Skitøj

311 Varer

Her finder du tøj til alle typer skiløb, både alpint og langrend. Jakker og bukser, undertøj og sokker i rigtig god kvalitet - vi klæder dig på fra inderst til yderst til dit vintereventyr.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Skitøj til herrer, damer og børn

Er du en af dem, der nyder at pakke skiene, når vinteren er over os? Så ved du helt sikkert, at det rigtige skitøj er alfa og omega for, at du får en god tur ned ad pisterne. Skitøj er nemlig det, der står mellem din krop og sneen, og det skal derfor holde dig både varmt og tørt, så du kan klare hele dagen i pudderet.

Her hos Eventyrsport kan du blive klædt på fra top til tå, inden du tager på skitur. Vi har et kæmpe udvalg af skitøj; blandt andet skijakker, fleeces, skibukser, skiundertøj, skisokker, og hvad du ellers har brug for. Vi har masser af smart skitøj, der kan passe til din personlige stil, samt skitøjssæt.

Her i kategorien finder du skitøj fra anerkendte mærker som Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, Helly Hansen, Sherpa med flere.

Hvordan vælger du den rigtige størrelse skitøj? 

For at du har den bedste bevægelsesfrihed, når du skal stå på ski, er det enormt vigtigt, at du vælger skitøj i den rigtige størrelse. Det er ikke særlig smart, hvis dit skitøj enten sidder for løst eller for stramt, da begge dele kan komme i vejen for, at du bevæger dig, når du suser ned ad pisten.

Når du skal finde den rette størrelse skitøj, kan du starte med at tage mål af din krop for at finde ud af cirka hvilken størrelse, du skal kigge efter. Du kan samtidig bruge størrelsesdiagrammer fra de forskellige brands af skitøj, så du kan se, hvilke mål du skal bruge. Derefter kan du sammenligne dine mål med diagrammet og finde ud af, hvilken størrelse der passer bedst.

Det er også vigtigt, at du prøver skitøjet på, inden du tager det med på tur. Som sagt skal det hverken sidde for stramt eller løst. Prøv dig frem, om du kan bevæge dig i skitøjet, uden at du føler, at det sidder alt for løst. Du kan eventuelt prøve flere forskellige modeller eller mærker og finde det, der passer bedst til dig.

Du kan også spørge én til råds, der har forstand på skitøj, hvis du er i tvivl om hvilken størrelse, der er den rette for dig. Du er altid velkommen i en af vores Eventyrsport butikker, hvor vores kompetente personale står klar til at svare på dine spørgsmål.

Hvilket vandsøjletryk skal skitøj have?

Sne er jo vand, og derfor kan du risikere at blive våd, når du tager på langrend eller øver slalom. Det kan altså være en god idé at vælge noget skitøj, der er vandtæt, så du ikke må hjem og have tørt tøj på, inden du har perfektioneret de skitricks, der var på programmet dén dag.

Det anbefales, at vandsøjletryk i skitøj skal være på 5.000 mm eller derover. Skal du stå på ski i temperaturer omkring frysepunktet, eller skal du på langrend eller offpist-ture, kan det være en god idé at vælge skitøj med vandsøjletryk, der er endnu højere.

Vil du vide mere om vandsøjletryk

Skitøj og lag-på-lag

Uanset, om de er til alpint eller langrend, kan du vælge at bruge lag-på-lag-metoden, der giver mulighed for store variationer i mængden af tøj i løbet af en dag. Vil du have skitøj lag-på-lag, skal du kort fortalt have et lag godt undertøj inderst, noget isolerende uden på og en form for skal, der egner sig til skiløb, yderst. Her er utallige variationsmuligheder, som du kan læse mere om nedenfor.

Kunststof i skitøj

Kunststof er som regel ret dårligt til at absorbere væde, og dermed vil din sved fortsætte igennem det, videre ud i det andet tøj og til sidst ud i luften. Skiundertøj i kunststof fås i utallige versioner, og der er selvfølgelig stor forskel på både pasform, holdbarhed og svedtransporterende effekt.

I Eventyrsport finder du syntetisk undertøj fra Odlo, hvis produkter er i absolut topklasse på alle områder. Vi nævner lige, at en meget stor del af verdenseliten indenfor langrend og skiskydning bruger Odlo, blandt andre de norske landshold.

Hold varmen med uldundertøj under skitøjet

Undertøj i uld har lidt andre kvaliteter. I Eventyrsport har vi et meget stort udvalg af uldent undertøj fra Icebreaker. Ulden er merinould, som er noget af det blødeste og fineste, man kan tænke sig.

Merinould er naturligt antibakteriel, hvilket vil sige, at man kan bruge undertøjet i adskillige dage, før det kommer til at lugte grimt. Det er ikke tilfældet med undertøjet i kunststoffer, medmindre det har fået en eller anden form for antibakteriel behandling. Svedtransporten i uld er ikke så effektiv som i kunststof, men til gengæld føles ulden ikke kold, selv om den bliver våd, så med uld inderst vil du aldrig få en fornemmelse af kolde, våde omslag.

Der kommer hele tiden ny teknologi til, og det gælder også for skitøj og uld. Faktisk kan du få noget rigtig smart skitøj, med en opdateret form for uld kaldet NuYarn, som du kan læse mere om på vores blog.

