Vandresko

155 Varer

Her finder du komfortable og robuste vandresko fra Haglöfs, Salomon, Merrell, Hanwag m.fl. Der er vandtætte vandresko Gore-Tex® eller andre membraner og der er åndbare vandresko til dine varme fødder.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Vandresko: Den bedste makker til dine fødder, når du skal ud i det blå

Du kan næsten mærke, at det kribler i tæerne for at komme fremad og ud og mærke den friske luft i ansigtet, ligeså snart du bøjer dig ned for at snøre dine vandresko. Og der findes da næsten heller ikke noget bedre end at opleve fantastisk natur med vandreskoene på, hvad end du gør det i Harzen eller på Hærvejen.

Vandreskoene er din vigtigste makker, når du bevæger dig ud på stierne. Det er nemlig dem, der skal sørge for, at dine fødder er glade hele vejen igennem - det sikrer nemlig, at din komfort er i top fra start til slut.

Her hos Eventyrsport finder du et bredt udvalg af vandresko, outdoorsko og trekkingsko til herrer, damer og børn, så du kan få hele familien med på vandretur. Vi har vandresko fra mærker som Salomon, Merrell, Haglöfs og mange andre.

Hvorfor vandresko?

Hvad er forskellen på vandresko og alle mulige andre slags sko? Måske kan man ikke se det med det samme, når man står med et par kondisko i den ene hånd og et par vandresko i den anden. Men forskellen den er faktisk meget stor.

Først og fremmest findes meget af forskellen på almindelig sko og vandresko i sålen. Umiddelbart føles en blød og bøjelig sål mest komfortabel for fødderne, men hvis du skal gå i mange timer, måske ovenikøbet i ujævnt terræn, vil du efter noget tid blive urimeligt træt i fødderne.

De mange små muskler i fødderne, er typisk ikke vant til at arbejde så meget, som det kræver, når man er på vandretur. De små fodmuskler kan i høj grad nyde godt af hjælpen fra en lidt stivere sål. Sålen kan nemlig fungere som et plant underlag, selv om stien er stenet og ujævn. Og sålen er blot én af grundende til, at du bør have et par gode sko til vandring.

Hvad der gør vandresko så optimale til vandring, er også det faktum, at de giver langt mere støtte end hverdagssko eller løbesko, og de beskytter dine fødder bedre end vandresandaler. Sammenlignet med vandrestøvler har vandreskoene højere åndbarhed og friere bevægelighed – og så er vandresko bare lettere.

Undersøgelser har vist, at 100 gram på fødderne svarer i belastning og energiforbrug til 500 gram i rygsækken, og dette er virkelig et af de stærke argumenter for i mange situationer at overveje et par vandresko i stedet for vandrestøvler.

Hvilke vandresko skal du vælge?

Når du skal finde dine næste vandresko, er der flere ting, du bør tage højde for. Først og fremmest skal skoene selvfølgelig passe til dine fødder. Yderligere skal de passe til den aktivitet, du skal lave eller den vandretur, som du skal ud på.

Vandresko er generelt velegnede til ture med let oppakning i varieret terræn med gode stier, og hvor det ikke regner flere dage i streg. Men om du skal vælge en let, fleksibel og vandtæt Gore-Tex® sko eller en tung, stærk model i læder med god støtte, afhænger af, præcis hvilken type tur du skal ud på.

Hvis din tur kan komme til at byde på flere regnbyger, så kan det være en god idé at vælge en vind- og vandtæt Gore-Tex® sko - eksempelvis en af Salomons mange gode modeller. Med en Gore-Tex® sko kan du holde dine fødder tørre på grund af det vandtætte og åndbare Gore-Tex-materiale.

Vandresko i syntetiske materialer, som eksempelvis Gore-Tex® sko, er generelt åndbare og lette, og de er derfor typisk oplagte til vandring i varmere klima, eller hvis du nemt får varme fødder.

Der findes også mange gode vandresko i skind eller i en kombination af læder og kunststoffer. Du kan eksempelvis vælge kvalitetsmodeller fra mærker såsom Keen og Hanwag. Skindsko er ofte lidt tungere, men er næsten ikke til at slide op, hvis bare du sørger for at give dem lidt lædervoks i ny og næ.

Hvilken stivhed skal din vandresko have?

