Foldeknive

13 Varer

Med en foldekniv kan du klare en masser forskellige situationer, når du er på tur. Se her vores brede udvalg af foldeknive i bedste kvalitet.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Lommekniv eller foldekniv?

Hedder det en foldekniv eller en lommekniv? Ordene bruges lidt i flæng, og det er der god grund til.

Foldeknive er, som navnet fortæller, knive, der kan foldes sammen. Lommeknive har ligeledes et blad, der kan foldes ind, og lommeknive kan derfor ses som en type af foldeknive.

Hos Eventyrsport vil du også opleve, at vi bruger begge betegnelser, men vi kan selvfølgelig altid vejlede dig i, hvilken type kniv der bedst egner sig til lige præcis det formål, du har i tankerne.

Den vigtigste grund til at folk tager en lommekniv med sig, er fordi det er et virkelig bredt anvendeligt værktøj. Det er naturligvis oplagt at du kan skære en snor eller strop over, hvis du skal åbne en pakke, der er bundet sammen. Så er en lommekniv perfekt. Men den simple opgave med at skære et æble ud i både, så alle kan få en smagsprøve, bliver også nemt klaret, når du har en lommekniv med.

Andre småopgave, der er lidt mere turrelaterede er sådan noget som reparation af en knækket teltstang. Selvom gaffatape er til at rive over, bliver det et meget renere snit, når tapen bliver skåret over. Alle de der frynser, som gaffatape får når man river den over, er meget irriterende, når du skal forsøge af skubbe teltstangen igennem teltets oversejl. Opgaven med at skære hul på en vabel er også nemt klaret med en skarp foldekniv. Du skal dog huske at rengøre bladet i sprit først - og igen bagefter. Hvis du skærer med et beskidt blad, så er der stor risiko for at såret bliver betændt. Det er lidt i samme stil, når et plaster skal skæres til i længde. Det er nemt med en saks, men den er ikke så praktisk at have med på tur. Hvis du holder din lommekniv skarp, kan den sagtens bruges til at snitte dit plaster over med.

Foldekniven løser alle opgaver

Skal du have snittet feather sticks til bålet, kappe et stykke reb eller snor, lave en god pind til at riste grillpølserne over lejrbålet eller skære grøntsager til aftenens vildmarksgryde?

Uanset hvad du skal foretage dig på turen i det fri eller på eventyret i baghaven, så er en foldekniv en fremragende makker at have med!

Klar, parat - praktisk kniv

Netop fordi foldeknive, eller lommeknive, kan foldes sammen, er de en virkelig god følgesvend på ethvert eventyr, du måtte begive dig ud på. Foldeknive gør arbejdet, når der f.eks. skal skæres frugtstykker på pausen på vandreturen eller snittes træ i lejren. Selvom de klarer mange forskellige opgaver, fylder de ikke op i bagagen, og så er de altid klar til brug i et snuptag!

Foldeknivene i vores udvalg kommer fra kvalitetsmærker, og så er de selvfølgelig lovlige. Du kan læse mere om reglerne for foldeknive i vores blogindlæg om knivloven, som er opdateret med de seneste lovændringer fra 2016.

Foldeknive på web og i butik

Ønsker du at købe en foldekniv, finder du nemt vores udvalg af dem her på web, og det er let og bekvemt at shoppe både via computer, tablet og smartphone. Der er altid fri fragt og gratis returforsendelse.

Det gode udvalg af foldeknive kan også ses i vores fysiske butikker, som du finder rundt om i landet. Vores personale står selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig med at finde lige den foldekniv, som passer til dit behov.

 

Se også:

Alle knive og økser

Knive fra Gerber

Multitools

Multitools fra Leatherman

Survivalkits m.m.

Tøj og udstyr til jagt

Førstehjælp