Løbejakker til damer

55 Varer
Hold vind og vand ude med den helt rigtige løbejakke. Her finder du vores udvalg af gode løbejakker til damer, der dækker alle behov for beskyttelse mod vejret.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Alsidige og funktionelle løbejakker til damer

Når man løber, er det vigtigt at kunne styre kroppens temperatur for at undgå overophedning eller underafkøling. Derfor er det vigtigt, at en god løbejakke er åndbar. 

Løbejakken er det yderste lag og kan have flere forskellige egenskaber efter behov. En løbejakke kan være relevant hele året rundt, men bruges typisk i kolde og våde perioder. Det er vigtigt, at en løbejakke ikke bliver for tyk og varm, da man herved mister fleksibiliteten i at holde kroppen tempereret.

Som løber ønsker man en løbejakke i lette og åndbare materialer så vægten holdes nede og sveden bedst muligt kommer væk fra kroppen. Samtidig skal stoffet være fleksibelt og bevægelsesfriheden være så stor som mulig.

Det er vigtigt, at størrelsen passer. Er løbejakken for lille, er der ikke noget luft under jakken til at isolere. Er løbejakken for stor, vil den blafre og være generende dig, når du bevæger dig.

Her på siden finder du vores store udvalg af løbejakker til damer. På webshoppen finder du også en masse andet lækkert løbeudstyr til damer, samt løbeudsyr og beklædning til herrer.

I vores sortiment finder du kun de bedste løbejakker til damer fra anerkendte mærker som FusionSalomonDOXAMontaneCraftNew Balance og Adidas.

Vindafvisende løbejakker til den lille brise
Nogle dage er det lige køligt nok til at undvære løbejakken – men det er samtidig for varmt til at have noget på, som man ikke kan ånde igennem. Her er en vindskyende løbejakke et rigtig godt valg. 

Vindskyende løbejakker er nemlig helt lette løbejakker af tyndt stof, som yder minimal beskyttelse mod vinden og som ikke varmer kroppen. På den måde kan du holde vinden eller brisen lidt på afstand, uden at du overopheder.


Til de blæsende dage: vindtætte løbejakker

De inderste lag i en løbers påklædning bliver våde af sved, og derfor er det vigtigt at kunne afvise vinden for at undgå nedkøling. 

En vindtæt jakke bryder den afkølende blæst og holder dig varm, selvom de svedtransporterende inderlag er våde. En vindtæt løbejakke er ikke nødvendigvis vandtæt, men den vil som regel være noget vandafvisende over en kortere periode med meget let regn. 

En vindtæt løbejakke er lettere end en vandtæt løbejakke, da den vandtætte membran vejer mere.

 

Løberegnjakker – holder dig tør på turen

Når du skal ud at løbe og yde mest optimalt, så er det vigtigt, at du har de bedste forudsætninger for at bevæge dig frit – det gælder både, hvis du skal sætte en ny PR, eller hvis du skal lunte en rolig tur gennem skoven. Her spiller dit gode løbetøj en stor rolle.  

Og når man bor i et land som Danmark, så kan vejrets luner godt finde på at sætte sig imellem dig og din løbetræning. Men med en god vand- og vindtæt løbejakke til damer er regnfulde og blæsende dage intet problem. 

Man skal dog være opmærksom på, at en vandtæt løbejakke også betyder mindre åndbarhed, da membranjakker ikke kan undgå at være mere tætte end de vandskyende modeller uden membran.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af funktionelle løbejakker til våde dage; både de fuldstændig vind- og vandtætte samt de mere åndbare vandskyende modeller. 

Uanset hvad dit behov er, er der helt sikkert også en rigtig god løbejakke med mere eller mindre vandtætte egenskaber, der passer perfekt til dig og din løbetræning. 

 

Vandskyende eller vandtæt løbejakke? 

De bedste løbejakker er dem, der bliver brugt. Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvad dit behov er, inden du køber en ny løbejakke. 

For måske har du ikke behov for, at din løberegnjakke kan holde dig tør i flere timer i streg – måske skal den blot kunne holde til et 10 minutters regnskyl på din daglige træningstur

I så fald kan det i nogle tilfælde være nok med en vandskyende vindjakke, så du kan holde dig varm og tør på de kortere ture. På den måde kan du også holde sveden væk, da jakken ikke er så tæt som mange af de vandtætte jakker er. 

Man kommer nemlig ikke udenom, at man går på kompromis med åndbarheden, hvis man skruer op for vandtætheden. Og hvis det bare er til en enkelt byge engang imellem, er det muligvis overkill med en vandtæt regnjakke, som så til gengæld får dig til at svede mere. 

Skal du derimod løbe gennem regnen i flere timer og vil holde vind og vejr på afstand, er det nok nødvendigt med en vandtæt regnjakke. For så kan det nemlig være fløjtende ligegyldigt med lidt sved og varme, hvis alternativet er, at du bliver gennemblødt og kold. 

En vandtæt regnjakke til løb leverer nemlig også god isolering og beskyttelse mod vinden, hvis vejret virkelig er voldsomt. Jakken kan derfor også ofte bruges til andet løb, for eksempel vandring eller klatring, da det her er de vandtætte egenskaber, der er i fokus.

Vandtætte løberegnjakker fås i flere udgaver og med forskellige grader af vandtæthed. Nogle er med membraner som for eksempel Gore-Tex®, mens andre er med brandets egne membraner. Husk, at du altid kan blive klogere på de enkelte produkter inde i deres beskrivelser.


Regnjakker til løbs vandtæthed – nice to know

En løbejakke kan variere i vandtæthed, og oplevelsen af vandtætheden vil være afhængig af mængden af regn samt tiden, man opholder sig ude i.  

Hvis du skal løbe, når det regner, og ønsker at holde dig tør i forhold til det udefrakommende vand, er det derfor nødvendigt at købe en løbejakke med vandtæt membran.

Vandtætheden i beklædning opgøres i vandsøjletryk, som man også kender fra telte. Der findes flere forskellige definitioner af, hvilket niveau af vandsøjletryk, der passer bedst til diverse typer og intensiteter af nedbør.

Her kan du få et vejledende overblik: 

 • Op til 8.000mm: Kan bruges i let/moderat regn over en kortere periode på ca. 30 minutter
 • 8.000-12.000 mm: Kan bruges i kraftigere regn i et par timer eller let regn i lang tid
 • Over 12.000 mm: Kan bruges i kraftig regn over længere tid

 

Pas godt på din løbejakke

Bemærk, at effekten af vandsøjletrykket kan være afhængig af antal vaske, imprægneringer og løberegnjakkens alder. Hvis man bruger en vandtæt løbejakke, når det er varmt, bliver den hurtigt for tæt og svedproduktionen for stor – og vær opmærksom på, at sved ikke ligefrem er membraners bedste ven.

Hvis du bruger din løberegnjakke ofte, er det en god idé at vaske og imprægnere den ind imellem. På vores store blog finder du en god guide til, hvordan du bedst passer på din løbejakke, så den holder til mange, mange ture sammen med dig.