Skibukser

51 Varer

Her finder du skibukser til både voksne og børn. Der er modeller med og uden for, og nogle af dem har membran, f.eks. Gore-Tex®. Seler, snefang og andet godt er rigt repræsenteret.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Gode skibukser til hele familien

Når turen går mod sneklædte bjerge og ugen skal bruges med fødderne solidt plantet i skistøvlerne, så er det rette skitøj næsten lige så vigtigt som selve skiene. Det er specielt vigtigt, at du har et par gode kvalitetsskibukser med den rette pasform, for at sikre en optimal bevægelsesfrihed i benene. For det er fødder og ben, der gør det største stykke arbejde, når du skal suse afsted på ski.

Hos Eventyrsport kan du blive klædt på fra top til tå, inden du tager på skitur. Her på siden finder du vores store udvalg af skibukser. Vi har skibukser til herrerdamer og børn i alle aldre, og der er modeller med seler til skibukser, 3/4 ben, billige skibukser samt meget andet.

Du finder bukser fra populære og anerkendte mærker som Haglöfs, Peak PerformanceDidriksonsHelly HansenThe North Face og mange flere.

Hvilke skibukser skal du vælge?

Et par skibuksers fornemste opgave er at holde dig varm og tør. For de fleste af os er en tur i sneen næsten uundgåelig, når vi skal holde balancen i fuld fart ned at løjperne. Når man kommer helt ned at ligge, så er det vigtigt, at der er god polstring i bukserne, både så man ikke bliver våd og kold, og så hjælper de også til at afbøde de værste skader.

Men skibukser er ikke bare skibukser. Når du skal købe skibukser skal du overveje, hvilke krav du stiller til dem.

Vores skibukser i Eventyrsport er typisk med aftagelige seler, snefang og skibeskyttelse nederst i benene. Med det kan du klare skiferien, men er du mere ihærdig, vil du nok kigge efter modellerne med ventilationsåbninger, fancy lommer og en masse andre små og skismarte detaljer.

Du kan læse mere om, hvad de enkelte bukser har at tilbyde, når du klikker dig ind på modellerne. Vi har modeller med lange ben og andre med 3/4 ben, de fungerer fantastisk sammen med lange skistrømper og -støvler. På de enkelte produktsider kan du også finde ud af, om der er seler til skibukserne, og om selerne eventuelt kan tages af. 

Passer skalbukser eller forede skibukser bedst til dig?

Om bukserne skal være med isolerende foring er op til din indre frossenpind. Måske kan du nøjes med et par skalbukser, der beskytter mod vind og vejr? Eller måske et par bukser med god isolering, der sikrer dig ekstra varme på de kolde dage, passer bedre til dig? Når du skal vælge skibukser afhænger det af, hvor aktiv du skal være, imens du står på ski, og hvor koldt et land du skal til.

Skalbukser: Den koldeste udgave af skibukser

Skalbukser har ingen isolering, men er blot en vind- og vandtæt yderlag. Med sådan et par, er det nemt for dig at regulere varmen. Husk altid et par gode varme skiunderbukser under. Her kan du enten vælge nogle i merinould eller polyester alt afhængig af, hvor varmt det skal være.

Hvis du vælger skalbukser, har du måske brug for et par skiunderbukser i en varmere kvalitet, end dem du ville have under et par forede bukser.

Vær sikker på at holde varmen i forede skibukser

Forede skibukser har en super god isoleringsevne, og de er det helt oplagte valg til de virkelig kolde dage i sneen. Hvis du nemt fryser, er det en god løsning at vælge et par forede bukser. Med sådan et par er du nemlig sikret altid at kunne holde varmen.

Hvad er softshell skibukser?

Ind imellem kan du også støde på softshell skibukser, der adskiller sig fra både skalbukser og forede skibukser. Softshell skibukser er bukser til ski lavet i et blødt og let strækbart materiale, der giver god bevægelsesfrihed, og som også er enormt behageligt at have på.

