Telte til ture på farten: cykel, bil og kano

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Telte til ture på farten: cykel, bil og kano
Råd og vejledning
23 May 2022

Telte til ture på farten: cykel, bil og kano

Når du er langt væk hjemmefra, kan du med et telt skabe en god, praktisk og hyggelig base. Skal du have telt med på kanoturen, eller vil du slå pløkkerne i for at give trætte cykelben en pause for natten? Så kan du her danne dig et overblik over 5 telte, der er lige til at tage med på farten – i bil, på cykel eller i kanoen.


Vi har samlet et udpluk af telte fra forskellige brands, som du kan tage med på tur.
Her på listen finder du ikke ultralette telte, som er oplagt til vandreturen. Til gengæld er det telte, der egner sig til cykelferier, bilferier med teltovernatning og kanoture. 

Listen rummer både telte til 1-2 personer, 3-4 og 4-5 personer. Vi begynder med de mindste, efterfulgt af de større telte og slutter listen med en alternativ telt-løsning.  


LY Dome 2

LY Dome fra TLT er til 1-2 personer og vejer 2,95 kg. Det kan du tage med på cyklen, i kanoen - og endda også på vandreturen. Her får du et kuppeltelt med et tvist. Du får nemlig to apsisser og to indgange: Den ene indgang er stor og bred, så du kan sidde og nyde udsigten i åbningen, mens den anden er lidt mindre og har en 2-vejs lynlås, så du kan bruge den til ventilation i teltet. Teltets anderledes form betyder også, at du får god vindstabilitet med i købet.

Teltet har mange gode detaljer - strop til lampe i loftet, gearloft og lommer til opbevaring.  Du får også en sjov lille detalje i loftet, der får lyset til at sprede sig på en effektiv og hyggelig måde. Materialet er ripstop nylon med 3 lag silikone. Silikonen hjælper med at holde teltet vandtæt, og så beskytter det også med UV-stråling.


Kort fortalt 

 • Antal: 1-2 personer 
 • Vægt: 2,95 kg.  
 • Vandsøjletryk, oversejl: 3000 mm (+ tapede sømme og forstærkninger)
 • Materiale: Ripstop nylon med 3 lag silikone 

Lodge 3, Robens

Lodge 3 er et kuppeltelt, hvor der er tænkt på detaljerne, så du får komfort uanset om du er i af sted i blæst, regn eller høj sol. Ligesom LY Dome fra TLT, har teltet to apsisser. Så du har altid mulighed for at gå ind i teltet på læsiden - eller i den side, hvor din base er. Det betyder også, at der er god plads til opbevaring af bagage.

Regnvejr er ikke nogen hindring for Lodge 3. Der er et vandsøjletryk på 5000 og tapede sømme, så du er rigtig godt sikret mod at få vand ind i teltet.  Og har vejrguderne besluttet at sende fuld sol og ingen vind, så kan du vælge at droppe oversejlet og nøjes med at slå inderteltet op. I teltet får du også praktiske detaljer som gearloft og lommer. 

Kort fortalt 

 • Antal: 2-3 personer  
 • Vægt: 3,2 kg.  
 • Vandsøjletryk, oversejl: 5000 mm (+ tapede sømme)
 • Materiale: Polyester med PU-coating

Hodda 3, Döndal

Har du selskab af en eller to andre på din tur, er tunnelteltet Hodda 3 fra Döndal en god mulighed. Teltet har ventilationsåbninger i oversejl og indertelt. Der er kroge til lamper i loftet, som både er praktiske  hvis du skal grej efter solnedgang – og slutter dagen med et spil kort. Teltet har løs bund i apsis, så du har et sted at opbevare udstyr og bagage – også hvis du har været en tur i vandet i løbet af din kanotur eller har mødt regn på din cykeltur. Hodda 3 kommer med farvekodede stænger, så man nemt kan få teltet rejst og slå benene op efter en lang dag på farten.

