Tøj - pleje, vask og imprægnering

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Tøj - pleje, vask og imprægnering
Råd og vejledning
05 January 2014

Tøj - pleje, vask og imprægnering

Der er ikke meget ved vandafvisende eller vandtæt tøj, hvis det pludselig lader regn og sne slippe igennem, så du bliver våd og kold. Vær sikker på at holde vandet ude ved at pleje dit tøj på den rette måde. Vi ser her på, hvordan du vedligeholder dit tøjs vandafvisende behandling.

Imprægnering skal vedligeholdes

amritanshu-sikdar-LoGnr-w1D8E-unsplash

Snavs, olie og almindelige vaskemidler vil over tid danne et lag ovenpå tøjets vandafvisende behandling. Når det sker, reduceres tekstilets åndbarhed og ydeevne, og det vil føles vådt og tungt. Derfor er det vigtigt, at tøjet vaskes og imprægneres, så det bliver ved at holde dig tør.

Vær miljøbevidst, når du plejer tøjet

Når du vasker dit tøj, skal du som hovedregel følge vaskeanvisningen på tøjet, men overordnet kan det siges, at meget tøj kan maskinvaskes ved 40 grader.

For at skåne miljøet, kan du udelade skyllemiddel og blegemiddel.

Når du skal vælge imprægnering, er det værd at gå efter produkter, der er skånsomme for miljøet.

Granger’s lancerede for mere end 40 år siden den første vandbaserede og miljøvenlige imprægnering. Alle deres wash-in produkter virker i vask allerede ved 30°, hvorved elforbruget reduceres med op til 40%. Da Granger’s-produkter samtidig holder længere, er behovet for at imprægnere tøjet mindre.


I Granger’s produktlinje lever mere end 90% op til de meget høje miljø- og arbejdsmiljøkrav fra bluesign®. Målet er at komme op på 100%.

Granger’s -  Original performance restored

Få tekstilet til at føles som nyt igen

Granger’s har midler, der er beregnet til enten rengøring eller imprægnering. Der er imidlertid også nogle, der kan begge dele. Fælles for produkterne er, at de får tøjet til at føles som nyt igen.

Vil du vide mere, kan du finde vores udvalg af Granger’s her.

Billede1

Hold tøjet rent og godt imprægneret

Hvis du vil vide mere om pleje af din friluftsbeklædning, kan du læse med her.

Besøg også webshoppen og se alle midlerne til vedligeholdelse af din beklædning. Vi har alt fra læderbalsam og voks til vaskemidler og imprægnering m.m. Du kan også lægge vejen forbi vores udvalg af kvalitetsregntøj.

Råd og vejledning
Posted: January 05, 2014
Forfatter: Eventyrsport Blogger