Regnjakker

Her finder du vores vandtætte og åndbare regnjakker til damer – både funktionelle jakker med åndbare membraner samt regnjakker til det lille, simple behov.

  per side
  Sorter stigende

  Smarte og funktionelle regnjakker til damer 

  Uanset om du skal bruge en regnjakke til teknisk trekking, til cykelturen på arbejde eller på ferie, til hverdagens regnbyger eller til en tur i skoven i weekenden, så findes der helt sikkert en god regnjakke, som lever op til netop dine behov. 

  Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af regnjakker til damer, som gør sig godt i både skov, by og fjeld. I vores sortiment kan du finde et bredt udvalg af både korte og lange regnjakker og regnfrakker til krævende vandreture eller en regnfuld cykeltur til arbejde – og til et budget af enhver størrelse. 

  Regnjakkerne i vores udvalg er fra anerkendte kvalitetsmærker som for eksempel HaglöfsDidriksonsFjällräven og Arc’teryx og findes i et hav af forskellige modeller og med forskellige pasforme. 

  Her på vores webshop finder du desuden også altid et stort udvalg af vandtæt regntøj til damer; både funktionelle regnbuksergode regnslag og ponchoer samt praktiske regnovertræk til sko og tasker – så kan du nemt og bekvemt holde dig tør i al slags vejr. 

  I vores udvalg af dameregnjakker er der naturligvis lagt stor vægt på funktionaliteten med vandtæthed og åndbarhed, men pasformen er også et vigtigt element. Det er selvfølgelig vigtigt at være tør og varm, men det gør jo heller ikke noget, at man ser smart ud og føler sig godt tilpas samtidig. 

  Valg af regnjakke til damer

  Når du skal købe din nye regnjakke, er det en god idé at tænke over, hvad dit behov er. Du kan nemlig lige så godt købe den rigtige dameregnjakke i første forsøg, så du undgår en ubehagelig (og våd) overraskelse, når du tager den i brug. 

  På vores inspirerende blog kan du læse vores store guide til køb af regnjakker – så er du godt klædt på til at vælge en vandtæt jakke, der er til at regne med.

  Du behøver måske ikke at købe verdens dyreste jakke pumpet med finesser og funktionelle detaljer, hvis du bare skal vente på bussen i regnvejr – man kan nemlig sagtens få en lækker regnjakke til en god pris, som både holder dig tør og får dig til at se smart ud på samme tid. 

  Hvis du blot har brug for en simpel regnjakke, som kan holde dig tør i hverdagen, er der nemlig ingen grund til, at den kan alt muligt fancy, som du aldrig får brug for – og prisen stiger ofte i takt med jakkens funktionalitet og detaljer.  

  Men hvis du færdes ude i lang tid ad gangen, skal du ikke gå på kompromis med funktionaliteten. Her er det vigtigt med en god, åndbar regnjakke. 

  Skal du på cykeltur, en teknisk trekking eller måske ud at løbe trailløb på snoede skovstier i øs plaskende regnvejr, er det alfa og omega med en pålidelig regnjakke, der kan holde til lige netop den slags udfordringer. 

  Skaljakker til damer – funktionelle jakker til vådt vejr

  Tilbud på skaljakke dame - find dem her

  Skaljakker og regnjakker bliver ofte betragtet som det samme – men der er alligevel en lille forskel. Og det kan godt være, at den optimale dameregnjakke for dig faktisk er en teknisk skaljakke. 

  Forskellen på en regnjakke og en skaljakke er, at regnjakker ofte er lavet til hverdagsbrug, mens skaljakker er noget mere robuste og spækket med funktionelle detaljer, som er perfekte til når du skal bruge en vandtæt jakke til vandreture, ekstremsport eller andre aktiviteter, hvor udstyret bare skal spille max. 

  Med en skaljakke til damer får du en jakke, som er fuldstændig vand- og vindtæt. Samtidig har de ofte også en god åndbarhed, så du ikke får det helt fugtigt under jakken. Med en god dame skaljakke så kan du være mere sikker på, at du får et stykke overtøj, som kan stå imod vind og vejr. Altså både regn og blæst.

  Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af skaljakker til damer. Fælles for alle modellerne er, at de har tappede syninger, og en form for membran, som holder vandet ude og samtidig luder fugten forsvinde ud igennem jakken.

  Det er med andre ord en dame skaljakke, du skal have fat i, hvis du holder af længere ture, hvor lidt vildere vejr måske kan forekomme.

  På vores store blog finder du vores guide til skaljakker og regnjakker, hvor du kan læse mere om og blive klogere på de tekniske jakker. På den måde kan du blive inspireret til, hvilken skaljakke du skal vælge, samt hvilke fordele der er ved de forskellige modeller. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at svinge forbi en af vores butikker, hvor vi står klar til at hjælpe dig.

  Skaljakker til hverdag eller teknisk trekking? 

  Skaljakker, som også ofte kaldes hardshells, er oftest noget dyrere end regnjakker – til gengæld får man også virkelig meget kvalitet for pengene. 

  En skaljakke er nemlig fuldstændig vind- og vandtæt samtidig med, at den er åndbar. Navnet kommer da også af, at den fungerer som en ’skal’ eller et uigennemtrængeligt skjold mod vand, vind og vejr, som man kan ånde igennem. Det skyldes både jakkens konstruktion og membranen indeni. 

  En hardshell har flere lag, som både er med til at beskytte den vandtætte membran og øge jakkens funktionalitet. Med antallet af lag stiger prisen, da jakken bliver mere og mere robust og holdbar, jo flere lag den har – men skal jakken bruges hårdt eller teknisk, er flest mulige lag mest optimalt. 

  Hvor mange lag skal din skaljakke til damer have?

  Find hæjkvalitets skaljakker til damer

  Skaljakker til damer kommer i mange forskellige modeller og fåes som nævnt med forskellige antal lag.

  En 2-lagskonstruktion den billigste og mindst holdbare, da der ikke er noget ekstra lag til at beskytte membranen, men derimod oftest bare et stofnet – dog er den oplagt til hverdagsbrug, da man der ikke slider så hårdt på den. 

  En 2-lagsjakke er dog stadig et rigtig godt og funktionelt valg til let brug, og man kan gøre meget for at forlænge dens levetid. Man kan for eksempel passe på jakken ved at vaske og imprægnere den ofte samt ikke at have korte ærmer indenunder, så membranen ikke kommer i direkte berøring med huden. 

  En 2,5-lagskonstruktion er en smule mere robust end 2-lagsjakken, da det ekstra halve lag udgøres af en beskyttende overfladebehandling, der passer på membranen. En 2,5-lagsjakke er en smule dyrere end den mere simple 2-lagskonstruktion, og den er perfekt at have med til at afværge en byge. 

  Skal du dog ud at trekke med rygsæk på, klatre eller lave anden krævende sport, er en 3-lagskonstruktion klart at anbefale. Det er den mest robuste og hårdføre type skaljakke – og den dyreste. Til gengæld skal du ikke bekymre dig om, om den nu kan holde til det, du skal ud i og om den er vind- og vandtæt samt åndbar samtidig. For det er den bare.

  En skaljakke med tre lag yder bedst beskyttelse af membranen, da den er ’pakket ind’ og derved ikke er i direkte berøring med resten af dit tøj og udstyr. Derved er den nemmest at holde ren og hel – det betyder dog ikke, at den ikke stadig er yderst åndbar og lader fugt og sved fordampe ud igennem sig.  

  Uanset om du vælger en mere simpel eller teknisk skaljakke stoppet med finesser og detaljer, laves de alle i funktionelle designs, og ofte har de en eller flere smarte fetaures; det kunne være lommer på brystet, udluftning under armene eller i siden, justerbare hætter, lommer en masse, ventilationsmuligheder eller et helt minimalistisk udtryk for mindst mulig vægt. 

  Desuden er det også vigtigt at passe godt på din hardshell, så den kan holde vind og regn ude året rundt og i mange år i træk. Det kan du gøre ved at vaske og imprægnere den engang i mellem, så den ikke mister sine vandtætte, vindtætte og åndbare funktioner. 

