Løbetøj til kvinder

504 Varer

Som løber er det afgørende at kunne temperere kroppen korrekt undervejs. Det stiller krav til funktionen af dine tøjlag og antallet af dem. Her finder du alle former for relevant løbetøj til damer.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Smart og funktionelt løbetøj til damer

Hvis du trænger til nyt løbetøj, så læs med her, hvor vi giver gode råd til løbetøj fra top til tå. Du kan sagtens fortsætte løbetræningen hele året rundt med den rette påklædning.

Hos Eventyrsport finder du løbetøj fra topbrands som Adidas, Fusion, Salomon, New Balance, Kari Traa og mange andre. Find alle brands her.

Løbetøj til høj puls

Når du løber en tur, foregår det som oftest med høj puls, og så sveder man en del. Det stiller krav til funktionen af dine tøjlag og antallet af dem. For dit tøj skulle nødigt blive klamt og klistret mod huden, for så bliver løbeturen hurtigt en kold fornøjelse.

Når det drejer sig om påklædning til løb gælder det:

 • Flere tynde lag frem for ét tykt - 3 lags princippet
 • Undgå overophedning og underafkøling - hold kroppen tempereret
 • Du skal fryse lidt på starten af løbeturen - varmen kommer når du løber

Man skal passe på med at få det for varmt – eller for koldt. Det gælder om at holde kroppen temperere undervejs.

Om sommeren kan overophedning medføre væsketab, og om vinteren kan det være et problem at blive meget våd af sved for at blive afkølet af kraftig blæsten senere. Om vinteren er underafkøling også et problem, fordi du så bruger unødig meget energi på at holde dig varm.

Løbeturen må gerne – skal – være kold den første del, indtil pulsen stiger og varmen kommer rundt i kroppen. Start aldrig med ét tykt lag som du så er nødt til at tage af, for så at få det for koldt.

SS20_TRAIL_SENSE_FLOW_ACTION-05

3-lags-princippet

Når det gælder løbetøj til damer en god idé, at klæde dig på efter lag på lag princippet. På den måde kan du nemme justere undervejs.

Lag 1: Det inderste lag

Det vigtigste stykke løbetøj til damer, næsten lige så vigtigt som dine løbesko, er din sports-bh. Den skal yde tilstrækkelig støtte, så du undgår at få problemer senere i livet. Se vores udvalg af løbeundertøj til damer.

Dit inderste lag tøjs afgørende opgave er at transportere sveden væk fra kroppen. Når du skal vælge undertøj til løb, er det en god ide enten at vælge syntetisk materiale eller uld frem for bomuld. Men syntetisk stof og uld har også hver deres fordele for ulemper.

Syntetisk stof leder sveden hurtigere og bedre væk fra kroppen, end uld formår, men det kan føles klamt og koldt, når vinden er imod dig. Undertøj i syntetisk materiale er derfor en god ide, hvis du sveder rigtig meget.

Uld isolerer selvom det bliver vådt, det føles stadig varmt, og det kommer ikke til at lugte lige så hurtigt som syntetisk stof. Uld har altså rigtig mange fordele, der er værd at have med i overvejelserne, når du vælger undertøj til løb.

På en rigtig varm sommerdag vil du kun have brug for en løbe-t-shirt over din sports-bh.

Lag 2: Hold varmen

Dit midterste lag tøjs vigtigste opgave er at yde den mængde af varme, du har brug for, hvilket er individuelt fra løber til løber. I varme perioder af året er dette lag ikke så vigtigt. Enkelte løbere vil endda kunne springe dette lag over selv i kolde perioder og blot have en merinouldtrøje inderst kombineret med et vindtæt lag.

Ofte består det midterste lag tøj af en lun fleecetrøje eller måske en tynd uldtrøje, og nogle gange kan det være en fordel, at trøjen har lynlås. Det skal være et lag tøj, der har en god isoleringsevne. Løbetrøjer, der er oplagte som det mellemste lag, fås i forskellige tykkelser. Trøjen er også optimal som det yderste lag, når det er varmt.

Lag 3: Vind- og vandtæthed

Det yderste lag er afhængig af årstiden, vejr og vind, men selv på en blæsende forårsdag kan et vindtæt lag være en god ide. Du skal heller ikke lade en regnbyge stoppe dig fra en løbetur. Vi har løbejakker, der kan holde dig tør i regnvejr.

