Softshelljakker

Her finder du de lette og funktionelle softshells til hele familien – åndbare, vind- og vandafvisende jakker, enten tykke eller tynde, med eller uden stræk.

  per side
  Sorter stigende

  Giv den én på skallen: Softshells til voksne og børn

  I det danske forår og efterår, når dagene byder på omskifteligt vejr og lunefulde temperaturer, er det rart at have en god allround jakke ved hånden, som kan klare både vind og en regnbyge i ny og næ. 

  Naturen er utroligt smuk hele året rundt, og med den rette beklædning er kolde dage i skoven, løbeture igennem spredte byger eller blæsende ture på stranden lette som en leg. Vandreture, besøg på legepladsen og andre spændende eventyr i naturen bliver kun en bedre oplevelse iført en blød jakke, som du nærmest ikke mærker, at du har på. 

  Man behøver nemlig ikke gå på kompromis med komfort eller åndbarhed for at få en utroligt lækker jakke, som både er strækbar og lækker at bevæge sig i. En blød og let softshell jakke lader dig bevæge dig frit samtidig med, at den holder vind og vand på afstand. 

  Softshells er utroligt alsidige jakker, som både kan bruges til hverdag og på eventyr ude i det blå i al slags vejr – og så er de særligt gode til aktiviteter, hvor du skal være fysisk aktiv, eller hvis du sætter pris på stor bevægelsesfrihed. 

  Her hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af softshells til både herrerdamer og børn. Du kan altså nemt finde hele familiens nye outdoorjakke eller hverdagsjakke her på siden, og der er masser af forskellige modeller, designs, materialer og farver at vælge imellem. 

  Softshelljakkerne i vores brede udvalg kommer fra kendte kvalitetsmærker som HaglöfsDidriksonsPeak PerformanceArc’teryxTrespassVaude og mange flere.

   

  Softshell jakker – perfekte til hverdag og fritid

  Skal din nye jakke være let, strækbar og vindafvisende? Så er en softshell formentlig det helt rette valg. En softshell er nemlig den perfekte outdoorjakke i rigtig mange sammenhænge – og på vores store blog kan du læse mere om, hvorfor softshells er så funktionelle.  

  Softshelljakker kan bruges det meste af året, men de er særligt oplagte til forår og efterår, hvor vejret er både omskifteligt og utilregneligt. Og i netop de vejrforhold er det rart med en god jakke, som kan stå imod lidt af det hele.  

  Softshells giver nemlig rigtig god beskyttelse mod vind, hvilket jo særligt er rart i overgangsmånederne, hvor temperaturen måske er lun nok, men hvor blæsten lægger en dæmper på varmen.

  I vores udvalg af shelljakker her på siden finder du softshells i forskellige flotte farver, og der er jakker både med og uden hætte. Mange af vores softshells er korte, men det er dog også muligt at finde en lang softshelljakke her på vores webshop. 

  Du finder også en masse forskellige designs og stilarter – nogle er meget sporty og outdooragtige i udtrykket, mens andre ligner modejakker. Der findes også en masse mellemting, som fint kan bruges i både by og skov, uden at du skiller dig ud nogen af stederne. 

   

  Sol eller regn – softshells til al slags vejr

  I omskifteligt vejr, der stiller høje krav til din beklædning, er en blød softshell oplagt, da den holder vinden på afstand og holder dig både lun og tør – en softshell kan nemlig sagtens holde lidt nedbør væk fra kroppen. 

  Men den kan ikke helt følge med, hvis der er tale om større byger eller decideret regnvejr. 

  Softshelljakker er nemlig som udgangspunkt ikke vandtætte, men de er dog som regel vandafvisende og kan altså sagtens holde til en byge eller to. En softshell kan sagtens holde dig varm og komfortabel i regnvejr, hvis du tager en god regnjakke udenover. 

  De alsidige outdoorjakker fås i både tynde og tykke udgaver, og nogle har endda en lille smule for på indersiden, mens andre blot fungerer som en skal mod vind og vejr.  De isolerende modeller kan desuden nemt bruges under en vandtæt jakke som mellemlag, hvis du skal ud i særligt stridt vejr. 

  En softshell er god til mange formål, og de funktionelle jakker kan nemt kombineres med andre lag, alt efter hvilke vejrforhold du skal ud i. For eksempel kan en softshell være en god vindjakke over dit sportstøj, hvis du skal ud på en særligt blæsende dag. 

  Hvis det er vinter eller meget køligt (men ikke regner), kan du også med fordel tage en blød fleece eller en vamset vest indenunder din softshell for at give lidt ekstra varme. På den måde kan du også nemt lave din komfortable softshell om til en yderst funktionel skijakke, som er perfekt til langrendsløjperne. 

  Hvis du gerne vil kunne holde varmen men også regulere din temperatur, når tempoet er højt eller vejret lunefuldt, er en lag på lag-konstruktion helt genial. På den måde kan du tage tøj af og på alt efter temperatur og temperament – uden at komme til at hverken fryse eller svede. 

