Løbetøj damer

Som løber er det afgørende at kunne temperere kroppen korrekt undervejs. Det stiller krav til funktionen af dine tøjlag og antallet af dem. Her finder du alle former for relevant løbetøj til damer.

per side
Sorter stigende

Smart og funktionelt løbetøj til damer

Når du løber en tur, foregår det som oftest med høj puls, og så sveder man en del. Det stiller krav til funktionen af dine tøjlag og antallet af dem. For dit tøj skulle nødigt blive klamt og klistret mod huden, for så bliver løbeturen hurtigt en kold fornøjelse.

 

Når det drejer sig om påklædning til løb gælder det:

  • Flere tynde lag frem for ét tykt - 3 lags princippet
  • Undgå overophedning og underafkøling - hold kroppen tempereret
  • Du skal fryse lidt de første meter - varmen kommer hurtigt rundt i kroppen

 

Som løber skal man passe på med at få det for varmt – eller for koldt. Det gælder om at kunne temperere kroppen undervejs.


Om sommeren kan overophedning medføre alt for store væsketab for hurtigt, og om vinteren kan det være et problem at blive meget våd af sved for så undervejs at blive afkølet af kraftig blæst. 
Om vinteren er underafkøling omvendt også et problem, fordi du så bruger unødig meget energi på at holde dig varm.

Løbeturen må gerne – skal – være kold den første del, indtil pulsen stiger og varmen kommer rundt i kroppen. Start aldrig med ét tykt lag som du så er nødt til at tage af, for så at få det for koldt.

3-lags-princippet:
Lag 1: Det inderste

Dit inderste lag tøjs afgørende opgave er at transportere sveden væk fra kroppen. Når du skal vælge undertøj til løb, er det en god ide enten at vælge syntetisk materiale eller uld frem for bomuld. Men syntetisk stof og uld har også hver deres fordele for ulemper.

 

Syntetisk stof leder sveden hurtigere og bedre væk fra kroppen, end uld formår, men det kan føles klamt og koldt, når vinden er imod dig. Undertøj i syntetisk materiale er derfor en god ide, hvis du sveder rigtig meget. Uld isolerer selvom det bliver vådt, det føles stadig varmt, og det kommer ikke til at lugte ligeså hurtigt som syntetisk stof. Uld har altså rigtig mange fordele, der er værd at have med i overvejelserne, når du vælger undertøj til løb.

 

Lag  2: Varmen
Dit midterste lag tøjs vigtigste opgave er at yde den mængde af varme, du har brug for, hvilket er individuelt fra løber til løber. I varme perioder af året er dette lag ikke så vigtigt. Enkelte løbere vil endda kunne springe dette lag over selv i kolde perioder og blot have en merino uldtrøje inderst kombineret med et vindtæt lag.

 

Ofte består det midterste lag tøj af en lun fleecetrøje eller måske en tynd uldtrøje, og nogle gange kan det være en fordel, at trøjen har lynlås. Det skal være et lag tøj, der har en god isoleringsevne. Løbetrøjer, der er oplagte til det mellemste lag fås i forskellige tykkelser. Trøjen er også optimal som det yderste lag, når det er varmt.

 

Lag 3. Vind- og vandtæthed:
Det yderste lag er afhængig af årstiden, vejr og vind, men selv om sommeren eller på en forårsdag kan et vindtæt lag være en god ide. 

 

Vi har et stort udvalg af løbejakker i forskellige tykkelse og med forskellige egenskaber. På siden kan du læse meget mere om jakkerne og på den måde finde ud af, hvilken type jakke, der passer bedst til dine behov.

 

Strømper:
Du skal selvfølgelig også klæde tæerne godt på til løbeturen. Fordelen ved en “rigtig” løbestrømpe er, at den er konstrueret uden syninger, der generer under løb, og de har en pasform, der sidder fast rundt om foden, så materialet ikke kurer mod huden. Materialet skal være syntetisk eller merinould – ikke bomuld. Løbestrømper fås med eller uden kompression.

 

Øvrigt tilbehør til løb:

Der findes rigtig meget forskelligt udstyr til løb. Herunder er bare nogle af alle de beklædningsgenstande, der kan være med til at optimere din løbetur.

Hold hoved og hænder varme med gode huer og vanter
Huer og caps tjener flere formål; en cap fungerer perfekt, som skygge mod solen dels i øjnene eller for hovedbunden, og samtidigt beskytter den mod regn i øjnene eller grene, der rammer ansigtet. Du skal bruge en hue for at undgå underafkøling fra hovedet. Man kan miste op til 70% af den samlede kropsvarme gennem afkøling af hoved og hals. Derfor er det super vigtigt, at huske huen når temperaturen begynder at falde, for ellers er det umuligt at holde varmen på løbeturen.

 

Det samme gælder, når man begynder at fryse om fingrene. Derfor er det vigtigt, at have et par gode løbevanter til årets koldeste måneder. Løbevanter er ofte lavet i fleece, uld eller syntetisk materiale, der transportere sved og fugt væk fra huden og samtidig holder på varmen. Desuden er flere løbehandsker udstyret med et membran yderst, der kan modstå vind og vejr.


Halsedisse - stoffet med mange formål
En halsedisse eller en buff, som de også kaldes, er et simpelt men fremragende stykke tøj til mange forskellige formål. Den kan bruges som en hue, et pandebånd, haves om halsen eller agere svedbånd om håndleddet. Det er super nemt at have med, for det fylder ingenting.

Gaiters – slip for sand og sten i skoene
Gaiters eller gamacher som de også kaldes er et lidt overset, men super praktisk stykke udstyr til mange forskellige situationer. Gaiters er et stykke stof, du trækker over skoen og spænder rundt om benet. Det svarer lidt til at sætte et par høje skafter på støvlerne eller skoene, på den måde kan du gå gennem høj sne eller våd vegetation uden af få våde bukser.
 

Til løb er gaiters virkelig praktiske, da de forhindrer at sand, grus eller sten kan komme ned i skoen. Det er super smart, hvis du løber i ørkenen eller på stranden.

Løse ærmer
Det er super smart at anskaffe sig et par løse ærmer til løbetræningen. Det er ofte et par tynde ærmer, der ikke fylder meget i lommen eller rygsækken. De kan bruges eks. hvis man starter ud i koldt vejr, eller mens man står og venter på startstregen, for så at kunne rulles ned - og op igen - efter behov. Løse ærmer fåes også med kompression og bruges mest, hvis man eks. løber med stave, til triatlon el. eller til lange ultraløb. 

 

Find et godt tilbud

Hvad du er på udgik efter at gøre en god handel, så vælg Kun Tilbud filtret i venstre spalte. Her er altid et stort udvalg af løbetøj til damer til en meget fordelagtig pris. Måske det er dine yndlings tights, eller de par strømper, du lige står og mangler, der er på tilbud lige nu.

 

Du kan også med fordel melde dig ind i vores Kundeklub, hvis du ikke allerede er medlem. Så kan du være den første til at få besked, når der kommer nyheder og gode tilbud, du ikke må gå glip af.