorien parkaer har vi samlet de lange, forede jakker med hætte og måske en flot pelskant. Du finder både de meget varme og godt forede modeller samt de tyndere udgaver, som er perfekte til en kølig forårsdag.

Uanset om du er til tynde eller tykke parkaer, er der helt sikkert også en, der lever op til dine behov og krav til en god jakke, som skal levere og give dig den bedste oplevelse ude i det blå.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af parkajakker til herrer, og du vil altid finde et eller flere gode tilbud. Og hvis du ikke helt finder det, du søger, kan du se, om du kan finde et alternativ til en parka, ved at kigge på vores store udvalg af lækre vinterjakker til herrer og bløde dunjakker til mænd, der også er at finde lige her i vores webshop.

Vores sortiment af herreparkaer rummer masser af lækre jakker fra kendte kvalitetsmærker som HaglöfsFjällrävenDidriksons og Helly Hansen.

Herreparkaerne i vores udvalg er næsten allesammen vandtætte og udstyret med en eller anden form for membran, så de også er åndbare for øget komfort. Og så er der to typer isoleringsmateriale på banen, nemlig dun og fiber.

Du kan læse lidt om fordele og ulemper ved begge typer i afsnittene længere nede på denne side, og på vores store blog kan du læse mere om de forskellige forede typer jakkers egenskaber.

Dun; verdens bedste naturlige isoleringsmateriale

Dun er det mest effektive isoleringsmateriale i verden i forhold til sin vægt, og oven i det er det også 100% naturligt, da det jo kommer fra dyr. Derfor er en parka med dunfyld også det oplagte valg for den kvalitetsbevidste mand - men det er også blandt disse modeller, at du finder de dyreste parkaer.

I de kvalitetsparkaer, som vi har her hos Eventyrsport, er det almindeligt at anvende dun, der både har certifikat og sporing.

Det gør, at man kan identificere producenten og kontrollere, om dunene bliver produceret miljømæssigt forsvarligt, og om dyrene bliver behandlet ordentligt, så de for eksempel ikke bliver plukket levende. På den måde kan du også iføre dig din parkavinterjakke med god samvittighed.

Når du skal se på, hvor varm en parka er, skal du se på, hvor godt den isolerer. Forholdet mellem dunenes vægt og isoleringsevne angives med betegnelserne ’fyldkraft’ eller ’Cuin.’ Jo højere tallet er, jo mere fylder og isolerer en bestemt vægtmængde dun. Tallet ligger typisk mellem 500 og 900.

Din dunparka kan vaskes, men det kræver, at du efterfølgende har adgang til en tørretumbler for at få den tørret ordentligt – dun bliver nemlig meget tunge, når de bliver våde, og de tørrer meget langsomt. Desuden kan dun ikke holde dig varm, hvis de først bliver våde.

Dun skal tørretumbles ved lav varme og i selskab med et par tennisbolde eller lignende, der kan puffe til dunene, så de ikke ender i klumper i din parkajakke. Det nemmeste kan være at sende den til rensning, hvis der står på vaskemærkaten i jakken, at den kan tåle det.

Desuden er det allerbedst for din dunparka, hvis du ikke opbevarer den komprimeret – dunene har nemlig ikke godt af at være trykket sammen i længere tid, da de mister sine isolerende evner. Husk derfor altid at hænge din vinterparka op på en bøjle, når den holder sommerferie i garderobeskabet.

Hvis du er nysgerrig på at vide mere om dun og deres isolerende egenskaber, kan du med fordel tage et kig i vores store dun- og fiberfyldsguide på bloggen.

Parkaer med fiber: Det syntetiske alternativ

Selvom der er mange fordele ved parkaer lavet med dun, så kan det trække ned, at dunene mister deres evne til at holde dig varm, hvis de bliver våde. Der kan et syntetisk alternativ være et bedre valg, hvis du er en mand, der gerne færdes udendørs, når det regner.

Isolerende fibermaterialer findes i et utal af varianter, og i store træk hænger prisen sammen med fibrenes isoleringsevne i forhold til deres vægt.

Den store fordel ved fiberjakker i forhold til dun er, at de er væsentlig billigere, og så er de noget bedre venner med vand, end tilfældet er for dun. Dog vejer fiberjakker ofte mere end dunjakker – så hvis en lille vægt er vigtig for dig, så er fyldet noget af det, du skal være opmærksom på.

Regnvejr er ikke noget problem for en parka med fiberfyld, og du kan bare vaske jakken og hænge den til tørre bagefter. Fiberisolering tørrer nemlig hurtigt, og så isolerer det faktisk også, selvom det er vådt.

Ligesom med dun, så har de syntetiske fibre ikke godt af at være komprimerede over længere tid – så mister fibrene nemlig sin evne til at ’folde dig ud’ og fylde sig med luft, og derved sænkes deres evne til at holde dig varm.

Opbevar derfor altid din forede parkacoat hængende i et skab eller i en opbevaringspose, så isoleringen ikke er komprimeret – ellers mister din nye jakke sine isolerende evner med tiden, og så kan du få svært med at holde varmen. Følger der en komprimeringspose med din jakke, er den kun til korte ophold i rygsækken.