Kort fortalt 

 • Antal: 2-3 personer 
 • Vægt: 5,5 kg. 
 • Vandsøjletryk, oversejl: 3000 mm 
 • Materiale: Polyester med PU-coating

Thrymheim 5 PU, Nordisk

Du kan også vælge at tage rummelige Thrymheim 5 PU fra Nordisk med på tur. Her får du et telt med god udnyttelse af pladsen – der er nemlig ikke en stang centralt i midten. I stedet er de placeret ude i siderne, hvilket giver dig en god rummelig plads. Her er det ingen hindring, at I overnatter en varm sommernat. Teltet har nemlig ventilationsmuligheder på siderne og på bagsiden – både i toppen og bunden. Så der er god mulighed for at skabe et rart indeklima. Her får du også en  en krog i loftet til en lampe, der er lommer, og der gearloft til opbevaring.  

Thrymheim findes også i en lidt mindre udgave, der har plads til op til 3 personer: Thrymheim 3 PU.

Kort fortalt 

 • Antal: 3-5 personer  
 • Vægt: 8,9 kg.  
 • Vandsøjletryk, oversejl: 3000 mm
 • Materiale: Polyester med PU-coating

Hodda 5, Döndal

Er I en gruppe på 4 – 5 personer, der skal på kanotur eller roadtrip med overnatning i telt, kan Hodda 5 fra Döndal være jeres base. Her får du – ligesom i den lidt mindre Hodda 3 – også farvekodede stænger til nem opsætning af teltet, løs bund i apsis og kroge til lamper i loftet – både i apsis og indertelt. Teltet er lavet af polyester med coating, der sørger for et vandsøjletryk på 3000 mm. I Hodda 5 får du vinduer i apsis, der giver et godt, naturligt lys. Og så får du ståhøjde i inderteltet. Den ekstra loftshøjde er rar, hvis du gerne vil strække benene, men den betyder også, at teltet virker endnu større og mere rummeligt, når I skal opholde jer i det.

 

Kort fortalt 

 • Antal: 4-5 personer  
 • Vægt: 10,1 kg.  
 • Vandsøjletryk, oversejl: 3000 mm 
 • Materiale: Polyester med PU-coating

Dash 4, Outwell

Dash 4 får Outweel giver dig masser af plads i apsis, hvor der også er ståhøjde. Så vælger du selv, om den skal være med eller uden bund. Ligesom i Hodda 5, får du her også vinduer i teltet. Her er ruderne tonede, så du sagtens kan se ud, uden at det er lige så nemt at se ind i teltet – og så beskytter de tonede ruder også mod UV-stråler. Skulle du møde blæst på din tur, så skal teltet nok blive stående. Teltet har nemlig Outwell Wind Gard system, som fastholder stænger, oversejl og barduner, så du får rigtig god vindstabilitet. Inderteltet er mørkt, så selvom du skal undvære gardiner på lyse sommeraftenener, så har du et godt, mørkt soveværelse.

Kort fortalt 

 • Antal: 4 personer  
 • Vægt: 9,8 kg.  
 • Materiale: Polyester, PU-coated 
 • Vandsøjletryk, oversejl: 3000 mm
  (+tapede sømme og forstærkninger)

LÆ shelter, TLT

Vil du gerne overnatte i shelter på din tur? Med 1,6 kilo ekstra i opbakningen har du en base, der ikke bare holder dig fri for alt der kribler og kravler i en shelter – men også skærmer dig mod vind. LÆ shelter fra TLT er et telt, der passer perfekt i en klassisk shelter med hældning. Det kan selvfølgelig blive rejst – og blive stående – helt uden pløkker. Men får du lyst til at slå det op hjemme i haven, eller på en overnatning et sted, så kan du sagtens det – for bunden er vandtæt og pløkkerne følger med.  Der er en stor åbning, så du har frit udsyn til knitrende bål eller den fine udsigt omkring shelteren.

Kort fortalt 

 • Antal: 2-3 personer  
 • Vægt: 1,6 kg.  
 • Materiale: Polyester

Hvilket telt skal du købe?

Guide: Hvordan vælger du den rette teltstørrelse, vægt og type til din tur?

6 bud på dit næste glampingtelt

Rummelige bomuldstelte til dig, der leder efter et godt telt til turen (eller haven), hvor vægten ikke er afgørende. 

Derfor skal du vælge et lufttelt

Er du træt af teltstængerne, kan du overveje et lufttelt. 

Råd og vejledning
Posted: May 23, 2022
Forfatter: Charlotte Kusk Nyholm Thomsen