Dunjakker

Alle disse jakker er med isolerende dunfyld i større eller mindre mængde. Der er tynde, lette modeller til sommerbrug og de alvorligt store parkaer med god længde til rigtigt kolde vinterdage.

  per side
  Sorter stigende

  VARME DUNJAKKER TIL MÆND

  En af de store fordele ved du, er evnen til at lagre varme og isolere. Men dun er også meget let og kan komprimeres helt uroligt, hvilket betyder at dunjakker har en stor isolerende effekt men fylde og vejer meget lidt. Når det er koldt og relativt tørt er dun derfor et oplagt - flere af jakkerne kan godt tåle lidt vand/nedbør, da de er behandlede med en vandskyende coating. Men duns helt stor minus er netop følsomheden overfor fugt; hvis en dunjakke bliver våd, så 'klapper den sammen' og er ikke meget værd, før den er tør igen. Hvilket kan være næsten umuligt, når man er på tur og vejret er dårligt!

  Hold resten af kroppen varm

  Selv med en dunjakke yderst, er det vigtigt hvad du har indenunder. Især hvis svedproduktionen er høj. Husk det rigtige undertøj og et godt mellemlag, f.eks. fleece. Du mister også meget varme gennem hovedet, så en varm hue er meget vigtig, ligesom gode handsker eller luffer og varme sokker til hænderne og varmt fodtøj til fødderne.
   

  Se også:


  Forede jakker M
  Fleece M
  Undertøj M