Vandresokker

Gå ikke på kompromis, når det gælder sokkerne på vandreturen. Vores store udvalg indeholder svedtransporterende sokker i kunststof og selvfølgelig et væld af forskellige vandresokker med uld.

  per side
  Sorter stigende

  Vandresokker er en af de vigtigste stykker udstyr, når du skal gå langt. Sokkerne beskytter fødderne, så huden ikke bliver slidt af den store belastning, som en hel dags vandring altid vil være.

  Der er et par detaljer at tage hensyn til, når du skal vælge de rigtige vandresokker. Det er naturligvis allervigtigst med den rigtige størrelse. Hvis sokkerne er for små, vil tæerne blive trykket sammen. Det kan resultere i øget risiko for vabler imellem tæerne. Denne slags vabler er særdeles generende, og er også besværlige at behandle, fordi der er så lidt plads. Når du prøver dine vandresokker på, skal du derfor kontrollere at du kan bevæge tæerne, uden at det føles stramt.

  Det er heller ikke godt at vandrestrømper er for store. Selvom det vil føles frit og godt omkring tæerne, så kan det formsyede område omkring hælen ende med at skabe folder ved akillessenen eller under svangen. Begge dele vil betyde meget stor risiko for vabler i disse områder.

  Derfor skal du være kritisk, når du prøver dine vandrestrømper inden du tager på tur. Og prøv dem i god tid, så du kan nå at skaffe nogle andre inden du skal af sted.

  Når du pakker til turen, så er det en god idé at pakke et par ekstra sokker, som du altid ved er tørre. Det er ikke et stort problem at få våde sokker, fordi det er ikke svært at tørre dem igen. Men hvis du har våde sokker hele dagen, så kan huden på dine fødder blive ekstra slidt. Derfor er det skønt at kunne skifte til tørre sokker, når du er nået frem til dagens overnatningssted.

  Hvis du godt kan lide at gå med to par sokker i dine vandresko eller støvler, så tænk over at det inderste par gerne skal være ganske tynde. Vi har sokker, der er designet til at blive brugt som indersokker. De er ganske tynde og fylder minimalt i fodtøjet, men de løser opgaven perfekt. De skal nemlig sørge for at eventuel friktion bliver afsat imellem de to lag sokker, i stedet for imellem huden og sokkerne. Systemet er godt kendt, og brugt igennem mange år. Særligt før i tiden, da vandresokker ikke var helt så højt teknisk niveau. I dag kan du sagtens nøjes med et par sokker i støvlerne. Selv på lange ture vil de fleste kunne klare sig med et par moderne formstrikkede vandresokker ad gangen.

  Nogen tænker, at vandrestrømper til sommerbrug skal være meget tynde, men det er ikke sikkert, at det altid er en god ide. Et par tynde strømper vil nemlig ikke trykaflaste ret meget, og giver heller ikke lige så god beskyttelse af huden, mod den belastning som en vandretur er. Så hvis du skal finde vandrestrømper til sommer, så vælg en model, som har en mellemtykkelse.