Softshell skibukser er dog ikke ligeså vandtætte som et par skalbukser, og de har ikke ligeså meget isolering som et par forede skibukser. Softshell skibukser er typisk ikke varme nok i sig selv, da de ikke har et varmt for, men du kan jo vælge at supplere med flere mellemlag under et par softshell skibukser. De egner sig derfor bedst til dig, der har behov for masser af bevægelsesfrihed, når du står på ski, og som samtidig kan gøre plads til et godt isolerende lag under.

Hvordan skal skibukser sidde?

Vi har vendt det kort tidligere, for det er vigtigt, at dine skibukser sidder rigtigt. Men spørgsmålet er så bare "hvordan skal skibukser sidde?". Det kan naturligvis være en smagssag, hvordan man ønsker at ens skibukser skal sidde, men vi har alligevel prøvet at liste nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, når du skal vælge dine næste skibukser.

For at sikre en god isolering mod kulde og sne, skal skibukserne sidde, så de sidder tæt omkring taljen, hofterne og lårene. Det er dog vigtigt at have en god bevægelsesfrihed, så du kan bevæge dig frit på skråninger og i terræn. Derfor skal skibukserne sidde, så så de ikke sidder for stramt eller for løst, da dette kan påvirke både isoleringsevnen og bevægelsesfriheden.

Bukserne skal også have den rette længde, så de når ned til anklerne og dækker støvlerne - brug gerne benskårene til at justere, så skibukserne ikke sidder fast i støvlerne.

Hvordan undgår du, at dine skibukser strammer?

Størrelserne kan variere fra brand til brand, så det er altid en god idé at måle dig rundt om taljen og hofterne for at sikre, at du opnår den rette pasform og dermed undgår, at dine skibukser strammer.

Vi har samlet størrelsesguides for de enkelte brands, som kan hjælpe dig med at finde netop den størrelse, du skal bruge.

Hvorfor er vandtætte skibukser vigtige?

Det er en god idé, at vælge et par gode vandtætte og åndbare skibukser, så de kan holde vand og sne ude samtidig med, at de giver sved og fugt mulighed for at slippe ud. På den måde undgår du at blive våd og kold.

For at finde ud af, hvor gode dine skibukser er til at holde vandet ude, skal du kigge efter hvor stort et vandsøjletryk, de kan modstå. Det er en god idé at vælge et par skibukser med et vandsøjletryk på 5.000-10.000 mm, så er du sikker på, at de kan holde vand ude.

Hvis du står på snowboard, er det en god idé at investere i et par bukser med et højere vandsøjletryk, da snowboardere oftere har direkte kontakt til sneen end skiløbere.

Det er ikke sikkert, at det altid er nødvendigt med et par helt vandtætte bukser. Måske kan du nøjes med et par, der er vandtætte på knæ og bag, da det er de områder, som har mest kontakt med sneen.

Hvis du vil blive lidt klogere på vandsøjletryk i både regn- og skitøj, har vi lavet en artikel, der hedder; Vandsøjletryk i tøj.

Hvordan kan du forhindre sne i at komme ind i dine skibukser?

Mange skibukser er udstyret med et snefang i buksebenet, som kan sættes over støvlerne og dermed forhindre, at der kommer sne ned i støvlerne. Har dine skibukser ikke snefang? Så kan du købe et par gamacher, som kan sættes udenpå dine bukser og dække hele benet ned til dine støvler – på den måde undgår du også sne i støvlerne.

Derudover er det vigtigt, at dine skibukser sidder korrekt. Sørg for at bukserne sidder stramt og justeret på din talje, så der ikke kan komme sne ind – sørg også for at alle knapper, velcrolukninger og lynlåse er lukket, så sneen ikke kan trænge ind. Skab også gerne et tæt forseglet lag omkring dine ben ved at bruge skiunderbukser under skibukserne.

Ved at følge disse råd kan du minimere risikoen for, at der kommer sne ind i dine skibukser og holde dig varm og tør hele dagen.

