6 bud på dit næste glampingtelt

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
6 bud på dit næste glampingtelt
Råd og vejledning
21 April 2022

6 bud på dit næste glampingtelt

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Frederik Thurøe

Vandrer, langrendsløber og soldat – elsker at sove under åben himmel! 


Når du skal på glamping, så skal du selvfølgelig bo lækkert og rart. Og her kommer glampingteltene ind i billedet. Her i artiklen bliver du præsenteret for seks forskellige glampingtelte, som alle sammen kan noget forskelligt, men alligevel har det til fælles, at de tilbyder rummelighed, et fantastisk indeklima og alsidig brug.

Alle teltene er lavet i en blanding af polyester og bomuld, som dels gør dem meget tunge, men også gør det meget behagelige at opholde sig i. I flere af dem kan du endda tilkøbe en brændeovn, så du kan bruge teltet om vinteren også!

Læs med nedenfor, hvor du bliver klogere på hvad de forskellige telte kan.

Teltene du kan dykke ned i er: 

  • Alfheim 12.6, Nordisk 
  • Asgaard 19.6, Nordisk 
  • Klondike, Robens 
  • Fairbanks, Robens 
  • Prosceptor, Robens 
  • Moonlight Tipi, Easy Camp 

Alfheim 12.6, Nordisk

Dette telt er et klassisk tipitelt med en stang i midten. Derfor kan det også blive rejst af en enkelt person uden det store besvær. Det gør teltet perfekt til småbørnsfamilien, hvor der tit kan være mange opgaver, og teltet ikke skal optage for meget tankekraft. Teltet har en bred åbning, som gør det nemt at komme ind og ud, uden at du skal kravle eller dukke dig.

Dette Alfheimtelt har en personkapacitet på 4-6 personer, og det vejer ca. 12 kg. Det har en diameter på ca. 4 meter, så især hvis I ikke er så mange, føles teltet virkelig rummeligt og stort. Hvis du ønsker det, så kan både en bund og et indertelt tilkøbes.

Her har vi fat i et klassisk lavvu-telt. Det placerer sig i den dyre ende af listen, men så får du også kvalitet og plads for alle pengene. Det her telt har en stang i midten og en mindre stang ved åbningen, som giver en stabil åbning og gør den nem at komme ud af. Der kan sove op til 10 mennesker i dette telt, men der hvor teltet virkelig excellerer, er hvis det bruges som samlingssted i en lejr. Der kan nemlig sidde en del flere en 10 personer til f.eks. spisning eller møde i teltet. 

Teltet kræver lidt mere plads end Alfheim-teltet at slå op – nemlig 4,7 m i diameter. Teltet vejer ca. 20 kg og også her kan du tilkøbe både indertelt og teltbund.

Klondike, Robens

Her har vi også har vi fat i en lavvu. Dog er denne en del mindre end Asgard 19.6 fra Nordisk som du hørte om lige før. Her er der nemlig kapacitet til 6 mennesker i teltet, hvis du skal bruge det til overnatninger, men ligesom Asgard, så kan Klondike rumme en del flere personer til spisning eller andre aktiviteter.

Også her er der en central stang, og en ramme omkring åbningen, som gør at teltet står stabilt – også når dørflappen er åben. Derudover er der mere end 180 cm til loftet, så det er muligt for mange at stå oprejst inde i teltet.  

Teltet vejer ca. 16 kg og har en diameter på omkring 4 m. Til dette telt følger bunden med teltet (og dermed i prisen), hvilket jo er rigtig rart. Også her kan du tilkøbe et indertelt.

Fairbanks, Robens

Her har vi igen fat i en tipi – dog en lidt mindre end tipiteltet Alfheim fra Nordisk. Der hvor dette telt adskiller sig fra mange af de andre på listen, er ved at den har en apsis. Det kan være rigtigt rart til bagage, madlavning og til at opbevare beskidte sko og støvler, så de ikke skal ind i teltet.

Ståhøjden i teltet er ca. 185 cm, så det føles ret stort. Også her er der blot en enkelt stang, og så har dette telt en fast bund. Det kan være virkelig rart, for så skal du ikke købe den ved siden af, og der trænger ikke vand ind mellem bunden og teltet. Men på den anden side er det så heller ikke muligt at tage bunden ud og tørre den separat. Det kan være en smule irriterende.

Teltet vejer ca. 9 kg og er lidt mindre end de andre, vi har kigget på – 3,65 x 3 m fylder det

Prospector, Robens

Her har vi fat i et telt, som virkelig skiller sig ud fra de andre på listen. Det er til dig, som gerne vil have en ”husfølelse”, når du er på glamping. Her kan du stå oprejst, gå rundt og lave mad, samles med venner og så videre uden at føle dig begrænset af pladsen – selvom det ikke er synderligt meget større end de andre på listen. Prospector-teltet har kapacitet til at der kan sove 8 personer i det.

I dette telt får du fast bund, men en del af den kan lynes væk, så der er plads til en brændeovn – og der er også udluftning i taget. Alt i alt, så kan dette huslignende telt bruges enten som eksklusivt glampingtelt eller som samlingstelt på en lejr eller for små grupper, som sover i andre telte.

Teltet vejer hele 27,5 kg, så det er ikke et du lige slæber med på vandretur. Derudover fylder det 3,3 x 3 m. 

Moonlight Tipi, Easy Camp

Her til sidst har vi fat i det absolut billigste telt på listen. Det har en personkapacitet på omkring 6 personer og er fremstillet i den samme stofblanding som alle de andre på listen.

Også her findes blot en enkelt stang, og derudover har teltet fast bund. Det gør det en lille smule mere besværligt at rejse teltet. Derudover har teltet både myggenet og udluftningsmuligheder.

Altså et billigt og pålideligt glampingtelt. Teltet vejer ca. 7 kg og har en diameter på 3,85 m. 

Husk også:

… at de her telte også fungerer lige så fint både til en overnatning eller en primitiv udestue i haven, som de gør på teltturen – det er kun din egen fantasi, som sætter grænsen. 

Jeg håber, at du er blevet inspirereret til at kigge efter dit næste glampingtelt – rigtig god fornøjelse!

Råd og vejledning
Posted: April 21, 2022
Categories: Vejledning , Outdoor , Rejse , Sommer
Forfatter: Eventyrsport Blogger