Skibukser

Her finder du skibukser til både voksne og børn. Der er modeller med og uden for, og nogle af dem har membran, f.eks. Gore-Tex®. Seler, snefang og andet godt er rigt repræsenteret.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  Gode skibukser til hele familien

  Når turen går mod sneklædte bjerge og ugen skal bruges med fødderne solidt plantet i skistøvlerne, så er det rette skitøj næsten lige så vigtigt som selve skiene. Det er specielt vigtigt, at du har et par gode kvalitets skibukser med den rette pasform, for det sikre en optimal bevægelsesfrihed i benene. For det er fødder og ben, der gør det største stykke arbejde, når du skal suse afsted på ski.

  Hos Eventyrsport kan du blive klædt på fra top til tå, inden du tager på skitur. Her på siden finder du vores store udvalg af skibukser. Vi har skibukser til herrer, damer og børn i alle aldre.

  Du finder bukser fra populære og anerkendte mærker som Haglöfs, Peak Performance, Didriksons, Helly Hansen, The North Face og mange flere.

  Hvilke skibukser skal du vælge?

  Et par skibuksers fornemmeste opgave er at holde dig varm og tør. For de fleste af os er en tur i sneen næsten uundgåelig, når vi skal holde balancen i fuld fart ned at løjperne. Når man kommer helt ned at ligge, så er det vigtigt, at der er god postring i bukserne, både så man ikke bliver våd og kold, og så hjælper de også til at afbøde de værste skader.

  Men skibukser er ikke bare skibukser. Når du skal købe skibukser skal du overveje, hvilke krav du stiller til dem.

  Vores skibukser i Eventyrsport er typisk med aftagelige seler, snefang og skibeskyttelse nederst i benene. Med det kan du klare skiferien, men er du mere ihærdig, vil du nok kigge efter modellerne med ventilationsåbninger, fancy lommer og en masse andre små og skismarte detaljer.

  Du kan læse mere om, hvad de enkelte bukser har at tilbyde, når du klikker dig ind på modellerne. Vi har modeller med lange ben og andre med 3/4 ben, de fungerer fantastisk sammen med lange skistrømper og -støvler.

  Passer skalbukser eller forede skibukser bedst til dig?

  Om bukserne skal være med isolerende foring er op til din indre frossenpind. Måske kan du nøjes med et par skalbukser, der beskytter mod vind og vejr? Eller måske et par bukser med god isolering, der sikrer dig ekstra varme på de kolde dage, passer bedre til dig? Når du skal vælge skibukser afhænger det af, hvor aktiv du skal være, imens du står på ski, og hvor koldt et land du skal til.

  Skalbukser, den koldeste udgave

  Skalbukser har ingen isolering, men er blot en vind- og vandtæt yderlag. Med sådan et par, er det nemt for dig at regulere varmen. Husk altid et par gode varme skiunderbukser under. Her kan du enten vælge nogle i merinould eller polyester alt afhængig af, hvor varmt det skal være.

  Hvis du vælger skalbukser, har du måske brug for et par skiunderbukser i en varmere kvalitet, end dem du ville have under et par forede bukser.

  Vær sikker på at holde varmen i forede skibukser

  Forede skibukser har en super god isoleringsevne, de er det helt oplagte valg til de virkelig kolde dage i sneen. Hvis du nemt fryser, er det en god løsning at vælge et par forede bukser. Med sådan et par er du nemlig sikret altid at kunne holde varmen.

  Hvordan skal skibukser sidde?

  Vi har vendt det kort tidligere, men det er vigtigt, at dine skibukser sidder rigtigt, men spørgsmålet er så bare "hvordan skal skibukser sidde?". Det kan naturligvis være en smagssag, hvordan man ønsker at ens skibukser skal sidde, men vi har alligevel prøvet at liste nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, når du skal vælge dine næste skibukser.

  For at sikre en god isolering mod kulde og sne, er det vigtigt, at skibukserne sidder tæt omkring taljen, hofterne og lårene. Det er dog vigtigt at have en god bevægelsesfrihed, så du kan bevæge dig frit på skråninger og i terræn. Skibukserne må derfor hverken sidde for stramt eller for løst, da dette kan påvirke både isoleringsevnen og bevægelsesfriheden.

  Bukserne skal også have den rette længde, så de når ned til anklerne og dækker støvlerne - brug gerne benskårene til at justere, så skibukserne ikke sidder fast i støvlerne.

  Hvordan undgår du, at dine skibukser strammer?

  Størrelserne kan variere fra brand til brand, så det er altid en god ide at måle dig rundt om taljen og hofterne for at sikre, du opnår den rette pasform og dermed undgår, at dine skibukser strammer.

  Vi har samlet størrelsesguides for de enkelte brands, som kan hjælpe dig med at finde netop den størrelse, du skal bruge.  

  Hvorfor er vantætte skibukser vigtige? 

  Det er en god ide, at vælge et par gode vandtætte og åndbare skibukser, så de kan holde vand og sne ude samtidig med, at de giver sved og fugt mulighed for at slippe ud. På den måde undgår du at blive våd og kold.

  For at finde ud af, hvor gode dine skibukser er til at holde vandet ude, skal du kigge efter hvor stort et vandsøjletryk, de kan modstå. Det er en god ide vælge et par bukser med et vandsøjletryk på 5.000-10.000 mm, så er du sikker på, at de kan holde vand ude.

  Hvis du står på snowboard, er det en god ide at investere i et par bukser med et højere vandsøjletryk, da snowboardere oftere har direkte kontakt til sneen end skiløbere.

  Det er ikke sikkert, at det altid er nødvendigt med et par helt vandtætte bukser. Måske kan du nøjes med et par, der er vandtætte på knæ og bag, da det er de områder, som har mest kontakt med sneen.

  Hvis du vil blive lidt klogere på vandsøjletryk i både regn- og skitøj, har vi lavet en artikel, der hedder; Vandsøjletryk i tøj.

  Hvordan kan du forhindre sne i at komme ind i dine skibukser?

  Mange skibukser er udstyret med et snefang i buksebenet, som kan sættes over støvlerne og dermed forhindre, at der kommer sne ned i støvlerne. Har dine skibukser ikke snefang? Så kan købe et par gamacher, som kan sættes udenpå dine bukser og dække hele benet ned til dine støvler – på den måde undgår du også sne i støvlerne.

  Derudover er det vigtigt, at dine skibukser sidder korrekt. Sørg for at bukserne sidder stramt og justeret på din talje, så der ikke kan komme sne ind – sørg også for at alle knapper, velcolukninger og lynlåse er lukket, så sneen ikke kan trænge ind. Skab også gerne et tæt forseglet lag omkring dine ben ved at bruge skiunderbukser under skibukserne.

  Ved at følge disse råd kan du minimere risikoen for, at der kommer sne ind i dine skibukser og holde dig varm og tør hele dagen.  

  Skibukser til de mindste

  Når du skal finde et par gode skibukser til børnene, er det en god ide, at vælge en model med en god isoleringsevne. Børn er nemlig ikke altid lige så gode som voksne til at sige til, når de fryser. Og man skal ikke lade kulden spolere en hel dag i sneen. Det er derfor en rigtig god ide at vælge en vis mængde isolering i bukserne.

  Det er også vigtigt, at der ikke kommer sne op under tøjet, når de mindste tumler rundt i sneen. Vælg derfor et par bukser med snefang og seler, så bukserne umuligt kan glide ned. Til de helt små børn er en varm flyverdragt dog det allerbedste valg.

  Vi har også modeller med aftagelige seler, så det er muligt at skifte, hvis barnet senere foretrækker bukser uden seler, måske i sæsonen efter. For i flere af vores modeller til børn kan benlængden forlænges med et par centimeter, så bukserne kan holde en sæson ekstra. Så slipper du for at skulle købe nye skibukser til børnene hvert år.

  Hvordan kan du vaske dine skibukser?

  Det er vigtigt at følge vaskeanvisningen på dine skibukser for at sikre, at vandtætheden og åndbarheden opretholdes. Det er også vigtigt at huske, at dine skibukser med tiden kræver særlig pleje eller rengøring for at sikre, at de forbliver vandtætte og åndbare. 

  Hvor længe holder et par skibukser typisk?

  Holdbarheden varierer afhængigt af kvalitet, materiale og konstruktion. Derudover hænger det selvfølgelig også sammen med, hvor tit du bruger dine skibukser og hvor godt, du plejer dem.

  Skibukser af højere kvalitet bliver ofte fremstillet i mere holdbare materialer som gore-tex og andre membraner. De kan derfor tit holde i flere sæsoner og endda flere år, hvis du passer ordentlig på dem.

  Hvordan kan du opbevare dine skibukser korrekt?

  Der er et par trin, du kan følge for at sikre, at dine skibukser holder mere end én sæson.

  • Sørg for at bukserne er rene, inden du pakker dem væk
  • Opbevar dem et tørt sted med god ventilation og uden direkte sollys
  • Vend skibukserne på vrangen, så du beskytter membranen og dermed opretholder vandtætheden og åndbarheden
  • Fold dem forsigtigt eller hæng dem op på en blød bøjle, så du undgår permanente knæk i stoffet

  Hvordan undgår du, at dine skibukser får huller?

  Sørg først og fremmest for at dine skibukser har den rigtige størrelse, så de ikke strammer, og du har den rigtige bevægelsesfrihed.

  Derudover er der de oplagte ting, som at undgå skarpe genstande i nærheden af bukserne. Men sørg også for at bruge knæbeskyttelse, da knæene ofte er de mest udsatte områder og dem, som bliver slidt hurtigst.

  Mangler du mere til skiferien?

  Måske det ikke kun er skibukser der mangler, før I er klar til skiferien? Ved at klikke på linksene herunder, finder du alt du kunne mangle til turen.