Det at finde den ideelle vandresko kræver omtanke, for der er flere ting, der spiller ind i forhold til at vælge den helt rigtige model.

En tommelfingerregel er, at jo længere og hårdere turen er, og jo tungere rygsækken er, des stivere vandresko har du brug for. Skal du gå meget i ujævnt terræn med en tung rygsæk, eller har du svage ankler, bør du måske i stedet overveje, om et par vandrestøvler er et endnu bedre valg for dig.

Er du ikke vant til at gå i fodtøj lavet til vandring, kan det føles unaturligt stift at komme ned i et par gode vandresko. Men stol på os, når vi siger, at du hurtigt vænner dig til det. Du vil blive rigtigt glad for den ekstra støtte ude på stierne. Det gælder, uanset om du vælger en vandresko i skind eller en Gore Tex® sko.

Vandtætte Gore-Tex® vandresko til damer og herrer

Ved du, at du skal ud på vandreture, hvor regnskyerne truer? Så er det en god idé at kigge efter et par vandtætte vandresko med membran.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af vandresko med vandtætte membraner af forskelligt fabrikat, for eksempel Gore-Tex®, eVent®, Proof eller KEEN.DRY. Uanset navnet på membranen, er der tale om et vandtæt lag i skoens overdel. Membranen er gemt væk mellem yder- og inderstoffet, så man ikke umiddelbart kan se den.

Selvom membranen i outdoorsko er vandtæt, indeholder den millioner af små porer, der tillader damp at passere ud. På den måde får du en lækker kombination af vandtæthed og åndbarhed. Det er altså smart

En outdoorsko med membran vil dog altid være lige lidt mindre åndbar end en membranfri sko. Så hvis du er på udkig efter en meget åndbar sko, så er det en god ide at gå udenom modellerne med membraner.

Lædersko uden membran kan imprægneres så meget med voks, at de kan tåle masser af vand, men de bliver aldrig 100 % vandtætte - som en Gore-Tex® vandresko eksempelvis.

Vandresko til hverdagen

En af fordelene ved at vælge vandresko frem for støvler er, at du nemmere kan bruge en vandresko til hverdag. Skal du ud at vandre ude i verden, vil du måske også gerne opleve noget spændende kultur og byliv før eller efter vandreturen. Her kan vandreskoen også bruges som det oplagte fodtøj til at trave gader og stræder tynde, mens du suger til dig af oplevelser.

Vi oplever desuden, at mange af vores kunder leder efter en god, solid og vandtæt vandresko, som de kan bruge til hverdag. Det regner jo så meget i Danmark, at du risikerer at få våde fødder, når du bare går rundt i haven eller en tur ned ad gågaden. Det behøver altså ikke kun være på de lange vandreture, at en god vandtæt vandresko er favoritfodtøjet.

Find den perfekte pasform

Når du skal på vandretur, skal du selvfølgelig have en god rygsæk og det rette tøj. Men dit fodtøj er det absolut vigtigste udstyr på din vandretur, og her må du ikke gå på kompromis med pasformen. Det er trods alt dine fødder, der skal bære dig hele vejen.

Først skal du beslutte dig for, hvilken type vandresko du har brug for, om det eksempelvis er en vandtæt Gore-Tex® sko eller en skindsko, og om det skal være en let vandresko eller en trekkingsko. Herefter er det så ellers bare at gå i gang med at prøve forskellige modeller fra en ende af.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af vandresko, outdoorsko og trekkingsko, og vi har mange forskellige modeller fra en masse kendte kvalitetsmærker. Derfor er der helt sikkert også et par vandresko, der passer lige til dig. Når du leder efter dine nye vandresko, er der en række ting, du bør være opmærksom på.

Dine vandresko skal sidde fast og give god støtte om hælen, og du skal gerne have følelsen af, at skoen sidder godt til omkring foden, uden at den strammer nogle steder.

Vandreskoene må under ingen omstændigheder klemme tæerne. Du må gerne kunne mærke siden og loftet i skoen med tæerne, men du skal stadig have lidt plads til at bevæge tæerne i. Sørg for at prøve skoene stående på et skråt underlag med tæerne nedad, så du kan mærke efter, om du kan glide lidt fremad, uden at tæerne klemmes.