  Du kan læse vores store plejeguide til vandtæt beklædning på bloggen. 

  Gore-Tex® jakker – til at regne med

  Man kan komme ud for lidt af hvert sådan rent vejrmæssigt, når man bor i et land som Danmark. Derfor er det også vigtigt, at ens jakke kan klare mosten – og regnen, som af og til står ned i stride strømme. 

  Når det kommer til pålidelige regnjakker, så kommer man bare ikke udenom Gore-Tex® og de vandtætte membraner i høj kvalitet. 

  Gore-Tex® membraner er vandtætte, vindtætte og åndbare – og fuld af små huller, som er 20.000 gange mindre end en vanddråbe. Det gør, at vand ikke kan trænge ind, men at fugt og damp sagtens kan passere uhindret. 

  En Gore-Tex®-membran er altså din garanti for, at din nye dameregnjakke kan bruges uanset om det støvregner eller står ned i lårfede stråler. En Gore-Tex®-regnjakke har nemlig et enormt højt vandsøjletryk, så du trygt kan danse regndans eller vandre gennem silende regn i en stille skov. 

  Normalt siger man, at en regnjakke skal have et vandsøjletryk på over 2.000 mm for at kunne siges at være vandafvisende – og over 5.000 mm for at kunne bruges i kort tid i kraftig regn eller lang tid i let regn. Skal en regnjakke kunne bruges i et par timer i kraftig regn, skal vandsøjletrykket op på over 10.000 mm. 

  Og så er der Gore-Tex®-jakken, der altid som minimum har et vandsøjletryk på 28.000 mm. Der er altså ingen grund til at tænke nærmere over, om du kan holde dig tør, hvis du har en Gore-Tex®-jakke med dig på cyklen, i skoletasken eller i rygsækken på vandreturen. 

  Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af smarte og funktionelle dameregnjakker med Gore-Tex®-membran til enhver lejlighed, til ethvert eventyr og til et ethvert budget – og der er også Gore-Tex® til praktiske herrer og til friske børn

  Det er blot at gå på opdagelse i sortimentet, og måske allerede begynde at planlægge din nye Gore-Tex®-regnjakkes jomfrutur ud i den skønne natur.

  Til når det går stærkt – regnjakker til cykel og MTB

  Når du fræser ud af skovsporet eller landevejen på to hjul, sker det jo af og til, at himlens sluser åbner sig – eller der pjasker vand op fra jorden eller din cykelmakkers hjul. Og så er det altså rart at have en god cykelregnjakke lige ved hånden, så det ikke bliver en alt for våd og gennemblødt fornøjelse. 

  Med en god cykelregnjakke og måske et regnovertræk til sko og tasker er det bare om at svinge sig op på jernhesten og give den gas – uden at skulle bekymre sig om regn eller pjask på vejene.

  I vores sortiment af regnjakker til damer har vi også et bredt udvalg af lette og praktiske regnjakker, som er gode til cykelturen; både til pendleren, mountainbikeren og racercyklisten, og du finder både lette cykeljakker til sommer samt mere isolerende vinter cykeljakker. 

  Fælles for alle cykelregnjakkerne til damer er, at deres design gør, at de er nemme at have med at gøre på cyklen – og at åndbarheden er i fokus, så du ikke koger over inden under. Nogle modeller er lange, andre er korte, og du finder både vandtætte cykelregnjakker med membran og mere vandskyende modeller med coating.

  Regnjakker til damer til en god pris

  Husk, at vi altid står klar i vores butikker til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller mangler et godt tip til din nye regnjakke. På vores store blog kan du desuden altid hente inspiration til eventyr; for eksempel er der en masse gode tips til cykelferien samt sceniske bud på cykelruter i Sydsverige.

  Der er også rig mulighed for at finde din dameregnjakke til en rigtig god pris. Du kan finde dem ved at benytte dig af tilbudsfiltret øverst til venstre på denne side.

  Og hvis du vil være blandt de første, der får besked, når vi har regnjakker til damer til en god pris, kan du med fordel melde dig ind i Eventyrsports Kundeklub – det er ganske gratis.