Anorakker til herrer

15 Varer

Her finder du vores store udvalg af anorakker, den urgamle jakketype med lukket front, lomme på maven og måske en pelskant på kraven.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Anorakker til herrer 

En meget klassisk type jakke til outdoor- og hverdagsbrug er anorakken. En anorak kan både bruges, når vejret er lidt ustadigt i forårs- og efterårssæsonen, når det blæser en del, men det ikke er nødvendigt temperaturmæssigt at finde den helt store dunjakke frem endnu. Men en anorak kan også bruges, når temperaturen falder lidt mere.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af anorakker til mænd, og i denne kategori finder du især anorakker fra Fjällräven, men der er også andre mærker at gå på opdagelse blandt.

Hvad er en anorak?

En anorak er en i bund og grund en jakke med hætte, der skal trækkes over hovedet. På fronten har den en kort lynlås, der ikke går helt ned til bunden af jakken, men i stedet har en anorak typisk en stor lomme foran. Denne udformning gør, at du er ekstra godt beskyttet mod kolde vinde, fordi der er færre åbninger i jakken og dermed færre ”svage punkter”, der kan tillade vinden at snige sig indenfor.

Anorakker stammer fra eskimoerne, hvor den oprindeligt var lavet af pels, og derfor kan du sagtens bruge en anorak som vinterjakke. Udover at være ganske effektiv, når kold vind skal holdes væk fra overkroppen, har en anorak også en beskyttende hætte, der sørger for, at hoved og hals bedre kan dækkes til. Nogle modeller har en pelskant, der er rigtig god, hvis det også sner, fordi den fanger en del af sneen, så det ikke vil ramme dig i ansigtet.

Op gennem 1950’erne blev anorak vinterjakker ligeså stille og roligt populære som skijakker i Europa og USA, og sidenhen er den også blevet meget almindelig som hverdagsbeklædning, hvor anorakken har inspireret til mange modeller i tidens løb.

I dag bruges vindtætte anorakker stadig indenfor klassisk skiløb især i Skandinavien, og de er heller ikke usædvanlige at se på de unge trendsættere indenfor snowboard og freestyle.

Vi har anorakker til al slags vejr

Selvom anorakker er velegnede til blæsevejr, så kan de også bruges i andre sammenhænge. I vores udvalg har vi for eksempel vandtætte anorakker med et vandsøjletryk helt op til 15.000 mm, hvilket betyder, at den kan beskytte dig mod kraftig regn over en længere periode. Disse vandtætte anorakker til herrer kan være smarte, hvis du har behov for en let jakke, der kan være i tasken og nemt kan trækkes over hovedet, hvis vejret pludselig skifter.

Derudover har vi anorak vinterjakker, der både yder beskyttelse mod kulde og vind. Er det en rigtig kold vinter, kan en anorak bruges som vinterjakke med lag-på-lag-beklædning. Du kan for eksempel vælge uldtøj som både undertøj og isolerende mellemlag, så du let kan fjerne eller tilføje et lag efter behov. Eller du kan bruge en fleece til at give godt med varme, hvis du har anorakken på, når du er på fjeldtur eller lignende.

Hvis du gerne vil bruge en anorak som vinterjakke, kan du med fordel se efter de modeller, der har hætte med en aftagelig pelskant. Så kan du tage pelskanten af i overgangsperioderne, men du kan sætte den på, når skyerne truer med sne, og du gerne vil beskytte dit ansigt mod kulden.

Et telt blev til populære anorakker

I kategorien anorakker er det svenske mærke Fjällräven særdeles godt repræsenteret. Deres anorakker har været på markedet i mange år, og nogle af modellerne har været tilgængelige siden 1970’erne og er stadig gangbare den dag i dag.

Langt de fleste af Fjällrävens anorakker til mænd er lavet i det robuste materiale G-1000®. Det startede ud som et materiale, der skulle bruges som teltdug, men da det viste sig at være for tungt, blev det syet om til en jakke, og Fjällräven har brugt materialet til netop tøj lige siden. Der er blevet udviklet på materialet, så der i dag findes flere variationer af originalen, men det er altså stadig det, der oprindeligt var tiltænkt teltdug, som du finder i Fjällrävens anorakker den dag i dag.

Materialet er enormt robust og tætvævet, så det har alle de gode egenskaber, der skal til for at lave en god anorak til mænd. Materialet tørrer hurtigt, lukker næsten ingen vind ind og kan også holde myg ude. En anorak i G-1000® er derfor et fremragende valg til en vandretur i de svenske fjelde.

Køb trygt din anorak hos os

Får du din nye anorak vinterjakke hjem og finder ud af, at der alligevel ikke er plads til et mellemlag, eller skulle du have haft en vandtæt anorak i stedet for den almindelige? Det er ikke et problem hos os, da vi tilbyder gratis retur, og du har hele 365 dage til at få prøvet anorakken på og finde ud af, om den er et match til dig, og de ting du gerne vil lave udendørs.

Du kan også vælge at besøge en af vores butikker, hvis du har spørgsmål til, hvilken anorak der egner sig bedst som vinterjakke, hvilken der er mest effektiv som vandtæt yderlag eller noget helt andet. Vores personale vil altid gerne hjælpe dig, så du finder den anorak, der passer bedst til dig.