Oppustelig liggeunderlag

19 Varer

Her finder du vores store udvalg af både selvoppustelige liggeunderlag og oppustelige liggeunderlag – perfekte til alt fra vandreture og trekking til camping.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Gode selvoppustelige og oppustelige liggeunderlag

Et godt liggeunderlag er alfa og omega, hvis du vil have en god nattesøvn, når du er på farten. Det er nemlig ikke nok med en lun sovepose, hvis du vil holde dig varm og sove godt – det, du ligger på, skal også skærme dig fra jordens kulde og give dig den nødvendige komfort. 

Hvis du gerne vil have lav vægt og lav fylde samtidig med god komfort, så er et selvoppusteligt liggeunderlag eller et oppusteligt liggeunderlag måske det helt rigtige valg for dig. De er hver især rigtig gode til forskellige formål og forskellige former for friluftsliv – alt efter hvad du skal, og hvor du skal hen. 

I vores store udvalg af oppustelige og selvoppustelige underlag kan du helt sikkert finde et, der lever op til dit behov. Du kan blive klogere på og læse mere de forskellige typer liggeunderlag i vores store guide på bloggen. 

Selvoppustelige liggeunderlag – nemme og smarte

Et selvoppusteligt liggeunderlag gør det hårde arbejde for dig – når du har stillet teltet op, ruller du blot underlaget ud og åbner ventilen. Efter lidt tid har det isolerende skum indeni selv suget luft ind. På den måde får du en komfortabel, blød og meget anstrengelsesfri nattesøvn. 

Et selvoppusteligt liggeunderlag er en smart og funktionel løsning, hvis du gerne vil have et liggeunderlag med god komfort – samtidig med, at det skal være forholdsvist let og ikke fylde mere end højest nødvendigt. 

Skummet indeni gør underlaget blødt og lækkert. Men en anden fordel er også, at det kan komprimeres ved at lukke luften helt ud, så det ikke fylder så meget i rygsækken. Selvom det ikke er den allerlettelse eller mindste løsning på markedet, får man dog meget komfort og en rigtig lav pakkevolumen for pengene.  

Et selvoppusteligt underlag fylder mindre end de billigere (men også lettere) skumunderlag, og så er det en af de mere holdbare luft-baserede løsninger. Desuden er det nærmest lydløst, når du vender dig rundt om natten i din bløde sovepose

Selvoppustelige liigeunderlag findes i mange typer, former og prisklasser – typisk går prisen i vejret i takt med, at liggeunderlaget fylder og vejer mindre. 

Oppustelige liggeunderlag er det lette vandrevalg

Et oppusteligt liggeunderlag er en af de letteste og mindste løsninger, når det kommer til liggeunderlag. Det kan derfor bruges til selv de mest krævende vandreture, hvor rygsækken skal veje mindst muligt. 

Oppustelige underlag skal, som navnet antyder, pustes op – enten ved mundkraft eller ved en medbragt pumpe eller pumpepose. Modsat de klassiske luftmadrasser har oppustelige liggeunderlag isolerende fyld i sig i form af dun eller fiber eller en foliebeklædning udenpå, som holder jordens kulde på afstand. 

Isoleringen i de oppustelige underlag gør, at de holder kulden på afstand lige så godt som et selvoppusteligt underlag – samtidig med, at de ofte vejer og fylder en del mindre, når de er komprimerede. Til gengæld er et oppusteligt underlag oftest de dyreste modeller på markedet, og hovedreglen lyder; jo lettere og mindre, jo dyrere. 

Hvis du er til letvægtsvandring, så er et selvoppusteligt liggeunderlag måske det helt rigtige valg for dig. Hvis du sover let eller nemt vågner om natten, skal du dog lige være opmærksom på, at et oppusteligt underlag godt kan give lyd fra sig, når man bevæger sig. 

Du skal også være opmærksom på, at et liggeunderlag, der isolerer med luft, er mere udsat i forhold til at punktere end andre typer underlag – det er derfor altid en god idé at medbringe et lille lappegrej, til hvis uheldet er ude. Nogle modeller leveres med lappegrej. 

Liggeunderlags isolerende evner – R-værdi

Uanset om du skal bruge et selvoppusteligt liggeunderlag eller oppusteligt underlag, som er let nok til at have med i vandrerygsækken, eller om du er på jagt efter en lækker luftmadras, som bedst transporteres i bil – så er det vigtigt at være opmærksom på, om du kan holde varmen på underlaget

For at være sikker på, at jordens kulde ikke stryger lige igennem dit nye underlag og giver dig en kølig overraskelse i løbet af natten, skal du kigge efter liggeunderlagets R-værdi, inden du køber. Det er et udtryk for underlagets isolerende evner

Skal du bruge underlaget om sommeren, er en R-værdi på 1-2 helt fint. Til efterårs- og forårsbrug skal det derimod have en værdi på 3-4, og hvis underlaget skal med ud i den danske vinter, skal R-værdien være på over 5. 

Husk, at du kan læse meget mere om de forskellige liggeunderlags funktioner og R-værdier i deres beskrivelser inde under selve produktet. Ellers står vi altid klar i din nærmeste Eventyrsport for at hjælpe dig, så du kan finde det helt rigtige liggeunderlag. 

Hvis du er på udkig efter inspiration til det næste store eventyr med dit nye liggeunderlag, kan du med fordel tjekke vores store blog

Her kan du for eksempel finde inspiration til at komme mere ud i det blå eller til at gøre din teltlejr lige lidt lækrere samt forslag til smukke vandreruter i Danmark, hvor dit nye underlag rigtig kan komme til sin ret.