Vandrestøvler

Her finder du vandrestøvler til både damer, herrer og børn. Vi har alle typer fra de ret bløde og lette vandrestøvler til let trekking og til de "store stærke" til flere uger på fjeldet. Hanwag, Haglöfs, Salomon, ECCO m.fl.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  Vandrestøvler til store og små 

  Hvorfor vandrestøvler?

  Hvad er forskellen på en vandrestøvle og alle mulige andre støvler? I første omgang har det noget med sålen at gøre.

  Umiddelbart føles en blød og bøjelig sål mest komfortabel, men hvis du skal gå i mange timer, måske oven i købet på ujævnt underlag, vil du blive urimeligt træt i fødderne.

  De mange små muskler i fødderne er typisk ikke vant til at arbejde så meget, som det ville kræve. De kan i høj grad få hjælp af en lidt stivere sål, som kan fungere som et plant underlag, selv om grunden er stenet og ujævn.

  En anden ting er forskellen på sko og støvler, nemlig skaftet. Igen er et ujævnt underlag en stor udfordring, denne gang for dine ankler. Står du tre dages vandring fra civilisationen med en kraftigt forstuvet ankel, er det pludselig meget lidt sjovt.

  Og selv om man er meget koncentreret om vandringen, skal der ikke mange øjeblikkes uopmærksomhed til, før uheldet kan være ude. Derfor: Vandrestøvler til vandreture - så simpelt kan det være. Vi har lavet en guide her om hvordan du vælger de rigtige vandrestøvler til dig!

   

  Stivhed


  Vandrestøvler er ikke bare vandrestøvler, og der er stor forskel på behovet afhængig af, om du skal to uger på fjeldet med telt og køkken, eller om du skal gå Caminoen eller en lang travetur i skoven med hunden.

  En tommelfingerregel er, at jo længere og hårdere turen er, og jo tungere rygsækken er, jo stivere støvle har du brug for. Kortere ture, hytte-til-hytte-vandring og trekking på stier kræver ikke nær det samme af støvlerne.

  Støvlerne fra Hanwag deles ind i 4 kategorier, nemlig A,B,C og D. A-støvlerne er mest til hverdagsbrug, mens D-støvler er udprægede bjergstøvler. Eventyrsports Hanwag-støvler kommer fra kategorierne A-C. Og selv om vore øvrige mærker som Haglöfs, Salomon og Keen ikke benytter de samme opdelinger, bevæger de sig inden for det samme område.

   

  Pasform

  Fodtøjet er det absolut vigtigste udstyr på en vandretur, og du må ikke gå på kompromis med pasformen. Når du har besluttet dig for hvilken type, du har brug for, er det bare at gå i gang med at prøve fra en ende af. Det er dit valg

  De skal sidde fast om hælen og må under ingen omstændigheder klemme tæerne. Der skal være plads til, at fødderne bliver større i løbet af dagen, og de skal kunne rutche fremad uden, at tæerne klemmes, når du går ned ad bakke.

  Husk at tage de rigtige strømper på og en pakket rygsæk, hvis du skal gå med sådan en.


   

  Materialer: Robuste og lette vandrestøvler


  Du kan få vandrestøvler i læder, kunststoffer og ganske ofte i en kombination. Det er i høj grad et spørgsmål om smag, hvad man vælger. Læderstøvlerne er ofte lidt tungere, men er næsten ikke til at slide op.

  Lette vandrestøvler er blevet mere og mere populære. Det skyldes måske, at flere og flere danskere kaster sig ud i vandring for første gang nu her.

  Når man første gang får et par tunge læderstøvler på kan det føles som en stor omvæltning fra det, du er vant til til hverdag. Derfor er et par lette vandrestøvler en god første-støvler, hvis du stadig er igang med at finde ud af om vandring er noget for dig.

  Der findes dog også mange ruter i Danmark, hvor man bliver glad for den ekstra stivhed og støtte et par tunge vandrestølver kan give. Hvad afgør vægten? Som vi skrev er overdelen en vigtig faktor på vægt skålen, men når du får en let vandrestøvle i hånden vil du også bemærke at sålen ofte er blødere og overdelen tyndere.

  Den tynde overdel gør lette vandrestøvler mere ideel til vandring om sommeren, da de ikke isolere ligeså meget som de tunge. Masser af brands eksperimentere med nye og anderledes materialer, der skærer vægten fra vandrestøvler.

  Især Ecco og Hanwag som er begyndt at bruge Yaklæder i deres støvler er fremme i skoen (eller støvlerne) når det gælder letvægt. Yaklæder er meget slidstækt, så det er muligt at bruge tyndere delere og stadig have en støvle, der kan holde længe.  

   

  Vandtætte vandrestøvler – når vejret ikke skal være i vejen


  Hvis du, som så mange andre, ikke er særligt stor fan af våde sokker, vabler og kolde tæer – men alligevel bevæger dig ud på ujævnt terræn med tung oppakning i både regn, slud og sne og gerne i flere dage – så de rigtige vandrestøvler for dig måske et par, der er vandtætte. Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af vandrestøvler både med og uden vandtæt membran.

  Når man skal vælge et par gode vandrestøvler, er det absolut vigtigste, at de blandt andet skal sidde rigtigt. Men det spiller også en rolle, om de skal være vandtætte eller ej.


  Membraner – et værn mod våde tæer

  Der findes mange funktionelle støvler i høj kvalitet med en vandtæt membran som for eksempel GORE-TEX®, eVent® og Keen.Dry®. Men membranen, som gør støvlerne vandtætte, hænger også uløseligt sammen med mindre åndbarhed. Membraner af god kvalitet tillader, at varme og fugt kan undslippe støvlen – men de vil aldrig være lige så åndbare som for eksempel et par læderstøvler uden membran.


  Mindre åndbarhed kan i værste tilfælde gøre, at dine fødder bliver fugtige af sved og derved sætter dig på direkte kurs mod vabler – de kan dog sagtens afhjælpes med et par gode tricks og nogle svedtransporterende sokker.

  Men hvis alternativet til mindre åndbarhed er, at dine fødder bliver drivvåde alligevel, så er et par vandrestøvler med vandtæt membran måske alligevel det mest optimale valg. Hvis du skal ud på lange vandreture, hvor du ved, at det kommer til at være koldt, fugtigt eller regne hele dagen, at du skal krydse mange vandløb eller gå i højt, vådt græs, så kan en vandtæt vandrestøvle være et rigtig godt bud.

  Det er vigtigt at vedligeholde sine vandtætte vandrestøvler, så membranen ikke går i stykker over tid. Du kan læse mere om vedligehold af dine vandrestøver her.  

  Tilbehør

  Når du nu køber noget godt fodtøj i Eventyrsport, skal du ikke snyde dig selv for et eller flere par sokker, der passer til det eventyr, du er på vej ud på. Uld og kunststof er velegnet til både hverdag og vandring, og vi har alle tykkelser. Inder- og ydersokker er meget brugt til vandring, her kan du lave den kombination, der passer dig bedst. Vores sokker kommer især fra Icebreaker og Smartwool.

  Dit fodtøj skal naturligvis vedligeholdes, og det gælder også sko og støvler med membraner. Bliver de ikke imprægneret, fungerer membranen ikke ordentligt. Vi har et bredt udvalg af plejeprodukter fra Granger's.

   

  Lær vores mærker bedre at kende

  I Eventyrsport finder du herrevandrestøvler, damevandrestøvler og børnevandrestøvler fra Hanwag, Haglöfs, ECCO, Viking, La Sportiva, Salomon og Keen.