Regnjakker

Her finder du vandtætte jakker til voksne og børn. Der er alt fra højteknologiske jakker fulde af finesser til billigere udgaver. Åndbare membraner som f.eks. Gore-Tex® er rigt repræsenteret.

  per side
  Sorter stigende

  Lange og korte regnjakker og regnfrakker: Høj kvalitet, stor åndbarhed og smart design

  Hold regnbygerne ude af tøjet med en åndbar regnjakke eller regnfrakke!

  Hos Eventyrsport finder du et stort udvalg af jakker og frakker, der effektivt holder regnen ude, så du kan være tør hele dagen. Vi har både korte og lange modeller, og der er fokus på stor åndbarhed, så du kan holde ud at have regnjakken eller regnfrakken på – også når det vælter ned i flere timer.

  Selvom vi går meget op i, at regnjakkerne i vores udvalg er praktiske, så behøver du ikke gå på kompromis med designet. Du finder mange smarte regnjakker i vores sortiment, så du både kan føle dig tør og pæn, når regnen siler ned.

  Jakkerne kommer fra kvalitetsmærker som Haglöfs, Helly Hansen, Didriksons, Fjällräven og Black Diamond.

  Regnjakke eller regnfrakke, lang eller kort, farverig eller sort?

  Mangler du en regnjakke eller regnfrakke, er det selvfølgelig førsteprioritet, at den rent faktisk kan holde regnen ude. Når du skal vælge regnjakke, er det dog en god idé at overveje, hvad behovet er.

  Skal du af og til en tur i skoven, har du selvfølgelig sjældent samme behov mht. jakkens egenskaber, som hvis du skal på to ugers vandretur i Lapland, på en længere cykeltur eller bare cykler eller går til arbejde hver dag.

  Overvej derfor, om du har brug for en lang eller kort regnjakke, en jakke med mange finesser og detaljer, om jakken kun skal bruges i regnvejr eller også fungere til andre formål, eller om det væsentligste måske er at have en smart, farverig regnjakke eller -frakke. Du bør også overveje, hvor vandtæt og åndbar jakken skal være.

  På vores blog kan du læse mere om, hvad du kan overveje, inden du køber ny regnjakke.

  Vandtæthed

  Materialer kan være mere eller mindre vandtætte.

  Vandtætheden måles vha. vandsøjletryk, som opgives i millimeter. Jo højere tallet er, des mere vandtæt er regnjakken. Regntøj skal helst have et vandsøjletryk et stykke over 2000 mm. En såkaldt Gore-Tex®-membran ligger på 28.000 mm.

  Du kan læse mere om Gore-Tex® på vores blog her.

  Åndbare regnjakker

  Åndbarhed - eller evnen til at lade vanddamp passere - er et væsentligt element i kvalitetsregntøj. Det hjælper ikke ret meget, at stoffet er fuldstændig vandtæt, hvis du bliver våd af sved i stedet.

  Åndbarheden varierer utrolig meget, og det er en svær størrelse at sammenligne. Som tommelfingerregel kan man dog godt tillade sig at gå ud fra, at man får nogenlunde, hvad man betaler for.

  For at åndbarheden skal fungere optimalt, skal det yderste lag stof i regnjakken være godt imprægneret, så regnen holdes væk fra membranen. Når der så bliver mere fugtigt på indersiden af jakken, begynder fugten at trænge ud gennem stoffet. Hvis der er lige så vådt på ydersiden, sker der ingenting.

  Er regnjakken ren og imprægneret, så kører det!

  Vask gerne jakken et par gange om året, hvis du bruger den meget.

  Regnjakke med membran eller coating?

  En membran er groft sagt et stykke stof, der er vandtæt fra den ene side og tillader en større eller mindre mængde vanddamp at passere fra den anden.

  De mest kendte membraner er Gore-Tex®, Gore-Tex® Active Shell, Gore-Tex® Pro og eVent®, som du finder i masser af jakker og fodtøj hos Eventyrsport.

  En lidt billigere løsninger er en coating, som kan sammenlignes med et lag maling, der sprøjtes på tøjet. Det har samme egenskaber som membranen, men er knap så slidstærkt. Eksempler på coating er Proof™ fra Haglöfs og Hydratic® fra Fjällräven.

  Regnjakker på tilbud

  Som sagt vil du ofte få en bedre, mere åndbar regnjakke, hvis du betaler lidt ekstra for den. Du behøver dog ikke nødvendigvis have alle pengene med i byen, når du handler hos os i en af vores butikker eller her på web.

  Vi har løbende gode tilbud på regnjakker, og du finder dem nemt ved at benytte ”tilbudsfilteret” længere oppe på denne side eller ved at trykke her.

    

  Se også:

  Regnbukser

  Regnsæt

  Regnslag og regnponchoer

  Regnovertræk

  Imprægnering