Uldundertøj

Uldundertøj kan bruges til alverdens ting både når det er koldt og varmt. Uld regulerer din temperatur, er naturligt lugthæmmende og bliver ved med at varme, selv om det bliver vådt. Vi elsker uld!

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
  Henter data...

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  Hold dig varm hele dagen med uldundertøj

  En god vandretur på en frostfyldt februardag kan intet slå. Ja, det skulle da kun lige være, hvis du kunne suse ned ad pisterne på dit favorit skiresort og nyde følelsen af sneen under skiene, imens vinden suser mere om skibrillerne, jo mere fart du får på.

  Men glæden ved en god vandretur eller en spændende skitur kan hurtigt forsvinde, hvis du ikke har det rette inderlag på. Her kan uldundertøj gøre en kæmpe forskel for dit velvære på en kold dag. Uldundertøj hjælper dig nemlig med at holde varmen og samtidig holde dig tør, hvis du sveder.

  Her på siden finder du uldundertøj til både herrer, damer og børn. Vi har både varmt og tykt uldundertøj, og du finder også et kæmpe udvalg af uldundertøj i merinould.

  Hvad er uldundertøj?

  Uldundertøj er lavet af uldfibre. Det bruges primært som et isolerende lag, der hjælper med at holde kroppen varm i koldt vejr eller under udendørsaktiviteter. Uld har naturlige termiske egenskaber, der gør det i stand til at absorbere og bevare kropsvarme.

  Uldundertøj er ofte fremstillet af merinould, der er kendt for sin blødhed og finhed. Det er et populært valg til udendørsaktiviteter som vandring, skiløb, snowboarding og jagt. Ulden hjælper med at regulere kropstemperaturen, selv når man sveder, og den er også naturligt åndbar, hvilket hjælper med at fjerne fugt fra huden.

  Derudover har uld også den fordel, at den kan isolere selv i våd tilstand. Det betyder, at hvis du bliver våd, vil ulden stadig kunne holde dig varm, modsat nogle andre materialer, der mister deres isoleringsevne, når de bliver våde.

  Uldundertøj fås i forskellige tykkelser og vægtklasser, der passer til forskellige vejrforhold og aktivitetsniveauer. Det kan være både langærmet og langbenede dragter eller separate over- og underdele. Generelt er uldundertøj et populært valg for folk, der søger ekstra varme og komfort i koldt vejr eller udendørsaktiviteter.

  Hvad er forskellen på uld og merinould?

  Uld er den overordnede betegnelse for hår, der kommer fra dyr - det er primært fra får, men der findes også kameluld, alpakauld og masser af andet uld. Merinould er uld fra en specifik slags får, der hedder merinofår. Forskellen på uld og merinould er derfor, at uld er en overordnet betegnelse for et materiale, mens merinould er en mere specifik betegnelse for en form for uld.

  Uld kan være rigtig mange ting, og nogle mennesker forbinder uldundertøj med at være en temmelig kradsende og ubehagelig ting at have på. Men varmt uldundertøj kan også være virkelig lækkert og blødt. Her kan du med fordel se efter merinould, hvor fibrene er virkelig små, hvilket gør det til noget af det blødeste uld, du kan finde. Uldundertøj i merinould er super behageligt at have på, samtidig med at det er dejligt varmt. Der bliver også udviklet nye former for uld - du kan blandt andet læse mere om uld version 2.0 på vores blog.

  Er uld varmere end bomuld?

  Det korte svar er: Ja, uld er varmere end bomuld.

  Men der er lidt mere i det, for det handler nemlig om materialernes sammensætning. Fibrene i uld er nemlig små og krøllede, og det skaber små luftlommer i materialet, mens bomuldsfibre er lange, og der kommer ikke nær så meget luft i materialet.

  Når uld er varmere end bomuld, er det netop på grund af de små luftlommer. De bliver nemlig varmet op af for eksempel din kropsvarme, men uldfibrene holder samtidig varmen inde i materialet. Og derfor kan selv et tyndt lag uld faktisk give god varme.

  Netop fordi uld er varmere end bomuld, bruger du også ofte varmt uldundertøj, når du for eksempel skal på skiferie eller på vandretur i køligere omgivelser.

  Er uld eller fleece bedst?

  Der er ikke noget entydigt svar på, om uld eller fleece er bedst. Det kommer meget an på, hvilken outdooraktivitet, du skal i gang med. Men når vi snakker inderlag - altså det lag, der sidder tættest på kroppen, når du for eksempel står på ski, vandrer eller lignende - kan uld være det rareste at have på. Derfor støder du også langt oftest på uldundertøj til outdoorbrug.

  Pointen med et inderlag som eksempelvis varmt uldundertøj er, at du skal kunne transportere sved væk fra kroppen uden at blive kold. Det kan du bedst, hvis du har et åndbart materiale på - og det er uld. Selvom fleece også til en vis grad er åndbart, så når det ikke åndbarheden i uldundertøj til sokkeholderne. Derfor egner uldundertøj sig rigtig godt til netop skiture - men også til alt muligt andet.

  En trøje i fleece kan derimod være rigtig god til for eksempel en tur i haven, en gåtur med hunden, som mellemlag på vandretur eller masser af andre udendørsaktiviteter. Du kan læse mere om forskellene på de to i vores blogartikel ”Hvad skal jeg vælge: Uld eller syntetisk?” 

  Hvordan vasker man uld?

  Uld er faktisk til en vis grad selvrensende, og uld tager heller ikke imod lugt på samme måde som mange andre materialer. Derfor vil du sjældent opleve, at du har behov for at vaske dit uldundertøj. Skulle du alligevel have fået en plet på dit uldundertøj, kan det godt lade sig gøre at vaske det.

  Du vasker uld ved at bruge lave temperaturer ved at vaske i hånden eller i vaskemaskinen. Bruger du vaskemaskine, bør du benytte et program, der er lavet specifikt til uld. Husk også at bruge et vaskemiddel, der egnet til at vaske uld. Du må ikke stryge dit uldundertøj, og du må heller ikke sende det en tur i tørretumbleren.

  Når du vasker dit uldundertøj, bør du dog under alle omstændigheder læse vaskeanvisningen i tøjet. Det ville nemlig være rigtig ærgerligt, hvis du vaskede dit tykke uldundertøj for første gang, og det kom ud af maskinen i en helt anden størrelse og facon, end da du købte det.

  Tilbud på varmt uldundertøj

  Har du forelsket dig i idéen om et lækkert og varmt sæt uldundertøj i merinould, eller luner du dig ved tanken om tykt uldundertøj? Hos os kan du helt sikkert finde et godt tilbud på uldundertøj, der passer til den type outdooraktivitet, du skal lave. Brug bare filteret ”kun tilbud” længere oppe på siden, og så får du et overblik over alt det uldundertøj, vi har på tilbud lige nu.

  Du kan også melde dig ind i Eventyrsports kundeklub. Så skal vi nok give dig et praj, når vi har tilbud på uldundertøj eller andet lækkert udstyr og outdoortøj i fremtiden.