Herreparkaer med membraner  - vandtætte og åndbare

De fleste af parkaerne hos os i Eventyrsport er udstyret med en eller anden form for membran, der gør yderstoffet vandtæt og åndbart. Det er en fordel på alle tider af året, da det ikke nytter noget, at man drukner i sved i sin gode jakke, fordi den ikke er åndbar. En god parkajakke skal derfor både holde dig varm, men lade den overskydende varme komme ud igen.

De mest almindelige membraner er Gore-Tex®, HyVent™ og Hydratic®, og de fungerer i princippet på samme måde: Porerne er af en sådan størrelse, at vanddråber ikke kan trænge igennem udefra, men dampen fra din varme krop kan godt komme den anden vej. Du kan se, hvilken membran den enkelte parkajakke har, når du klikker ind på de forskellige produkter.

Der er forskelle i de tekniske specifikationer på de forskellige membraner, men princippet er som sagt det samme. Og med en parka med membran skal du hverken bekymre dig om våde t-shirts eller uldundertrøjer– for den skal nok holde dig tør udefra og lade din hud ånde.

Dog vil en membran altid nedsætte åndbarheden en smule i forhold til, hvis der ikke var en i jakken – selvom membraner er åndbare, så vil en jakke uden membran altid være det mest åndbare valg.

Og hvis du ved, at din vinterparka skal bruges et sted, hvor det altid er frostvejr, så behøver du ikke at have en vandtæt jakke, da den vandtætte funktion jo alligevel aldrig vil blive nødvendig – og så er det jo rart at have en højere åndbarhed, så du ikke ligefrem kommer til at svede.

En anden ting er desuden, at hvis du skal være et sted, hvor det er meget koldt, vil chancen for at der dannes is indeni en stor parka på grund af frossen kondens være mindre i en ikke-vandtæt jakke. Men det skal være meget koldt, for at dette er noget, man skal tage højde for i sit valg af vinterjakke eller vinterparka.

Hvis du er i tvivl om, om din parka skal være en membranjakke, kan du læse mere i vores store guide til valg af vandtæt beklædning.

Herreparkaer fra top til bund

Parkaer til mænd findes i mange udformninger, men der er alligevel nogle fællestræk, som går igen fra jakke til jakke. Ét er selvfølgelig den ekstra længde, som kendetegner parkaen, men også andre funktioner er typisk for denne type jakke.

Hætten - en meget karakteristisk del af en parka - er typisk designet sådan, at den kan lukke rigtig godt til foran halsen. En eventuel pelskant sidder foran ansigtet og fanger kold vind og fygende sne, hvilket gør disse vinterparkaer ekstra gode til et meget koldt klima.

Nogle af jakkerne har en nærmest tunnelformet hætte for ekstra beskyttelse. Hætten bør kunne justeres i to eller tre retninger for at sidde godt og ikke dække for udsynet – heller ikke, når du drejer hovedet.

Frontlynlåsen er dækket af mindst én vindflap, men ofte har den en på både yder- og indersiden, så du har lidt beskyttelse mod vindstød. Det er smart, hvis den kan køre begge veje, så man kan lyne den lidt lange jakke op nedefra også, hvis man vil regulere varmen eller for eksempel skal have den på ud på en cykeltur.

Snøren i livet og underkanten giver mulighed for at give parkaen lidt facon samtidig med, at der lukkes af for en kold vind nedefra. Snørerne betjenes ofte fra lommerne eller på anden vis indvendigt i jakken.

Ærmerne er tit faconsyede ved albuerne for at give en bedre pasform, og nederst er der vindfang og/eller en eller anden form for justering. Det kunne for eksempel være en strop med Velcro®, hvilket gør en parkacoat til både et komfortabelt og praktisk valg.

Lommer er aldrig en mangelvare på en herreparka. Hvor mange der er, og hvordan de er udformet, varierer naturligvis fra model til model – men du går aldrig ned på lommer!

Shop din nye vinterparka online eller i butik

Her på webshoppen har vi et stort udvalg af parkajakker til herrer, og det er let og bekvemt at shoppe via computer, tablet eller smartphone.

Du er også meget velkommen til at se udvalget i vores fysiske butikker, hvor vores kompetente personale kan hjælpe dig med at finde en vinterparka, der passer til dit behov – og komme med anbefalinger og gode tips.

På vores store blog kan du desuden altid finde inspiration til nye sneklædte eventyr eller læse vores gode artikler om grej og beklædning.

Gode tilbud på parkaer til herrer

Du behøver ikke gå på kompromis med din nye parkacoats kvalitet for at få den til en skarp pris. Godt grej behøver nemlig ikke koste en formue at erhverve sig, og det gælder selvfølgelig også, når du skal have en ny parka.

Hvis du tager et kig i vores store outlet, finder du altid en masse smarte jakker til mænd på tilbud, og hvis du melder dig ind i Eventyrsports Kundeklub, er du en af de første, der får det at vide, når vi har udsalg på godt grej og komfortabel beklædning. Du kan også bruge filteret ”kun tilbud” i venstre kolonne længere oppe på siden, hvilket giver dig et hurtigt overblik over, hvilke parkaer til mænd, der er sat ned i pris lige nu.