6 kanoture i Sverige

< Forrige artikel Næste artikel >
6 kanoture i Sverige
Inspiration
18 January 2020

6 kanoture i Sverige

Kanoturen er den perfekte måde at opleve Sydsverige. Her kan du roligt glide over blanke søer, slå teltet op på din egen ø og mærke stilheden sænke sig. 

Her er 6 steder i Sverige med fantastiske muligheder for kanoture. 

 

Immeln: søen med de 200 øer

Nord for Kristiansand finder man Immeln, som er Skånes tredjestørste sø. Området er skønt og ganske naturligt meget populært, men man kan sagtens komme væk fra masserne og ud i naturen i kanoen.  

Her er nemlig over 200 små øer, hvoraf mange er beskyttede områder for fugle. 

I kanoen kan man fredsommeligt ro ind og ud mellem dem, lade roen trænge ind, kaste snøren ud og fange en fisk til aftensmaden eller tage sig en dukkert på en varm dag. 

Immeln er desuden nem at ro på, hvilket betyder, at den er velegnet til familieture. 

Immelns kanocenter er et godt sted at starte. Her kan man kan leje alt fra kanoer og telte til kogegrej. Læs mere om området og kanoleje på www.immelnskanotcenter.se

 

Ivøsøen: Alene på en øde ø

Har man trang til i svensk Robinson Crusoe-stil at opleve, hvordan det er at sove på en øde ø, så kan man med fordel sætte kanoen i vandet på Skånes største sø, Ivøsøen. Her finder man nemlig rigtig mange øde øer med hyggelige vige og fine badestrande, hvor man kan gå i land, tage en pause eller slå teltet op for natten og føle roen sænke sig over skovene. 

Vil man gerne have lidt mere ly end teltet, er der flere øer med shelters. 

Du kan leje såvel udstyr som kano ved Wetlandi Kanocenter i Axeltorp, der samtidig er start- og slutpunkt for kortlagte kanoruter, hvis man gerne vil have ødemarksturen planlagt på forhånd. 

Læs mere på www.wetlandi.se

 

Åsnen: På vandet i den nye nationalpark

Søen Åsnen udgør en del af Sveriges nyeste nationalpark, og man skal ikke tage mange tag med padlen, før man finder ud af, hvorfor området er værd at beskytte. Åsnen den næststørste sø i Småland, og på de 159 km² er der omtrent 200 øer. 

Samtidig er her tale om Sveriges største sø-skærgård, der giver masser af muligheder for at udforske naturen.

Man behøver ikke ro langt for at få en oplevelse af at se en masse, og Åsnen er et oplagt bud på en kanotur for hele familien. Man kan blandt andet leje kanoer på Getnö Gård, der ligger på sin egen ø midt i Åsnen. 

Læs mere på www.visitasnen.se/sv

  

Fredelige, fine Lagaleden

Hjörneredssøerne i Halland er et glimrende sted at starte et kanoeventyr. Søerne ligger på den fine kanorute, Lagaleden, der er en drøm af en kanotur, som strækker sig over 150 kilometer fra søen Bolmen i Småland tværs gennem Halland og ender ved havet i Laholmsbugten. 

Man kan enten tage alle de 150 kilometer i stiv arm, eller man kan vælge en strækning. Her kan man overveje, om man helst vil ro i søer eller åer, og uanset hvad man vælger, så er man garanteret en glimrende kanotur.

Langs ruten er der i alt 30 lejrpladser, som man genkender på skiltene med kano og telt.

Læs mere på www.laholm.se/uppleva_gora/friluftsliv-och-motion/kanot    

 

Dalsland: Vilde og smukke naturoplevelser

Dalsland byder på massevis af smuk og vild natur, og har man Silverlake Camp som udgangspunkt, har man adgang til alle herlighederne. Ror man ud, bliver man forkælet med den dybe ro i naturen på et enormt fint søsystem med rene søer, ren luft og ren natur – man kan endda være heldig at se skovens konge, elgen, spankulere rundt langt søbredden; en stor oplevelse. 

Der er masser af muligheder for overnatning i området, hvad end man er til den primitive lejrplads, lidt mere ordnede forhold på campingpladser eller tag over hovedet på et hotel. 

På Silverlake Camp & Canot kan man leje kanoer og ekstra udstyr. Et alternativ er Dalslands Camping & Canotcentral i Bengtfors, hvor man bor smukt mellem søerne Lelången og Ärtingen midt i Dalslands kanal, hvor man kan begive sig ud på ugelange kanorundture. 

Læs mere på www.silverlake.se og www.dalslandscamping.se

 

De 80 søers naturreservat

Naturreservatet Glaskogen er et yndet vandreområde med 300 kilometer vandrestier, men på de mange søer og vandløb er der fine muligheder for kanoture. Man finder nemlig 80 små og store søer at udforske, og man kan leje kanoer i naturreservatet.

Her kan man også få gode råd og tips til turen, inden man padler ud. 

Læs mere på www.visitvarmland.se

Foto: Roger Borgelid


Relevante links:

Regntøj
Rygsække
Kajak og udstyr

Inspiration
Posted: January 18, 2020
Forfatter: Opdag Verden