Forvent ikke, at vandresko er lige så nemme at gå til som et par løbesko eller fritidssko. Vandresko er lavet i mere stive materialer, der ikke er lige så eftergivelige som materialerne i lettere fodtøj. Det er med til at gøre vandresko støttende og slidstærke – men kan også være grundlaget for vabler og slidsår, hvis ikke skoene passer til din fødder. Derfor skal du gerne have fornemmelsen af, at vandreskoene passer til dine fødder, allerede første gang du prøver dem.

Husk også at tage højde for, at dine fødder måske hæver lidt i løbet af dagen, særligt hvis du har det varmt. Prøv derfor gerne skoene sidst på dagen, eller efter at du har gået eller løbet en lang tur i nogle andre sko. På den måde får du den mest realistiske fornemmelse af, hvordan dine nye vandresko kommer til at sidde, når du bruger dem ude i naturen. 

Når du prøver nye vandresko, skal du i øvrigt huske at tage de vandresokker på, som du alligevel bruger, når du vandrer. På den måde får du det helt rigtige indtryk af dine nye vandresko, og hvordan de passer dig.

Gode sokker er vigtigt i vandresko

Et par gode vandresko er som sagt vigtige, men et par gode vandresokker er næsten lige så vigtige, og det er synd, hvis du dropper de gode vandresokker, og dermed ikke giver dig selv den fulde komfort i vandreskoene. Et par gode vandresokker vil eksempelvis minimere risikoen for vabler, når du er på vandretur.

Hvad end du har udset dig et par klassiske outdoorsko, eller et par mere specialiserede trekkingsko, så und dig selv at forkæle dine fødder med et par vandresokker - det vil du ikke fortryde!

Vedligeholdelse af dine vandresko

Dine vandresko skal naturligvis vedligeholdes, så de får den længste holdbarhed, og du får den største fornøjelse af dem. Det gælder både vandresko med og uden membran, om det er en Gore-Tex® sko, en eVent-sko eller en lædersko.

Her på shoppen kan du finde et stort udvalg af tilbehør og plejeprodukter til dine vandresko, og vi har blandt andet et bredt udvalg af plejeprodukter fra Granger's. Der er alt det, du har brug for til at holde dine vandresko ved lige, så de kan følge dig på mange gode vandreture.

Få inspiration til nye vandre-eventyr i dine vandresko

Det er vigtigt, at du har alt udstyret i orden, når du skal afsted på vandretur. Det gælder både for kortere dagsture og de helt lange ekspeditioner. Uanset hvor langt du skal gå, så kan et par vandresko, der ikke passer, eller en rygsæk der gnaver, ødelægge turen.

Men det er selvfølgelig ikke kun vandreudstyret, du skal have tjek på - vandreruten skal jo også vælges. Hvis du er en habil vandrer, så har du sikkert allerede gået på mange af de danske ruter, og netop derfor kan det også være godt med noget ny inspiration. God inspiration er dog ikke kun rart for dem, der allerede har en del km i vandreskoene - nej inspiration er skønt for alle og enhver, der skal ud på vandreeventyr.

vores store blog kan du læse 100-vis af artikler, som kan give dig inspiration til dit eventyr.

På bloggen kan du eksempelvis finde en masse artikler og guides om vandring, og få inspirationer til vandreruter både i Danmark og i udlandet. Du kan blandt andet læse om 5 skotske vandreruter og overveje, om ikke din næste tur med vandreskoene skal gå til det skotske højland.

Hvis du er på udkig efter et par nye vandresko, så kan du også finde inspiration på bloggen, hvor du kan finde vores guide: 'Sådan vælger du den bedste vandresko'. Her kan du både læse om, hvornår du skal vælge vandresko fremfor vandrestøvler, hvad vandresko ikke passer så godt til, og hvordan du vælger den helt rette vandresko til dit behov. Med andre ord er det altså den oplagte guide til dig, der skal vælge nye vandresko.

Når du først har fundet dig de helt perfekte vandresko, så er næste step bare at komme afsted ud i den skønne natur og i de spændende landskaber. Hvad end du skal ud på de danske vandreruter eller finde nye veje længere væk fra Danmark - så er det bare om at snøre vandreskoene og komme afsted. Det gælder både, ture på de danske vandreruter, længere ud i verden.

Vil du have mere viden om vandresko?

Er du nysgerrig på mere viden om vandresko, outdoorsko og trekkingsko, eller vil du bare vide mere om det at vandre? Så har vi samlet et par artikler til dig: