Skiundertøj

138 Varer

Her finder du varmt skiundertøj til kolde dage og til både alpin og langrend. Vi har bl.a. skiundertøj i merinould og polyester, og der er både undertøj til voksne og børn.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Skiundertøj holder hele familien varm i sneen

Du kan næsten mærke, at det kilder lidt i skiene, allerede når du lige er kommet hjem fra den seneste skiferie; du vil afsted på ski hurtigst muligt igen. Rigtig mange mennesker bliver så glade for skiferier, at de tager afsted igen og igen år efter år.

Et af succeskriterierne for en skiferie er, at du har det rigtige tøj på helt fra inderst til yderst - ellers bliver det en kold og måske også våd fornøjelse at stå på ski, og sandsynligheden for, at du har lyst til at tage af sted igen, bliver lidt mindre.

For at få det rigtige skitøj på, kan du passende starte med skiundertøjet. Skiundertøj kan holde dig både varm og tør indefra, så du får de bedste forudsætninger for at blive på skiene hele dagen.

Her på siden har vi skiundertøj til hele familien til både alpin og langrend. Vi har masser af skiundertøj i merinould samt andre materialer fra kvalitetsmærker som Icebreaker, Helly Hansen og Ulvang.

Sådan finder du det bedste skiundertøj

Det er svært at sige, at ét sæt skiundertøj frem for et andet er det entydigt bedste skiundertøj. Der findes nemlig både forskellige udformninger og materialer, som gør, at det bedste skiundertøj i én situation ikke nødvendigvis er det bedste i en anden. Derfor skal du gøre dig nogle overvejelser om for eksempel materialevalg og pasform, før du køber.

Uld er et rigtig godt valg til skiundertøj, når du kigger på materiale, men du kan også vælge varmt skiundertøj i syntetiske materialer. Der er ret stort forskel på de to, og det kan du læse mere om herunder.

Skiundertøj i uld

Vælger du skiundertøj i uld, behøver det slet ikke at være en kradsende affære, som det ellers godt kan lyde som. Flere former for uld er nemlig meget bløde, og især merinould, som der laves masser af skiundertøj af, er ekstra blødt. Skiundertøj i merinould har nemlig meget tynde fibre, og derfor er der ikke mange mennesker, der vil opleve, at denne form for uld er ubehageligt at have på.

Skiundertøj i uld har mange fordele; det er varmt, når der er behov for det, men kan også holde dig lidt køligt, hvis det er nødvendigt, det absorberer vand og isolerer, selvom det er vådt, og så er det naturligt lugthæmmende. Det er faktisk næsten ikke til at få øje på ulemperne.

Der er dog nogle enkelte små ulemper ved skiundertøj i merinould eller andet uld. Det er for eksempel lidt tungere end skiundertøj i syntetiske materialer. Derudover tørrer det ikke ligeså hurtigt. Men skiundertøj i uld er til gengæld et rigtig godt valg, hvis du skal ud på ski i rigtig koldt vejr, fordi det har så god en isolerende evne. Og selvom det er lidt tungere end andre materialer, behøver du ikke have nær så mange sæt skiundertøj med, fordi merinould og andet uld ikke lugter nær så meget.

Hvor mange sæt skiundertøj du skal have med, afhænger både af, hvilket materialer du vælger, hvor meget du sveder, og hvor længe du er afsted. Du kan for eksempel godt nøjes med tre-fire skiundertøjssæt i merinould til en uge, men du vil have behov for et skiundertøjssæt pr. dag, hvis du vælger syntetisk stof.

Skiundertøj i syntetiske materialer

Vælger du skiundertøj i syntetiske materialer, får du noget skiundertøj, der er rigtig godt til at transportere fugt væk fra kroppen. Det tørrer også rigtig hurtigt. Det er altså effektivt til at holde dig tør, og det fungerer rigtig godt, hvis du skal være virkelig aktiv og forventer, at du kommer til at svede.

Dog er skiundertøj i syntetiske materialer ikke lugthæmmende på samme måde som uld, så derfor vil det være nødvendigt at have flere sæt med. Det er til gengæld lettere vægtmæssigt end uld, så det vil ikke veje nær så meget, hvis du pakker flere sæt.

Skiundertøj i bomuld

Du kan enkelte steder finde skiundertøj i bomuld, men dette anbefales ikke at have med på skiferie. Skiundertøj i bomuld er nemlig ikke særligt effektivt til at transportere sved, og det vil resultere i, at du bliver både våd og kold, når du sveder.

Brug skiundertøj som en del af 3-lags-princippet

Skiundertøj er blot det inderste lag, når du skal stå på ski, og du har selvfølgelig brug for mere end bare skiundertøj. Du kan bruge skiundertøj som inderlag i en tøjkonstruktion med tre lag, også kaldet lag-på-lag eller 3-lags-princippet. Skiundertøj fungerer som et lag, der skal holde kroppen tør, så du ikke køles for meget ned, når sveden transporteres væk, og så du har det behageligt.

Det, du skal have udover skiundertøjet, er et isolerende mellemlag. Det kan for eksempel være en striktrøje i uld, men det kan også være en lækker fleece, eller en tynd dunjakke. Der er rigtig mange muligheder, og det handler mest om, hvor meget du plejer at fryse, og hvilket materiale du bedst selv kan lide.

Yderst har du en skijakke og et par skibukser, der skal beskytte dig mod elementerne - for eksempel vand eller vind. Hos os kan du både finde et stort udvalg af mellemlag og yderlag, så du kan finde det helt rette skitøj til at tage udover dit skiundertøj.

Skiundertøj med forskellig pasform

For at finde det bedste skiundertøj til dig, kan du også se efter skiundertøj med forskellige pasformer. Er du meget kuldskær, kan det for eksempel være en god idé at se på, om du kan finde et skiundertøjssæt med høj hals, så du kan skærme halsen for kulde udefra.

Tænk også over, om du har behov for skiundertøj med varme i den forstand, om det skal være skiundertøj med lange eller korte ærmer. Er du meget kuldskær, eller skal du stå på ski i meget koldt vejr, kan det være en god idé at vælge skiundertøj med varme i form af lange ærmer eller vamset uld.