Isolerende mellemlag

Her er det typisk fleece eller uld, der er på banen. Vælge flere tynde lag, måske blandet uld og fleece, eller et enkelt tykkere. Kører du med tynd skaljakke i meget lave temperaturer, er det måske en tynd fiber- eller dunjakke, der skal til.

Skitøjssæt

Udover dit inderlag og mellemlag, skal du selvfølgelig have et sæt skitøj bestående af skijakke og skibukser. Hos Eventyrsport finder du både skijakker og skibukser solgt separat, så du kan mixe og matche smart skitøj, men vi har også skitøjssæt, så du kan sammensætte dit skitøj, så det passer i farve eller mønster.

Mange af de skibukser, vi har på siden, er med aftagelige seler og snefang samt skibeskyttelse nederst i benene. Vi har også mere tekniske modeller med ventilationsåbninger, ekstra lommer og andre smarte detaljer. Du kan læse mere om de forskellige modeller, når du klikker ind på produktsiden.

Vores skijakker er oftest vandtætte, og mange er lavet med åndbare membraner som for eksempel Gore-Tex®. De fleste skijakker til alpint skiløb har justerbare hætter, der kan bruges sammen med en hjelm. Faconsyede ærmer, ventilationsåbninger, liftkortlommer og sneskørt dukker også tit op på skijakkerne.

Du kan altså selv sammensætte dit skitøjssæt, alt efter hvor mange tekniske detaljer, du gerne vil have. Det giver dig også mulighed for at vælge et skitøjssæt, der passer til nybegynderen, den erfarne eller ligefrem skieksperten - selvfølgelig afhængigt af dit niveau.

Hvad har man på under skitøj?

Når du har skitøj på, er det typisk ikke bare almindeligt tøj under skijakken eller skibukserne og så afsted til en hel dag på ski eller snowboard. Du har nemlig brug for flere lag tøj til at holde på varmen og beskytte dig mod kulden og fugtigheden i sneen.

Du vil oftest have et sæt skiundertøj inderst, når du har skitøj på. Det kan være lavet i flere forskellige materialer, som du kan læse mere om længere oppe på siden. Skiundertøjet holder huden både tør og varm ved blandt andet at transportere sveden væk.

Efterfølgende vil du ofte tilføje et mellemlag, som du har på lige indenunder dit skitøjssæt. Det kan være et eller flere mellemlag, men det afhænger helt af dine præferencer. Et mellemlag skal varme og isolere, og derfor vil du ofte have en tynd fleecetrøje, en isolerende jakke eller en let dunjakke under dit skiovertøj.

Herefter har du så selvfølgelig dit skitøjssæt, altså skibukser og skijakke, der ofte er både vind- og vandtæt. Det yderste lag beskytter dig mod sne, vind og fugt.

Der er dog flere andre komponenter til skitøj. For eksempel skal du også huske et par gode skisokker, der skal holde dine fødder både varme og tørre. Et par våde sokker øger nemlig risikoen for vabler. Vælg derfor et par tykke, varme og svedtransporterende sokker, der strækker sig op over læggene, så de sidder godt fast.

Du har også brug for et par skihandsker eller skiluffer, der er isolerede og vandtætte. Igen skal denne del af skitøjet beskytte dig mod både vand, vind og kulde.

På hovedet bør du have en varm hue, der dækker dine ører, samt en halsedisse eller en skimaske til at beskytte dit ansigt mod vind og kulde. For at beskytte øjnene mod solens skarpe refleksioner på sneen, kan du tage et par skibriller eller solbriller på med UV-beskyttelse.

Vask og imprægnering af skitøj

Når det kommer til at vaske og imprægnere skitøj, er der nogle specifikke trin, du kan følge for at sikre, at det bliver ordentligt rengjort og vedligeholdt.

Læs altid vaskeanvisningerne, før du vasker dit skitøj. Det er træls at have noget smart skitøj, der krymper, går i stykker eller mister farve eller egenskaber, fordi det er blevet vasket forkert. Husk at fjerne løse genstande, før du vasker tøjet, og sørg også for at lukke lynlåse og velcrobånd.

Hav vaskemiddel klar, der er specifikt lavet til teknisk eller vandafvisende tøj. Brug mildt vaskemiddel og undgå skyllemiddel, da det kan påvirke tøjets vandafvisende egenskaber. Brug et skåneprogram på vaskemaskinen, der har koldt vand, og benyt eventuelt en vaskepose til at beskytte dit skitøj.

Når du skal tørre skitøjet, bør du hænge det til tørre. Typisk vil materialerne i skitøj ikke have godt af varmen fra en tørretumbler, og det vil forkorte dit skitøjs levetid markant. Sørg også for, at skitøjet er helt tørt, før du lægger det væk for sæsonen.

Imprægnering af skitøj er vigtigt løbende, da imprægneringen vil aftage, når du vasker og bruger skitøjet. Det er en god idé at følge producentens anvisninger i forhold til imprægnering.

Husk, at disse instruktioner er generelle, og det er vigtigt at tage hensyn til producentens specifikke vejledninger. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte producenten eller søge yderligere rådgivning fra en specialist i skitøj.