Vandresko til herrer og damer

Her finder du komfortable og robuste vandresko fra Haglöfs, ECCO, Salomon, Merrell, Hanwag m.fl. Der er vandtætte vandresko Gore-Tex® eller andre membraner og der er åndbare vandresko til dine varme fødder.

  per side
  Sorter stigende

  Vandresko

   

  Hvorfor vandresko?

  Hvad er forskellen på en vandresko og alle mulige andre sko? Det har først og fremmest noget med sålen at gøre. Umiddelbart føles en blød og bøjelig sål mest komfortabel, men hvis du skal gå i mange timer, måske oven i købet på ujævnt underlag, vil du blive urimeligt træt i fødderne. De mange små muskler i fødderne er typisk ikke vant til at arbejde så meget, som det ville kræve. De kan i høj grad få hjælp af en lidt stivere sål, som kan fungere som et plant underlag, selv om grunden er stenet og ujævn.

   

  Stivhed

  Vandresko er ikke bare vandresko. Der er forskel på behovet afhængig af, om du skal gå mange timer om dagen f.eks. på Caminoen, eller om du engang imellem skal en lang travetur i skoven med familien.

  En tommelfingerregel er, at jo længere og hårdere turen er, og jo tungere rygsækken er, jo stivere sko har du brug for.

   

  Pasform

  Fodtøjet er det absolut vigtigste udstyr på en vandretur, og du må ikke gå på kompromis med pasformen. Når du har besluttet dig for hvilken type, du har brug for, er det bare at gå i gang med at prøve fra en ende af. De skal sidde fast om hælen og må under ingen omstændigheder klemme tæerne. Der skal være plads til, at fødderne bliver større i løbet af dagen, og de skal kunne rutche fremad uden, at tæerne klemmes, når du går ned ad bakke. Husk at tage de rigtige strømper på og en pakket rygsæk, hvis du skal gå med sådan en.

   

  Materialer

  Vandresko fås i læder, kunststoffer og ganske ofte i en kombination. Det er i høj grad et spørgsmål om smag, hvad man vælger. Læderskoene er ofte lidt tungere, men er næsten ikke til at slide op.

   

  Vandtætte vandresko til damer og herrer

  Man kan få vandresko både med og uden vandtæt membran som f.eks. Gore-Tex®, eVent® og KEEN.DRY. Et membran er et materiale, der sidder inde i skoen ofte under et mesh-materiale, der hjælper med vandtætheden. Det består af en masse små porer, der skoene vandtætte, men tillader damp at passere ud. En sko med membran vil dog altid være mindre åndbar end en uden. Lædersko uden membran kan imprægneres så meget, at de kan tåle masser af vand, men de bliver ikke helt vandtætte. Husk under alle omstændigheder at vedligeholde skoene med rengøring, imprægnering og/eller læderfedt, hvis de skal bevare funktionen, og du vil beholde dem i mange år. Vi oplever, at mange af vores kunder til leder efter en god, solid og vandtæt vandre sko, som de kan bruge til hverdag. Det regner en så meget i Danmark, at du risikere at få våde fødder, når du bare går i haven eller ned ad gågaden. Så det er ikke kun på de lange vandreturer, at en god vandtæt vandresko vil være som en ven i nøden.  

  Tilbehør til vandresko

  Når du nu køber noget godt fodtøj i Eventyrsport, skal du ikke snyde dig selv for et eller flere par sokker, der passer til det eventyr, du er på vej ud på. Uld og kunststof er velegnet til både hverdag og vandring, og vi har alle tykkelser. Inder- og ydersokker er meget brugt til vandring, her kan du lave den kombination, der passer dig bedst. Vores sokker kommer især fra Icebreaker og Smartwool.

   

  Dit fodtøj skal naturligvis vedligeholdes, og det gælder også sko og støvler med membraner. Bliver de ikke imprægneret, fungerer membranen ikke ordentligt. Vi har et bredt udvalg af plejeprodukter fra Granger's.

   

  Mærker

  I Eventyrsport finder du herrevandresko og damevandresko fra Hanwag, Haglöfs, ECCO, La Sportiva, Salomon og Keen.