7 gode grunde til at vandre fra hytte til hytte

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
7 gode grunde til at vandre fra hytte til hytte
Inspiration
18 June 2018

7 gode grunde til at vandre fra hytte til hytte

Der findes mange gode grunde til, at det er en fantastisk oplevelse at tage på vandretur fra hytte til hytte. Ud over at det er hyggeligt, så kan du for eksempel vandre med en langt lettere rygsæk, end hvis du pakker teltet. Vi kigger her på syv gode grunde til at vandre fra hytte til hytte i Europa.

 

Der er adskillige lande i Europa, som har et fortrinligt netværk at hytter, der er forbundet med vandrestier. I såvel Norge og Sverige som i Alpelandene findes der et utal af stier, hvor det er muligt at gå fra hytte til hytte.

 

Turene kan vare alt fra et par dage til adskillige uger; mulighederne er uanede. Der er nogle ruter, som har status som klassikere, hvor folk går nogenlunde den samme tur, men det er også muligt at strikke sine egne ruter sammen og vælge, hvor langt man har lyst til at gå hver dag.

Syv fordele ved at vandre fra hytte til hytte:

1. Sammenlignet med ture, hvor man drager ud med telt, sovepose, underlag og kogegrej, så kan man vandre med en langt lettere rygsæk, når man overnatter i hytter. Man behøver nemlig ikke al udstyret til overnatninger, og man behøver derudover ikke pakke så meget mad, da det også er muligt at spise i hytterne. Det betyder, at rygsækken måske vejer 7 kilo i stedet for 20 kilo.

 

2. Du kan tage familien med på vandreture fra hytte til hytte. Da der ikke er behov for den helt store oppakning, åbner det pludselig mulighed for, at alle i familien - lige fra børnene til bedstefar - kan komme med ud på stierne. Ofte ligger hytter i Alperne for eksempel med en afstand på mellem 8 og 15 kilometer.

 

3. Du behøver ikke at være specielt erfaren udi kunsten at planlægge vandreture. Der findes masser af velbeskrevne ruter, hvor ruten er nem at følge, og du møder andre folk derude på stien, ligesom du kan få gode råd af værterne i hytterne om aftenen. Det er desuden til at finde kort og detaljerede guidebøger til de populære ruter. 

 

4. Der er rig mulighed for at få en god nats søvn, da du sover varmt og dejligt i en seng hver aften og aldrig ender i et telt, hvor regnen trommer på teltdugen natten lang, eller vinden rusker. I hytterne får man udleveret tæpper og pude, så det er ikke engang nødvendigt at tage en sovepose med. Det er dog en god idé at medbringe en lagenpose. 

 

5. Du kan få dig et velfortjent bad og vaske sveden og støvet fra stierne af, når du kommer frem til hytten om eftermiddagen. 

 

6. Du skal ikke bekymre dig om mad og spiser ofte godt. Hytterne serverer aftensmad og morgenmad. Nogle af dem tilbyder endda, at man kan smøre en simpel frokost til at tage med på dagens tur. 

 

7. Du møder masser af andre vandrere, hvis du har lyst til det. Folk vil generelt gerne tale og dele gode råd og tips. Og det er ikke den værste måde at bruge en eftermiddag på, når man har overstået dagens vandring. Især ikke når man har fået skænket lidt vin eller øl i glasset, og man sidder i solen på terrassen og skuer ud over bjergene.

 

Herunder finder du links til relevant tøj og udstyr: 

 

Vandrestøvler og vandresko

Vandrestave

Vandresokker

Rygsække

Lagenposer

Soveposer

 

Foto: Vladimir Berny

Inspiration
Posted: June 18, 2018
Forfatter: Opdag Verden