Parkaer til damer

46 Varer
Her finder du vores store udvalg af lækre, lange og varme parker til kvinder – med lækre detaljer, lommer, dun- eller fiberfyld og måske en pelskant på hætten.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Lange og lune parka jakker til damer 

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af lækre og lange parka jakker til damer, som er perfekte til både hverdag og udendørs friluftsliv. Der er helt sikkert også en parka, der opfylder dine behov og derved sikrer dig den bedste oplevelse med din nye jakke som overhovedet muligt. 

Mange forbinder måske en parka med de lange og godt forede vinterjakker til damer, som man kan tage på til Arktis uden at mærke kulden – og den slags parkaer har vi naturligvis også rigtig mange af i vores udvalg. 

Men en parka er faktisk ikke kun en vinterjakke – vi har også de let forede parker til forår og efterår og de helt tynde parker, som egner sig godt til lunt vejr. Fællestrækket for parkaer er nemlig i høj grad jakkernes længde, som ofte går ned over bagen og derved skærmer ekstra godt mod vind og vejr. 

Andre fællestræk ved parka jakkerne til damer er deres smarte funktioner. Ofte er de foret med enten dun eller fiber i højere eller mindre grad, har masser af lommer, tovejs lynlåse, gode hætter (som ofte har aftagelige pelskanter), faconsyning, tilpasnings- og indsnøringsmuligheder og meget, meget mere. 

Hos Eventyrsport finder du et bredt udvalg af parkaer til kvinder fra populære mærker som blandt andre FjällrävenDidriksonsHelly Hansen og The North Face

Parka coats til alle årstider

De fleste dameparkaer i vores store udvalg har en eller anden form for vandtæt membran, som både gør dem åndbare og vandtætte – så kan du holde varmen og holde dig tør uanset vejrforhold. 

Det kan for eksempel være en Gore-Tex®-membran eller en Hydratic®-membran, som sørger for, at fugt og sved kan fordampe, men at regndråber ikke kan trænge ind og gøre dig våd – og det er jo praktisk hele året rundt, når man bor i et land i norden. 

Hvis du gerne vil blive klogere på, om din nye jakke skal være vandtæt eller ej, kan du på vores blog læse vores guides til vandtæt og varm beklædning. Her finder du også en masse inspiration til nye eventyr. 

Dun - verdens bedste naturlige isoleringsmateriale

Dun er det allermest effektive isoleringsmateriale i forhold til sin vægt – og så er det 100% et naturprodukt. Derfor er en parka med dunfyld et virkelig kvalitetsbevidst valg – men det er også blandt disse, at du finder de dyreste parkaer. 

I de kvalitetsprodukter, som føres i Eventyrsport, er det almindeligt at anvende dun med certifikat og mulighed for sporing

Det gør, at man kan identificere producenten og kontrollere, om dunene bliver produceret miljømæssigt forsvarligt, og om dyrene bliver behandlet ordentligt – på den måde sikrer man, at de for eksempel ikke bliver plukket levende.  

En dunparka jakke til kvinder kan sagtens vaskes, men resultatet efterfølgende bliver bedst, hvis du har mulighed for at tørre den i en tørretumbler – dun bliver nemlig meget tunge, når de bliver våde, og de tørrer meget langsomt. Desuden kan dunene ikke holde dig varm, hvis de først bliver våde. 

Dun skal tørretumbles ved lav varme og i selskab med et par tennisbolde eller noget andet, der kan puffe til dunene, så de ikke ender i klumper. Det nemmeste kan være at sende den til rensning, hvis jakken altså kan tåle det.

Desuden har din dunparka bedst af, at du ikke opbevarer den komprimeret – dunene har nemlig ikke godt af at være trykket sammen i længere tid, da de så mister sine isolerende evner. Hæng den derfor altid i et skab uden at mase den ned i den lille turpose, som nogle gange medføler. 

Hvis du er nysgerrig på at vide mere om dun og deres isolerende egenskaber, kan du med fordel tage et kig i vores store dun- og fiberfyldsguide på bloggen. 

Parkaer med fiberfyld – gode til fugtigt vejr

Der findes mange former for fiberfyld i syntetiske materialer, og en god tommelfingerregel er, at pris og kvalitet ofte hænger sammen. 

