Dunjakker

84 Varer

Her ser du vores udvalg af lette, varme dunjakker i høj kvalitet. Vi har både tykke og tynde modeller, og du finder såvel korte dunjakker som lange dunfrakker.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Flotte, lette og lune dunjakker og  -frakker

Hvis sneen daler stille ned på et frostklart landskab, eller vinden suser i træernes grene, får man ekstra meget lyst til at pakke sig godt ind i en vamset jakke, som med garanti kan holde én varm i kroppen, mens man udforsker naturen under kølige forhold.

Og hvad er mere blødt og lækkert og lunt end en god, tyk dunjakke, som med lethed holder dig varm på selv de koldeste frostdage i januar, og som trofast holder dig tør og tilpas under din gode regnjakke på de blæsende og regnende dage i november?

Hvis din garderobe skal opdateres med en smart og let dunjakke eller en blød og fyldig dunfrakke, så tag et kig her på siden, hvor du finder Eventyrsports store udvalg af lune dunjakker i høj kvalitet til både damerherrer og børn.

I vores brede sortiment finder du både de tynde og tykke dunjakker til alt fra kølige efterårsture til bjergbestigninger samt korte og lange dunjakker med og uden hætte. 

Kort sagt er der noget for enhver smag og til ethvert dunbehov – og der er helt sikkert også en dunjakke, der opfylder alle dine ønsker og krav til en god hverdags- eller outdoorjakke.

Vores dunjakker er nøje udvalgte og vi fører en lang række lækre dunjakker fra populære kvalitetsmærker som HaglöfsYetiNordiskThe North FacePeak Performance og Fjällräven.

Er en dunjakke varm?

Når der skal vælges jakke, hvorfor så ikke tage et kig på en varm og flot dunjakke eller -frakke? 

Dun er et utrolig effektivt isoleringsmateriale set i forhold til dets vægt, og du kan derfor få virkelig meget varme i din jakke, uden at den af den grund føles tung. Desuden kan en tyk dunjakke komprimeres, så den næsten ingenting fylder og er derved den helt perfekte pausejakke at have med i rygsækken på vandreturen.

Hvor gode dunene i jakken er til at isolere mod kulde, set i forhold til hvor meget dunene vejer og fylder, gøres op med begrebet ’fyldkraft.’ Man siger, at en fyldkraft på 500-600 er god, mens 600 og opefter er fremragende, og har dunjakken så høj en fyldkraft, vil det også ofte være en god, tyk dunjakke.

I vores sortiment af tykke dunjakker og -frakker finder du flere modeller, som har en fyldkraft på 700 og derover. Det vil sige, at jakkerne isolerer rigtig godt uden at veje særligt meget. Mange af vores modeller kan ligefrem kaldes letvægtsdunjakker.

Er du meget kuldskær, kan det også være værd at overveje, om du har behov for en lang dunjakke i stedet for en kort. En lang dunjakke dækker nemlig det øverste af benene, så den ikke kun varmer overkroppen. En lang dunjakke kan altså give dig lige lidt ekstra varme på kroppen.

Det er dog værd at være opmærksom på, at dun ikke så godt tåler at være våde i længere tid ad gangen. Hvis du ved, at du skal ud i regnvejr, er det derfor værd at overveje, om den rigtige jakke for dig måske er en solid parka med vandtæt membran, eller om din nye dunjakke eventuelt skal suppleres med en god regnjakke.

På med dunjakken både sommer og vinter

I udvalget her på siden finder du både tynde og tykke, korte og lange dunjakker. Der er således både jakker med dunfyld til vinter og sommer, ligesom du også nemt finder modeller, som kan fungere som en overgangsdunjakke, hvis du for eksempel tager en blød fleece indenunder.

Vi har desuden dunfrakker med og uden hætte, og du kan både finde en klassisk tyk dunjakke i sort eller vælge en mere farverig model. Der er med andre ord noget for enhver smag, og ved at inkludere en dunjakke i en lag på lag-konstruktion, har du en jakke, der kan bruges hele året.

