Regnbukser til herrer

36 Varer
Her finder du vores udvalg af vandtætte og åndbare skal- og regnbukser til herrer. Vi har regnbukser til både det lille behov samt de funktionelle modeller med åndbare membraner.

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price

Stort sortiment af regnbukser til herrer

Uanset om du skal vente på bussen hver eneste gang det regner, eller du skal vandre gennem fugtige og nedbørsrige klimaer i Skandinavien, er et par gode regnbukser altså rare at have ved hånden. Lige meget hvor du skal hen, og hvad du skal lave, så er våde bukser ikke super fedt.

Med et par vandtætte regnbukser, er det i hvert fald ikke det danske vejr, der skal afgøre, om du skal ud at nyde naturen – et par rigtig gode regnbukser kan nemlig holde dig tør fra morgen til aften uden problemer. 

I Eventyrsport har vi et stort udvalg af regnbukser til herrer fra anerkendte mærker som HaglöfsFjällrävenDidriksonsHelly HansenThe North Face og Vaude.

Her på webshoppen kan du desuden også finde et bredt udvalg af gode regnjakkerlette ponchoer og regnslag samt smarte regnovertræk. Så er det bare om at nyde den friske luft, selv hvis det står ned i lårfede stråler – for du kan med garanti holde dig tør fra inderst til yderst. 

Hvilke regnbukser skal du vælge?

Når du skal finde dine nye regnbukser, er det en god idé kortlægge dit behov først. Der er nemlig stor forskel på kravene til bukserne, hvis du skal lufte hunden hver morgen, eller du skal på en længere vandre- eller cykeltur nordpå.

Hvis du blot skal bruge dine regnbukser til de våde morgener ved busstoppestedet, kan du nemlig lige så godt vælge en af de billigere modeller – der vil det være penge ud af vinduet med et par toptekniske regnbukser med en masse funktioner, du aldrig kommer til at bruge. 

Hvis du til gengæld skal have dine nye regnbukser med på flere ugers vandretur på fjeldet, bliver du nok slemt skuffet, hvis du kommer afsted med et for simple regnbukser, som måske ikke engang kan holde vandet ude og holde dig tør, hvis det regner fra morgen til aften - her kan det i stedet være en god ide at vælge et par skalbukser til mænd. Længere nede kommer vi ind på, hvad skalbukser er, og hvorfor de kan være en god ide. 

Her på vores webshop kan du finde regnbukser og skalbukser til begge behov – og alt derimellem. Du kan også læse mere i vores store guide til regntøj på bloggen, hvis du gerne vil blive klogere på de mange forskellige typer af vandtætte bukser og regnjakker. 

Need to know: regnbuksers vandtæthed og åndbarhed

Det første krav til et par regnbukser er selvfølgelig, at de er vandtætte – men ’vandtæt’ er efterhånden et noget vidt begreb, og nogle materialer er mere vandtætte end andre. 

Dit regntøj mister dog lidt sin berettigelse, hvis det ikke kan holde dig tørt, der hvor du nu skal færdes. Og ligesom med telte har regntøj forskellige grader af vandtæthed, hvilket angives i vandsøjletryk.  

Vandtætheden i beklædning eller vandsøjletrykket, kan man måle sig frem til, og resultatet angives i mm. Tallet refererer til højden på den vandsøjle, som man forestiller sig står oven på stoffet. 

Regnbukser til det lille behov kan klare sig med et vandsøjletryk på 5-8.000 mm, men skal du ud i længere tid, vil regnbukser med et vandsøjletryk på over 20.000 mm være optimalt. Regnbukser til mænd med et højt vandsøjletryk kan nemlig holde til kraftig regn (eller trykket når du sidder eller knæler) i længere tid, end regntøj med et lavt vandsøjletryk kan.  

For at tage et eksempel kan Gore-Tex®-membraner modstå et vandsøjletryk på 28.000, hvilket er mere end rigeligt til at garantere tørre inderlag – uanset om regnen så pisker ned i lårtykke stråler eller det blæser så kraftigt, at støvregnen falder sidelæns - disse bukser kaldes ofte skalbukser.

Vandtætte membraner nedsætter generelt et materiales åndbarhed – til gengæld garanterer membranen, at man ikke bliver våd udefra. Dog er Gore-Tex®-membraner meget åndbare. 

At et materiale er åndbart betyder, at det er i stand til at slippe vanddamp igennem, selv om det er vandtæt fra den anden side. Det indebærer, at man ikke bliver sejlende våd af sved, som man vil gøre, hvis materialet er helt tæt som for eksempel plastik.  

Åndbarheden måles på forskellige måder og er lidt vanskelig at sammenligne, men man går ikke helt galt i byen, hvis man tænker, at man nogenlunde får, hvad man betaler for. Husk, at dine regnbukser skal være godt imprægneret på ydersiden for, at processen fungerer. 