Vi har et stort udvalg af løbejakker i forskellige tykkelse og med forskellige egenskaber. På siden kan du læse meget mere om jakkerne og på den måde finde ud af, hvilken type jakke, der passer bedst til dine behov.

Strømper til løb

Du skal selvfølgelig også klæde tæerne godt på til løbeturen. Fordelen ved en “rigtig” løbestrømpe er, at den er konstrueret uden syninger, der generer under løb, og de har en pasform, der sidder fast rundt om foden, så materialet ikke kurer mod huden. Materialet skal være syntetisk eller merinould – ikke bomuld. Løbestrømper fås med eller uden kompression.

Inov-8_Langdale_Oct_18-210

Vigtigt løbetilbehør til damer

Der findes rigtig meget forskelligt udstyr til løb. Herunder er bare nogle af alle de beklædningsgenstande, der kan være med til at optimere din løbetur.

Hold hoved og hænder varme med gode huer og vanter

Huer og caps tjener flere formål; en cap fungerer perfekt, som skygge mod solen dels i øjnene eller for hovedbunden, og samtidigt beskytter den mod regn i øjnene eller grene, der rammer ansigtet. Du skal bruge en hue for at undgå underafkøling fra hovedet. Man kan miste op til 70% af den samlede kropsvarme gennem afkøling af hoved og hals. Derfor er det super vigtigt, at huske huen når temperaturen begynder at falde, for ellers er det umuligt at holde varmen på løbeturen.

Det samme gælder, når man begynder at fryse om fingrene. Derfor er det vigtigt, at have et par gode løbevanter til årets koldeste måneder. Løbevanter er ofte lavet i fleece, uld eller syntetisk materiale, der transporterer sved og fugt væk fra huden og samtidig holder på varmen. Desuden er flere løbehandsker udstyret med en membran yderst, der kan modstå vind og vejr.

Halsedisse - stykket med mange formål

En halsedisse eller en buff, som de også kaldes, er et simpelt men fremragende stykke tøj til mange forskellige formål. Den kan bruges som en hue, et pandebånd, haves om halsen eller agere svedbånd om håndleddet. Det er super nemt at have med, for det fylder ingenting.

Gaiters – slip for sand og sten i skoene

Gaiters eller gamacher som de også kaldes er et lidt overset, men super praktisk stykke udstyr til mange forskellige situationer. Gaiters er et stykke stof, du trækker over skoen og spænder rundt om benet. Det svarer lidt til at sætte et par høje skafter på støvlerne eller skoene, på den måde kan du gå gennem høj sne eller våd vegetation uden af få våde bukser.

Til løb er gaiters virkelig praktiske, da de forhindrer at sand, grus eller sten kan komme ned i skoen. Det er meget anvendeligt, hvis du løber i ørkenen eller på stranden.

Løse ærmer

Det kan være en god idé at anskaffe sig et par løse ærmer til løbetræningen. Det er ofte et par tynde ærmer, der ikke fylder meget i lommen eller rygsækken. De kan bruges eks. hvis man starter ud i koldt vejr, eller mens man står og venter på startstregen, for så at kunne rulles ned - og op igen - efter behov.

Løse ærmer fåes også med kompression og bruges mest, hvis man eks. løber med stave, til triatlon el. eller til lange ultraløb. Det samme kender man fra kompressionsstrømper og kompressionsbind til læg eller lår.

Find gode tilbud på løbetøj til damer

Hvad du er på udgik efter at gøre en god handel, så vælg Kun Tilbud filtret i venstre spalte. Her er altid et stort udvalg af løbetøj til damer til en meget fordelagtig pris. Måske det er dine yndlings tights, eller de par strømper, du lige står og mangler, der er på tilbud lige nu.

Køb trygt dit løbetøj hos Eventyrsport

Hvis du får købt noget løbetøj, som ikke passer i størrelse eller pasform når du får det prøvet på, så husk at du altid kan returnere det, så længe du ikke har brugt det på. Vi har fri fragt og retur samt 365 dages bytteservice.

Vi vil gerne sikre os, at du fat på det helt rigtige løbetøj, der passer til lige præcis dig, så du kan få mange gode løbeture fremover.