En dunjakke er nemlig et utroligt alsidigt stykke overtøj, da det både kan bruges på halvlune dage samt i de virkelig kolde måneder, hvor det er alfa og omega, at ens gode vinterjakke kan isolere imod kulden. Her kan du med fordel vælge en lang dunjakke, der varmer på det øverste af benene også. Dunjakker er også ofte lavet i et stilrent design som gør, at du nemt kan gå direkte fra byen til skoven eller omvendt.

Kvalitet er også forsvarlig dunproduktion

Der er ikke meget ved at have en dunjakke, hvis dunene kommer fra dyr, der ikke er blevet behandlet ordentligt. Det giver i hvert fald ikke lige så god en smag i munden.

Derfor fører vi hos Eventyrsport rigtig mange dunprodukter med certifikat og sporing. Det betyder, at det er muligt at tjekke, om dunene er blevet produceret på forsvarlig måde.

Vi har blandt andet tykke dunjakker med Crystal Down™, som er miljømærkede, sporbare og kommer fra slagtegæs, så gæssene ikke bare plukkes for deres dun.

Vask og tørring af dunjakke

Det er en god idé at vaske og pleje din jakke med dunfyld ind imellem for at passe på dunene, så snavs og skidt ikke sætter sig og får dem til at klaske sammen.

Som udgangspunkt må du gerne vaske og tørre din dunjakke, men det er vigtigt at kigge på vaskemærket for den enkelte jakke, inden du går i gang.

Selvom vask og tørring af dunjakke kan være tidskrævende, kan det være med til at forlænge jakkens levetid, især hvis du har en dunjakke der er vandafvisende.

Hvordan vasker man en dunjakke?

Du kan vaske din dunjakke på flere måder – enten i hånden eller i vaskemaskinen.

Den mest skånsomme måde at vaske din dunjakke på er i hånden. Enten i håndvasken på badeværelset, eller hvis du har et badekar, kan det også bruges.

De fleste dunjakker tåler også en tur i vaskemaskinen på 30 grader (brug gerne et skåneprogram). Det er dog vigtigt, at du ikke vasker din dunjakke med normalt vaskemiddel, da det affedter dunene, og vil du holde din dunjakke vandafvisende, bør du også være omhyggelig med valget af vaskemiddel. Brug noget særligt dunvaskemiddel og vask ved lav temperatur.

Må man tørre en dunjakke i tørretumbleren?

Det korte svar er ja. Husk dog at tjekke vaskemærket på din dunjakke, inden du går i gang med at vaske og tørre den.

Hvis din dunjakke må komme i tørretumbleren så husk at putte nogle tennisbolde i sammen med jakken, da de sikrer, at dunene folder sig ud igen og dermed ikke danner klumper.

På vores blog finder du en stor guide til at vaske og pleje din friluftsbeklædning, og her på webshoppen har vi også et godt sortiment af pleje-, vaske- og imprægneringsprodukter til dunjakker. Det er især vigtigt med imprægnering, hvis du har en dunjakke der er vandafvisende.

Hvordan lapper man en dunjakke?

Idet en dunjakke er fyldt med fjer og dun, kan den være sværere at lappe end en almindelig jakke, hvis man fortsat vil passe på isoleringsevnen og udseendet.

Brug en lap under hullet for at styrke stoffet, inden du syer hullet eller flængen. På den måde mindsker du, at der går hul igen, og lappen gør det sværere for regn at trænge ind.

Og ligesom med dine andre gode outdoorjakker har både tynde og tykke dunjakker også godt af at blive imprægnerede, så snavs og skidt ikke finder vej ind til foret – et godt lag imprægnering hjælper også med at gøre din dunjakke vandafvisende, så du kan klare dig tør igennem en oktoberbyge uden problemer.