9 stykker grej til vandreturen fra hytte til hytte

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
9 stykker grej til vandreturen fra hytte til hytte
Inspiration
01 October 2021

9 stykker grej til vandreturen fra hytte til hytte

En af de helt store fordele ved at drage på vandretur fra hytte til hytte i Alperne er, at du kan pakke en langt lettere rygsæk, end hvis du vandrer med telt, sovegrej og kogegrej. Det er dog stadig vigtigt, at du har udstyret i orden. Her er 9 stykker uundværligt grej til vandreture fra hytte til hytte.

 

Jo bedre udstyr du har på fødderne, kroppen og i rygsækken på vandreturen, des større chance har du for at få en god oplevelse. Vi har fundet 9 stykker grej, som du vil blive glad for at have med på vandreturene fra hytte til hytte i Alperne.

1. Vandrestøvler: Der er flere ting at kigge efter, når man vælger fodtøj; for eksempel hvor højt skaftet er, og hvor stiv sålen er. Til vandring på stier med en forholdsvis let rygsæk vil et godt valg være en åndbar læderstøvle med en mellemstiv sål og et mellemhøjt skaft. Her kan du læse mere om valg af fodtøj.

 2. Vandrebukser: Et par zip-off-bukser giver dig mulighed for at ændre dine lange bukser til shorts, hvis solen brænder. Det gør vandringen mere behagelig, og du sparer vægten fra et par shorts i rygsækken. Sørg desuden for at bukserne er lette og hurtigtørrende, så de tørrer hurtigt igen efter en eventuel byge, som ruller ind over bjergene. 

3. Pausejakke: Temperaturen kan hurtigt ændre sig i bjergene, alt efter om du befinder dig i sol eller skygge, vind eller læ. Det er vigtigt ikke at blive kold under pauserne, så derfor er det en god idé at pakke en pausejakke, der ligger tilgængeligt i rygsækken, så du hurtigt og nemt kan tage den af og på. Du kan både vælge en dun- og en fiberjakke. Jakken er for øvrigt også glimrende på terrassen, når du er fremme ved hytten om eftermiddagen. Du kan få hjælp til valg af pausejakke lige her.

4. Skaljakke: Vejret er ofte omskifteligt i bjergene, og det er vigtigt at have beklædningen i orden, så du ikke bliver kold. En skaljakke er et stykke uundværligt beklædning, da den er dit værn mod kold vind og regn. 

5. Hat/ kasket: Solen er ikke for sjov i højderne, og det er vigtigt at beskytte sig mod dens stråler. Sæt derfor ikke ud på vandrestierne uden en god solhat eller en kasket til at beskytte ansigt, og eventuelt nakke, mod solen. 

6. Vandrestave: Du kan for det meste være sikker på, at der er en del vandring op og ned, når du sætter ud i bjergene. De dage, hvor vandrestave blev set ned på, er overstået, og der er al mulig god grund til at tage et par med på vandreturen. Vandrestave aflaster knæene enormt meget, og de kan være hjælpsomme til at holde balancen i mere ujævnt terræn; for eksempel på stejle nedstigninger.

7. Lagenpose: Hytterne stiller tæpper til rådighed, men en silkelagenpose vil gøre din søvn meget sødere. Den vejer og fylder desuden stort set ingenting. 

8. Pandelampe: Pandelampen er perfekt til aftenerne i hytterne. Den er god at læse med og til at udforske stierne tæt på hytten, og så er den fin at have med som en ekstra sikkerhed, hvis man af en eller anden grund skulle ende ude på stierne, efter solen synker ned bag bjergene, og man har brug for at finde vej i mørket. 

9. Ørepropper: Der er alle mulige gode forudsætninger for at få sig en god nats søvn, når man vandrer fra hytte til hytte, men sover man på en sovesal, så skal der kun én storsnorkende vandrer til at ødelægge søvnen. Med mindre du altså har pakket ørepropperne, stopper dem i ørene og sover som en baby natten igennem.

 

Inspiration
Posted: October 01, 2021
Forfatter: Opdag Verden