3 klassiske vandreture fra hytte til hytte

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 klassiske vandreture fra hytte til hytte
Inspiration
19 June 2018

3 klassiske vandreture fra hytte til hytte

Der findes et utal af fantastiske vandreture fra hytte til hytte i Alperne. Her er tre af de fineste, som alle bringer én gennem frodige dale og ind under enorme toppe.

1 Tour de Mont Blanc

Det her er den mest populære bjergrute i Europa. Og med god grund. Turen, der bringer én gennem Frankrig, Italien og Schweiz, foregår midt i de højeste af Alperne, hvor udsigterne konstant stifter, men altid er forrygende – det er ikke sært, at man finder Tour de Mont Blanc på mange lister over de bedste vandreruter i verden.

På turen vandrer man gennem frodige, grønne dale, langs dramatiske klippevægge, tæt på gletsjere og med udsigt til de snedækkede toppe. Der er gamle gårde, hvor blomsterne lyser op i store kurve, og hytterne undervejs skaber de perfekte hvilesteder: Her kan du smække benene op og nyde en kold forfriskning på terrassen, når vandredagen er overstået; og det er selvfølgelig med udsigt til de smukke bjergtoppe.

Flere vandreeksperter råder én til at vandre ruten mod uret, da de fleste mennesker går den med uret. Det betyder nemlig, at du i stedet for at gå sammen med mennesker det meste af dagen, blot har et par timer, hvor du passerer andre vandrere, men at du resten af dagen har de store landskaber mere eller mindre for dig selv.

Går man hele ruten, er der cirka 170 kilometer rundt, hvilket tager de fleste omkring 10 dage. 

 

Læs mere på www.walkingthetmb.com

2 Stubaier Circuit

Bjergene i østrigske Stubaier er ikke så høje, som dem man finder i hjertet af Alperne på for eksempel Tour de Mont Blanc, men det gør ikke spor. Du vandrer nemlig tæt under bjergene, som er meget dramatiske, og så har turen den store fordel, at den er meget lettilgængelig. Flyver du til Innsbruck, kan du tage bussen direkte fra lufthavnen, og en time senere er du ude på vandrestierne fra Neder på vej mod turens første hytte; Innsbrucker Hütte.

Stubaier Circuit er, en anelse misvisende, ikke en rundtur, men en hesteskoformet rute, der går over Stubaier-dalen. Her vandrer man op på bjergkamme, tæt på gletsjere og ind under de himmelragende tinder. Man krydser en ny bjergkam hver dag på den ni til ti dage lange tur, og hver aften venter en fin, hyggelig bjerghytte. Hytterne har hver deres charme og særlige atmosfære og er i sig selv er en stor del at oplevelsen.

Du kan købe såvel aftensmad som morgenmad i hytterne, der også byder på kolde øl eller et godt glas vin. Du kan også købe en madpakke til dagens vandring. Den sidste hytte på ruten er Neustift.

 

Læs mere på www.stubai.at

3 Chamonix - Zermatt

En anden af de helt store klassikere forbinder to af Alpernes mest ikoniske bjerge: Alpernes højeste top, Mont Blanc, med Alpernes måske smukkeste tinde, Matterhorn. Undervejs krydser man ikke færre end 11 bjergpas. Det er selvsagt vigtigt at have den fysiske form i orden, inden man sætter ud på stierne.

Ruten sørger for, at man kommer ned i de smukke dale mellem bjergpassene, så der er nye typer landskaber dag efter dag. Man kan overnatte i bjerghytter højt til vejrs eller i idylliske landsbyer nede i frodige dale, hvor der er også er mulighed for mere luksuriøs overnatning på hoteller, hvis man trænger til lidt forkælelse.

Hele ruten er på 180 kilometer, hvilket de fleste vandrere bruger omtrent 10 til 12 dage på at vandre. 

 

Læs mere om ruten på www.chamonix.net

 

Herunder finder du links til relevant tøj og udstyr:

Vandrestøvler og vandresko

Vandresokker

Vandrestave

Rygsække

Soveposer og lagenposer

Drikkesystemer og drikkedunke

 

Foto: Jennifer Carr

Inspiration
Posted: June 19, 2018
Categories: Vandring i Europa
Forfatter: Opdag Verden