Den store fordel ved fiber i forhold til dun er, at fiberjakker er væsentlig billigere, og så tåler syntetisk for meget bedre vand, end dun gør. Dog vejer fiberjakker ofte mere end dunjakker – så hvis en lille vægt er vigtig for dig, er fyldet noget af det, du skal være opmærksom på. 

Regnvejr er ikke noget problem for en parka med fiberfyld, og du kan bare vaske jakken og hænge den til tørre bagefter. Fiberisolering tørrer nemlig hurtigt, og så isolerer det faktisk også, selvom du skulle være så uheldig at få det vådt.

Ligesom med dun, så har de syntetiske fibre dog ikke godt af at være komprimerede over længere tid – så mister fibrene nemlig sin evne til at ’folde dig ud’ og fylde sig med luft, og derved sænkes deres evne til at holde dig varm. 

Opbevar derfor altid din forede jakke hængende i et skab eller i en opbevaringspose, så isoleringen ikke er komprimeret – ellers mister din nye jakke sine isolerende evner med tiden, og så kan du få svært med at holde varmen. 

Følger der en komprimeringspose med din jakke i dun eller med fiberfor, er den kun til korte ophold i rygsækken. 

Vandtætte og åndbare parka jakker til damer

De fleste af parka jakkerne i Eventyrsport er udstyret med en eller anden form for membran, der gør yderstoffet vandtæt og åndbart. Det er en fordel på stort set alle tider af året og særligt i Norden, hvor himlens sluser pludselig kan åbne sig, selvom det er lunt i vejret. 

De mest almindelige membraner er Gore-Tex®, HyVent™ og Hydratic®, og de fungerer i princippet på samme måde: Porerne er så små, at vanddråber ikke kan trænge igennem udefra, men de meget mindre dampmolekyler fra din varme krop kan godt forsvinde ud igennem jakken.  

Dog vil en membran altid nedsætte åndbarheden en smule i forhold til, hvis der ikke var en membran i jakken – for selvom membraner er åndbare, så vil en jakke uden membran altid være det mest åndbare valg. 

Og hvis du ved, at din parka jakke skal bruges et sted, hvor det altid er frostvejr, så behøver du ikke at have en vandtæt jakke, da den vandtætte funktion jo alligevel aldrig vil blive nødvendig – og så er det jo rart at have en højere åndbarhed, så du ikke ligefrem kommer til at svede.

En anden ting er desuden, at hvis du skal være et sted, hvor det er meget koldt, vil chancen for at der dannes is indeni en stor parka på grund af frossen kondens være mindre i en ikke- vandtæt jakke. Men det skal altså være meget koldt, for at dette er noget, man skal tage højde for i sit valg af vinterjakke eller vinterparka. 

Hvis du er i tvivl om, om en membranjakke er noget for dig, kan du læse mere i vores store guide til valg af vandtæt beklædning

Parkaer til damer fra top til bund

Parkaer til kvinder findes i mange former og farver, men der er allievel nogle fællestræk, som går igen fra jakke til jakke. Ét er selvfølgelig den ekstra længde, som kendetegner parkaen, men også andre funktioner er typiske for denne type jakke. 

Hætten - en meget karakteristisk del af en dameparka. Hætten er typisk designet sådan, at den kan lukke rigtig godt til foran halsen. En eventuel pelskant sidder foran ansigtet og fanger kold vind og fygende sne. 

Nogle af jakkerne har en nærmest tunnelformet hætte for ekstra beskyttelse. Hætten bør kunne justeres i to eller tre retninger for at sidde godt og ikke dække for udsynet – heller ikke, når du drejer hovedet.

Frontlynlåsen er dækket af mindst én vindflap, men ofte har den en på både yder- og indersiden. Det er smart, hvis den kan køre begge veje, så man kan lyne den lidt lange jakke op nedefra også, hvis man vil regulere varmen eller for eksempel skal have den på ud på en cykeltur.

Snøren i livet og underkanten giver mulighed for at give parkaen lidt facon samtidig med, at der lukkes af for en kold vind nedefra. Snørerne betjenes ofte fra lommerne eller på anden vis indvendigt i parkaen.

Ærmerne er tit faconsyede ved albuerne for at give en bedre pasform, og nederst er der vindfang og/eller en eller anden form for justering. Det kunne for eksempel være en strop med Velcro®.

Lommer er aldrig en mangelvare på en dameparka. Hvor mange der er, og hvordan de er udformet, varierer naturligvis fra model til model – men du går i hvert fald aldrig ned på lommer!