  Er det ikke ligefrem køligt i vejret, men kunne du godt bruge en jakke til at skærme mod de dalende temperaturer under aftenturen på cykel, eller mangler du en blød jakke til at have med til pauserne på vandreturen, så er en softshell også oplagt. 

  Mange af de bløde shelljakker kan sagtens bruges som lette sommerjakker, hvis de ikke er for tykke, og da de fleste produceres i sporty eller stilrene designs, gør de sig godt i både by, på arbejde, på legepladsen og på fjeldet. Og på fisketuren, på bilferien, til aftenkaffen ved bålet og på kanoturen.  

   

  Åndbare softshells til eventyr i højt gear

  Softshell jakken kan holde dig tør igennem en enkelt regnbyge eller to, da den ofte er ret vandafvisende – men vær opmærksom på, at det ikke er det samme som at sige, at den er vandtæt.

  Hvis du er på udkig efter en vandtæt outdoorjakke, skal du derfor nærmere kigge i retning af membranjakker og andre vandtætte modeller som skaljakker og regnjakker, der med garanti vil holde våde regn og rusk på afstand selv i længere tid.  

  Softshells og de traditionelle hardshells, også bare kaldet skaljakker, kan bruges til mange af de samme formål, men det er især på åndbarhed, at de adskiller sig fra hinanden. 

  En skaljakke er ofte både vind- og vandtæt, da den har en membran i sig, som ikke tillader vand at trænge ind udefra, men som samtidig transporterer fugt væk fra kroppen. Derfor er hardshells oplagte, når det kommer til våde klimaer eller tekniske outdooraktiviterer. 

  Men med vandtæthed vil man altid gå en på kompromis med jakkens åndbarhed – selvom mange membraner som for eksempel Gore-Tex® og Hydratic® nu alligevel er ret åndbare. 

  En softshell derimod er ikke vandtæt – den er oftest bare vandskyende og vil derfor blive gennemblødt, hvis du tager den på ud i større byger. Til gengæld er en blød shelljakke uden membran enormt åndbar, da den nemmere lader fugt og sved fordampe gennem sig, end en hardshell gør. 

  Derfor er en softshell oftest det mest oplagte valg i forhold til komfort og bevægelsesfrihed, når det kommer til sportsgrene og aktiviteter i højt gear – uanset om det så er på en cykeltur, bjergbestigning, vandretur, skiferie eller hundeluftning i raskt trav. 

  Når du bevæger dig i højt tempo, vil du helt naturligt komme til at svede. Men med en softshell på, mærker du det slet ikke, da dampen fra din krop nemt fordamper. Og så er softshells ofte væsentligt billigere end de mere detaljespækkede hardshells. 

  Desuden er softshellens anden fordel, at materialet, som den er lavet af, ofte er ret strækbart, hvilket gør, at du får en enorm bevægelsesfrihed. Og selv hvis materialet ikke er strækbart, vil det stadig være mere blødt end de tekniske og vandtætte skaljakker, som godt kan føles lidt stive eller sprøde i det. 

  Hvis du er i tvivl om, hvilken type skaljakke, der bedst lever op til dine behov, om den skal være vandtæt eller åndbar, kan du læse mere i vores store shelljakkeguide på bloggen. På vores inspirerende blog kan du også læse mere om vask og pleje af din outdoorjakke.

   

  Materialerne – hvad gør en softshell speciel?

  I vores brede sortiment af softshells finder du jakker i flere forskellige materialer – for eksempel er nogle strækbare, mens andre er lavet af knapt så elastiske materialer. Fælles for dem er dog, at de er meget vindtætte og enormt åndbare.  

  Softshells kan både være produceret i nylon og elastan, som gør, at jakken bliver strækbar og nemt følger dine bevægelser, mens du suser gennem sneen på pisterne. Men de kan for eksempel også være produceret i svenske Fjällrävens G-1000®-materiale, som er en blanding af bomuld og polyester og meget slidstærkt.  

  Flere af jakkerne i vores udvalg af softshells til både voksne og børn er desuden bluesign®-certificerede. Det betyder, at du kan være sikker på, at der er taget hensyn til både miljø og mennesker i fremstillingen af jakken. 

   

  Køb din softshelljakke på tilbud hos Eventyrsport 

  Det behøver ikke være så dyrt at købe det helt rette tøj til de små og store eventyr. 

  Vi har løbende gode tilbud på softshells til hele familien, og du kan altid tage et kig i vores store outlet, hvor der jævnligt er funktionelle jakker i høj kvalitet til skarpe priser.

  Måske vil du gerne være blandt de første, der får besked om gode tilbud og udsalg, for eksempel på de alsidige og bløde jakker? Så kan du helt gratis melde dig ind i Eventyrsports Kundeklub