Skalbukser til herrer – når funktionalitet betyder alt

Hvis du skal ud på en krævende vandretur, måske skal stå på ski eller skal klatre på en tricky klippeside i vådt vejr, har du brug for et par vandtætte bukser, som kan holde til hårdt brug, og som tillader dig at svede, uden at du drukner eller koger over - disse kaldes skalbukser eller hardshell. 

Et par skalbukser til herrer er din garanti for tørre ben, når du skal bruge et par vandtætte bukser, der bare er 100% til at regne med – og hvis du vælger et par gode skalbukser af høj kvalitet og passer godt på det, kan det være din tro følgesvend i mange år. 

Hvad er skalbukser?

Skalbukser er netop det, der ligger i navnet. Et par bukser, der fungerer som en skal og et uigennemtrængeligt skjold mod vind, vejr og alle former for nedbør. Et par skalbukser er altså både vind- og vandtætte, og så er de åndbare og utroligt slidstærke.

Ofte har et par gode skalbukser også et væld af smarte funktioner, som gør dit friluftsliv og ophold i naturen lige det lettere; det kunne være lynlås i siderne, masser af lommer, mulighed for at lyne bukserne helt af uden at smide støvlerne, udluftning, høje taljer, indbyggede bælter og forstærkninger på bagen og ved anklerne, så de også kan bruges til ski og anden alpinsport. 

Skalbukser kan altså med andre ord både fungere som et isolerende yderlag, et par virkelig funktionelle regnbukser eller som et par ultralette skibukser ovenpå et par gode uldunderbukser. 

Skalbukser i flere lag og konstruktioner

Ligesom med gode skaljakker, så findes der et væld af forskellige typer skalbukser til forskellige formål. Og ligesom de funktionelle jakker findes skalbukser også i forskellige konstruktioner med flere lag. 

Skalbukser laves både i vandtætte og vandskyende materialer som værn mod nedbør og fugtigt vejr. Men langt de fleste konstrueres i flere lag omkring en vandtæt og åndbar membran som for eksempel en Gore-Tex®-membran. 

Et par skalbukser med 2 lag består af en vandtæt membran og så et ydermateriale, som skal holde snavs ude af membranen og højne slidstyrken. Dog er der ikke noget fast lag til at beskytte membranen på indersiden, hvorfor dette er den mindst holdbare type skalbukser. 

Et par skalbukser med 2,5 lag er derimod en smule mere slidstærke, da det ekstra halve lag udgøres af en coating på membranen, som beskytter den mod snavs, fedt, sved, fugt og slid. 

Den allermest holdbare og slidstærke type skalbuks er dog 3-lagskonstruktionerne, som både har et beskyttende inderlag og yderlag, som indkapsler membranen og beskytter den. Ofte er alle tre lag presset sammen ved stort tryk, hvorfor bukserne bare vil føles som værende ét lag – men slidstyrken er der. 

Noget, man skal holde sig for øje, når man køber skalbukser, er, at prisen ofte stiger i takt med lag, funktionalitet og slidstyrke. Og en tommelfingerregel er også, at man får, hvad man betaler for. Hvis du plejer din skalbeklædning godt, kan de nemt holde dig tør i mange år og er derfor en rigtig god investering. 

Åndbare skalbukser til udeliv i høje gear

Ligesom med et par gode og varme regnbukser, så dur det ikke, at dine skalbukser holder dig tørre udefra – men at du til gengæld svømmer i sved alligevel, fordi du lige så godt kunne have pakket dine ben ind i plastik. 

Langt de fleste skalbukser har en rigtig høj åndbarhed på grund af membranerne eller de speciallavede og -vævede materialer, som lader fugt og damp slippe igennem sig uden, at vandet kan trække ind udefra. 

Og det er netop her, at skalbukser får et forspring i forhold til tynde regnbukser, der netop nogle gange er lavet af så vandtætte materialer, at man ikke kan ånde igennem dem. 

Og nogle gange er der behov for, at vand hverken skal kunne komme ind den ene eller anden vej. Men hvis man skal være garanteret et par vind- og vandtætte bukser, som holder til hårdt brug og samtidig er åndbare, så er et par skalbukser et rigtig godt valg. 

Desuden er det nemt at vedligeholde sine skalbuksers åndbare evner – hvis blot man husker at vaske og genimprægnere dem fra tid til anden, så fedt, snavs og sved ikke sætter sig i membranen, så er man ret godt kørende. 

Skal du vælge regnbukser eller skalbukser?

Så er du stadig lidt i tvivl om, om det er regnbukser eller skalbukser, du skal vælge ud fra dit behov? Så kan du med fordel læse vores guide og nærmere uddybning om forskellen mellem traditionelt regntøj og skaltøj.

Du er selvfølgelig også velkommen til at besøge en af vores mange butikker rundt om i landet, hvor vores kompetente personale står klar til at hjælpe og vejlede dig til det rette valg.