Løbejakker til herrer

42 Varer
Hold vind og vand ude med den helt rigtige løbejakke. Her finder du løbejakker til herrer, der dækker alle behov for beskyttelse mod vejret hele året rundt.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Funktionelle og gode løbejakker til herrer

Når man løber, er det mest optimalt at kunne styre kroppens temperatur for at undgå overophedning eller underafkøling. Derfor er det vigtigt, at ens løbejakke er åndbar. 

Løbejakken er det yderste lag og kan have flere forskellige egenskaber efter behov. En løbejakke kan være relevant hele året rundt, men bruges typisk i kolde og våde perioder.

Det er vigtigt, at en løbejakke ikke bliver for tyk og varm, da man herved mister fleksibiliteten i at holde kroppen tempereret. Som løber ønsker man en løbejakke i lette og åndbare materialer, så vægten holdes nede og sveden bedst muligt kommer væk fra kroppen. 

Samtidig skal stoffet være fleksibelt og bevægelsesfriheden være så stor som mulig.

Det er vigtigt, at størrelsen passer. Er løbejakken for lille, er der ikke noget luft under jakken til at isolere. Er løbejakken for stor, vil den blafre og være generende, når du bevæger dig.

Her på siden finder du vores store udvalg af funktionelle løbejakker til herrer. Hos Eventyrsport har vi desuden et bredt udvalg af løbeudstyr til mænd samt masser af løbetøj, -udstyr og løbejakker til damer

I vores sortiment finder du kun de bedste løbejakker til herrer fra anerkendte mærker som FusionSalomonDOXAMontaneCraftNew Balance og Adidas.

Vindafvisende løbejakker til de lune dage

Nogle dage er det lige køligt nok til at undvære løbejakken – men det er samtidig for varmt til at have noget på, som er for tæt og får dig til at overophede. Her er en vindskyende løbejakke et rigtig godt valg, da jakken kan skærme dig uden at varme. 

Vindskyende løbejakker er nemlig helt lette løbejakker af tyndt stof, som yder minimalbeskyttelse mod vinden, og som ikke varmer kroppen. På den måde kan du løbe, mens du holder vinden eller brisen lidt på afstand, uden at du får det for varmt inde under jakken. 

Vindtætte løbejakker til blæsende ture

De inderste lag i en løbers påklædning bliver våde af sved, og derfor er det vigtigt at kunne afvise vinden for at undgå, at du bliver kold og klam.

En vindtæt jakke bryder den afkølende blæst og holder dig varm, selvom de svedtransporterende inderlag er våde. En vindtæt løbejakke er ikke nødvendigvis vandtæt, men vil som regel være ret vandafvisende over en kortere periode med meget let regn. 

En vindtæt løbejakke er lettere end en vandtæt løbejakke, da den vandtætte membran vejer mere. Derfor er det også et meget let og kompakt valg, hvis du ikke har det store behov for ly fra regnen undervejs på din løbetur. 

Løberegnjakker til herrer – holder dig tør på turen

Uanset om du skal ud at sætte en ny PR eller bare skal løbe en tur langs stranden, så har du de bedste forudsætninger for at yde optimalt, hvis du kan bevæge dig frit. Og det er netop her, at dit gode løbetøj kommer ind i billedet. 

For det kan jo ske, at det danske vejr beslutter sig for, at dagens løbetræning bliver i regnvejr. Men med en rigtig god vandtæt og vindtæt løbejakke til herrer er der intet, ikke engang blæsende dage eller regnbyger, der står imellem dig og den åbne asfalt eller de snoede skovstier. 

Du skal dog holde dig for øje, at vandtæthed går lidt ud over åndbarheden. Man kan nemlig ikke undgå, at de vandtætte modeller med membraner er mere tætte og derved mindre åndbare end de vandskyende løberegnjakker uden membran.  

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af funktionelle løbejakker til våde dage; både de fuldstændig vind- og vandtætte samt de mere åndbare vandskyende modeller – og der er helt sikkert også en, der lever op til dine behov. 

Vandskyende eller vandtæt løbejakke? 

De bedste løbejakker er dem, der bliver brugt og ikke bare hænger i skabet. Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvad dit behov for vandtæthed er, før du køber en ny løbejakke. 

For måske har du ikke behov for, at din løberegnjakke kan holde dig tør i flere timer i streg – måske skal den blot kunne holde til små byger af kort varighed på din daglige træningstur

Hvis det er tilfældet, så er det ofte nok at købe en let og vandskyende løbejakke, så du kan holde dig varm og tør på de kortere ture uden at skulle slæbe en masse ekstra vægt rundt. Og da jakken ikke er så tæt som de vandtætte modeller, kan du stadig holde sveden væk, så du ikke overopheder. 

Man kommer nemlig ikke udenom, at man går på kompromis med åndbarheden, hvis man skruer op for vandtætheden. Og da jakken helst skal bruges, er det muligvis overkill at købe en vandtæt løberegnjakke, hvis du alligevel ikke skal ud i det vejr, der giver den sin berettigelse.

Men hvis du rent faktisk skal løbe igennem regn, sne eller andet vådt nedbør i flere timer i streg og har brug for at holde vejr og vind på afstand, så er en vandtæt løberegnjakke nok en meget god idé. Hvis alternativet er, at man alligevel bliver våd og kold af regnen, kan man lige så godt holde lidt på varmen og samtidig holde regnen ude. 

En vandtæt regnjakke til løb leverer nemlig også god isolering og beskyttelse mod vinden, hvis vejret virkelig er voldsomt, eller hvis det er køligt. Derfor kan løberegnjakker med membraner også ofte gøre det rigtig fint på for eksempel vandreturen, hvor der kan være samme behov for vandtæt beklædning. 

Vandtætte løberegnjakker fås i flere udgaver og med forskellige grader af vandtæthed. Nogle er med membraner, som for eksempel Gore-Tex®, mens andre er med brandets egne membraner. Husk, at du altid kan blive klogere på de enkelte produkter inde i deres beskrivelser. 

Løberegnjakkers vandtæthed – nice to know, inden du køber

En løbejakke kan variere i vandtæthed, og oplevelsen af vandtætheden vil være afhængig af mængden af regn samt tiden, man opholder sig ude i. 

Hvis du skal løbe, når det regner, og ønsker at holde dig tør i forhold til det udefrakommende vand, er det derfor nødvendigt at købe en løbejakke med vandtæt membran.

Vandtætheden i beklædning opgøres i vandsøjletryk, som man også kender fra telte. Der findes flere forskellige definitioner af, hvilket niveau af vandsøjletryk, der passer bedst til diverse typer og intensiteter af nedbør.

Her kan du få et vejledende overblik: 

 • Op til 8.000mm: Kan bruges i let/moderat regn over en kortere periode på ca. 30 minutter
 • 8.000-12.000 mm: Kan bruges i kraftigere regn i et par timer eller let regn i lang tid
 • Over 12.000 mm: Kan bruges i kraftig regn over længere tid

Pas godt på din løbejakke

Bemærk, at effekten af vandsøjletrykket kan være afhængig af antal vaske, imprægneringer og løberegnjakkens alder. Hvis man bruger en vandtæt løbejakke, når det er varmt, bliver den hurtigt for tæt og svedproduktionen for stor – og vær opmærksom på, at sved ikke ligefrem er membraners bedste ven.

Hvis du bruger din løberegnjakke ofte, er det en god idé at vaske og imprægnere den ind imellem. På vores store blog finder du en god guide til, hvordan du bedst passer på din løbejakke, så den holder til mange, mange ture sammen med dig.