Løbejakker til damer

Hold vind og vand ude med den rette løbejakke. Her finder du løbejakker til damer, der dækker alle behov for beskyttelse mod vejret.

  per side
  Sorter stigende

  LØBEJAKKER TIL DAMER:

  Når man løber, er det vigtigt at kunne styre kroppens temperatur for at undgå overophedning eller underafkøling. Derfor er det vigtigt at en løbejakke er åndbar. Løbejakken er det yderste lag og kan have flere forskellige egenskaber efter behov. En løbejakke kan være relevant hele året rundt, men bruges typisk i kolde og våde perioder.

  Det er vigtigt, at en løbejakke ikke bliver for tyk og varm, da man herved mister fleksibiliteten i at holde kroppens tempereret. Som løber ønsker man en løbejakke i lette og åndbare materialer så vægten holdes nede og sveden bedst muligt kommer væk fra kroppen. Samtidig skal stoffet være fleksibelt og bevægelsesfriheden være så stor som mulig.

  Det er vigtigt at størrelsen passer. Er løbejakken for lille er der ikke noget luft under jakken til at isolere. Er løbejakken for stor vil den blafre og være generende når du bevæger dig.

  Se vores store udvalg af løbejakker til damer her

  Vindafvisende løbejakker:
  Helt lette løbejakker af tyndt stof, som yder minimalbeskyttelse mod vinden og som ikke varmer kroppen.

  Vindtætte løbejakker:
  De inderste lag i en løbers påklædning bliver våde af sved og derfor er det vigtigt at kunne afvise vinden, for at undgå nedkøling. En vindtæt jakke bryder den afkølende blæst og holder dig varm selvom de svedtransporterende inderlag er våde. En vindtæt løbejakke er ikke nødvendigvis vandtæt, men vil som regel være noget vandafvisende over en kortere periode med meget let regn. En vindtæt løbejakke er lettere end en vandtæt løbejakke, da den vandtætte membran vejer mere.

  Vandtætte løbejakker:
  En løbejakke kan variere i vandtæthed og oplevelsen af vandtætheden vil være afhængig af mængden af regn samt tiden man opholder sig ude. Hvis du skal løbe, når det regner og ønsker at holde dig tør i forhold til det udefra kommende vand, er det derfor nødvendigt at købe en løbejakke med vandtæt membran.
  Vandtætheden opgøres i det man kalder vandsøjletryk og som man kender fra telte. Der findes flere forskellige definitioner af, hvilket niveau af vandsøjletryk der passer bedst til diverse typer og intensiteter af nedbør.

  Her kan du få et vejledende overblik: 

  • Op til 8.000mm: Kan bruges i let/moderat regn over en kortere periode på ca. 30 minutter
  • 8000-12.000 mm: Kan bruges i kraftigere regn i et par timer eller let regn i lang tid
  • Over 12.000 mm: Kan bruges i kraftig regn over længere tid

  Bemærk at effekten af vandsøjletrykket kan være afhængig af antal vask, imprægnering, alder. Hvis man bruger en vandtæt løbejakke når det er varmt, bliver den hurtigt for tæt og svedproduktionen for stor.

  Vi fører løbejakker til damer fra bl.a.: Fusion, Salomon, Saysky, DOXA, Montane, Inov8, Craft, New Balance, Adidas.