6 stykker tøj til sommervarmen

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
6 stykker tøj til sommervarmen
Inspiration
23 May 2022

6 stykker tøj til sommervarmen

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Frederik Thurøe

Vandrer, langrendsløber og soldat – elsker at sove under åben himmel! 


Nu er sommeren snart over os, og med sommeren følger også varmere vejr! Tiden er perfekt til at udforske sommerlandet. Det er skønt at pakke rygsækken, snøre støvlerne og begive dig ud på de svenske stier. Især når påklædningen passer til det varme vejr. Og det er lige præcis det, du får seks bud på her.

Når du tager på tur om sommeren er det selvfølgelig en stor fordel, at du har noget tøj, som ikke er for varmt. Her tænker vi ikke bare på korte ærmer, shorts og solhat. Der findes tøj, der er skabt til oplevelser i sommervarmen og som med materialer og detaljer hjælper dig med at håndtere varmen. På listen herunder kan du se 6 stykker tøj, der er skabt til det varme vejr.

Varmevenlig kasket, BUFF

Solen skulle jo helst skinne rigtig meget om sommeren, og så skal du bruge noget, som kan beskytte dit ansigt og dine øjne mod solen.

Denne kasket fra BUFF er lavet i letvægtsmaterialer, og så kan den rulles sammen, så den er lige til at have i lommen. Den vejer nærmest ingenting, men giver dig lige præcis den solbeskyttelse, som du skal bruge.

Kasketten har også et svedbånd og er produceret i hurtigttørrende polyester, så du kan svede så meget som du overhovedet har lyst til. Kasketten er nemlig tør igen efter kort tid.

Kjole i merinould, Smartwool

Kan man overhovedet tage ud at vandre i andet end friluftsbukser og shorts? Ja det kan man godt. Den her kjole – også fra Smartwool – har paneler af 56% merinould i siden, den er let, hurtigtørrende, temperaturregulerende – og så kommer den naturligvis med rigtig god bevægelsesfrihed, som er en klar fordel, når man skal vandre/gå langt.

At vandre i kjole giver også mere luft og ventilation til benene og de store blodårer, som løber dernede  – det gør at du nemmere kan komme af med varmen. Og det er jo rigtig rart om sommeren!

Zip-off bukser, Peak Performance

Lige så varmt som det kan være i den nordiske sommer i løbet af dagen, lige så køligt kan det blive om aftenen og om natten. Derfor er det altid rigtig rart med et par bukser, som både kan være shorts og lange bukser.

De her zip-off-bukser fra Peak Performance er bade vind- og vandafvisende, samtidig med at de er syet i et strækbart stof (med hele 6% elastan i), så de kan faktisk det hele!

De er perfekte til at vandre i, i skiftende temperaturer, og hvor du gerne vil have både shorts og lange bukser med, men helst ikke vil have for meget vægt i rygsækken.

Insektafvisende skjorte, Royal Robbins

Her har vi altså fat i en skjorte lidt ud over det sædvanlige. Som du måske ved, så er den nordiske sommer også højsæson for myg – sommetider så mange, at det er svært rigtigt at slappe af. Her kan denne skjorte fra Royal Robbins hjælpe dig! Den er nemlig behandlet med stoffet permethrin, som også bruges i myggenet. Det er en syntetisk fremstillet udgave af den naturlige insektskræmmer, som bl.a. findes i planten krysantemum. Derudover er skjorten også god til brug i varmt vejr, fordi den øverste del af den er lavet i et temperaturregulerende materiale. 

På udkig efter insektafvisende skjorter til kvinder?

Se for eksempel  Bug Barrier Expedition Dry eller Bug Barrier Expedition Pro

Vandrevenlige shorts, Fjällräven

Hvis nu du hellere vil have et par shorts med i rygsækken, så er de her fra Fjällräven nok lige noget for dig. De er syet i det lette og hurtigttørrende G-1000® Air Stretch, som gør dem virkelig rare at have på. De passer altså helt perfekt til de varme vandreture sydpå. De har en lårlomme på hver side, og så er de samtidig strækbare, så du ikke bliver hæmmet i dine bevægelser på vandreturen.

Vandrestrømper, Smartwool

Dine strømper er sandsynligvis en af de detaljer, du ikke skænker så forfærdeligt mange tanker. Men hvis du én gang har været ude i sommervarmen med bomuldsstrømper på, så gør du nok – for det er ikke altid rart. Her får du et par strømper med enten højt skaft – dem der hedder Crew – eller ankelstrømper – dem der hedder Ankle. De har en god mængde blødt merinould i dem, så de er med til at transportere sved og fugt væk fra dine fødder og holde dem tørre. Men de er jo ikke magiske – så det er stadig godt, hvis du har et par strømper med, så du kan skifte undervejs.

Rigtig god tur ud i sommervejret

Inspiration
Posted: May 23, 2022
Forfatter: Eventyrsport Blogger