Sherpa

Sherpas-mission er at hjælpe med uddanne den næste generation af drenge og piger i Nepal. Derfor har de valgt at hvert solgt Sherpa-produkt skal finansiere en skoledag til et nepalesisk barn.

per side
Sorter stigende

Sherpa: Jakker, huer og andet kvalitetstøj fra Nepal

Skal du se højere i høj kvalitet, hvor historiske tasker også findes i særklasse, så bør du tage et kig på Sherpa.

Hos Eventyrsport finder du et godt udvalg af beklædning fra Sherpa, og der er både til herrer og damer . I vores udvalg finder du: 

 

 

Med rødder i Nepal har Sherpa en spændende historie og flere af produkterne laves også hendes af nepalesere.

En hyldest til sherpaen og Nepal

Sherpa Adventure Gear, eller bare Sherpa, blev grundlagt i 2003 af den nepalesiske entreprenør Tashi Sherpa.

Tashi Sherpa ønskede med dette mærke at hylde de folk – de såkaldte sherpaer – som gennem århundreder har hjulpet klatrere op ad Himalayas storslåede og brutale bjerge. Ikke mindst havde han et ønske om at skabe arbejde til nepaleserne.

Grundtankerne i Sherpa er derfor at skabe tøj, der kan holde til livet udenfor, og samtidig at give tilbage til det nepalesiske samfund igennem arbejdet med tøjet.

Sherpa: Gode for dig, for miljøet og for Nepal

Sherpaerne ved om nogen, hvad der skal til for at holde vejr og vind ude!

Med et arbejde, der foregår i verdens højeste bjerge, er det altafgørende at kunne holde sig varm og tør med komfortabelt kvalitetstøj.

Hos Sherpa lader man sig inspirere af dette og benytter de nyeste tekniske materialer og designs til at skabe tøj, der kan holde til lidt af hvert. For at sikre at kvaliteten er i top designes og testes tøjet i samarbejde med en række atleter, heriblandt bjergguider, ultramaratonløbere og bjergbestigere.

 

Flere af produkterne fra Sherpa er Bluesign®-certificerede.

Bluesign®-systemet sikrer en bæredygtig tekstilproduktion og den højeste grad af forbrugersikkerhed. Her er der bl.a. fokus på, at skadelige substanser fjernes allerede i de første led af produktionen, ligesom der er fokus på ordentlige arbejdsmiljøer.

Du kan finde alle vores Bluesign®-certificerede produkter fra Sherpa lige her.

Vil du vide mere om Bluesign®, kan du læse med her eller på www.bluesign.com.

 

Alle beklædningsgenstande fra Sherpa er lavet med azo-frie farvestoffer, og deres tørklæder indfarves med vegetabilske farver.

Resterne fra tøjproduktionen bruges til at skabe andre stykker tøj, f.eks. vanter og huer, så der er mindst muligt spild af ressourcer.

Flere af huerne, vanterne og sweatrene er håndstrikket i Nepal. På den måde er Sherpa med til at skabe arbejde i Nepal – særligt blandt kvinder, der strikker derhjemme eller sammen i mindre grupper. På den måde kunne Sherpa i 2016 sørge for, at 703 nepalesere havde arbejde.

Fra tøj til skolebænk

Som del af Sherpas arbejde for at skabe et stærkt nepalesisk samfund har de oprettet The Sherpa Adventure Gear Fund.

For hvert eneste stykke solgt tøj fra Sherpa donerer Sherpa Adventure Gear Fund og beløb til skolestipendier mm til børn i Nepal. På denne måde kan de næste generationer også få en god start i livet.

 

Se også:

Jakker

skjorter

T-shirts

Kjoler mm

Strik og trøjer

Huer og pandebånd

Halsedisser og tørklæder