7 bud på dine næste friluftsbukser

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
7 bud på dine næste friluftsbukser
Råd og vejledning
07 February 2024

7 bud på dine næste friluftsbukser

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Frederik Thurøe

Vandrer, langrendsløber og soldat – elsker at sove under åben himmel! 


Måske skal du på en lang tur, måske er de gamle slidt op eller måske vil du bare forkæle dig selv. Uanset hvad, så er du landet her, fordi du skal have fat i et par nye vandrebukser. Her finder du syv vidt forskellige bud på friluftsbukser til en hver smag.


Friluftsbukserne er i mange tilfælde et af vores mest trofaste stykker tøj. De skal tit holde til mange forskellige ting, og til hårdt brug i friluftsverdenen, samtidig med, at de skal være behagelige at have på. Derudover kan du bruge dine frilufts- og vandrebukser til mange andre ting. Hvad end det er fritid, outdoorliv, arbejdsbukser eller noget helt fjerde, så klarer dine vandrebukser opgaven.

Her i artiklen får du 7 bud på din næste frilufts- og vandrebuks. Forslagene er inddelt i kategorier, så du nemt og hurtigt kan skabe dig et overblik over, hvilken kategori, der opfylder dine behov.

Det er som sagt kun forslag, så hvis du ikke synes, forslaget passer helt perfekt til dig, så tag et kig på vores webshop – der har vi et kæmpestort udvalg af friluftsbukser.

All-round modellen | Helly Hansen Hovda Tur Pant

Er du f.eks. på udkig efter dine første friluftsbukser, og ved du ikke helt, hvor du skal starte, så er Hovda Tur Pant fra Helly Hansen et godt bud på et par solide bukser til både herrer og damer. Bukserne har samtidig gode detaljer såsom hånd- og lårlommer, ventilationsåbninger med lynlås og justerbar benvidde samt velcro i taljen. Vil du have et par bukser, som kan lidt af det hele, og ovenikøbet er vandafvisende og strækbare, vil de derfor være oplagte at kaste dig over både til hverdag og fritid.


TIL DAMER | TIL HERRER 

De tekniske | Fjällräven Keb 

Hvis du derimod er på udkig efter et par meget tekniske bukser, som også sidder godt og har lommer de rigtige steder, så skal du kaste et blik på Fjällräven Keb. De er uden tvivl de mest tekniske bukser, som Fjällräven kan diske op med. De er fremstillet i en blanding af stretch og G-1000-stof, for at give en blanding af slidstyrke og smidighed. Derudover er der diverse lommer og lynlåsudluftninger i bukserne – og så fås de i et hav af farver. Her får du virkelig kvalitet og lang levetid for pengene!

Ønsker du som kvinde mere plads til lår og bagdel? Så kig nærmere på Fjällräven Keb Curved damebukser. Her har Fjällräven designet et par bukser der passer perfekt til en kvindes kurver. 

TIL DAMER | TIL HERRER 

De klassiske | Fjällraven Vidda Pro

Fjällrävens Vidda Pro bukser er en vaskeægte klassiker i outdoorverdenen. De er fremstillet i Fjällrävens hårdføre G1000-stof og har forstærkninger på både knæ og bagdel, hvor du kommer til at slide bukserne mest. Fordi bukserne udelukkende er syet i G1000, så er der hverken stretch, udluftningslynlåse og de er heller ikke vandtætte. Du kan dog gøre dem mere vind- og vandafvisende ved at vokse dem med bivoks – det kan være rart, at bukserne kan modstå lidt mere vejr, hvis du er på tur. Her får du altså et par meget hårdføre og pålidelige bukser, som du kan bruge i mange år, på alverdens ture. 

TIL DAMER | TIL HERRER 

De langbenede | Fjällraven Nils Trousers

Hvis du er høj, eller blot har lange ben, så kan det sommetider være svært at finde bukser, som ikke stumper. Heldigvis kommer mange af bukserne, som du har læst om her i artiklen, også i lange udgaver – typisk med en ekstra benlængde på 5 cm. Men hvis det ikke er nok, så kan det være du skal kigge på Fjällrävens Nils Trousers. De er nemlig med rå benlængde – det betyder, at du selv skal lægge bukserne op til den rette længde. På den måde får du nogle bukser, som har mange af de samme kvaliteter som nogle af de andre, du har læst om, samtidig med, at de er lige præcis den længde, du synes, de skal være. 

De tætsiddende | FjällravenLundhags eller Sherpa

Tights er ikke kun gode at løbe i – de er også gode at vandre i. Den store fordel, som tights har, er, at de selvfølgelig er tætsiddende. På den måde er der ikke noget ekstra stof fra bukserne som hænger og slasker og nogle mennesker føler sig mere frie, når de vandrer i tights – sommetider kan du endda slet ikke mærke, at du overhovedet har dem på. Se vores store udvalg ved at trykke på mærkerne i overskriften. 

TIL DAMER | TIL HERRER 

De miljøbevidste – Lundhags Makke Pants     

Hvis det vigtigste for dig er bæredygtighed og miljøbevidsthed, så skal du kigge på et par bukser fra Lundhags. Mange af Lundhags bukser har nemlig Careful Choice-mærket. Her er der altså tænkt over deres påvirkning af naturen og miljøet, mens det stadig har været muligt at fremstille nogle helt fantastiske friluftsbukser. Hvis du gerne vil læse mere om bæredygtighed og friluftsbukser, så læs denne artikel.  

TIL DAMER | TIL HERRER 

De hårdføre | Haglöfs Rugged Mountain Pants

Hvis du planlægger at skulle være i skov, fjeld eller bjerge, kan Rugged Mountain Pants fra Haglöfs være et godt bud på dine næste outdoorbukser. De er nemlig tykke og hårdføre, så hvad enten du skal bruge dem som arbejdsbukser eller en tur i skoven, så vil de klare opgaven. Du skal dog lige være opmærksom på, at bukserne ikke er forede. Så hvis det bliver rigtigt koldt, så husk lige at få noget uldundertøj indenunder. 

TIL DAMER TIL HERRER 

Jeg håber, at du nu føler dig endnu bedre rustet til at vælge dine næste vandrebukser – rigtig god fornøjelse! Husk, at vi har helt sikkert et par friluftsbukser der passer til lige nøjagtig dine behov, så klip på knappen nedenfor for at se hele vores udvalg.

Råd og vejledning
Posted: February 07, 2024
Forfatter: Frederik Thurø