Anorakker

37 Varer
En anorak er kort fortalt en jakke, der tages over hovedet - og dem finder du her. Ikke i skind som den oprindelige grønlandske, men ofte i G-1000® som de mange modeller fra Fjällräven, som er stærkt repræsenteret her sammen med Tierra og Helly Hansen.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Anorakker til hele familien

En anorak er lidt af en klassiker, når det kommer til overtøj til outdoorbrug. Anorakken har en særegen udformning, der gør den ideel til især brug i blæsevejr. Hos os kan du få anorakker til både mænd, damer, drenge og piger, så hele familien kan komme på tur i lækre anorakker, der beskytter mod vinden.

I vores udvalg af anorakker er Fjällräven og Lundhags særdeles godt repræsenteret, men du finder også en del jakker fra mærket Haglöfs samt flere andre. I kategorien har vi både anorakvinterjakker, vandtætte anorakker samt anorakker til mange andre formål.

Hvad er en anorak?

En anorak er en jakke, der tages på over hovedet. Ordet anorak kommer fra det grønlandske ord ”anore”, der betyder vind. Anorakken har altså sit navn fra, at det er en jakke, der er særligt god i blæsevejr. Den har en lynlås på fronten, men den kan ikke åbnes hele vejen ned, og dette gør anorakken til en rigtig god jakke, hvis du skal ud i blæsevejr. En lang lynlås kan nemlig være et svagt punkt på jakker, hvor vinden kan snige sig ind og dermed køle dig ned. Det er dog ikke et problem i en anorak. En anorak har en hætte og ofte også en stor brystlomme til opbevaring af småting.

Oprindeligt stammer anorakken fra eskimoerne, der lavede anorakker af pels. Siden da er der sket lidt med materialerne, der bruges til at lave anorakker af, så anorakker af pels finder du ikke i vores udvalg. Men du kan dog finde anorakker med pelskant på hætten, så ansigtet får ekstra beskyttelse mod vinden. Jakkens udformning gør, at du sagtens kan bruge en anorak som vinterjakke, da hætten også kan give god beskyttelse mod sne og andet nedbør.

I midten af 1900-tallet begyndte anorakker at blive populære som skijakker i Europa og USA. I dag ser man stadig anorakker blive brugt til skisport, og de er meget udbredte især i Skandinavien. Også snowboardere og freestylere har taget anorakken til sig, og de unge trendsættere i disse former for skisport ses jævnligt med anorakker på.

Du kan selvfølgelig også sagtens bruge en anorak til hverdagsbrug, hvis du bare gerne vil have en lækker, vindtæt jakke, der både er smart og praktisk på samme tid.

Find din nye anorak hos Eventyrsport 

Hos os finder du anorakker til alle formål; vi har både vindtætte og vandtætte anorakker, anorakvinterjakker, anorakker til børn, mænd og kvinder samt anorakker i alle størrelser. Leder du efter et bestemt mærke, en bestemt størrelse eller en særligt bæredygtig model, kan de bruges vores forskellige filtre ude i kolonnen til venstre, når du scroller længere op på siden.

I kolonnen finder du også filteret ”kun tilbud”, der kan hjælpe dig med at finde en kvalitetsanorak til en god pris.

Mangler du et isolerende mellemlag til anorakken, så kan du tage et kig på vores fleeces, der kan give god varme, hvis du vælger en lag-på-lag opbygning af dit outdoor outfit. Skal anorakken med på skitur, har vi selvfølgelig også masser af skiundertøj og skibukser til hele familien.