Skibukser til de mindste

Når du skal finde et par gode skibukser til børnene, er det en god idé at vælge en model med en god isoleringsevne. Børn er nemlig ikke altid lige så gode som voksne til at sige til, når de fryser. Og man skal ikke lade kulden spolere en hel dag i sneen. Det er derfor en rigtig god idé at vælge en vis mængde isolering i bukserne.

Det er også vigtigt, at der ikke kommer sne op under tøjet, når de mindste tumler rundt i sneen. Vælg derfor et par bukser med snefang og seler, så bukserne umuligt kan glide ned. Til de helt små børn er en varm flyverdragt dog det allerbedste valg.

Vi har også modeller med aftagelige seler, så det er muligt at skifte, hvis barnet senere foretrækker bukser uden seler, måske i sæsonen efter. For i flere af vores modeller til børn kan benlængden forlænges med et par centimeter, så bukserne kan holde en sæson ekstra. Så slipper du for at skulle købe nye skibukser til børnene hvert år.

Hvordan vasker man skibukser?

Den bedste måde at vaske skibukser, er ved at følge vaskeanvisningen på dine skibukser for at sikre, at vandtætheden og åndbarheden opretholdes. Det er også vigtigt at huske, at dine skibukser med tiden kræver særlig pleje eller rengøring for at sikre, at de forbliver vandtætte og åndbare.

Mangler vaskeanvisningen? Så fortvivl ikke; vi har nogle gængse regler, som du kan følge, hvis dine skibukser trænger til en vask.

Sørg for, at alle lynlåse og knapper er lukkede, så du undgår, at de bliver skadet under vask. 
Vælg herefter et skånsomt vaskeprogram på lave grader og brug en mild vaskemiddel, som er beregnet til vask af tøj.

Når skibukserne skal tørres, så lad dem lufttørre, da den høje varme i tørretumbleren kan forårsage skade eller krympe materialet. 

Hvor længe holder et par skibukser typisk?

Holdbarheden i skibukser varierer afhængigt af kvalitet, materiale og konstruktion. Derudover hænger det selvfølgelig også sammen med, hvor tit du bruger dine skibukser og hvor godt, du plejer dem.

Skibukser af højere kvalitet bliver ofte fremstillet i mere holdbare materialer som Gore-Tex® og andre membraner. De kan derfor tit holde i flere sæsoner og endda flere år, hvis du passer ordentligt på dem.

Hvordan kan du opbevare dine skibukser korrekt?

Der er et par trin, du kan følge for at sikre, at dine skibukser holder mere end én sæson.

 • Sørg for at bukserne er rene, inden du pakker dem væk
 • Opbevar dem et tørt sted med god ventilation og uden direkte sollys
 • Vend skibukserne på vrangen, så du beskytter membranen og dermed opretholder vandtætheden og åndbarheden
 • Fold dem forsigtigt eller hæng dem op på en blød bøjle, så du undgår permanente knæk i stoffet

Hvordan undgår du, at dine skibukser får huller?

Sørg først og fremmest for, at dine skibukser har den rigtige størrelse, så de ikke strammer, og du har den rigtige bevægelsesfrihed.

Derudover er der de oplagte ting, som at undgå skarpe genstande i nærheden af bukserne. Men sørg også for at bruge knæbeskyttelse, da knæene ofte er de mest udsatte områder og dem, som bliver slidt hurtigst.

Mangler du mere til skiferien?

Måske det ikke kun er skibukser der mangler, før I er klar til skiferien? Ved at klikke på linkene herunder, finder du alt du kunne mangle til turen.

Find billige skibukser til hele familien

En skitur i sig selv kan være en dyr fornøjelse, og skal du og resten af familien også ud og investere i helt nyt skitøj til ferien, vil I helt sikkert sætte pris på at kunne få billige skibukser til alle familiemedlemmer.

Hos os finder du altid gode tilbud på udstyr og skitøj, så du kan finde billige skibukser, der matcher jeres behov. Du finder alle vores billige skibukser ved at bruge filteret ”kun tilbud” i venstre kolonne længere oppe på siden.