Sådan tænder du et bål med naturens egne materialer og et tændstål

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
Sådan tænder du et bål med naturens egne materialer og et tændstål
Råd og vejledning
12 January 2017

Sådan tænder du et bål med naturens egne materialer og et tændstål

Det er en vigtig færdighed at kunne tænde et levedygtigt bål, da det kan give dig varme i løbet af en kølig nat eller bruges til at koge rent drikkevand og tilberede et måltid mad.

 

I denne video viser vinder af DR3-programmet "Alene i Vildmarken", Jon Lindberg, hvordan du tænder et bål kun ved hjælp af et tændstål og naturens egne materialer.

 

Jon giver tips til, hvordan du samler kvas og brænde, laver de såkaldte ”feather sticks” med din dolk, og hvordan du starter bålet med gnister fra et tændstål, som virker i al slags vejr.

 

Find tændstål, knive og økser med mere her.

 

 

Vinderen af DR3-programmet ”Alene i Vildmarken”, Jon Lindberg, har i samarbejde med Eventyrsport og Forlaget Turbine udgivet en bog spækket med gode tips og tricks til at klare sig i naturen med ganske få redskaber.

 

Lad bogen ”Med Jon i vildmarken” inspirere dig til den gode outdooroplevelse, hvad enten du skal på en hyggelig familietur med shelterovernatning i det fri eller på en decideret overlevelsestur ene mand i den vilde natur.

 

Lær f.eks., hvad der er godt at pakke i rygsækken, og hvordan du finder mad og rent drikkevand i det fri. Du bliver også instrueret i livreddende førstehjælp samt basal navigation.

 

Bogen er letlæst og har flotte, brugbare billeder og tegninger. Køb bogen i din lokale Eventysport-butik eller på webshoppen, hvor du også finder alt det relevante tøj og grej til turen.

 

God fornøjelse!

Råd og vejledning
Posted: January 12, 2017
Forfatter: Eventyrsport Blogger