Sherpa

161 Varer
Del varmen denne vinter og opdag vores udvalg af lækkert øko-blend-strik, superblød bæredygtig fleece og håndlavede hatte. Alle inspireret af skønheden i Nepal. Vi donerer en skoledag til et barn i Nepal for hvert købt produkt.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

Sherpa blogindlæg

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Sherpa: Et mærke med en mission og produkter i høj kvalitet

 

En hyldest til sherpaen og Nepal

Sherpa Adventure Gear, i daglig tale bare Sherpa, blev grundlagt i 2003 af Tashi Sherpa. Det er en virksomhed med rødder og et stærkt socialt engagement i Nepal.

Tashi Sherpa ønskede med dette mærke at hylde de folk – de såkaldte sherpaer –, som gennem århundreder har hjulpet klatrere op ad Himalayas storslåede og brutale bjerge. Sherpaerne ved om nogen, hvad de barske, lokale forhold kræver af tøj og udstyr, og tøjet udvikles i samarbejde med bjergguider og bjergbestigere.

Grundtankerne i Sherpa er derfor at skabe tøj, der kan holde til livet udenfor, og samtidig at give tilbage til det nepalesiske samfund igennem arbejdet med tøjet. Dette kan du læse mere om længere nede i teksten.

Hos Eventyrsport finder du et bredt udvalg af produkter fra Sherpa. I vores sortiment finder du:

Køb et produkt fra Sherpa – og giv en skoledag 

Missionen hos Sherpa er meget mere end at skabe kvalitetstøj til udelivet. Hver vare, som Sherpa sælger, sikrer nemlig en skoledag til et nepalesisk barn, og målet er at donere 10 millioner skoledage inden udgangen af 2030. På Sherpas hjemmeside kan du se, hvor mange skoledage kampagnen ”Give Back” indtil nu har skabt.

Der er et stort behov for uddannelse i Nepal, hvor over halvdelen af den voksne befolkning er analfabeter. Undervisningen skal blandt andet hjælpe unde nepalesere ud af børnearbejde og børneægteskaber.

Sherpas donationer bidrager blandt andet til:

 • Bedre uddannelse af lærere
 • Udvikling og uddeling af ordentlige lærebøger
 • Bygning af biblioteker og renovering af klasselokaler

Sherpa: Gode for dig, for miljøet og for Nepal

Godt for dig:

Sherpaerne ved om nogen, hvad der skal til for at holde vejr og vind ude. Med et arbejde, der foregår i verdens højeste bjerge, er det altafgørende at kunne holde sig varm og tør med komfortabelt kvalitetstøj.

Hos Sherpa lader man sig inspirere af dette og benytter de nyeste tekniske materialer og designs til at skabe tøj, der kan holde til lidt af hvert. For at sikre, at kvaliteten er i top, designes og testes tøjet i samarbejde med en række atleter, heriblandt bjergguider, ultramaratonløbere og bjergbestigere.

Godt for miljøet:

Miljøvenlige materialer og arbejdsprocesser står højt på dagsordenen hos Sherpa. Eksempelvis er alle beklædningsgenstande farvet med azo-frie farvestoffer, og deres tørklæder indfarves med vegetabilske farver.

Desuden arbejdes der med anvendelse af Øko-Tex-certificerede materialer, genanvendt polyester og spændende, bæredygtige naturmaterialer som hamp, Tencel, modal og uld.

Resterne fra tøjproduktionen bruges til at skabe andre stykker tøj, f.eks. vanter og huer, så der er mindst muligt spild af ressourcer.

Godt for Nepal:

De fleste huer, vanter og sweatre er håndstrikket i af 4-500 kvinder, der sidder hjemme eller i små grupper og strikker og på den måde bidrager til familiens underhold.

Ud over disse flittige hænder er der ansat over 1000 personer i firmaet, som således i høj grad bidrager til samfundet med meget nødvendige arbejdspladser, der ikke er helt så livsfarlige som arbejdet i bjergene.

 Størrelsesguide til Sherpa.